Отговори
# 480
И ние вчера се захранихме, с охота отваря уста, но после така се мръщи  Laughing взе да кашля, да мяска, голямо захранване падна. Аз няма да бързам да си махам кърменията. След картофчето доста си поцока, явно си му харесва, ама то и на мен си ми харесва, така че....ще балансираме нещата някак си.

# 481
Привет от нас.Отдавна не съм влизала тук. Уж захраних Йоана, на обяд изяжда около 50-60 гр пюре и започва да обръща глава като знак, че не иска повече, плюе и т.н. Тогава спирам да и давам. Скоро след това обаче иска да я кърмя. Та не знам пюрето ли не е достатъчно или просто мъничето не иска да махаме обедното кърмене  Simple SmileИначе скоро става на 6м. и мисля да въвеждам следобед каша. Как ще стане това вече нямам идея. Не че скрито не се радвам, че още си иска кърма  Simple Smile
 Иначе с охота отваря уста за лъжицата ако я държим двете, в противен случай храненето става много трудно вече.
По принцип и Криси също е с претенции.Скоро след като му дам пюре или каша си иска и да суче.А днес пък по време когато му давам пюре бяхме навън и аз реших че ще го кърмя.А той цели 4 часа изкара гладен,но не пожела да суче докато не си получи пюрето.Иначе аз давам пюре на обяд тоест до към 12ч. и кашата следобед до кам 5-6 вечер.Почнах ме с две лъжички,стигнахме до 2 супени.

# 482
Привет, мамушки! (това е специален поздрав за Биги  Hug)

Как сте? Аз рядко се вясвам, но то било интересно тук! Имаме си и ново попълнение! Това е прекрасно! Добре дошла, p.atanasova!

Малко с тридневно закъснение ще ви почерпя за петата месечинка на моята слънчева принцеса, за която специално направих тази тортичка

Да ми е все така добро и послушно момиче както досега, че чак ми остана време да започна да блогърствам  Laughing Каня ви на раздумка по последната тема без кое нещо не излизате от вкъщи, може да се включите ето тук.

Поздрави на всички бебочета! Имам още какво да кажа, ама ще пиша по-късно пак!

# 483
Момичета, предлагам да актуализираме колажа с нови снимки на нашите бебоци, навършили 6 месеца. Имаме един месец докато всички станат на 6 м и съответно да съберем снимките. Който не може или не иска да качва във фейсбук групата, може да го направи ето тук.

МОЛЯ КАЧВАЙТЕ ПО ЕДНА СНИМКА!
Предварително благодаря!
  bouquet

# 484
Здравейте мами,
аз съм майка на едно от най-малките родени бебета в темата - Теодора. Теди е добре и расте живо и здраво момиченце за радост на мама и тати Simple Smile Вече е на 7,5м, 7,2кг но все още е само на кърма (Тя се води на 5месеца спрямо термина й). Скоро мисля да я захранвам и на драго сърце ще приема съвети как да направя това Simple Smile
Поздрави и целувки от мен и нашата принцеса

# 485
Избягах от Фейсбук да не гледам на Лейди ДИди тортата, но тя и тук ме настигна Simple Smile)

Момичета, гледам всичко живо мляска пюрета, тук там по някое е останало само на кърма като моето.

Онзи ден баща му на шега му поднесе вилица с пържола, едвам го удържахме Андрейката да не налапа парчето Simple Smile)

Смятам да ми не ваксината и да го почвам с пюре, а за вечер ми се иска да му давам по едно шише АМ, уж да спи цяла нощ. Ама май няма да има така желания от мен ефект. Буди се през 2 часа и си яде като човек, все пак е 8 200 и едва ли мога да му дам достатъчно, че да е сит цяла нощ.

Инак се върти вече сам като пумпал, много му харесва да седи като го държим за ръцете или подпрян на корема ми. Чувам различни мнения, така че го карам умерено - хем детето да не се дразни че не го вдигам, хем да не седи по 100 часа седнал.

Докато бременеехме, две седмици разлика не беше толкова много, но сега си личи по децата колко е различно Simple Smile

И последно - понякога ми липсва бременността и как се фръцках с коремчето си и как ми беше топло цяла зима и ме риткаше бебето отвътре Simple Smile

Хубав следобед на всички.

# 486
Мами, не се лъжете че обилната вечеря ще накара бебето ви да спи цяла нощ. Това можеше да се случи, докато бебоците бяха новородени, но сега те се будят по причини доста различни от глада. И не че искам да стряскам някого, но дори бебета, които до сега спяха по цяла нощ може да започнат да се будят. Това става през периоди, когато бебето изживява нещо голямо в неговия живот - зъби, пролазване, прохождане, проговаряне и т.н.

# 487
Привет и от нас!
И ние сме още само на кърма, утре ставаме на 6 месечинки и ще се пробваме с оризовата каша. Ех... свършва спокойното цокане и започва правенето на каши и пюрета.
Само не знам как ще го накарам да пие вода, но... здраве да е.
Вече съм си поискала кошарата за игра, ама още я няма. Ще си искам и столчето за хранене... ( ох, къде ще ги слагам - не знам).
Моите впечатления за спането също са, че всъщност буденето не винаги е свързано с истински глад, макар че винаги търси да суче.

# 488
  • Варна, Шумен
Здравейте мами... аз отдавна не съм писала, но ми се иска да ви попитам по- една много интересна тема за мен! Вие, какво мислите за отглеждането на децата от бабите и дядовците, много деца са предимно отглеждани от тях докато родителите градят кариера или все са заети или просто е мерак на бабите да отглеждат отново дете, а родителите да си почиват повечко! Аз лично съм много против според мен детето трябва да си знае мама и тати да си е предимно в къщи а не ти да го учиш на едно и като отиде при бабата там съвсем друг режим, а ти си късай после нервите пак да го учиш. Ще ми е много интересно вашето мнение!!! Simple Smile

# 489
Здравейте мами... аз отдавна не съм писала, но ми се иска да ви попитам по- една много интересна тема за мен! Вие, какво мислите за отглеждането на децата от бабите и дядовците, много деца са предимно отглеждани от тях докато родителите градят кариера или все са заети или просто е мерак на бабите да отглеждат отново дете, а родителите да си почиват повечко! Аз лично съм много против според мен детето трябва да си знае мама и тати да си е предимно в къщи а не ти да го учиш на едно и като отиде при бабата там съвсем друг режим, а ти си късай после нервите пак да го учиш. Ще ми е много интересно вашето мнение!!! Simple Smile

Колко познато! Моята майка е от типа баби, които развалят ржима  Twisted Evil ! Казвала съм й, не така, карала съм се с нея, но никакъв ефкт. Едно си баба знае, едно си баба бае! Побърква ме!!!
Детето си го гледам аз, само ако ми се наложи да отида до някъде за един час са го гледали баби. Мнението ми е, че родителите трябва да си гледат децата  Peace

# 490
Определено съм съгласна,че децата трябва да се гледат от родителите.Все пак ако си решил да създадеш дете то трябва да поемеш отговорността си за него.НО не виждам нищо лошо веднъж в месеца примерно да го оставиш да пренощува при баба и дядо.Така и ти си почиваш и те се радват,пък и режима на детето не се променя

# 491
  • Сопот, Пловдив
При мен е невъзможно детето да не е при баба и дядо, защото живеем заедно засега. Но човека, който основно се занимава с детето съм аз, другите най-много да го вземат вечер да си поиграят с него, докато аз седна примерно на компютъра за малко. Помагат ми и с банята. Но въпреки, че от време на време за нещо не са съгласн с мен, всичко около детето се прави както аз искам, режима е какъвто аз го направя, яде каквото аз преценя, никой в нищо не ми се меси, за което съм им, много благодарна.  Heart Eyes

# 492
Децата трябва да се гледат от родителите си. Баба и дядо са за ваканцията, за почивка, за подкрепа, те все пак са част от семейството.

Дори едно преместване в чужбина да речем, не трябва да е повод родители и дете да се разделят за повече от месец да речем.

А случаи, в които родителите просто за улеснение си оставят децата при бабите и дядовците и те да си гледат кефа, не го разбирам изобщо.

# 493
Не знам възможно ли е два дни никой да не е писал....

Захраних Андрейчо днеска с 5 лъжички морковено пюре. После се скъса да плаче цяла вечер. Може ли да е от моркова или просто стечение на обстоятелствата?

И има ли нещо такова като късни колики?

# 494
 И аз днес захраних Пресиян с каша елда. Спокоен беше до преди да заспи. Утре продължаваме с две лъжички повече.
 Днес правих торта по случай половин годинката на Преско, ммм вкусна беше, вече е по-малко от половината в хладилника. С тия торти скоро няма да вляза във форма  Rolling Eyes ама пък сега ми се е паднало да ям сладко всеки ден и да не дебелея  Party Цяла зима е пред мен, сигурна съм, че до ранна пролет ще сваля няколкото килограма, които ми остават.
 Съни, възможно е морковите да не са му понесли. Колики имаме и ние възрастните, така че е напълно възможно от това да е бил неспокоен. Ако утре е спокоен, въпреки морковите, значи е било друго  Peace
 Днес е международния ден на усмивката, във фейса заваляха усмихнати снимки на априлчетата ни  Laughing Но явно никой не е имал време да мине и оттук...

Общи условия

Активация на акаунт