Отговори
# 495
Съни, може да е от количеството. Пет лъжички ми се виждат много като за първи път през живота нещо различно от мляко. Дано да се оправи.

# 496
  • España (Плевен)
Аз на Велито давах 2 пъти пюре от морков и се запече. Няма да и давам чист морков вече, а комбиниран с нещо др.

Ето една усмивка от нас:

# 497
Аз да се похваля имаме вече 2-ро зъбче Simple Smile вчера проби Simple Smile

# 498
  • España (Плевен)
Аз да се похваля имаме вече 2-ро зъбче Simple Smile вчера проби Simple Smile

Браво, Ангел. Без проблем да избиват всички останали...

# 499
Да, за капак на всичко, вчера видях, че и второ зъбче има. Изобщо на детето не му беше ден. Днес започна нормално, с препълнен памперс, ще дам по-малко морков на обяд, ако изобщо се реша да му дам пак....

Може да пробвам със сварен картоф с малко кърма...

# 500
  • España (Плевен)
Може да пробвам със сварен картоф с малко кърма...

Моето "маймунче" не иска домашно пюре. Направих и картоф и морков. Дадох и 3 лъжици и само го държи в устата и не иска да го преглътне. Само се тресеше и ревеше. Смешна и трагична картинка бяхме...  Laughing Laughing Laughing

# 501
  • España (Плевен)
Гледам в "Родени 2011" всички доста са напред с темите. Ние нямаме никаква активност тук. По лесно е във Фейсбук, май.
На мен лично тук по ми допада да пиша. Все пак от тук тръгнахме.   Hug Hug Hug

# 502
Може да са му дошли много 5 лъжички. По принцип се захранва с 1-2 лъжички.

Аз онзи ден дадох пюре от карфиол, като си мислех, че няма да му хареса, обаче човека си го изяде цялото с кеф. Установих, че кашите и сладките пюрета не яде с такава охота, както зеленчуковите.

# 503
Днеска дадох по-малко, засега бебето функционира нормално Simple Smile)) Сега какво следва? Всеки ден с по една лъжичка повече все от моркова ли да давам или след няколко дни мога да дам нов вкус?

# 504
  • София
Аз мисля в понеделник да дам картофче с морковче. Картофът вече го въведохме миналата седмица. Винаги съм мислела, че ще захранвам с оризова каша, но имаме картофи от село (в планината) и почнах с тях. Освен това мислех да чакам до 6-я месец, но от 1 ноември ще съм на работа за по половин ден и предпочетох като ме няма да има избор какво да яде друго освен АМ, че нещо претоплената кърма не го кефи. А иначе вече нямаме никакви проблеми с кърменето, не съм давала добавка от седмици.  Hug Hug Hug

# 505
ЕлБиЕн, това с кърменето е много хубаво.

Аз колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Може ли някой да ми даде линк към схема за захранване тип "нормална" - дето си почва със зеленчуково пюре, после каша, после плод и т.н.

# 506
Здравейте мамчета!

Ние продължаваме със захранването.Аз я карам полека.Започнах ме с каша,сега опитваме зеленчуци.Като навърши 6м.ще заместя 2 хранения.На обяд ще има пюре,следобед каша.
Определено имаме колики понякога от нова храна.
Съни,аз я карам така.Започвам с 2-3 лъжички,всеки ден добавям по още 2-3 и така 5 дни.После добавям по 2-3 нещо ново и така пак 4-5 дни.Имаме и почивки понякога по 2-3 дни.Не гледам никакви схеми.Започнах с морков,после въведох тиква,после картоф,сега мисля тиквички към картофа.За сега всичко върви добре.Криско похапва с удоволствие.
И аз предпочитам форума,но всички са във Фейса и аз там,да не изпусна нещо. Laughing

Криско расте а с него и косата му.

Щрак.

Приятна събота и неделя от нас!   bouquet

# 507
Сетих се още нещо.
Диде-матушка,мерси за поздрава!
Ох ,тези торти,е вече не мога да търпя,отивам да спретна една.
За баби и дядовци,аз съм отгледана от баба и дядо и това беше по-добре в моя случай.Сега с бабушка се родих,помага ми милата.Тя ми гледа малкия ,аз гледам нея и така. Joy
На "памперс" казва "панцир",което означава черупка на костенурка.Криси нарича Крестик/кръстче/.Джозеф го нарича Жостик. Laughing
Водех я до банкомата да си вземе пенсията от Русия и тя беше много учудена как така парите се дават направо на улицата и няма кой да попиташ,иначе беше тръгнала да говори с банкомата.И го нарича"Тя".Не беше съгласна ,че "Тя" не дава още пари,понеже не разбира от моите обяснения за дневен лимит. hahaha
Иначе,децата трябва да бъдат отглеждани от родителите си,но и да общуват с бабите и дядовци.

# 508
Аз се отказах вече да чета за захранването- правя го по инстинкт. Първо даваха по 2 лъжички, после плюс 2 и така до определено количество- морков и картоф. Сега на правя схеми какви храни да въвеждам. От 6 октомври въвеждам каша- много и се услажда. Плодовото пюре го яде много трудно. Зеленчуковите вече ги приема повече, но яде не повече от 100 гр, което май е недостатъчно.

Въпрос към ЛЛЛ:

Вече може да се смята, че Йоана има заместено обедно хранене, въпреки че час, най- много два след като си изяде пюрето иска да суче. Започнах да въвеждам и каша. Това означава, че до десетина дни ще има заместено и следобедно хранене. В тази връзка се притеснявам за кърмата и за това искам да попитам трябва ли да се изцеждам или процеса се регулира от само себе си? Страх ме е кърмата да не ми спре, макар че засега тя си иска достатъчно често- кърмим се през 2-2,5 часа през деня, има хранене и в 3 през нощта, като последното кърмене е около 22 ч.

# 509
Биг мама, голяма работа е твоята бабушка!Специални поздрави за нея, поставям се на нейно място- сигурно ще си помисля, че съм попаднала във фантастичен филм!

Общи условия

Активация на акаунт