Юлчето пристъпва с радост – заредено с нова пакост!

• 33 189
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
pumbi, аз не му го предлагам само за пиене млякото, а винаги с някаква храна, бисквити например или овесени ядки,  но той само като помирише вкуса на млякото и бута лъжицата и дори не го опитва, а ако пък случайно го опита тогава прави едни погнусени физиономии и плюе. Пробвах и от чашка, и от шише, но никак не го харесва.

# 136
  • Stavanger, Norway
mila_iv , и при нас положението е почти същото  ooooh! Беше започнал да се размърва само за водичка през ноща, но последната седмица стана едно обсебено от гърдите ми кърмаче  #Crazy Само като ги види и почва да ме дърпа, да сочи, да се тръшка и т.н. докато не му дам да суче  ooooh! Уж не усещам да ме гризе, но и мен започнаха да ме болят гърдите (може и да стиска по-силно, знам ли  newsm78 Та и аз се замислям отново за отбиване. Иначе и той не иска да помирише АМ, но си хапва с голямо удоволствие Данонино, а от няколко дена се настърви и на кисело мляко. Снощи се сърдеше на баща си, че му бави лъжичките с киселото мляко (чисто, без нищо вътре  hahaha)Та вече си хапва доста млечни неща, така че мога да предприема мерки. Просто виждам, че започва да се вманиачава в кърменето, става ми дискомфортно да кърмя по този начин  Rolling Eyes Сега трябва да събера сили и да призова цялтоо си търпение (и да се моля да не се разболее пак, че предния път се наплаших леко, макар и да съзнавам, че не това беше причината да се разболее  Embarassed) Като знам какво тръшкане ни чака не ми се мисли просто  ooooh!
П.П. Благодаря за милите думи за стихчето. Въртеше ми се в главата сигурно от 3 месеца и вчера седнах да го довърша.

# 137
Мила Ив, и на мен от доста време ми се върти из главата отбиването.Но....повече от мой си егоизъм,защото и мен ме ползва за залъгалка,също така и без гърда няма заспиване.Като заспи се буди на 1-2 часа да суче  Crazy ........ И след като взех вчера кардиналното решение да го отбия,дори ходих при педи за съвет,днес сякаш си мисля,че щом има нужда от гърдата,значи не е готов за отбиване и само ще се измъчим и двамата.Иначе педи каза да махна първо следобедното кърмене и чак тогава вечерното.Хубаво е спи с тати,но нашия работи доста и мн.изморен ,а мама ще идва на гости,та затова мислех да пробвам отбиването,но ще го мъдря пак.Иначе мъжо е категоричен,иска да го отбивам и това е.Не зная какво да правя и аз.И Оги не иска да близне друго мляко освен кърмата.

# 138
Здравейтеееееее!!!

За говоренето-Ивон, на възрастта на Ал правеше изречение от по 2-3 думи,съвсем разбираеми.Тя по-принцип,почти не ми е говорила на бебешки.Проходи на 1 год и 20 дни.
Алекс, от към говор е на светлинни годони от нея,но пък с моториката е доста по-напред Peace

За млякото,аз също знам,че не е необходимо да е в течен вид.Ивон също не го обичаше и аз го правех на нишестета и кашички.Също знам,че колкото повече мляко има в храната дневно,толкова по-лесно се отказват от кърма/АМ поради натрупването му в организма.

Алекс цяла нощ ми дриска.Няма Т,не повръща,корем не го боли,обаче дупето му е като на маймуна червено ooooh!Пфуууу,аман  ooooh!

# 139
Кой е този център, дай линк Hug.

Момичета, препоръчайте ми детски очен лекар. Теди, постоянно го сърби едното око. Не е зачервено, не виждам да има нещо вътре и ми се иска да го заведа при специалист.

Гледам че си в Младост, вчера водихме малката при Сийка Павлова, ж.к.Младост 1,бул.Йерусалим ,бл.54,вх.3 (отзад на блока се намира, няма нужда от час). Работи със здравната каса. Беше много любезна. Ние водихме малката, защото много криви очичките още, но за щастие всичко е наред. Оказа се че е заради формата на очетата и още неоформеното носле, което е по-широко в основата.

# 140
Диване, страхотна е малката Мая, пупу  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

мila_iv може да пробваш различни видове АМ - има плодови за над годинка (Лактана 3 например). Ако държиш да не е плодово може да добавяш по малко АМ в храната му (каши, пюрета) за да свикне с вкуса. А и не е задължително да пие мляко - има много други млечни варианти като сирене, извара, вече може да яде и кашкавал. Габи например много обича моцарела, папка си я сама в ръчичка Simple Smile

Относно кърменето казват че между 1 и 2 годинки най-трудно се отбива. Като цяло правилото е "не предлагам, но и не отказвам". Ако искаш да отбиваш най-лесно е да излизате навън и да разсейваш с нещо. Като се залисат в игра и не се сещат.

За гледането - ние си намерихме най-после детегледачка, но майка ми реши, че е по-добре тя да я гледа. Та поне ще ѝ плащаме на нея и ще живее с нас няколко месеца, другата пролет ще я даваме на ясла, че да изкара вирусите лятото, пък и ще ѝ е много скучно самичка вкъщи.

# 141
  • Stavanger, Norway
Намерих една тема за отбиването. Започва с много добра статия и мисля да следвам написаното там  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=32082.0

# 142
Момичета, благодаря ви за съветите и за това че взехте отношение по въпроса ми. Явно ще е доста бавен и труден процес, но ще се мъча някак си. Другата седмица ми почват очните и Крис ще е по цял ден с леля си и баба си и предполагам, че това ще ми даде добра основа да опитам отбиването.

Ади, честит рожден ден на порасналата ви принцеса! Да е жива и здрава и много да ви радва!   newsm59

И аз мислех да водя Крис на очен лекар, защото понякога му се зачервяват клепачите отгоре и от долу и започва да го търка, но все си мисля че е по скоро от умора. Ще изчакам малко и ще реша. Днес се очертава хубаво време. Желая ви успешен и усмихнат ден!

# 143
  • Бургас
Честит рожден ден на дъщеричката ви, Ади! Много усмивки и изненади   :bouquet:
Бургаски майчета-организирахме се за неделя към 15 в морската, на флората  :peace:

# 144
Здравейте и от нас.Ние бяхме на моренце ,след това на гости на едни приятели на село,и ето ни отново в къщи.Марти все още не е проходил.От към говоренето само тати казва.Все още сучи.мисля да се ориентирам към отбиване.Много взе да ме хапе а и не мога да го оставя на никой за през ноща.Смятам че достатъчно сука,но си мисля че ще е зор с отбиването.Така като сучее ,със сигурност знам че се успокоява.
Честит рожден ден на дъщеричката на, Ади!Да ти е жива и здрава!
не знам дали знаете ,че люси вече има бебе. Heart Eyesна 13 е родила момиченце Славея.да и е живо и здраво и много ,много да ги радва.
ставам че е много кисел,ще си имаме май зъбче

# 145
  • в 1001-та нощ
да попитам майките, които дават прясно мляко и белтък - в смес с нещо ли или чисти?

имам предвид - давате прясно мляко за пиене или в кремче?
също и белтъка - в ядене или като варено яйце?  newsm78

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 23:04 от a.l.e.n.a

# 146
  • София
Момичета, препоръчайте ми детски очен лекар. Теди, постоянно го сърби едното око. Не е зачервено, не виждам да има нещо вътре и ми се иска да го заведа при специалист.

Ivalina, препоръчвам ти д-р Лиляна Димитрова от Токуда. Много я хвалят по форума, водила съм дъщеря ми при нея и съм доволна. Отделно, очен лекар ми я препоръча.

Честито бебенце на Люси!

Ангел не обича кисело мляко. Пробвах няколко пъти, но извърта главица. Прясно мляко е ял само в кремчетата от детската кухня, която взимах една седмица. Мисля и аз да почна да му варя грис или нещо подобно с прясно мляко.

# 147
  • в 1001-та нощ
хе хе, браво на Люси   bouquet да са живи и здрави цялото семейство  Hug

Аз съм водила Калоян при Димитроваа - 3-4 пъти -  Peace много е добра  Peace

# 148
Здр  Hug
не ми остава много време за компа   Embarassed,но тази сутрин всички още нанкат и бързам да се отчета  Heart Eyes
Както вече Галето е писала имаме си момиченце 3000гр.50 см. родих на 13.08 в 13.30 часа казва се Славея
изписаха ни във вторник на 16.08 и свикваме на домашна обстановка с батко и бебе 
родих нормално без шевове и съм ок ,кърмим се и нанкаме за сега ,докато почнат коликите   Wink

това е за сега от нас 
весел и усмихнат ден  newsm10

# 149
Честита принцеса Луси! Да ви е здравичка и послушна.
Алена, за млякото аз вече бях казала, че аз чисто мляко за пиене не давам. Млякото е храна, а не питие и затова. Приема го с храната си на закуска и вечеря. А белтъка съм му давала на бъркани яйца и де да знам може и друг на1ин да е имало,но не се сещам сега, освен в разни питки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт