Отговори
# 570
Влади го къпем всяка вечер. Зимата ще мия косата през ден /досега я миех всеки ден/. За тяло и коса използвам душ гел на Avene от бебешката им серия. При всекидневно къпане още не съм изхабила първата опаковка от 500 мл - много съм доволна. След баня мажа със зехтин, Екстра върджин НЕпреварен /защо да купуваме студено-пресован зехтин, ако след това ще го преваряваме?/. От 2-3 дни мажа лицето със защитен крем на Себамед и ефекта е добър. Бузите му бяха изпръхнали и се оправиха с 2 мазания. За дупето използвам крем само ако има признаци на подсичане т.е. не при всяка смяна на памперс. В резултат на това още не сме се подсичали сериозно. Измивам дупето след всяко а..не. Пера с Персил сензитив, гладя, но от 3 месеца не стерилизирам. Утре ще се захранваме с картоф. В понеделник сме на консултация и изследвания. Да видим до къде сме го докарали 6 месеца само на кърма  Simple Smile.

# 571

Другата седмица сме на консултация. Доки каза, че ще ни бие ваксина и следващата ще е чак на Година и един месец. Ще ни направят и изследвания на кръв и урина. Но това с урината се чудя как ще стане.  Laughing Laughing

Урината се взима с колектор, продават ги в аптеките, но на момиченцата наистина е по-трудничко. Има такива за момиченца попитай за тях да ти дадат и нека са 2 ако първия път е неуспешен + едно стерилно контеинерче, за да пресипеш в него.

# 572
  • España (Плевен)
Другата седмица сме на консултация. Доки каза, че ще ни бие ваксина и следващата ще е чак на Година и един месец. Ще ни направят и изследвания на кръв и урина. Но това с урината се чудя как ще стане.  Laughing Laughing
Урината се взима с колектор, продават ги в аптеките, но на момиченцата наистина е по-трудничко. Има такива за момиченца попитай за тях да ти дадат и нека са 2 ако първия път е неуспешен + едно стерилно контеинерче, за да пресипеш в него.

newsm10  Hug Hug

# 573
Моята Божидара днес за първи път си хапна месно пюре.  Със спането не знам как ще я караме- вкъщи почти не спи през деня, а зимата няма как- през повечето време ще сме вкъщи.
След баня мажа със зехтин, Екстра върджин НЕпреварен /защо да купуваме студено-пресован зехтин, ако след това ще го преваряваме?/.
Значи да разбирам, че не трябва да го преварявам. Аз съм ползвала от него много малко- за шуплите на главичката, които се появяват на някои бебета. Преварявах го и я мажех преди баня, вече почти изчезнаха.

# 574
Привет и от нас, отдавна не сме се вясвали тук, но ето малко инфо и за нас.
Днес съм много  щастлива, защото Жорето вече е здрав - бяхме на контролен преглед и доки потвърди. За награда се разходихме из Мол Самоков и се повозихме една джаджа  - на Жорето много му хареса:)

Искам да ви питам и нещо - изписаха ни и някакви капки за подсилване на имунитета-Есберитокс нещо си-не разчитам докторския почерк Simple Smile Някой давал ли ги е и какво Ви е мнението за тях?

А за къпането - къпем се всяка вечер с шампоан Бочко, като напоследък не му мия главичката всеки ден с препарат, защото забелязах, че му се изсушава кожата и пак се появяват нещо като крусти - а с такава мъка се отървахме от тях миналия път, та не искам пак да се срещаме  ooooh!. После го мажа с лосионче за тяло, в момента на Джонсън и с крем за подсичане когато преценя, че има нужда.
Прахът за пране е Рекс в момента, заради петната от пюретата, а преди това Тео бебе и двата вида - доволна бях, но просто за разнообразие го смених. От около 2 месеца гладя само дрешките, които имат нужда. Продължавам да стерилизирам шишетата, но купичките и лъжичките не - мия ги с топла вода и препарат Бочко.

И последно за звуците - издава всевъзможни такива - викане, крякане, пискане и т.н. Просто няма спирка - имам чувството, че като проговори ще е страшно  Sick hahaha  #Crazy

Хайде хубава съботна вечер!  Hug

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 18:02 от e.damyanova

# 575
Ох тук не бях влизала много отдавна ,все в Фейса съм ,още си покашляме но много рядко ,сополи имаме само сутрин ,и после няма .Аз го къпя моя син  с шампоан за коса и тяло Fa Kids много добре му е с него кожата ,а като му мия дупето е с Бочко или Нивея .Вече и аз мисля през зимата да го къпя през ден ,за гладенето аз всичко гладя така ,че докато съм жива ще се гладим .
За подсилване на имунитета още нищо не съм давала ,но мисля да попитам ,даже в момента кашлицата и сополите ги лекуваме с хомеопатия.
Шишетата един път седмично ги стерилизирам ,купичките и лъжичката само ги измивам .
За спането ,през деня два пъти по 40 минути ,но вечер заспива в 8 и става чак в 7 сутринта ,като в 5 се пробужда за мляко давам му 150 гр изпива си го и пак задрямва до 7 и съм много доволна ,че всяка вечер си заспива точно в 8 .и не се събужда през нощта  .
Хубав ден на всички!

# 576
Аз се похвалих, че вече нямам проблем с гърдите и запуших канал, но с компреси, киснене на зърното в гореща вода и безотказната помпа Йони- се оправих за 1 ден.
Къпане- глава с Мустела, тяло с Тео бебе. Тялото всеки ден, главата през 2 дни, защото косата и съхне много трудно. Лятото мажех с кремчето против подсичане, там където е суха кожата, с нищо друго. От както захладня- с мас- е, няма друг препарат, с който толкова лесно и приятно да се прави масаж на бебчо.
Пране- Тео бебе, нейните винаги отделно. Не ги гладя от 3 месеца.
Шишетата и залъгалките ги стерилизирам веднъж седмично, останалите прибори ги мия с Бочко.
Започнах да захранвам следобед с каша, но взе да и се мръщи и направих 2 дни пауза.Днес пак ще я пробвам, иначе си продължаваме с нощното хранене.
Жълтък в началото се дава по1/4 през ден. Ако храните и с месно пюре, жълтъка се дава със зеленчуковото.

# 577
КЪм Атракция  ЛЛЛ

Здравей, ravi  Simple Smile Приветствам те за успешното справяне с кърменето въпреки първоначалните трудности Hug

Ще ти задам няколко въпроса, за да добия по-голяма яснота около режимът на хранене на бебетата ти. Захранени ли са децата? Ако да - как протича захранването, кога и с какво се хранят?

Ще чакам да отговориш на въпросите ми и заедно да обсъдим вашия вариант   bouquet

Атракция, благодаря ти за  отговора.Установила съм ,че при 8 изцеждания, количеството кърма, не е много по-голямо от това при 6 изцеждания. Изцеждам преди всяко хранене 6.30, 10.30 , 14.30 , 18.30, 22.30 и след това ставам в 2.30 ч. Захранени са децата - на пюре плодово в 17.30 ч. към 50-60 гр.
Изцеждам кято редувам двете гърди до момент , в който не изтича нищо. Държа помпата и дори когато гърдата не пуска / в тези случаи след дълго държане има още известно количество кърма / и спирам когато вече не тече нищо и от двете. Ям жито и съм склонна да пия други течности, стига да са топли.
За изцеждането  в 4-5 ч. не ми е съвсем добре, защото след това ставам за да се хранят децата в 7 сутринта, затова и съм избрала 2.30 - да имам възможност да пресрпя след това още няколко часа.
Благодаря за блога за близнаците. Чела съм други блогове за близнаци - ще погледна и този   bouquet
[/quote]
Още един въпрос от 2 дни кърмата ми рязко намаля , ако преди съм изцеждала 130-150 мл. на 1 цедене , сага падам и под 100 мл. като не съм променила режима си на хранене и почивка. Пия течности  Cry

# 578
Майчета, от вчера съм в чуденка и търся зимни обувки на децата.
Вие имате ли вече такива и от къде сте ги купили? Как да разбера на кой номер отговарят крачетата на децата? До сега сме носили само такива с меки подметки, но за зимата си трябва стабилна и топла обувка, въпреки ,че те до тогава няма да ходят .

# 579
Привет момичета. Къпем Алекс всяка вечер, но косата мия през два дни откакто е студено и преди я миех през ден. За тяло и коса използвам душ гел на HIPP. След баня мажа с тоалетното мляко на HIPP, но се чудя сега зимата дали да не мина на зехтин или олиото на HIPP. Против подсичане мажа с Судокрем, но само при нужда, което много рядко се е налагало досега/дано и занапред/. 
 Дрешките пера с Персил сензитив сега, но съм използвала и Тео бебе и от двата съм доволна. Гладя всичко за сега. Стерилизирам само шишетата като ползвам, лъжичките не. Още сме само на зеленчукови пюрета и няколко плодови вкуса сме опитали само.
Обувки не мисля да купувам - имаме топли буйки и ще използвам тях или цяла грейка и на крачетата.
Приятен неделен ден   bouquet

# 580
Два дни преди на стане на 6 месеца, Влади беше захранен с домашно картофче от градината на прадядо. Мисля, че му хареса. Дано и другите храни да му харесат. Този месец ще пробва зеленчуци. Ако се запече и круша.

Ние ще си купим ето тези буйки http://www.uniquebg.com/?go=product&p=detail&itemId=2591. Имаме си и зимно яке. Сега сме на лов за шапка и ръкавици.

Най-накрая си купихме чувал за количката и днес сменихме коша за новородено със седалката. Трябваше да се разходим, а то валя цял ден. Дано утре е по-добре.

# 581
Не съм чела назад и не съм "в час".
Бяхме малко на гости без нет. Ния скоро става на 6 м., проявява известен интерес към храната и ще я захранвам с каша идната седмица. Вече сяда стабилно ако аз я сложа, но не може сама да седне. Ако има нещо интересно да и привлече погледа се покатерва и се изправя на коленца  Laughing
Чета, че сте обсъждали с какво къпете. Аз ползвам Себамед гел 1-2 пъти в месеца  Mr. Green и не мажа с нищо. Обувки няма да купувам, слагам и вълнени терлички.

# 582
и аз скоро не съм се включвала тук. Поздрави на всички   bouquet Hug

Ванче, много хубави ботушки сте избрали. Simple Smile

Ние се къпем всеки ден, главата - през ден с шампоан. Мием се с течния на Хип или Чико, мажа с олио на Хип или Бюбхен, за дупето - Судокрем. Лицето с крем на Авен.

Захранихме се с картоф, а после тиква, тиквичка и моркови. Днес дадох круша от плодовите.

# 583
Ваня, стархотни буйки сте избрали  Peace

# 584
Атракция, благодаря ти за  отговора.Установила съм ,че при 8 изцеждания, количеството кърма, не е много по-голямо от това при 6 изцеждания. Изцеждам преди всяко хранене 6.30, 10.30 , 14.30 , 18.30, 22.30 и след това ставам в 2.30 ч. Захранени са децата - на пюре плодово в 17.30 ч. към 50-60 гр.
Изцеждам кято редувам двете гърди до момент , в който не изтича нищо. Държа помпата и дори когато гърдата не пуска / в тези случаи след дълго държане има още известно количество кърма / и спирам когато вече не тече нищо и от двете. Ям жито и съм склонна да пия други течности, стига да са топли.
За изцеждането  в 4-5 ч. не ми е съвсем добре, защото след това ставам за да се хранят децата в 7 сутринта, затова и съм избрала 2.30 - да имам възможност да пресрпя след това още няколко часа.
Благодаря за блога за близнаците. Чела съм други блогове за близнаци - ще погледна и този   bouquet

Цитат
Още един въпрос от 2 дни кърмата ми рязко намаля , ако преди съм изцеждала 130-150 мл. на 1 цедене , сага падам и под 100 мл. като не съм променила режима си на хранене и почивка. Пия течности  Crying or Very sad

ravi, разбирам притесненията ти за намалялото количество кърма  Hug
Вариант ли е за теб да опиташ в продължение на няколко дни  да цедиш и между обичайните цеденета, дори кратки сесии, просто, за да се подаде сигнал за повишишено търсене, като по този начин вероятно ще се увеличи производството?
Друг вариант, който има добър ефект, независимо дали се цедят гърдите една след друга или  двете едновременно е следното :  много майки са доволни от ритъма 7-5-3. Това ще рече 7 минути цедене, лек масаж на гърдите, 5 минути цедене, пак масаж и 3 минути цедене.
В подобни ситуации майки споделят, че след като са захранили децата си,  постепенно и плавно  премахват добавката АМ и децата остават само на твърда храна и кърма. Ако смяташ, че ще сработи при вас - може да опиташ  Peace

След като си склонна да приемаш течности, поздравления за което, защото  топлата напитка дава енергия на тялото и действа отпускащо, може да опиташ пие малко преди кърмене/цедене, може да опиташ. Много майки споделят, че супите или буьон действат отлично и на лактацията (за предпочитане бульона не от блокче).
Удобно ли е да попитам  с каква помпа цедиш? Опитвала ли си да цедиш и двете гърди едновременно - често тогава се постигат по-добри резултати Simple Smile

Ще се радвам да пишеш и занапред как се развиват нещата     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт