Отговори
# 525
  • España (Плевен)
К А Т И, ако това те успокоява и ние сме така още от самото раждане на малкото. Сами сме тук и разчитаме само на нас си. Просто го приеми като част от ежедневието, а когато детето е облечено добре няма проблем. Аз съм оборудвала големия с гумени ботуши, дъждобрани, дебели якета и шапки, малкото го обличам добре, слагам шапка, слагам му чувала на количката, отгоре дъждобрана и съм спокойна, че не му е студено и не му духа.
И не е само да заведа големия на училище. Ами той ходи и на футбол два пъти в седмицата, на плуване и джудо веднъж седмично. Пазаруването не го броя. Всичко това си е тичане с количката, мъкнене на чанти, но аз го приемам като фитнес.
  Peace  Така направих и аз тази сутрин. С чувала и дъждобрана за количката. Добре облечено и заведохме кака на градина. Ние също ходим на спортни танци два пъти в седмицата.
Еее значи не съм само аз на това дередже...   Hug Hug

# 526
Привет и от нас  Hug

Миналата седмица бяхме на консултация, взеха ни кръв и урина-всичко е нормално. Никол вече е 66 см, но нещо с килограмите не се разбрахме. По кантара на докторката, който до сега беше еднакъв с нашия, излезе че е 8400, а на нашият 7600  Laughing Laughing Laughing. Голяма разлика ми се вижда, но ще видим следващият път. Педито остана изненадана, че е само на зеленчуково пюре и АМ и каза веднага да почвам плодови, че вече съм закъсняла. И месните пюрета и жълтък. Всеки ден да съм давала 1/4 жълтък и след 2 седмици и месно пюре. А на мен ми се вижда доста това. Вие кога почнахте плодовите, месните и жълтъка? Тя е захранена преди 1 месец (на 5 м)

# 527
  • sofia
Вие кога почнахте плодовите, месните и жълтъка?

Още не съм ги почнала. Плановете ми са такива: плодовите след 7,5 месеца, месни след навършване на 8 месеца, жълтък след навършване на 10 месеца.

# 528
Много са ми интересни като кажат, че си закъснял със захранването. Звучи странно и безсмислено.

Честито на Благовесна. Този път всичко ще е ОК  Hug.

# 529
Също както при всичко друго, така и за захранването всеки си има мнение.

Аз снощи се тръшнах да рева, че не мога да си захраня детето като хората, че все го боли стомаха, че кой знае какво ще му направя, но в крайна сметка кой знае какви фатални последици едва ли може да има, така че нервите реших да не ги хабя. Впрочем, плача не ми помогна за захранването Wink

И да питам - един вид пюре по колко дни трябва да го давам?

# 530
Аз давах 5-6 дни от един вид, след това започвах веднага с друг вид, не съм правила почивка между два вида пюре, но не знам дали е правилно  newsm03

# 531
Търпение и постоянство се иска за захранването. Да не се насилва детето. То ще свикне с вкуса рано или късно.

# 532
Здравейте и от мен! От вчера и ние сме вече в групата на започналите да се захранват бебчета. Започнахме с пюре от картоф на Hipp, като му изцедих и малко кърма, че много твърдо нещо. Въпреки че на мен ми се стори много безвкусно, дребосъчко с голям кеф го излапа. Дано така да продължава! Мисля си да му давам 5 дни пюре от картоф, после да включа морков, после тиква, а за след това ще го мисля. Може би ще намаля дните за прием на всеки нов продукт на 3-4, но да видим. По-добре да не си правя планове  Simple Smile
Sunnny не му се давай на това захранване. Все някак ще се справим всички с него Simple Smile
За гледането на децата от бабите им - от сега го мисля как точно ще стане, като тръгна на работа догодина. Много мъничък ми се струва, че ще е за ясла, а и нали приемът там е от септември (доколкото знам?), та така или иначе ще има период от време, за който ще моля за помощ бабите.Но пък ми се иска те да го гледат през деня, а вечер с таткото да си го взимаме. Уф, да видим как точно ще стане...
А да ви попитам водата за бебоците преварявате ли я и стерилизирате ли шишетата и лъжичките или вече няма смисъл? Ако само миете бебешките съдове, без стерилизация, с нормално веро ли или има някакво на Бочко съм виждала?
Хубава вечер на всички - мами и усмихнати дребосъчковци!

# 533
Привет и от нас. Нещо все не ми остава време да пиша - ние вече сме с две долни зъбчета. Не ни се размина хремата докато избиваха, но беше само това.
За отглеждането на децата от бабите и дядовците - имат нужда да са с тях дечицата, но отглеждането трябва да си е от мама и татко. Въпреки, че ще се наложи през деня да го гледат бабите, защото ще трябва да се върна на работа скоро. Първо на половин ден, а после и за повече. Дано да не стане прекалено скоро. 
Със захранването при нас нещата вървят бавничко и добре - яли сме само зеленчукови пюрета. Аз сменям новите вкусове на 3-4 дни - зависи от зеленчука. Също не правя пауза между различните зеленчуци.
Последните дни не сме излизали навън, но след хубаво обличане ще трябва да поправя това, защото вкъщи му омръзва. А излизането всеки ден наистина калява и са по-здрави след това децата.
Поздрави на всички от нас  Hug

# 534
  • София
Ние започнахме захранването миналия понеделник. Само пак да кажа, че исках след 6-я месец, но понеже тръгвам на работа от 1 ноември за по 4 часа на ден, ми се иска за не яде АМ като ме няма, а кърма не мога да замразя за сега достатъчно, пък и той нещо не я харесва претоплена и така... Както и да е, исках да кажа, че започнахме с картофче. Три дни, като се опитвах да увелича от 3 до 5 лъжички, но много не се получи. И все пак, акото му е абсолютно променено, въпреки че след това не съм му давала от сряда до днес друго освен кърма. И така днес въведохме морковчето смесено с картоф и май повече му хареса. Мисля следващото да е тиква (другия понеделник) и очаквам тогава съвсем да му се услади.

Да ви питам нещо друго. Коки много си лапа пръстите и съответно се омазва със слюнка целия. В резултат на това има червени пъпчици по брадичката. А отделно понеже стои доста по корем, си търка бузките в постелките и бузите му са изпръхнали и червени. Мазах го с крем, освен че вечер ги намазвам със зехтинче, но няма голям ефект. Да знаете нещо магическо?

# 535
Въпрос към ЛЛЛ: Момичета, боли ме гърло и се опасявам, че може да се разболея. Какви препарати мога да ползвам? Имам "Ангин хийл С" - подходящ ли е при кърмене? Мога ли да взимам ментолови таблетки за смучене? И въобще какво мога да приемам за болките в гърлото? Извинявайте ако питането ми се преповтаря...

Хубав ден желая на всички ви, въпреки мрачното време!
шмърциплянку, съжалявам за неразположението , което изпитваш  Hug Извинявам се, че забавих отговора на въпросът ти. Как си днес?

Повечето хомеопатични препарати, какъвто е и "Ангин хийл С",  са съвместими с кърменето и много майки дават добри отзиви, но е добре да се консултираш с лекаря си и с хомеопат какво е удачно за теб.

За ментоловите таблетки - добре да се има предвид, че в големи количества ментата може да действа понижаващо на лактацията.
Някои майки споделят, че добър ефект имат различни видове компреси за гърло, напр.  с извара.

Ето една полезна статия с оглед на предстоящия зимен сезон, която вероятно ще е полезна и на други момичета Лекарства против настинка, грип и кашлица по време на кърмене.

Надявам се скоро да се почустваш по-добре   bouquet

# 536
За изпръхналите бузки: Първо, моето го сложих на играчкова диета. Давам му само пластмасови и гумени играчки, защото от плюшените се изприщва много, буквално пред очите ми. Мажа го с балсам за дупе на Алтея по лицето Simple Smile)) То е само масла някакви био-мио, мазно е  и му се отразява най-добре, но не е магическо. Лющят му се бузките и това е, надявам се да мине или аз ще свикна Simple Smile) И дотука с мита за "мека бебешка кожа".

Моето джудже продължава да се буди през нощта по 3-4 пъти и аз като съвестна кърмачка му давам да суче, за да го успокоя. Час и половина след това обаче пък се събужда от пръцкане, предизвикано от същата тази кърма...(така предполагам).

В същото време през деня спи два или три пъти по два часа, което ме навжда на мисълта, че съня не му стига.

Тази нощ ще пробвам да му давам водичка и да го оставя малко да поплаче, ако ми издържи сърцето де. Това с почивката на стомаха през нощта ми се вижда все по-разумно...

Това с буденето е от два месеца, така че вариант "зъбки" отпада, зъбите избиха наскоро...

# 537
  • España (Плевен)
Това с буденето е от два месеца, така че вариант "зъбки" отпада, зъбите избиха наскоро...
Съни, ние също се будим по няколко пъти през нощта. В началото си мислех, че е гладно. Защото бях спряла храненето около 12-2. Започнах да й давам пак да си хапва + това което си яде в 4. Обаче тя пак се будеше. После изведнъж спря да се буди толкова често и дори оставаше от млякото голямо количество. Спрях го и започнах да й давам водичка и чак към 4 млякото си похапваше. Така няколко седмици и получи хрема - около 3-4 дена се задържа. Започна пак да се буди. Хремата отмина. Тя продължи да се буди и сега след 2 седмици почивка от хремата ние пак я получихме. Цяла нощ е ревала и почти не е спала.  Tired Та мисълта ми е, че това за мен са зъби. На нас също ни избиха 2 зъбчета, но другите си продължават да се оформят.
Надявам се, че си ме разбрала от толкова обяснения.  Laughing Laughing Laughing

# 538
Това, което разбрах е, че всеки трябва да си намери собствена рецепта, за всичко Crossing Arms

Сега спи вече втори час и чак ме е яд, че не легнах и аз, ама то може ли да лягам и да ставам с него, съвсем ще ми се замотае главата.

Тая нощ ще пробвам с вода, да видим какво ще стане.

Сетих се и защо скачам веднага като се размърда и сигурно го разсънвам с присъствието си. Заради прословутата реклама "Здравей, аз съм твоето бебе, вчера разбрах какво е самота".

В стремежа си да съм "добра майка", подскачам на всеки звук, а това не всеки път е правилно...

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 11:48 от Sunnny_v

# 539
Здравейте мами Simple Smile
Моето слънчице днес става на 6 месеца  Heart Eyes Да ви почерпя по случая

Аз нещо не съм много активна тук Sad За което вече съжалявам...
Ние започнахме захранване преди седмица и даже съм учудена колко много й харесват пюренцата. За съжаление, обаче последно време спинка много зле - буди си през час през нощта  Rolling Eyes Поне заспива лесно после...Много се надявам да е заради зъби, а не нов навик, нямаме си още нито едно. Момичета и аз понякога я храня през нощта, просто защото както казва Sunny_v ми е по-лесно да я приспя, макар че хранене е силно казано, цоква 1-2 минути и е заспала вече. Последно време при нас работи потупване по дупенцето, много я унася  Blush И аз ще пробвам с водичка, май трябва да съм по-упорита Simple Smile
Хубав ден от нас, аз отивам за истинска торта   chef

Общи условия

Активация на акаунт