Къде в Бургас? (28)

• 88 287
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Аз да попитам за детските надбавки освен служебни бележки за доход, бележка за ваксини, бележка от училище и молба друго искаха ли?

Вчера ходих да се интерисувам за моя приятелка, искат и копие от актовете за раждане на децата..
А ако  детето  е на  градина искат  ли от градината  ?

Не, едно от нейните деца е на градина и аз попитах същото, защото не бях на ясно! Не искат бележка, ако детето ходи на градина!
Не искат копие от акта за раждане. Искат оригиналите на актовете за раждане на децата и личните карти на родителите за проверка на данните, посочени в молбата.

# 646
Благодаря за информацията. Ще занеса и копия, и оригиналите за всеки случай Simple Smile

# 647
  • у нас
Има ли още задължителни профилактични очни прегледи за деца на 3 и на 6 години? newsm78 Четох тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4438, на като питах джи пи то, тя ми каза, че незнаела такова нещо.  Thinking

от НЗОК ми отговориха, че няма такива прегледи, а в НРД за тази година е заложен един  път на пет години за деца от 2 до 7-годишна възраст преглед за проверка на остротата на зрението.

# 648
  • Бургас
Има ли още задължителни профилактични очни прегледи за деца на 3 и на 6 години? newsm78 Четох тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4438, на като питах джи пи то, тя ми каза, че незнаела такова нещо.  Thinking

от НЗОК ми отговориха, че няма такива прегледи, а в НРД за тази година е заложен един  път на пет години за деца от 2 до 7-годишна възраст преглед за проверка на остротата на зрението.
т.е. от следващата година евентуално ще има по ЗК така ли?

# 649
Момичета трябва да изкарам няколко (20-30) листа на принтер. Къде е най- евтино и имате ли представа колко струва принтиран лист черно бял или цветен?

# 650
  • у нас

т.е. от следващата година евентуално ще има по ЗК така ли?

незнам, не са казали такова нещо

# 651
  • Бургас

а в НРД за тази година е заложен един  път на пет години за деца от 2 до 7-годишна възраст преглед за проверка на остротата на зрението.
а това какво значи, че не разбрах нещо  newsm78

# 652
Момичета трябва да изкарам няколко (20-30) листа на принтер. Къде е най- евтино и имате ли представа колко струва принтиран лист черно бял или цветен?

Струва жълти стотинки. Аз ходя до Васил Априлов. Ако знаеш къде са застраховките SDI, влиза се през същият вход, вляво има такива услуги, вдясно са застраховките. До светофара е. Да те насоча още малко - до тях има магазин за храни за дом. любимци, както и вело-център. А пък на ъгъла е магазин за 1 лв.

# 653
  • у нас

а в НРД за тази година е заложен един  път на пет години за деца от 2 до 7-годишна възраст преглед за проверка на остротата на зрението.
а това какво значи, че не разбрах нещо  newsm78

че между 2-рата и 7-мата година на детето може да отиде на очен преглед само веднъж по каса, тоест няма как да отиде и на 3 и на 6 години на задължителен профилактичен преглед, както е описано в статията,защото разликата е 3 години, а по НРД е един преглед на пет години. Освен, ако се прави преглед на частно, а не по каса.

# 654
  • у нас

Струва жълти стотинки. Аз ходя до Васил Априлов. Ако знаеш къде са застраховките SDI, влиза се през същият вход, вляво има такива услуги, вдясно са застраховките. До светофара е. Да те насоча още малко - до тях има магазин за храни за дом. любимци, както и вело-център. А пък на ъгъла е магазин за 1 лв.

От срещната страна на улицата също може да изкараш - в Дигитала. Аз ако ми се наложи да вадя на цветно ходя на Гладстон - в книжарница Стеди. Зависи къде ти е най-удобно, иначе доста места за вадене.

# 655

От срещната страна на улицата също може да изкараш - в Дигитала. Аз ако ми се наложи да вадя на цветно ходя на Гладстон - в книжарница Стеди. Зависи къде ти е най-удобно, иначе доста места за вадене.

В Дигитала не стъпвам. Писна ми от неграмотници!

# 656
  • Бургас
Аз да попитам за детските надбавки освен служебни бележки за доход, бележка за ваксини, бележка от училище и молба друго искаха ли?

Вчера ходих да се интерисувам за моя приятелка, искат и копие от актовете за раждане на децата..
А ако  детето  е на  градина искат  ли от градината  ?

Не, едно от нейните деца е на градина и аз попитах същото, защото не бях на ясно! Не искат бележка, ако детето ходи на градина!
Не искат копие от акта за раждане. Искат оригиналите на актовете за раждане на децата и личните карти на родителите за проверка на данните, посочени в молбата.

СЪжалявам ако съм Ви подвела! В моят случай искат копия, може би защото майката живее в друг град /но по регистрация си е тук/. НО пък изобщо не е станало дума за оригинали.....просто ми написа списък с необходимите документи жената, беше много любезна и сигурно е направила компромис.

# 657
Момичета, някой може ли да ми каже от къде да си купя таквиз работки? Thinking

В Карфур и Кауфланд не видях ... Идеи?
Нямам много възможност да обикалям, че на малкия му писва бързо, а ми трябват.

# 658
  • Бургас
Търся да купя книгата Василиса Прекрасна. Руски вълшебни приказки.

Моля, ако някой я има и не му трябва да ми пише на лични. Спешно ми е!  Praynig

# 659
Ладида, имам я, но не бих я продала, съжалявам Simple Smile
Успех в търсенето.

Общи условия

Активация на акаунт