Отговори
# 180
  • Пловдив
Пиша на бързо и бягам, че имам много работа а общ сън повече от още 20мин за батко и бебок не се надявам да хвана ,за да я свърша  Crazy
Честито на Туинс Мами и Благовесна - страхотни новини наистина, лека и безпроблемна с най-сладкия резултат ви желая!!!  Hug
Ние сме с пробождащ зъб и не смогвам на лигавници и блузки, все сме мокри (добре че е лято и е топло, че иначе и настинка щях да дебна да не ни гони). Нещо ми пробожда даже във венеца на моменти, но странно после като, че не е имало нищо на същото място и всичко е гладко  Thinking  Баткото малко попривиква с бебока най-накрая, вече не е Сашко, а Сашенцето и започва да му дава играчки да ги види, все повече се опитва да осъществява физически контакт, стискам си палци ревността му да намалява с всеки ден, имам нужда от светлина в тунела. Имаме си нова площадка в квартала и цяла седмица тренирах разходка на две кривачета в тандем и успяваме вече, макар с повечко рев на моменти отколкото ми понася и то благодарение на бъгипода (изобщо не съм съжалила от както сме го купили, макар , че беше скъпичък и трудно се снабдихме с него). Ще ходим на сватба скоро и малко ми е притеснено как ще се справим с двамата, че е надалече, ама ще има и свекъри и леля за помощ, ще удържат положението в кривите моменти.
Иначе не ми се мисли за захранване, ама се налага - напълнихме фризера вече с червени чушки, ябълки и домати домашно производство - това има общо взето. Ще захранвам сигурно края на 6я обаче. Peace
Ние още си ядем на поискване и съм много доволна как се справяме дотук, ще ледам и при захранването да нямаме пълно заместване на кърмата при хранене, а само да допълваме и да се запознаваме с новите вкусове. Още не ми се е избистрило съвсем как точно да подходя, но ще почета още малко и ще го изясня точния подход. Хубавото е, че с баткото вече изчистихме някои основни идеи, сега ще доизбистря останалите, само да му дойде времето на малчо, дано има апетит мъника.  Praynig
Едва изписах и това на поне 10прекъсвания, дуг път пак.  Peace

# 181
  • Сопот, Пловдив
Отчет от ДК-то - вече сме 7600 грама и 66 сантиметра, то ест +800 грама, +3 сантиметра, точно с колкото бяхме пораснали и предния път. Развиваме се много добре, според сестрата, педиатъра го нямаше и тя извършваше прегледа, не ни се кара, че сме дебели Simple Smile)). Похвали ни, че още се кърмим. Мислих, че ще се кара, че всъщност горе-долу нищо не постигнахе с даването на сокове, тя каза че щом не иска да не го насилвам, да пробвам вместо сокове пюрета, като ми препоръча, щом е запечен, да дам смесено пюре круша+слива от готовите. Но каза и с пюретата да не го натискам, каквото и когато иска. Препоръча към края на септември да започваме захранването със зеленчуково-млечно пюре, което идеално съвпада с моите намерения. Според нея соковете и плодовите пюрета не са захранванне. Биха ни ваксините, плака малко, дадох този път Панадол още преди да сме вдигнали Т. И засега не е вдигнал такава.

Честито на Благовесна от мен!!! Много ме зарадва новината!   bouquet  Hug

# 182
Роис, чудесни резултати!

Днес четох извадка от това, което Ирина Сарачинова е писала в Бг мама и се втрещих, че хората се ровят в това!
Аз мисля да захранвам след 6 сетмеври, когато ще е навършила пълни 5 месеца. Ще започна с домашно пюре от картоф с кърма.

# 183
Аз само да кажа благодарение на Ленито и златсти стафилоко се сетих за изпита си по Детски болести и прерових учебника и ето какво намерих за Инфекциите на дихателните пътища:

Остър ринит
Етология:риновирус,аденовирус,грипен и парагрипен вирус.Рядко се касае за първична бактериална инфекция от стрептокок,стафилокок,пневмокок или микоплазма
КЛИНИЧНА КАРТИНА:наблюдава се температура,отпадналост,нета затруднено сукане,безапетитие,спокойствие,отказ от гърда,повръщане.Намалена нсна проходимост от наличие на секрети в носнте ходове.Вначалото тя е серозна или слузна.При добавяне на бактериална инфекция-става гнойна

Остър тонзилит

Етиологияпричинителите могат да вудат вируси или батерии
КЛИНИЧНА КАРТИНА:общи симптоми на инфекция са острото начало,висока температура,неразположение,безапетитие,отпадналост.Локални симптоми биват болки при преглущане,лош дъх, увеличени лимфни възли в областа на шията,понякога хепатоспленомегаия и обрив.
Остър синузит
Етиология:в 90%от случаите причината е бактериална
Клинична картина:температура,хрема,стичащ се секрет по задната фаренгиална стена,лош дъх,хронична ашлица,главоболие
Остри инфекции на ларинкса
Остър ларингит
Етиология:бактериални причинители могат да въдат хелофилис инфлуенца и др.
Клинични форми:
епиглотит-възпаление и оток на епиглотиса.Детето е бледо,цианотично,със силно изразена диспнея,главичката се тмята назад,уплашено е и възбудено,спешна хоспитализация
Ларингит:възпаление на гласните връзки започва с хрема,кашлица и температура,гласът става дрезгав,пресипнал,кашлицата е упорита,мъчителна лаеща.
Субхордален ларингит-остро възпаление на субхордалното пространство
обикновенно в хода на инфекцията на назофарингса се появява дрезгава лаеща кашлицамсъбужда  се уплашено,не може да си е поеме дъх,променя се цвета на лицето,появява се периорална циалноза.
Малигнен ларинго-трахео-бронхит-тежко усложнение на острия ларингит
Етиология:стафилококи,стрептококи хемофилус инфлуенца,пневмококи.
Клинична картина:след инфекция на ГДП най-често след ларингит,състоянието на детето се влошава,засилва се интоксикацията,температурата се повишава,засилва се дихателната недостатъчност,към затрудненото дишане се прибавя затруднено издишване,бързо се влошава и често води до фатален край.
Остър бронхит:
Етиология:вирусни приченители
Клинична картина:често в хода на възпалението на ГДП температурата се задържа повишена,детето е отпаднало,с безапетитие,появява се суха,болезнена нешпродуктивна кашлица,
Бронхиолит
Етиология:над 60% респираторно-синцитиален вирус
Клинична картина:най-често след възпаление на ГДП,състоянието се влошава.Става неспокойно,итказва да се хранимчесто дишането се увеличава 80-100/мин,чува се удължено издишане,цветът на кожата става блед,цианотичен,появява се ноздрено дишанема при малките бебета пяна на устата,Хлутване в областа на югулума,интерокосталната мускулатура и епистариума,сърдечната дейност е учестена,детето е възбудено,но може постепенно да стане сънливо,което е лош прогностичен  знак.

НЕ ИСКАМ ДА ПЛАША НИКОИ С ТОЗИ ПОСТ ПРОСТО ИСКАХ ДА БЯСНЯ ЗАЩО КАЗАХ,ЧЕ НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е НЕЩО ПРИТЕСНИТЕЛНО ЗАПУШЕНОТО НОСЛЕНЦЕ АКО НЯМА ДРУГИ СИМПТОМИ.ТОВА Е ВЗЕТО ОТ "УЧЕБНИК ПО ДЕТСКИ БОЛЕСТИ" ИЗДАДЕН 2009 ПОД РЕДАКЦИТА НА ПРОФ.Д-Р.Г.ПЕТКОВ Д.М.Н.СТАТИЯТА Е НАПИСАНА ОТ ДОЦ.Д-Р.П.ЧАКУРОВА И КОЛЕКТИВ.
Надявам се да бъда полезна с информацита.Не съм публикувала за пневмониите,но ако някои иска бих могла.

# 184
AngelsWish,
не знам какво учиш или си учила, но за съжаление това което си цитирала касае само острите заболявания, но не и хронични състояния като алергиите или носителството на стафилокок.
Аз самата съм лекар и ако ставаше дума за моето бебе, не бих подминавала проблем със запушване на носа всяка нощ. Без разбира се да изпадам в паника.
Но всяка майка сама си решава за нейното дете и ако съобщи на педиатъра, пак негова отговорност е да прецени дали да уточнява проблема.

# 185
Здравейте, момичета.
Да ви кажа снощи какво стана  Simple Smile. Ям си аз банан, а Дани ме гледа ту мен, ту банана, с едни очички сякаш ми казват "дай ми малко". Подадох му да си близне и му хареса, започна да гледа още по-настървено. Едвам се сдържах да не му намачкам малко.
Та ще го наблюдавам сега как реагира, докато ям и ако е пак така след 5-тия месец ще започна да му давам картофче.

# 186
Мацки, ще говоря с лекаря значи. Не му се запушва носа всяка нощ, секретът не е течен, а си е пипе/буби/корички или както там му викате на тези работи в носа Simple Smile.

Сега отиваме за кенгуру, че гледането от количката вече не го задоволява, а и за нас ще е по-лесно за кратки излизания и пазаруване.

Хубав ден на всички Simple Smile

# 187
Ленито,права си!Надявам се не съм те засегнала с постовете ми.Далеч не съм целяла това или да се съмнявам в компетентността ти,не съм си го и помисляла.Просто исках да поясня защо изразих това мнение.Надявам се да няма от тук нататък лоши чувства(ако изобщо е имало) и още веднъж се извинявам. Hug

Имам въпрос:) тъй като ние сме си малки лакомници(и кантара си го показва) и понякога след като се нахраним и оригнем почваме да хълцаме(което си е в реда на нещата) и спираме или от само себе си или след като му дам да пийне нещо(преди кърма,но сега поради дефицитно състояние,пробвах вода,която твърдо отказва,а отказва и биберон изцяло за да му дам АМ)Та въпроса ми е вашите бебоци пият ли вода и ако да от само себе си ли почнаха или има някои трикове да се научат?

# 188
Здравейте,
искам да ви се похваля - моята бебка на 4 м.и 20 дни вече си има зъбче.  newsm44 newsm44
 Днес почерпих с пуканки, нали такава била традицията. Давали се и игли, но това не успях да направя.
Зъбчето се забелязва лекичко. Иначе на напипване силно дращи. Успях да видя, че и съседното прозира, но не е пробило венеца още. Поне, ако бебка се криви тези дни, ще знам, че вероятно е от зъбките. Simple Smile

# 189
asitta  честито Simple Smile много се радвам за малкото слънчице.Ние също сме много криви и едното леко се подава,но е кучешкото зъбче.Другите предни долни две също са се отбелязали на венеца,но като че ли кучешкото изпреварва не ми се мисли как ще изглеждаме ако поникне първо  #Crazy

# 190
Здравейте, мацки!

Зъбите - Андрей има подутинка на венеца като за кучешки зъб. Сега попрочетох, нормално било, вжното е да излязат всичките, редът не е важен.

Водата - Андрей пие вода с удоволствие, когато му дам, а после реве по един час преди заспиване. Случи се 3 пъти и се отказах да давам вода, защото явно си пълни стомаха, а остава гладен. Давала съм му вода с пипетата от Панадол, но тя е много малко милилитри и беше по-скоро да си намокри устата.

Като почне да яде и друга храна, тогава пак ще го пробвам с водата.

Кенгуруто
- ужасно неудобно нещо. Премерихме 4 различни модела, детето и в четирите се разплака на 3-та минута, а аз в три от случаите имах чувството, че ще го изтърся. Не взехме, ще го караме както досега.

Малко съм нервна днес,  отново не стигнахме до плажа, говорих с колежка на работа, от което получих сърцебиене, отсега съм се замислила как ще се връщам на работа, хич не ме влече, изобщо мрън мрън, някъде прочтох, че новолунието било като пълнолунието като влияние върху настроеието...

# 191
Кенгуруто[/b] - ужасно неудобно нещо. Премерихме 4 различни модела, детето и в четирите се разплака на 3-та минута, а аз в три от случаите имах чувството, че ще го изтърся. Не взехме, ще го караме както досега.

Малко съм нервна днес,  отново не стигнахме до плажа, говорих с колежка на работа, от което получих сърцебиене, отсега съм се замислила как ще се връщам на работа, хич не ме влече, изобщо мрън мрън, някъде прочтох, че новолунието било като пълнолунието като влияние върху настроеието...
И аз и аз!
Мрън мрън
За кенгурото,не си го оцелила просто.Моето е направо върха!И малката си го харесва де!Томи е марката,а на чико не са ли хубави!Поне цената им е такава.

# 192
  Привет мамчета ! Отдавна ви чета, но все не остава време ,при нас нищо особенно , беба хапва каша по-рядка я правя  , определено и хареса и лъжичката също , вече я разпознава и се радва като я види ,учудващо добре се справя ,взе да капризничи нещо вече не си изпива цялото мляко , правя и 150мл от които остават 20-30мл. До сега съм давала каша на обяд и се чудя дали да не я давам вечер.
 Долния венец и е доста набънал и все човърка там ,даже днес и повърна .
 Честито бисерче на мама asitta  Simple Smile

# 193
А като цяло удобни ли са кенгурута?Не тежи ли беки?Моя както е едничък нз  newsm78

# 194
  • Сопот, Пловдив
И аз пробвах кенгуру, също имах чувството, че ще го изтърся и се отказах да ползвам такова.

Общи условия

Активация на акаунт