Юлчето пристъпва с радост – заредено с нова пакост!

• 33 162
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Аз сладолед му давам-от моя или от този на Ивон,когато ядем.
Зрънчо,вафли,шоколади и разни такива не давам.Специално за зрънчовците и солетите и до сега на Ивон не купувам (с изключение на един който е само от царевичен грис без нищо друго).Ако я почерпят съм съгласна,иначе не.

Скаркли,тази теория с хранителните навици и аз я имах,обаче мигом се изпари,когато Ивон тръгна на ДГ TiredВсе пак се старая след ДГ и в почивните дни да е предимно на плодове,зеленчуци,фрешове домашни продукти.Сигурна съм обаче,че колкото по-късно опитат забранените храни,по-добре.поне организма е вече е достатъчно развит и силен.
Сложно е това с храненето.Те са пригодени към тези храни,защото за разлика от нас,просто не са яли истински.Още от утробата са си израснали с нитратните зеленчуци и нишестените млека ooooh!

цветулка Hug Hug Hug

# 76
От вредните храни ядем само Лото-натурално - пише, че съдържа 100 % царевичен грис.
Наскоро се запознахме с едно детенце на нашата възраст, на което основната му храна беше шоколадови мечета Барни. И мама се оплакваше, че вечер не заспивало преди 11 ч.....предполагам от какаото......  newsm78

Вие ще махате ли бибероните? Ние сме само с 4 зъба и такова чесане пада на тая биба.... не е истина.
Обаче напоследък отвсякъде чувам намеци и забележки, че бил голям та ме вкараха в размисъл.
Като негативи знам, че се разваля захапката и късно проговарят децата, за друго не се сещам....  baby_neutral

# 77
Danito_d,тези намеци аз ги слушам от както ни излязоха първите 2 зъба.Такова мрънкане беше от страна на свеки и бабите пред блока,че един ден вече не им издържах и им се сепнах ooooh!Ние нощем се събуждане на час ,пием вода и веднага си търсим бибероната иначе няма заспиване,по едно време се бях отчаяла че до доста късна възраст че я ползваме Crossing Arms.Но преди няколко вечери,ми я отказа,може би защото и смених модела ,а тя от бебе не го харесва.Можеш да пробваш и ти така ,и току виж имало ефект Peace. Имам позната ,на която нейното дете до 3 год,ползваше биберона и нито един зъб не му е крив.

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 17:41 от Кирова

# 78
Danito_d, със сигурност има дости вреди от бибата, но баткото беше с нея до 3 год, проговори на около 1.5 г изключително правилно и проблеми със захапката засега няма. Wink Всичко е много относително, така че не се връзвай на коментарите - според 'нашите" разбирания дете на 2 год трябва задължително да е без памперс и количка, а аз все си мисля, че най-важното е едно спокойно дете и мама...

Солети давам понякога, останалите храни категорично не.

# 79
  • Stavanger, Norway
В нашия вход има една жена, която малкия й син (на 2.5 години) още от преди годинка си консумирал шоколад и ми сеоплакваше, че основното му ядене било шоколад и кисело мляко  Shocked Не преувеличавам, просто тя така каза. Сподели, че изяждал по 2 шоколада на ден  Rolling Eyes Аз не мога да изям толкова  ooooh!
А за другите вредни храни, значи не съм само аз, защото вчера онази мама ме изгледа все едно съм извънземно или някаква превзета лигла  Crossing Arms А той Алекси въобще не се е тръшкал за такава храна. Солетки си хапва понякога, ама и тях ги гризва и хвърля. Веднъж се пресегна за царевични пръчки (е, позволих му да опита, но толкова). Не че ще се затрие от малко, ама споре дмен така се създават вредни навици на децата. Но предполагам, когато имаи по-голямо дете вкъщи е по-трудно да се наложат подобни ограничения  newsm78

# 80
   Все-още не купувам шоколад,зрънчо и подобни глупости на 4,5 годишният си син.Чак пат се случва да му купя сладолед,но наистина доста рядко.
    Когато някой ни черпи навън с боклучавата храна,отказвам под предлог "ние не ядем такива неща".

За биберона....нали сегашните биберони имат по-адаптирана форма ,от тези от бабешките времена?Не би трябвало,според мен,да влияят зле на захапката.... Thinking

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 22:12 от Селма

# 81
Бибка и ние си ползваме,но основно като се приспиваме.После я махам.
Да се похваля- Емко вече върви   newsm68 И то от днес може да се каже  Heart Eyes
Пийнахме за негово ,пък и за всички здраве!  Wine Glass
Ще изчакам с питката няколко дена докато стане по-стабилен.
А навън не го пуснах да върви сам,че сто процента щеше да е с обелен нос.
Улиците ни са в ужасно състояние,но най-важното е , че на "кмета" не му пука.
Лека вечер на всички!  Heart Eyes

# 82
Не виждам нищо странно в това,бебе на 1 год да цока биба newsm78Често сами се отказват,ако ли пък не, след още 5-6 м съвсем разбираемо за тях,може да бъде "подарена" на някое коте,куче или бебе.
За протокола,на Ивон я махнах на 1,6 год или по-точно постепенно сама си я махна.Първо спря да я търси на обедното спане,после започна вечер да заспива с нея и като заспи веднага да я плюе,после започна да не я търси всяка вечер и накрая я махна съвсем.До 3 год са бебета и не знам защо изглежда странно да се дава биба за заспиване.Виж да ходи 3 годишно на вън да играе с биберона вече по друг начин изглежда,но всеки сам си преценява.
Алекс ме улесни от към тази екстра Mr. Green

Ние вече 2 вечери подред заспиваме без да сучем.Не,защото не иска,а защото ме хапе #CrazyНе знам по каква причина,обаче никак не ми е приятно.Разбира се,заспива размрънкан и се буди след 20 мин да цока,но поне в просъница не ме хапе Confused

Меганчо,честито HugВсе на гоер и във вярната посока да крачите.

# 83
  • в 1001-та нощ
ние пък има друго ново приключения

с мъжа ми бяхме на почивка за седмица и малкият беше с двете баби

след като го взехме обратно е крайно различен и несамостоятелен, реве истерично, както никога досега, много е плашлив - все едно го е страх да не го оставя някъде, не може да заспива сам, не иска да си играе сам, не иска да си играе в кошарата

все едно сме взели друго дете, такава истерия в писъците не съм чувала до сега

чудех се да е зъбче, да е адаптация, да е уплаха о тнещо или да не го отделяме от нас ....

не знам какво да мисля  newsm78 струва ми се, че не е за консултация с психолог, засега ще изчакам още няколко дни да се адаптира  newsm78

# 84
  Алена,дано с много гушкане ви мине тоя проблем!  Hug
  МОже да си му липсвала наистина и да се е постреснал...  Hug

Меганчо,честито прохождане!   bouquet

Вашите дечица откликват ли ,когато ги викате по име?

# 85

Вашите дечица откликват ли ,когато ги викате по име?

Селма, да, обръща се и ми се хили. Wink

a.l.e.n.a, дали наистина не сте му липсвали? newsm78

Аз все си мисля колко ще е добре да отидем някъде сами поне за 2-3 дни, но таткото е абсолютно против и единственото ни разделяне с баткото беше когато беше на 2 год и отидохме до Белгия за 4-5 дни.  Thinking

# 86
  • Stavanger, Norway
Alena, на тази възраст децата съвсем разбираемо изпитват страх да не бъдат изоставени. Ако раздялата с мама и тате е рязка и неочаквана за детето, това може да доведе именно до проблема, който описваш. Добрата новина е, че не е някакво трайно състояние. Просто се опитвай да бъдеш до него докато се успокои. Някои дечица много трудно приемат раздялата.  Rolling Eyes Моето момченце вече посвикна, но в интерес на истината не съм го оставяла за повече от няколко часа през деня. На нова година спа при баба си и дядо си, но това е единствения път, в който не е нощувал с нас.  Аз самата не се чувствам готова да го оставя за толкова време, а и както се оплаквам тези дни, дори ми се иска да имам повечко време за игра и занимавки с него  Heart Eyes
Ето една статия, която четох вчера за страха от изоставяне:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4071  Peace

# 87
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Борис заминава утре с баба и дядо за няколко дни на почивка...направо ме убихте с това изоставане...Ще видим как ще се върне... аз почти всеки уикенд го оставям при майка ми и до сега не е имало такива състояния, надявам се и да няма...Пък и нали на ясла тръгва от септември  Rolling Eyes

# 88
  • Stavanger, Norway
Теди, като се оставя отрано децата свикват. И Алекси не се стресира като остане за цял ден с баба си и дядо си. Но то моите притеснения са малко егоистични (по-скоро, че може да НЕ му липсвам, отколкото да му липсвам  Embarassed). Явно съм станала "обсебваща' майка, но просто ми се иска да не заемам второстепенна роля в живота на детето си, поне в тази възраст  Whistling Като обмислям страховете си, започвам да достигам до извода, че са САМО страхове, които помрачават отношенията ни, така че ще трябва да се преборя първо с тях, а другото ще си дойде на мястото. Има си и някои фактори, които подхранват редовно тези мои страхове (свеки  #2gunfire). Няма да забравя колко трудно ми беше да се нагодя към Алекси в началото именно поради нейните постоянни съвети и пърхане около него и стремежа й да го обсеби и да бъде само неин (нещо, което дразнеше дори мъжа ми). Но го преодоляхме  Peace Ще преодолеем и това състояние сега (пък и то се случи само веднъж)...Ох, отплеснах се  Embarassed
Хайде, ще свърша малко работа следващите 8-9 часа Wink

# 89

Здравейте!

Ама сте писателки Wink
Ние сме само навън и не ми остава време за тук Wink

Засега веднъж - два пъти са ни давали по една две царевични пръчици, не за друго, а защото Денис като види другото дете да хрупа и иска.
Аз не купувам такива залъгалки и гледам рядко да давам нещо между храненията, най-вече бисквитки.
А понеже Денис е дете на мама и тате, обича тестенички нещица.
Какво казват вашите дечица от роднинските наименования?
Денис до онзи ден основно беше с "мама" и "баба", но сега включи и "тата".
хихихихихих и много се старае.

След малко ще излизаме, пожелавам ви хубав и весел ден!

Общи условия

Активация на акаунт