Отговори
# 555
  • София
Аз ползвам само шампоан по капчица и разнасям по тялото пяна. Имам такива на мустела и на себамед. Май този на мустела е по-мек. След това мажа само с преварен зехтин и ако преценя денем понамазвам бузките с кремче, че сега има нужда.

Много неприятно това с мастита, стискам палци да се оправя Съни бързо.

Знам че някои от вас се оплакаха от запек при бебетата след захранването, а ние акаме като луди. Първия ден след моркова дадох капки биогая, но след това не съм давала и въпреки това акаме по няколко пъти на ден (до 4 на брой), а хапваме съвсем по малко!!!

# 556
  Големият ми син го къпехме със сапун, докато не се появи обрив и го сменихме. Сапунът много изсушава, по-добре е някакъв гел за къпане или пяна за вана. След баня задължително се мажем с мляко за тяло  Peace

# 557
Сапунът изсушава кожата, дори да е бебешки.

Ние ползваме бебешки шампоан на Виона, че ни го подариха, имаме подарени и шампоанчета и на Хип, така че то ще е следващото.

Освен това не мием със сапун всеки ден, не намирам за нужно. Мажа всеки път след баня с БоЧко.

А какви перилни препарати ползвате за бебето? Аз досега пера с Тео Бебе, но ми се иска да сменя аромата.

Иначе антибиотика си каза думата - чувствам се много по-добре, купих си смешна помпичка за 3 лева, която прилича на тромба с червена гумена топка на края, цедя се в банята, а Андрейчо ме гледа и примлясква. Тая вечер май ще го почерпя с АМ, за да се наспи като човек.

# 558
  • София/Варна
Два пъти седмично къпя с душ-гел/шампоан на Хип, през останалото времес чиста вода. После мажа с лосиона на Хип, а бузките с кремче против атмосферни влияния пак на Хип. Те са без парабени, оцветители и изкуствени аромати. Засега нямам никакви оплаквания.

# 559
    Здравейте, аз почти нямам време да чета, а да пиша съвсем. Моята  Божидара навърши шест месеца на 4- и този месец (родена е на 4-и април).  Още използваме слънчевите дни за разходка, защото навън ми спи добре. Съжалявам, че изпуснахме гимнастиката за съответните месеци, само след втория помолих докторката да ни покаже. На последната консултация показа как да я повдигаме да сяда- като я хващаме за ръчичките и я изправяме до седнало положение.
    За захранването, ние почнахме от миналия месец със зеленчукови пюрета, след това плодови, а за този месец  докторката ни каза да почнем с месни.
     Искам да попитам на вас как ви въведоха жълтъка, нашата докторка ми каза 2 пъти на ден по 1/4, но днеска с друга майка говорих, и тя ми каза, че е на седмица 2 пъти? Сега много се двоумя за това.
За таблиците и мерките- родена е 2830гр, 50см, изписана е 2890гр, 1мес.- 3900гр, 54 см...........
6 мес. -7200гр, 69см (пропуските ще ги напиша по-късно).
 Иначе яде по половин пюре на ден, и после я кърмя, но докторката ни каза този месец да заместим цяло хранене, но тя пак изяжда по половин пюре, и след малко се налага пак да я кърмя.
Къпем я вече през ден откакто се застуди, вие с какъв зехтин ги мажете след къпане? Питам, защото ние купихме един, но не знам дали става, знам само, че е ЕКСТРА ВЪРДЖИН. Какво трябва да пише на него?

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 19:34 от nikita_m

# 560
Откак се е родил ползвам козметика на Веледа. КЪпя го през два дни.
Дрехите му пера с течен Персил за бяло пране (повечето му неща са бели), цветните му дрехи ги пускам с наште, пак Персил. Проблеми никакви.

# 561
Винаги пера нейните дрешки отделно, всички цветове заедно на 30 градуса с тео бебе.

Къпя всеки ден, само със шампоан на бочко, но не го слагам всеки път. След банята мажа с мляко на бочко.
И аз да попитам в тази връзка нещо: Всеки ден ли къпете и до кога смятате да е така?
Преди малко ме питаха, не се бях замисляла по този въпрос а и не знам как е редно. Simple Smile

Съни, какъв антибиотик ти изписаха? Да не би пастата да е рефазин!? И аз имам две такива помпи, цедях се с тях след като излязох от болницата... ужасни са, след като ми дадоха на авент направо се родих. Оправяй се бързо.

# 562
Антиобиотика е Аугментин, а пастата е рефригеран. Помпичката става, мисля да я ползвам само два-три дни...

Нещо бързо ме хващат нервите днеска...Sad((

# 563
Въпрос към ЛЛЛ консултантите

Майка съм на близнаци, които първите си два месеца изкараха в болницата. Сега са на 8 месеца и половина, коригирана възраст 6 и половина.Когато си ги взехме не успяха да засучат и сме на принципа изцеждане и хранене. Кърмата е недостатъчна и затова сме 50/50 кърма/АМ. Имаме 5 хранения за денонощие , а аз ставам да се изцеждам и през нощта още 1 път. Въпросът ми е какво мога да направя за да премахна това ставане  през нощта, но да не ми намалее още повече кърмата? И още нещо, откакто стана студено навън не ми се пие толкова вода, кои са най-добрите чайчета за кърмачките ? Пия лактогонен , но знам ,че с него не бива да се прекалява.
Благодаря предварително.
Здравей, ravi  Simple Smile Приветствам те за успешното справяне с кърменето въпреки първоначалните трудности Hug

Ще ти задам няколко въпроса, за да добия по-голяма яснота около режимът на хранене на бебетата ти. Захранени ли са децата? Ако да - как протича захранването, кога и с какво се хранят?

Пишеш, че имате общо 6 хранения кърма/АМ за 24 часа. За поддържане на една добра лактация е добре кърменията/ изцежданията да са повечко - колкото повече кърмиш/ цедиш, се подава сигнал, че има повишено търсене на кърма, следователно и производството е по-голямо, или с други думи търсенето определя предлагането. Много майки споделят при подобни ситуации "вкарват" още 1-2 изцеждания, за да стимулират лактацията. Мислиш ли, че при теб би било възможно?

Относно нощното цедене - добре е гърдите да имат стимулация нощем заради нивото на пролактина, който е отговорен за производството на кърма. В колко часа вечер цедиш за последно вечер и кога нощем? Вариант с цедене около 23-24ч и след това около 4-5ч. би ли бил удачен за теб? Друго, което майки са споделяли с добър ефект е вместо нощното изцеждане да опиташ да вкараш няколко кратки сесии на цедене през деня, дори и на ръка, освен основните, когато се сетиш да поцедиш кратко, както и цедене по поне 3-5 минути,  след като гърдата е спряла да пуска, стига това да не ти създава болка -  да цедиш и двете гърди на една сесия.

Освен кърменето, което е основна стимулация на лактацията,  лактогонните чайове и храни са помощни средства  и действието им е индивидуално за всеки организъм. Права си, че не бива да се надвишава дозата, подадена в листовката, защото ефекта може да е обратен. Майки споделят, че лактогонно действат жито, овесени ядки, орехи, бадеми, както и доброто оводняване на кърмачката (2-3 литра дневно). Пишеш, че не приемаш достатъчно вода, а друг вариант (компоти, сок) склонна ли си да приемаш?

Предлагам ти чудесен блог За близнаците, вероятно ще намериш доста полезна информация там Peace

Ще чакам да отговориш на въпросите ми и заедно да обсъдим вашия вариант   bouquet

# 564
И аз къпя бебка през ден с шампоан - ползваме Мустела и след това я мацотя с лосион за тяло, хем така си правим и масаж за отпускане уж преди сън. И аз си мислех да разредя къпането през зимата - примерно през ден, но се чудех, при положение, че това е част от приготовленията й за сън, няма ли така да наруша режима й newsm78. Нали бебета обичали една и съща програма преди сън всяка вечер? Не че като спазваме спи добре, ама все пак..
Иначе и аз ползвам Тео бебе за пране, досега не съм използвала омекотители и все още гладя дрешките. Вие до кога смятате да гладете? И стерилизирате също?  Blush
За зехтин, аз съм ползвала точно екстра върджин, преварен - мажех си корема докато бях бременна, бяха и казали, че и за бебе е удачно, но засега ползваме козметиката й.

# 565
  По принцип правилото е бебетата до една годинка да се къпят всеки ден.

# 566

Здравей, ravi  Simple Smile Приветствам те за успешното справяне с кърменето въпреки първоначалните трудности Hug

Ще ти задам няколко въпроса, за да добия по-голяма яснота около режимът на хранене на бебетата ти. Захранени ли са децата? Ако да - как протича захранването, кога и с какво се хранят?

Ще чакам да отговориш на въпросите ми и заедно да обсъдим вашия вариант   bouquet

[/quote]
Атракция, благодаря ти за  отговора.Установила съм ,че при 8 изцеждания, количеството кърма, не е много по-голямо от това при 6 изцеждания. Изцеждам преди всяко хранене 6.30, 10.30 , 14.30 , 18.30, 22.30 и след това ставам в 2.30 ч. Захранени са децата - на пюре плодово в 17.30 ч. към 50-60 гр.
Изцеждам кято редувам двете гърди до момент , в който не изтича нищо. Държа помпата и дори когато гърдата не пуска / в тези случаи след дълго държане има още известно количество кърма / и спирам когато вече не тече нищо и от двете. Ям жито и съм склонна да пия други течности, стига да са топли.
За изцеждането  в 4-5 ч. не ми е съвсем добре, защото след това ставам за да се хранят децата в 7 сутринта, затова и съм избрала 2.30 - да имам възможност да пресрпя след това още няколко часа.
Благодаря за блога за близнаците. Чела съм други блогове за близнаци - ще погледна и този   bouquet

# 567
Благодаря, мами, за отговорите  Hug

# 568
а пастата е рефригеран.
Embarassed ох, и аз това исках да кажа, но ме мързеше да отида в другата стая да прочета точно как беше.  Blush Аз съм се мазала с нея няколко пъти, вечер, ако се събуди през нощта ставам мия се хубаво със сапун и си кърмя. И пиех същия АБ, но в комбинация с бромокриптин, първия път, онзи ден не го пих и беше по-добре.  Sad

Все още гладя дрехите, че излизат доста измачкани, особено след допълнителното изплакване, което препоръча док. ЗА стерилизацията може да се каже че съм спряла, но измивам с гореща вода.  Blush По принцип ползвам стерилизатор за студено стерилизиране на чико. В началото през ден, а сега два пъти в месеца, но имам много малко от него а в магазина го няма.

Момичета, нещо почвам да се притеснявам. Вашите бебоци как се забавляват, какви звуци издават? Ние сме все още на пискане и само "ааааа" си знае, аз ли някъде бъркам, уж и бърборя, ама не ме имитира.  Confused

# 569
  • España (Плевен)
Ние до скоро се къпахме всеки ден, но откакто застудя през ден го правим. Вечер само дупето и мия. Къпем се с шампоан Бочко. След баня я масажирам (колкото и странно да ви е) със свинска мас. Слагам преди памперса крем Здраве "бебе" - да не се подсече.
Перем се с течен Тео Бебе на 40градуса и все още се гладим.
Шишетата спрях да ги преварявам, но ги мия с четка, веро и гореща вода.
Ние доста приказваме, радваме се и викаме когато сме на кеф. Заиграва се с много играчки и вече стоим в столчето. Иначе се храним с пюренцето полулегнали.
В момента сме с хрема и от нея прокашляме. Доки каза, че не ни е зачервено гърлото и не ни хрипът гърдичките. Изписа ни сироп СТОДАЛ, ампули Витамин С и черните капки за нос. Допълнително и слагам и Стеримар. Ако знаете как сме омазали чаршафите с тези капки. Няма пране със сигурност.
Другата седмица сме на консултация. Доки каза, че ще ни бие ваксина и следващата ще е чак на Година и един месец. Ще ни направят и изследвания на кръв и урина. Но това с урината се чудя как ще стане.  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт