Юлчето пристъпва с радост – заредено с нова пакост!

• 33 177
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
................Опитват се да го настроят против мен,била съм го отдалечила от тях...аз,където никога не съм го спирала за нищо и той,който ходи почти всяка вечер в тях след работа......
  А те какво очакват, той цял живот да се държи за полата на мама?  ooooh!
   Това отдалечаване  е най-нормалното и най-естественото явление на света,което започва от самото раждане на детето.

Дано,кат' стана свекърва/тъща ги помня тези своите приказки! Mr. Green Joy

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 12:12 от Селма

# 106
   Алена,браво за "рационализацията"!
   Май трябва да ти заимствам идеята.  Thinking
   Юлия и тя много обича да човърка в саксиите.Все намира някакви камъчета там и си ги лапа. Crazy А с "не"-тата реагира баш,като Ал на Ади.  Crazy  Joy

АндиБ,честит рожден ден на сина ти Гого!Да расте жив и здрав,грижовен и послушен батко!И винаги да ти дава поводи да се чувстваш щастлива!  Hug  bouquet

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 12:12 от Селма

# 107
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Цвети, като човек израстнал с баба си до 6-тата си година, ти казвам, че майка си е майка и нищо и никой не може да я замени и ако не съм плакала когато са си заминавали за Пловдив и са ме оставяли при баба ми, не е било защото не ми е мъчно, а защото ако се разплача аз, разплаква се и майка ми...тогава не осъзнавах какво правя, но знаех, че не искам майка ми да плаче. Идеята ми е, че няма от какво да се притесняваш - никой никога няма да може да те измести  Peace

Борко също си знае името и като го извикам ме поглежда, но се прави на "глух". Голямо ми е калпазанче. Относно саксиите, една вечер си лягам на спалнята, а тя цялата в пръст - наш' Борка носил шепи от саксиите към спалнята  hahaha

И ние играем на гоненка, на криеница- той си измисли да ходи да се крие зад дивана и понеже изведнъж става много тихо, аз отивам да проверя какво става, той изскача и се смее  Mr. Green  И това го прави когато той си реши разбира се.

Хайде отивам и аз да работя, хубав ден Simple Smile

# 108
Копирам това съобщение от друг подфорум:

Здравейте
Вече има ДМС номер за фонд за терапии на деца от аутистичния спектър.

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS AUTISM на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel). Цената на един sms с 1,20 лв. с ДДС. За повече информация: www.dmsbg.com

Фондация "Стъпка за невидимите деца" страртира инициатива за създаването на Фонд за терапии на деца от аутистичния спектър.
Стартът се даде на 2 и 10 Юни, когато страртира съвместна инициатива с Арт Галерия "Руакана" за подкрепа на аутистичните личности, в която се включиха Рефан и Държавната Агенция за закрила на децата и на 10 Юни, когато кметът на район "Триадица" Евтим Евтимов организира благотворителна вечер за създаването на Фонда!

Аутизмът не е болест а състояние. Преди 20 години, 1 на 10 000 деца страдаше от аутизъм. Преди 5 години, 1 на 500 деца страдаше от аутизъм.

През 2008 г., 1 на 150 деца се диагностицира с аутизъм.
На всеки 21 минути се диагностицират 67 деца с разстройство от аутистичния спектър в световен мащаб.

Официално диагностицираните деца с аутизъм в България са 16 000, а  в действителност , техният брой е много по- голям.
Аутизмът рефлектира минимум върху 60 000 човека в България към настоящия момент.

През изминалата година, повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, синдром на Даун, рак и СПИН общо.

1 на всеки 91 момчета страдат от аутизъм през 2010 г.
Деца с аутизъм се раждат в семейства от различни раси, етноси, социален произход, образование, интелект, убеждения и религия.

Аутизмът не е болест, а състояние. Аутистичния спектър е изключително широк и включва както функциониращи на много ниско ниво деца, в това число и невербални, така и високофункциниращи, но всички те имат проблем с комуникацията, от което страда социалния им живот- техния и на семествата им.

С помощта на професионална терапевтична работа, децата с разстройство от аутистичния спектър, получават шанс стъпка по стъпка да дойдат в нашия социален свят.

Да дадем шанс възможно повече деца с аутистично разстройство в България, да получат достъп до терапия!"

# 109
 Момичета,имате ли представа,по-голяма бебешка количка може ли да се събере в Симеоновски лифт?  newsm78

# 110
Момичета,имате ли представа,по-голяма бебешка количка може ли да се събере в Симеоновски лифт?  newsm78

Според мен не би трябвало да има проблем, но за по - сигурно се обади.

Телефон за повече информация: Лифт Симеоново - 02/ 9612189

# 111
  Благодаря, * Krisisi *   Hug

Вече звънях на този телефон,никой не ми вдигна....
  Засега отложихме ходенето за друг път.....

# 112
Момичетааа имаме си ходещи крачетаа Heart EyesОще не е много стабилен,но пък като се амбицира да стигне до нещо минава по 2-3 метра Party newsm44

# 113
Селме за съжаление съм Испания и не мога да пратя смс,но инициативата е много хубава   bouquet Може да си го копираме всички и да си го сложим във Фейсбук  Peace
заспиването при нас отново стана невъзможно,такива ревове са само като се опитам да го поставя легнал,че....... Crazy Не зная,май си мисля за отбиване.Не съм много убедена в решението си,но май доста сериозно започнах да го обмислям.Мама живот и здраве другият месец ще дойде и освен тогава да опитам?!
за говоренето говори си постоянно някакви негови неща,когато си играе, но не са конкретни думички.Казва дяда,папа,тата,мама,баба, но не са целенасочено към някого,а просто,когато си говори.Мисля,че все още малки,за да знаят към кого да се обърнат с това наименование?!Поне аз така смятам.Но когато плаче винаги ме гледа и реве с „мама"  Mr. Green
Честити ви ходещи крачета Каринна   newsm51 2-3 метра си е доста сериозно ходене  smile3501

# 114
Селме за съжаление съм Испания и не мога да пратя смс,но инициативата е много хубава   bouquet Може да си го копираме всички и да си го сложим във Фейсбук  Peace

newsm10  Hug Hug Hug

# 115
за говоренето говори си постоянно някакви негови неща,когато си играе, но не са конкретни думички.Казва дяда,папа,тата,мама,баба, но не са целенасочено към някого,а просто,когато си говори.Мисля,че все още малки,за да знаят към кого да се обърнат с това наименование?!Поне аз така смятам.Но когато плаче винаги ме гледа и реве с „мама"  Mr. Green
Боби, позволи ми да не се съглася с теб Peace Hug Маринела обожава баща си. Но той по цял ден е в кабинета си и много, много няма време за нея. От време на време го търси за игра или й залипсва, и тогава отива пред вратата на кабинета (знае, че е там) и почва да чука и да вика μπάμπα-μπάμπα, което ще рече татко-татко. Когато ходим при наш'те, още щом види къщата и почва да вика деде
Така че аз съм на мнение, че на тази възраст децата ни разбират доста неща, като само малка част наименуват - най-използваните и най-близки до тях думи Peace

Карина честито ти проходило момче!

Честит празник на голямото момче на AndyB!

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 13:24 от Kosty

# 116
Благодаря за поздравите.Той от няколко дена прави самостоятелни крачки,но все несмея да се похваля.Интересното е,че се пуска навън на тревата,а съм чувала,че им е по сигурно вкъщи newsm78.Няма значение всъщност.Важното е ,че го прави.Мислим в събота да направим питка.Може ли някой да обясни какво точно се прави?
При нас също единстената осъзната дума,която чух(за съжаление еднократно)беше мама.Случи се в момент,в който игаеше с баща си,а аз излязох от стаята.Иначе си повтаря тата и баба,но ей така.Никога не е, когато ги види или излязат. Thinking

# 117
  Каринна,честито ви прохождане!  Party Hug
  Дано изкарате весел прощапулник!   ura

Kosty,Юлия,като види баща си,също вика "тати"!
  "Мама" казва,но не толкова целенасочено.А може би и няма нужда да се целенасочва,че съм й нон стоп пред очите.  Joy

# 118
Кости, Селма, благодаря ви за поздравите за РД на баткото! Heart Eyes

Карина, честито прохождане на малкия сладур! Hug

В момента баткото беснее, бебето не иска да заспи, а се чудя какво по-напред да направя - дворът ли да украсявам, да се къпя или да започна да приготвям хапки... ooooh!

# 119

"Мама" казва,но не толкова целенасочено.А може би и няма нужда да се целенасочва,че съм й нон стоп пред очите.  Joy

Joy Joy Нещо подобно се канех да напиша, че предният ми коментар остана недовършен.
Казва още ата (това като иска разходка) и ме дърпа към вратата; като иска вода казва нйе (от неро - вода); има една реклама на детска поредица книжки - обожава я - където и да се намира из къщи, щом я чуе, моментално се изстрелва към телевизора и почва да вика Маа (Майк е героят от книжката).
Малко по-назад в темата го казах - май сме го ударили на интелект Wink, че физическите ни способности са като на 10-месечно бебе newsm30 1crib

Анди тежък ден се очертава ooooh! Дано някой се притече на помощ Hug

Общи условия

Активация на акаунт