Хайде ЮЛЧЕ на море, време е да се пече твоето дупе!!!

• 32 035
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • sf
ДУ

Закарах Вико и сега се помотвам, а трябва да ходя на работа  Joy ако зависеше от мен, нищо нямаше да свърша.
Вико всяка сутрин мрънка, че не иска на градина, защото най-добрият му приятел от миналата година е напуснал. А беше един побойник, само се трепеха с моя  ooooh! кофти е, че го казвам, но се радвам,че се е преместил.  Tired

Да ви кажа моя мъж колко суетен е станал, всеки ден ходи да прави упражнения на едни лостове, у нас лицеви, коремни, чудеса  hahaha а вчера отиваме в ДМ и аз за 2-3 мин си избрах шампоан за коса, балсам, крем за ръце, душ-гел, лосион за тяло и гел за лице, а той след 10мин още избираше балсам  Joy викам му " пазаруваш като жена"  Joy

Другата седмица съм фрии, трябва да се видим на кафе

# 646
  • София
Ду
Викои моя се е "усоетил" добре че пращам детето с него на фитнес иначе да съм във филма Mr. Green
Разчиствах обувки до сега,ще мия прозорци и отива за потници.
Вчера на РС нямало законов ред да връщат децата/блни/от градината,вярно ли,че тази сестра за какво е там???Събират по 35 лв за материяли,дайте та дайте,ама моите са 70 Twisted Evil добре че има скътано 50 евро та ги дадох.
Моите също се пазарят,не искаме да ядем,не искаме да излизаме не искаме да спим,викам добре казах на г-жата тя вика като искате НЯМА и ми намига-първи по ядене първи в заспиването,баче със обличането и събличането е зора не че не могат,просто не искат да се затормозяват и това ги тормози.
За кафе съм

# 647
Тестове
«Кактус» графична методика на М.А. Панфилова
Тестът се провежда с деца над 4 год..

Цел – разкриване състояниянието на емоционалната сфера на детето, разкриване наличието на агрессия, нейната насоченост и интензивност.

Инструкция. На лист хартия (формат А4) нарисувай кактус, такъв, какъвто си го представяш!

Въпроси и допyлнителни обяснения не се допускат. На детето се дава толкова време, колкото му е необходимо. След завършване на рисуването с детето се провежда беседа. Може да се зададат въпроси, с отговорите на които да се уточни интерпретацията:
1. Кактусът домашен ли е или див?
2. Можеш ли да го пипнеш? Силно ли боде?
3. Кактусът харесва ли да се грижат за него: да го поливат, наторяват?
4. Кактусът расте сам или с други растения в съседство? Ако расте със съседи, то какви растения са това?
6. Когато кактусът порасне, какво в него ще се промени?

Обработка на резултатите и интерпретация

При обработката на резултатите се взимат под внимание данните, касаещи всички графични методи, а именно:

пространственото положение
размер на рисунката
характеристика на линиите
сила на натиск на молива

Агресия – наличие на иглички, особено в голямо количество. Силно стърчащи, дълги, близко разположени една до друга иглички показват висока степен на агресивност.
Импулсивност – отривисти линии, силен нжтиск

Егоцентризъм, стремеж към лидерство – голяма рисунка, в центъра на листа

Зависимост, неувереност – малка рисунка в долния край на листа

Демонстративност, откритост – наличие на силно издадени израстъци, необичайни форми

Скритост, предпазливост – наличие на зигзаг по контурите или вътре в кактуса

Оптимизъм – използване на ярки цветове, изобразени «радостни» кактуси

Тревога – използоване на тъмни цветове, преобладаване на вътрешни щриховки, прекъснати линии

Женственост – наличие на украшения, цветове, меки линии и форми

Екстравертност – наличие на други кактуси, цветове

Интровертност – изобразен е само един кактус

Стремеж към домашна защита, чувство за семейна общност – наличие на цветчета, изобразяване на домашен кактус

Стремеж към усамотение – изобразен е диворастящ кактус, пустинен кактус

# 648
  • София
Това според мен може да стане и с рисуването на слънце.
Надина точно сиго е нарисувала!!!!!!

# 649
  • Асеновград
На нас пък директорката много ни говори за връщането на болни деца.Каза дори , че ако видимо болно дете занесе бележка , че е здраво , тя се обаждала на личния лекар да го пита как е дал тази бележка и виждал ли е детето.
Говорихме и за агресията , явно децата порастват , изхитряват се и са много - 30 при нас и учителките не могат да им насмогнат.Тедо иска да ходи на футбол.А нас ни оръсиха 50 лв , Иве  Mr. Green.
Много е интересно , това за кактуса , Марти.Аз много трудно успявам да накарам Тедо да говори изобщо.Както и да попитам , той се прави на разсеян или сменя темата.

# 650
  • София
Е Били ама ние мин.година по 80 така че тази е заслужено Twisted Evil
Ще го пращам моя при директорката няма дасе размине

# 651
Ние днес имаме родителска в групата на Надина и ще видим колко ще ни искат,обикновено не падаме под 50 кинта миналата 70.
Изсипала съм всички летни дрехи мои и на Д. и направо ще събирам в пликове за местене.Имам няколко потника и блузки от периода преди да се омъжа и родя дето скоро ще станат на Надина,толкова съм била елегантна чак не ми се вярва че е било.
Никола не иска да е принц в игрите а много са го карали и той не иска казва че той е спайдърмен и хълк че е супер герой не принц.

# 652
спайдермен е по-готино  Grinning

Иве, според мен не може със слънце. Слънцето традиционно се рисува в горния ъгъл или по принцип горе. Освен това асоцияцията е агресия - бодли. Лъчите не бодат. Много интересно как детето уж рисува кактус, а всъщност изобразява себе си.

Били, карай го да рисува и задавай въпроси. Една приятелка ми разказа следното: Нейното момиченце се държало необяснимо агресивно с едно конкретно дете (да я наречем Мария), така и не успявала да разбере причината. Накрая й казала "нарисувай себе си и Мария". Тази Мария била с много красива дълга къдрава коса. Тогава дъщеричката й нарисувала две момиченца, абсолютно еднакви, само едното имало разкошна коса, а другото късичка. Майката питала "това момиченце с дългата коса е Мария нали?", а детето отговорило "не, това съм аз". Тогава майката разбрала, че нейното дете завижда заради косата на Мария, затова се държи толкова агресивно. Рисунките са показател за много неща, мойто обаче рисува едва ли не на сила, не му е интересно

# 653
  • София
Марти и Ники на сила.Всичко се рисува традиционно,не вярвам някой да рисува кактус по средата на листа,да му е показано,расъжавам си не ми обръщай внимание Laughing
Вчера на родителската г-жите казали че само по футбол бил добър учителя,ще кажа днес да ги пуснат ако искат и да ходят,но само по едно!

# 654
може би с кактуса детето се  държи по-естествено, отколкото ако рисува нещо, което традиционно си рисува, например къща, човече, дърво, цвете. Аз като му го поставих като задача на Никола не бях сигурна дали въобще знае какво е това, пък камо ли някога да го е рисувал. И все пак рисунките разкриват явно. Колко филми съм гледала, в които учителите пращат детето на психолог за странни рисунки, американски филми естествено

Казах ли ви, че вчера Никола си е играл много добре с децата, госпожата го е похвалила пред всички, после и пред мен като отидох да си го взема. Той се беше надул като пуяк. Онзи ден много говорих, на моменти мислех, че няма чуваемост, но явно е имало. Дадох му синя точка. Казах му, че всеки път като си играе добре без разправии, ще му давам синя точка и като събере 30, ще му купя акордеон. Той много иска, но аз нали от няколко месеца съм предприела политика на НЕизпълнение на всяка прищявка и го бях отложила за Никулден

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 15:18 от марисса

# 655
И аз за днес бях обещала на Никола една играчка дето много я иска,само и само да иде на градина и беше грешка от моя страна щото не е правилно пък и нямам пари тя 20 лв.,но в момента немога да си я позволя и сега като ида ще има драми,сама си го направих.

# 656
  • Варна
Много интересно това с рисунките. Запазила съм си една от преди две години някъде/ на Преслав/.Някой ден ще му я покажа. Много е показателна според мен. Не е необходимо да си психолог за да я разбереш . Беше нарисувал цялото семейство на плажа. Три хавлии/отгоре погледнато/ на които лежим в последователност- аз, Преско и баща му. Хванати сме за ръце и се препичаме  Laughing. Има и забучен чадър.Някъде в дясно от тази мила семейна идилия /в края на листа/ имаше нарисуван басейн в който е пъхната и Нелия.Аз докато му видях рисунката и го засипах с въпроси и много неща ми станаха ясни.Предполагам и на вас  Laughing Интересно нещо са рисунките  Mr. Green
Онзи ден пък намерих закачен на хладилника лист/с магнитче/ на който пишеше: "Не ми досаждай Нельо". Викам му за какво си го написал- тя не може да чете, а той- ще стои там листа докато се научи  hahaha 

# 657
  • София
Бути старохтно,Преско е никален.
Аз не съм им обещавала нищо,но днес им взех една количка за Ники а на Ради диск.
За рисунките,Марти знам,ами Ники като рисува само пътища и спирали,ако го тълкуваме спрямо рисунки за възрастни,ми е ясно

# 658
  • София,
Привет
Марти  Hug, ама ти си прекрасен писхолог, и аз ще пробвам да я накарам да нарисува нещо, едва ли ще се получи де.
Преско наистина е уникален, Ботии дръж се, тепърва какво ни чака Joy. Моят си говори вечер на скайпа с приятелките от училище, слага си слушалките на ушите говори тихо и приглушено и недава на Вероника да се доближи до компа Joy. А ътова с досаждането и ние минахме по тоя път, чудно но и аз така му обяснявах, че Вероника не може да чете. В последно време като че ли се разбират повече де, подкрепят се - като ме видят как съм изнервена и съм като буреносен облак и си се сгушват двамката в едното ъгълче на стаята и си гукат, рисуват, моделират с пластелини Sick.
А аз вярно много съм се изнервила на последък, изпити, класирания, явно не съм го осъзнавала толкова но ми се е натрупало доста и всички вируси и болежки дето ме хващат са на нервна почва. Днес ходих при личната - прегледа ме жената и вика бронхит #Crazy, изписа АБ и дрън, дрън. Обадих се на Хомеопата после и му обяснявам, той дори не ме изслуша, само ме попита дали съм била много нерван и притеснена тези дни, щото и по телефона така съм му звучала, даде лекарство и каза че всичко ми е ОК и нищо ми няма, повярвах му Blush, сега пия само ХЛ. Peace. Ще изчакам още два дин поне и ако няма промяна тогава ще се пие АБ-то, но дано не се налага.
Другата седмица и аз ще съм посвободна, надявам се и ще чакам да се обадите за кафе. Peace

# 659
 Joy Joy Joy
BOOTY  при вас е весело.  

Общи условия

Активация на акаунт