Юлчето пристъпва с радост – заредено с нова пакост!

• 33 184
  • 739
  •   1
Отговори
# 120

В момента баткото беснее, бебето не иска да заспи, а се чудя какво по-напред да направя - дворът ли да украсявам, да се къпя или да започна да приготвям хапки... ooooh!
     Пийни си едно А останалото ще се нареди някак    Grinning  Hug Drunk

# 121
  • Stavanger, Norway
От известно време ми се върти едно стихче в главата и седнах да го довърша. Ето какво се получи:

Коте-котараче

Коте, коте-котараче,
имаш ли си ти мустаче?
Малки щръкнали ушички,
лапички вместо ръчички?

Имаш ли си ти опашка,
рошава и котарашка,
нокти остри и големи
и очи като бадеми.

Слушай,  коте-котараче,
аз съм мъничко юначе,
Искам с теб да си играя,
да те гушкам както зная.

# 122
# 123
  Браво Цветулке!  bouquet
  Давай още стихчета!Това за котарачето е много сладко!  Hug

# 124
Cvetulka, Браво, много хубаво стихче. newsm10

# 125
AndyB, да е жив и здрав порасналият батко! Да ви радва много.   bouquet

# 126
  • Stavanger, Norway
Днес ме е избило на творчество  Mr. Green Пуснах и едно по-сериозно стихче във фейса  Whistling
Отдавна не си бях правила от личната терапия, чак ми липсваше  Peace

# 127
ДунайкаHug

Цветулка, наистина е много сладко стихчето!

# 128
Добро утро Simple Smile

Команди - Когато му кажем дай, дава, макар да се ослушва за нещата, които не му позволяваме да взема, не дава лесно.
Носи неща, които познава, много е забавно!

Анди, честитка за баткото, да е жив и здрав, весел и игрив!

Цветулке, чудесно стихче.
Гледане на детето при връщане на работа
Момичета, след като мислихме, търсихме и умувахме за детегледачка, в крайна сметка избрахме един сравнително нов и доста добър детски център, който е на две преки от работата ми и Денис от 01 октомври ще е там.
В понеделник ще го записвам. С него децата ще са 10 с две възпитателки. Мисля, че ще му е доста по-лесно покрай децата и играта, да не е много тъжен за мама и тати.
Естествено, ще започнем с почасово оставяне от септември, поне 2 седмици, да свикне.
Ако пък се окаже, че не става, ще мислим друго.
Вие какво ще правите по този въпрос?

bouquet

# 129
Кой е този център, дай линк Hug.

Момичета, препоръчайте ми детски очен лекар. Теди, постоянно го сърби едното око. Не е зачервено, не виждам да има нещо вътре и ми се иска да го заведа при специалист.

# 130
Цветулкаааа,страхотно е сихчето  newsm51 С радост ще го наизустя а го казвам на Оги Simple Smile
Кости,ами това е много хубаво  Simple Smile браво на твоето детенце  Peace Моят племенник на 2 години вече говореше като латерна, на братовчедка ми  на тази възраст  все още не можеше да говори (да сглоби изречение) , на съседката на година и 10 месеца казваше само ма-,ба-,та-,бу-бу  Peace Та затова казвам,че децата ни са все още малки.Всяко нещо идва с времето си  Peace аз например съм проходила на 11 месеца,сестра ми на 1 год и 2 месеца.По един  и същи начин сме отглеждани.Всичко си е строго индивидуално  Peace

# 131
Teyа мисля, че сте направили много добър избор. Ако имах възможността, бих се спряла на същия вариант. Peace Тук обаче ги взимат след 3-годишна възраст.
Това с детегледачката, може би е добро решение от гледна точка на заразяване с вируси, обръщане по-голямо внимание на детето и прочие, но аз лично предпочитам детски ясли, центрове или кътове Peace Ще ми се малката да общува от сега с дечица на нейната възраст, да се социализира дет' се вика.

Боби съгласна съм с теб - за всяко дете е строго индивидуално. Явно Маринела по-бързо ще проговори, отколкото да проходи Joy А и зъбки още нямаме. Та, ако тя се развива в посока риторика, Оги или други дечица се развиват в моториката и братно. Hug

cvetulka браво! Погледнах и другите ти произведения - имаш много добри попадения.

# 132
Ехееееее-ее-ее-ее и мирише на море! Simple Smile

Първа среща с морето Simple Smile by Едно Диване, on Flickr

# 133
Здравейте и от нас! Бяхме се загубили, но таткото ни беше в отпуск и поскиторихме малко тримцата.
Диването, Мая е страхотна на плажа. Много е сладка!
Teyа, това звучи много добре. Жалко, че ние тук не можем да се възползваме от същите услуги. като се замисля май ще си остана в къщи да се гледаме чак до другия септември, щото си нямаме и баби да помагат. Абе, да сме живи и здрави пак ще работя като му дойде времето. детето ми е по важно.
Цветулка, стихчето е страхотно!  Peace
Относно интелектуалното ни развитие, казва баба, дяда, татко, како, мама не казва все още. Като иска нещо от мен или ме търси бръмчи като кола - бръъъм, значи това съм аз. Дава когато му поискам нещо, слага си мръсните дрехи в коша за пране, дава си обувките като го облека за излизане, носи на баща си блузата като иска на разходка, абе общо взето се разбираме много добре. Той реагира на всяка моя дума, само от НЕ не разбира. Прави напук Simple Smile
Момичета, имам един проблем. Искам да науча Крис да пие вече някакво друго мляко, дали АМ, дали кисело, че да се отказваме от това кърмене вече. От няколко седмици опитвам да му давам кисело мляко, във всякакъв вариант, натурално, със захар, с бисквити, с вода, е не го близва. Купих му и АМ - Нестле Джуниър 1 +, и това не го кусва. Постоянно ме дърпа за сукане, опъва ми блузата, сърди се, мрънка, и твърдата храна занемари напоследък. Почнах вече да се притеснявам с това пристрастено кърмене. А и аз вече не се чувствам добре, зърната ме болят, защото той ме ползва за залъгалка, особено вечер, суче по 20 минути е не пуска, стиска здраво. Няма и на кого да го оставя да го гледа за 2-3 дни, за да се отучи сам, така че трябва сама да се справя с проблема. Моля ви посъветвайте ме нещо, че искам вече да изляза от този омагьосан кръг.

# 134
Mila_iv, защо не пробваш да му слагаш вече нормално мляко в овесените ядки или там каквото има. Не знам, на мен тук винаги и акушерките и педиатърът ми е казвал че млякото е храна, а не напитка.    Аз няма да дам мляко в шише за пиене, приема достатъчно със закуската, вечерята и следобяд малко кисело мляко. Кърменето не го и броя вече, защото е 1 път - вечер и не исля че е кой знае колко. Но все пак всяка мама си преценява аз само казвам вариант и как е при нас. Дано да намериш решение най-добро за вас.
П.С. Мисля че е нормално чисто мляко за пиене да не му хареса, де да знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт