Отговори
# 120
Sunny, положението с кърмата е трагично. Една седмица преди да ми дойде Мери не наддаде нито грам, почна да се храни от двете гърди, досега винаги ми отказваше втората. И сега вече не знам какво се случва, чувствам ги вечно меки и е много притеснително. А тя е такова бебе, което не мрънка, дори и да иска още и изобщо не ми помага в това отношение. Вече е трети ден от МЦ и промяна няма...
А вие се наслаждавайте на почивката и не го мисли Андрейчо  Hug Heart Eyes Със закъснение, честита годишнина от годежа   bouquet

AngelsWish, браво за резултатите и от мерките и от ортопеда. Стига вече притеснения и се наслаждавай на бебчо.

# 121
Да се запиша и аз, моето мом4е е 7840кг и 66,5 см на 4 месеца и 1 ден. Много се бях стреснала с тези килограми, но като гледам как наддават всички момчета се поуспокоих.Нека са живи и здрави

# 122
Момичета какви са тези несиметрични гънки за които говорите?
Моя момък май е доста по-снажен,като гледам мерките на другите момченца.Ние на 4 месеца бяхме 7 кг.И по много малко качваме.
Иначе totoven дойде от името на мъжа ми и моето сляти заедно.Той е Тодор ,но му викам Тото а аз Невена -Вени и така дойде totoven .Готиното е че е свободно навсякъде

# 123
ха добро утро мами и спящи бебоци...и на неспящите също newsm48
Утре сме на преглед-консултация, а другата седмица и на ваксина........не искам да мисля какъв рев ще падне пак. Миналият път пребледня като платно и му трябваха няколко минути, за да се окопити....ама аз май сгънах повече и от него. Абе кво да ви кажа- юнак и юнашка майка- голям тандем! newsm47
Ние също ще пропуснем ваканцията това лято, но мисля, че сме малки за дълги пътувания или почивка някъде далеч от вкъщи. Да ви кажа съвсем сериозно малкото ми момче разпознава когато се прибираме вкъщи и винаги издава една такава въздишка, тип облекчение...много е смешен...
А миналата изпуснах и бълграското море...което ужасно много ми липсва. Ако най-добрата ми приятелка вземе да се зажени другото лято ще се пътува до Босня.....а предполагам и  до Б-я. И тогава може да ме огрее "Бургаско море" и малкият китен Черноморец! мммм, размечтах се и се върнах години назад....ех времена, ех млади години smile3521 , ех море, ех случки!
моят ник....ами аз години наред навсякъде бях(съм) piccola....от университета остана....тъй като бях най-малката в цялата компания и така остана, и след като завършихме. Но след като забременях и се реших да се регистрирам във форума мислих мислих и реших, че вече не съм малка  newsm47 , а и като помислих, че ще стана като хипопотук по време на бременноста а и след нея, и този ник ама ниииикак вече няма да ми отива и хванах първото нещо, което ми дойде на ума и така се роди шареното tutti frutti!

Мацки, аз искам да ви се оплача, че съм станала толкова зла, че чак цветята съхнат вкъщи! Всяко нещо, което ММ направи не е достатъчно добро, да не говорим пък за правилно. Непрекъснато му правя забележки и имам чувството, че съм майка на 2ма. Ако не направи нещо - защо не го е направил. А ако го направи - защо го е направил по този начин. Няма угодия. Той вече се чуди кое и как да каже, и кое и как да направи, за да няма  #2gunfire #Cussing out #2gunfire от моя страна. А на мен ми писна да играя все коригираща роля. Аз ли нещо се повредих, той ли нещо се бъгна?!?!! Знам, че не можете да ми дадете отговор на този въпрос, ама друго си е да го кажа на глас! tooth
Много ви прегръщам! И отивам при моето малко момче, което спи сега и след малко ще ми започне нощната серия от будене на всеки час...в най-добрият случай на два! Ама пък си имам страхотна компания на млечния бар - млад и красив русокос мъж smile3503 Ха нзадраве!

# 124
Първо си мислех.......Сега вече чувам че преглъща, това трае около 4 минути, но не пуска гърдата веднага. Нещо не успях да разбера как да прилагам компресия, дали няма някъде видео да видя как става?

pepito21, разбирам объркването ти, с малко реорганизация на кърменето, нещата биха могли да  се променят   Hug
Добре е времето за кърмене на бебето да не се ограничава, за да може то да поеме адекватно количество и от двата типа мляко – както предното, което утолява жаждата му, така и задното, което засища глада и е важно за доброто наддаване. Обичайно бебето само пуска гърдата, когато се е насукало и тогава може да му се предложи другата гърда, от която да суче, ако желае. Ето клипче за компресията как става на практика. Може да пробваш да я приложиш, когато бебето спре да суче активно , след това предлагаш другата гърда и на нея компресия, след което връщаш на първата. Възможно е  за тези 4 мин. бебето ти  да изсуква една порция мляко и после да суче на празни обороти, за да си заяви нова порция мляко. Ако не е пуснала гърдата, опитай  я откачиш и пак да я закачиш, някои бебета се активизират след откачване и започват отново да сучат активно.

Относно състава на кърмата  - не е нужно да имаш притеснения за  масленост/гъстота. Тя е уникалната и перфектна храна, променя състава си според потребностите на бебето по време на всяко едно хранене.

Пишеш, че си опитала да премахнеш добавката. Добре е да намалиш постепенно количеството и, да речем с 10 мл през 2-3 дни, да не е рязко премахването и, защото ако бебето не е стимулирало достатъчно лактацията ти и заявило по-големи "порции", хранителните му нужди може би няма да се покрият и то вероятно ще покаже това с плач и неспокойствие.

Добре е да следиш за ранни признаци за глад, да предложиш гърда преди бебето да е заплакало – плачът е късен признак за глад. Можеш да се вглеждаш за:
-         неспокойно въртене
-         ръмжащи звуци
-         поднасяне на ръцете към устата
-         ‘търсене’ с отворена уста

Прави ми впечатление, че имате два по-големи интервала без кърмене (от 10 до 14 ч, както и нощната 22ч- 3ч). За тримесечните е добре да не правят пауза по-голяма от 2,5 – 3 часа, защото това намалява стимулацията на гърдите, а следователно и лактацията. Мислиш ли, че ще е възможно да вмъкнеш поне още 1-2 кърмения през тези по-дълги интервали?
Да те попитам на какъв кантар мериш бебето? Хубаво е кантарът да е специална, бебешка везна, както и тегленето да е веднъж на 5-6 дни, да видиш дали има реално наддаване. Не е нужно да се вглеждаш в грамчетата, така се натоварваш излишно, което съответно може да се отрази на лактацията ти.

Надявам се да съм ти била полезна! Пиши отново, ако имаш нужда от съвет  Peace

# 125
  • Бургас
Ние направихме една страхотна 14 дневна почивка на Пампорово в комплект с двете деца.Изкарахме супер насладихме се на чудни гледки.Обожавам Родопите особенно централните няма такива борове и такава красота.
Правихме офроуд приключения с количката по пистите на  Снежанка и екопътеки.Качихме се в обсерваторията на Рожен,Планетариума в Смолян,пещерата ухловица,а на тръгване минахме за 2 дни през Златоград и пътьом скалните гъби посетихме.
Борис се държа чудно спа като път през цялото 6 часово пътуване.Ама той си е идеално бебе за почивка спи до 10 на обед от 2 до 5.
Естествено най-хубавото беше,че си бяхме 4та и се наслаждавахме един на друг.Каката се наигра като за световно.
Аз  не смятам,че децата за малки за почивка или пътуване.Даже сега е по-лесно докато са на кърма или Ам.Не мислиш как какво и кога ще ядат.
И след чудната почивка сега ме чакат купища багажи и пранета ама дали ще ме дочакат незнам.
Усмихнат уикенд на всички

# 126
  • Сопот, Пловдив
Ние направихме една страхотна 14 дневна почивка на Пампорово в комплект с двете деца.Изкарахме супер насладихме се на чудни гледки.Обожавам Родопите особенно централните няма такива борове и такава красота.
Правихме офроуд приключения с количката по пистите на  Снежанка и екопътеки.Качихме се в обсерваторията на Рожен,Планетариума в Смолян,пещерата ухловица,а на тръгване минахме за 2 дни през Златоград и пътьом скалните гъби посетихме.
Ех.., до Чепеларе не отидохте ли?  Simple Smile

# 127
  • София
Обсерваторията на Рожен ми е много любимо място, дано сте попаднали на един много запален служител, с който преди 2-3 години направихме страхотна беседа, за която се сещам често често!!!

Tutti, за въжете само ще кажа, че дори най-подготвените от тях имат моменти на тотална неадекватност, но пък ще стават все по-добри с времето! Аз гледам раздразнението ми в такива моменти да не се отразява на самочувствието му и мотивацията му за участие в отглеждането, а и на нашите отношения и затова извъртам нещата и малко заобиколно му поднасям критиката.

# 128
Здравейте,момичета.Аз не съм писала отдавна,но Йоанка е голяма калпазанка GrinningВодихме я на море за 10 дни и много добре й се отрази климата,особено на съня...Спеше нощем по 11-12 часа,през деня спеше по 2-3 пъти по 2 часа. CrazyИначе със захранването още изчаквам...Ще ми се да стане поне на 5 месеца коригирана възраст.Но пък иначе вече настига 8-месечните си другарчета,хич не прилича на 4-месечно бебе. GrinningСтоим стабилно седнали,а любимото й занимание е да пищи,или да прави "бррр" LaughingНа последната консултация беше 8,300 кг. и 68 см. WinkИзцяло на кърма е,не съм давала все още АМ и дано не се и налага,де...Справям се засега,та така...

# 129
И от нас здравейте.
 Вчера бяхме на консултация. Поредните две ваксини  Confused, но поне сега знам, че чак 11-тия месец ще има пак. Моят син не наддава много, но пък си е в нормите и няма място за притеснения. От няколко вечери му слагам по малко кашичка в млякото и издържа цели 6 часа нощем без да се буди да яде, но гърдите ми стават на камък и ме болят. Те са свикнали горките през час-два да произвеждат мляко. Дали ще се оправят, защото не смятам да прекъсвам даването на каша, така и така съм почнала. Пък пюренца ще давам най-рано след месец.

# 130
Twins Mommy, страшно ме зарадва!!!  newsm44 newsm10 smile3521При нас е все още нощ, и те прочетох през тел-а докато се кърмим с малчо, но тъй като нямам кирилица на него станах, за да намеря лаптопа и да ти напиша! Поздравления мила! Лека бременност ти желая и на финала един хубав и пухкав бебок! smile3501  ylinfant
Много те прегръщам!
Браво на Йоанка за резултата! Все така да наддава и да радва мама и татко!
Ех, че хубави новини!!!

# 131
и аз да поздравя тук туинс мами.браво мила и лека бременност.да даваш периодичен отчет как вървят нещата.Йоанка е голяма сладуранка.  Hug от мен и Давидко

# 132
Marieta и моите гърди бяха преди така(сега вече напълно пресъхнаха Cry ),но ако изцедиш мъничко вечерта,колкото да се поотпуснат и да те облекчи то постепенно организма ти ще си регулира производство Simple Smile успех Simple Smile
И аз да кажа май ще имаме зъбче скоро  Crazy имаме си подуто връхче,което даже май ни разрани едното пръстче (казвам май защото на напипване е още съвсем мъничко,а днес сутринта Кико имаше дупчица на едното си пръстче и не виждам друго обяснение за появата и).Предполагам,че до месец ще излезе

# 133
Twins Mommy, страхотна новина за Йоанка и за вашата изненада! Много много се радвам за теб, желая ти лека  бременност и едно страхотно Априлче на финала! И да не бърза този път!

AngelsWish, дупчица на пръста значи!  Laughing Супер, скоро ще е!

Аз пък вчера много се притесних като видях кръв по лигавника на малката. Огледах я цялата, няма рани или нещо подобно, вариантът е да се е одрала в устата. И там оглеждах, но нищо не видях. Остава си една мистерия за мен...

Мариета, аз не кърмя нощем от повече от 2 месеца и гърдите не ми се надуват вече така. Те сами ще регулират производството, няма страшно.

# 134
  • Сопот, Пловдив
Twins Mommy, много ме зарадва твоя пост, наскоро се сещах за вас с Йоанка, браво на сладурката, че така расте  newsm30. Но най-вече се зарадвах на хубават новина в подписа ти! Много късмет и здраве ти желая, на теб и всички в семейството! Прегръдки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт