Юлчето пристъпва с радост – заредено с нова пакост!

• 33 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
   Вашите дечица откликват ли ,когато ги викате по име?
Да, от доста време като му извикам пристига почти веднага, понякога се колебае какво да направи, но засега взима правилното решение. Съвсем скоро няма да е така  Grinning
Какво казват вашите дечица от роднинските наименования?
Казва мама и бати, друго не му е необходимо, бабите идват рядко на гости, ние по-често ги навестяваме, баща им работи или се занимава с ремонта на ап. и не се засичат много с него, само вечер за 2 часа.
Да нацелуваш Денис от нас  Heart Eyes  Hug

За junk food: давам на Ради солети и бисквити (овесени или тези). Слави яде единствено солети, бисквити, шоколад,  шок. бонбони и сладолед всичко друго не се харесва. Ако пожелае нещо му го купувам опитва го и го изхвърляме, повече не го търси, сега вече ми е лесно, казвам че нещо не го яде и го подминава. Дано и Ради да е така, че с това тръшкане по магазините, ужас  Praynig
Почти редовно варя компот от пресни плодове и подслаждам с малко захар, не ме притесняват въглехидратите и мазнините, дари на постните ястия слагам повече зехтин. Сега на децата им е нужна храна за да растат и се развиват, ще спазват диети като минат пубертета.

# 91
Цветулка, извинявай за непоискания съвет, но бих ти предложила следното нещо: не приемай свеки толкова негативно. Не знам какви са ви отношенията и що за човек е тя, но бих ти предложила една друга гледна точка.
В крайна сметка никой не е идеален, както ние, така и нашите свекърви, а и никой не е вечен... се оказва....
Когато преди няколко месеца поставиха диагноза на моята свекърва "злокачествен меланом" аз осъзнах колко трудно би ни било на цялото семейство ако се случи най-лошото и колко ще е тъжно детето ми да израсне без баба.
Затова вече приемам нещата по този начин - няма перфектни баби, свекърви, тъщи и т.н.... всички си имаме недостатъци. Важното е да се радваме, че те имат желание да ни помагат и че ги е грижа за нас и за децата ни, и че ги има изобщо.......... Един ден, дай боже и ние да станем баби (да сме живи и здрави) и тогава сигурно ще разберем, че не е лесно да си и от тази страна, защото те със сигурност си мислят, че правят най-доброто за своите деца и внуци.
Въпрос на гледна точка  Peace

Извинявай още веднъж, че си позволявам да давам съвети когато не познавам жената, но се надявам да съм полезна  Hug

Иначе извън темата - адмирации още веднъж, че така мъжки владееш положението и се справяш с всичко, което си се нагърбила  Peace

# 92
Здравейте мами.
Вие се оплаквате че децата ви са още с биби, ами аз какво да кажа като майта си смуче пръста и не ще да се откаже от това. Онзи ден и го намазах с малко люто чушле Embarassed  тя милата голям рев му дръпна защото и се спеше и неможе да си го лапне, а и и залютя на езика. Направо съжалих какво съм направила  Embarassed Топила съм го в оцет-пак го смуче, лепя лепенка-пак, овързвам с бинт-тя го маха. Айде кажете как да я отуча?????
За пуканки и солети-давам но рядко и по малко.
За оставянето-не сме я оставяли защото и моят мъж не иска. Дори не иска да спи при баба и дядо една вечер, които са на долния етаж  Crossing Arms Оставяме я за по няколко часа като излизаме вечер или през деня и толкова.
За името-отдавна си го знае, но вече захитря и като и викна да дойде се обръща, подхилва се и изчезва в другата посока.
Вчера и пробиха учите-малеее голям рев му дръпна, особено за втората дупка. Само като се доближеше докторката и започваше да пищи от страх.
Това е от мен лек ден на всички.

# 93
Ren4i, питай в аптеката. Има някакви такива разтвори, с които се мажат ноктенцата. Те са с горчив вкус, но ако си бръкне в окото детето не му люти, докато с тази люта чушка  ако си пипне окото не ми се мисли...

Това съм го чувала от позната като вариант, не мога да кажа дали е добро и дали се препоръчва...

# 94
Алена,липсвали сте му на детето.Така изразява своето недоволство от това,че сте го оставили.Ще му мине,няма страшно Hug
В периода до 2 год е ужасно за тях да се отделят от средата в която са били до сега-мама,баба.Ивон не беше оставяна до 2,9 год за повече от 1 ден и не сме имали никакви проблеми.
Алекс също не е оставян за повече от 1 ден до сега.Някак не се чувствам готова да го оставям, а и той е много неспокоен,въпреки,че когато оставихме беше с баба си и дядо си,с които е по- цял ден тук в Сандански.
Не знам от кърменето ли е или от детето,но определено е по-привързан към мен.

Алекс от няколко дни има нов номер.Ходи и прави беля (например вади боклука от кофата или дрехите от шкафа) и после идва при мен или дядо си и запова "нннннне,нннннне"  с един строг тон.Хем той прави белята,хем на нас казва не.И с един такъв маниер,много е смешен Laughing
И друго,ако сте гледали рекламата на Памперс,така добре е усвоил движенията на детенцето,че само като я чуе да започва и започва да върти дупето Laughing

Обръща се по име,обаче само когато му изнася.Ако е решил да си ходи на някъде,а аз го викна в обратната посока ,изобщо не ме и отразява Laughing

# 95
  • Stavanger, Norway
Danito_d , вероятно си права, но когато човек му се понатрупа малко, вижда само негативното Rolling Eyes И аз съм си мислела, колко по гадно щеше да е без помощ, но истината е, че тя помага много. Само дето в 90% от случаите после съжалявам, че съм поискала помоща й  Crossing Arms Тя е като онова джудже, което се появило и изпълнило желанието на майката и бащата да имат дете, но после поискало в замяна детето им  Mr. Green Това разбира се е пресилено, но в голяма степен е истина за свекърва ми. Тя дори не го осъзнава, но в момента, в който не е в ръцете ми тя го грабва, обсебва и т.н. Според нея той плаче във всички други, освен в нея (е, понякога се смислява и мен ме слага в списъка с хора, в които не плаче, ама е рядко Wink) Всички, които не са тя (и понякога аз) според нея не са желани от Алекси и не се свени да го изкаже на глас пред самите хора. Всички храни, които не са сготвени от нея са боклук и са гадни и т.н. Та така - помага, но си има цена и то не малка  ooooh!
Игри и занимавки - как се забавлявате? Ние играем на гоненица, бутаме количка с някоя играчка, крие се зад мен и аз се чудя къде е и той изкача и се хили. Опитвам се и с книжки да го занимавам, но на този етап още не са му интересни толкова. Голяма занимавка са му копчетата на уредбата, телевизора, а отскоро прави компютъра луд - изтръгва всички кабели и го изключва от копчето  Crazy и всичко това с голяма бързина  hahaha
Името си го знае отдавна, но се обръща, когато му е кеф. Научи се да си изхвърля памперсите в коша за боклук. Събира ги и ги занася. Като му кажа "Хайде да изхвърлим памперсите!" и той ги носи сам. И като мукажа браво пак вади памперса от коша и го разнася, за да може да го хвърли отново  hahaha Разпознава си различните играчки по име - знае кой е Пинко, Палячо, мечетата и т.н. Като му кажа, че ще мием зъбките, започва да трака със зъбки Simple Smile

# 96

Вашите дечица откликват ли ,когато ги викате по име?
От доста време насам, да. Но само ако й изнася идва при мен.

Роднински наименования - казва мама, татко, баба, дядо, както и гръцките им варианти. Физически не се развиваме бързо, но амй го удряме откъм интелект Laughing Иначе съм скромна.

Ставам, че ме викат...

# 97
И Борис си знае името отдавна. А това че не идват винаги когато ги повикаме, мисля че е напълно нормално Grinning
Иначе от към говорене, добре владее китайски (с баща му така се шегуваме). Нищо насочено не казва още.

# 98
Вашите дечица откликват ли ,когато ги викате по име? По скоро не.Знае си го,но му е по-удобно май да не се обръща Wink
Роднински наименования-по цял ден повтаря тата,чат пат казва баба,а от снощи казва мама Heart Eyes(засега само когато изляза от стаята).
Биберона при нас е поставан на пиедестал.Без него не заспива.Ще видим как ще се отучваме след някой друг месец.
Алена, и според мен сте му липсвали.Дано му мине бързо,за да не се притесняваш Hug

# 99
Рекламата на Памперс и Габи много я обича, само като я чуе и надава едно радостно "ИИИИИИИИ !!!!", ухилва се до уши и забравя света край нея. Напоследък редовно държи да си папка сама нещо. А любимата ни игра е да бъркаме с една лъжичка (същата като тази, с която я храня) в една купичка и после надига да си пие  Joy hahaha От време навреме дава и на мама и тати да опитат какво е сготвила  Laughing

Иначе си знае и името и всичките галени имена. А като викна "бързо тичай при мама" и настава един бебешки спринт към мен hahaha Разбира се това само в случай, че не е тръгнала към нещо забранено. Освен "мама" не казва нищо друго, не се и опитва.

Относно бабите - на нас страшно ни липсват. Имаме си баби, но виждат малката през месец/два, а едната на половин година. За гледане за малко и дума не може да става. Само ние си я гледаме и покрай недоспиването страшно много сме се изнервили един друг. Като се отдаде възможност гледаме да я оставим на някой поне за половин час да заредим и ние. За съжаление е рядкост. Така че по-добре се радвайте, че има кой да ви гледа детето. Една баба поне със сигурност ще е по-загрижена от непозната жена.

# 100
Danito_d , вероятно си права, но когато човек му се понатрупа малко, вижда само негативното Rolling Eyes

Да, знам, така е. Аз и без да имам допълнителни ангажименти изпушвам. Напоследък всеки ден си поплаквам ...ей така ...от умора или де да знам защо  Joy

Скарли и ние като вас сме самотни и по същият начин ни се отразява липсата на помощ.

Селме, името си го знае, но трябва да му извикам поне 3-4 пъти за да се обърне и то с доста сериозен тон  ooooh!

Думите, които казваме са мама, татаи хатииии, което може би е "хайде" Mr. Green
Вашите деца изпълняват ли "команди" - дай това, донеси онова ? Аз не мога да го науча  Thinking
Разбира само "ела"

# 101
  • Stavanger, Norway
Алекси за носенето на разни неща е ок. Носи, подава и т.н. Като се наяде започва да ме храни мен с лъжичката. От известно време дава на играчките си да пият вода от шишето и прави "Па-па-па" (имитира хранене  hahaha). Знае и къде му е пъпчето и моето пъпче и на татко му и на плюшения му Пинко  Mr. Green И като е с боди е много сърдит, че не може да си види пъпчето  hahaha по-трудно възприема органите, които не може да види, като нос, уши, очи и т.н. Разпознава ги на тате, но не се сеща къде са неговите  Whistling
Откъм приказване казва само мамамамамамама, но когато е кисел, иначе - нищо! Всичко е - А!

# 102
Нашите баби, и двете са наблизо. За съжаление обаче, не помагат много, много. Трябва да им се моля да я вземат за час-два. Правят се на много работливи и все нямат време за внучката. Пролетта, когато почнах работа, водех малката при свеки. Те имат хранителен магазин и на нея й се налагаше и да работи на магазина, и да гледа Маринела. От тогава й писна да се занимава с детето. Въпреки, че магазина е точно под тях, а вкъщи има петима човека, които да й помагат - не разбрах какъв й беше проблема.
Добре че татко дойде да помага, та не се налага аз да работя и си се грижа за детето. В интерес на истината, татко най-много се занимава с нея.

Команди изпълнява, да. Като й кажа Дай ми това го дава. Само ако й се струва много интересно, се замисля дали да го подаде веднага. Засега е послушна, да я видим понататък.

И Маринела познава любимите си играчки. Има едно малко пластмасово Туити, което беше върху тортата. По цял ден го държи в ръка и с акквото и да се занимава Туити непременно участва. Вече се научи да си събира играчките в кутията, досега само ги вадеше и разхвърляше из стаята.

# 103
за бибероните и аз с моето експертно мнение  Laughing По-често деформациите на захапката се получават от смукане на пръст, а не от биберон!Моят син така и не го научих на биба,ама защо му е след като си има моите цицки  Laughing
за свекрвчките и свекърчетата мога с часове да говоря за моите.Те не са ми точно такива,защото нямам брак и не ги приемам твърде за роднини.Но мен такива неща ми говорят,че.......И най-лошото е ,че се месят в живота ни и сина им ги слуша за всичко.Опитват се да го настроят против мен,била съм го отдалечила от тях...аз,където никога не съм го спирала за нищо и той,който ходи почти всяка вечер в тях след работа......Но както и да е.Голяма болка ми е,че постянно ми казват едни жлъчни обиди,а съм сама срещу тях.......Но да са живи и здрави,така им е хубаво да живеят .ако това ги прави щастливи ок.Но се натоварвам доста,но карай  Simple Smile Отплеснах се

# 104
  • в 1001-та нощ
Момичета   bouquet благодаря много за подкрепата  Hug

днес го водихме на витоша по пътеките и се впиваше в мен, като малко мече, а баща му, каот го вдигна на рамене - само си въртеше главичката къде съм .... направо не мога да повярвам  Cry

и да се похвалим с една рационализация ..... понеже му е голям кеф да рови в саксиите и да хвърля пръст навсякъде .... днес взехме тъмна мрежа от Практивер и ги вързахме отгоре, както се връзва гърненце с мед, предполагам стана ясно, но ако трябва ще снимам  Hug

иначе през 5 мин. чистя пръст, а той обича и да обърне лопатката после  #Crazy

Hug

Общи условия

Активация на акаунт