Отговори
# 450
Проходилка не съм ползвала нито за големия, нито сега за малкия. Тук никой не купува проходилки, а едни колички, които са с дръжка и се бутат. Така детето има опора и се учи да ходи само. Дете, което се учи да ходи с проходилка веднага го познавам - то ходи на пръсти.
Все пак всеки сам си решава, за мен това е един от многото безсмислени предмети, които само заемат место вкъщи. Същото мисля и за бънджито.

# 451
Здравейте, аз съм мама на един страхотен юнак. Термина ми беше за 05.04. 2011г. , но се роди на 29.03. поради тази причина чета темата за мартенските мами, но мисля и при вас да хвърлям едно око, бебо се събуди и ставам Laughing

# 452
Ако говорим за самостоятелно сядане съм съгласна и ще го сложа да седи на 6м,ако дотогава Криси не реши сам да седне.Има бебета, които го правят по-рано,колкото и да го държиш легнал,той сяда и това е,не виждам смисъла да се възпира.Познавам бебета които без да са били в проходилка си стъпват на пръсти.Джозеф ми е бил в проходилка и никога не стъпвал на пръсти,така,че и това смятам, че е относително.
Това ,което Ройс писа за проходилката ми харесва,това са признаците,по които се познава кога е готово детето за нея,но месеците също е средностатистически показател.Затова казвам,че наближава времето на Криси за проходилка,защото натам отиват нещата.Батко Джо е проходил на 8 месеца,нищо чудно и Криси да тръгне по-рано.

# 453
Понеже тук няма практика да се ходи на лекар за щяло и нещяло, искам да ви питам нещо.
Онзи ден забелязах в главата на бебко, зад ухото червено петно. На другия ден го нямаше. Днес, обаче, пак има червено петно, малко по-настрани от първото, а също и от другата страна още две малки червени петна. Разгледах по тялото, няма нищо, само в главата.
Не вярвам да е от храната, защото не съм въвеждала нови неща. От козметика също не е, защото си ползвам Веледа откак се е родил. Темп. няма, смее се, храни се нормално.
Не говоря за родилните петна, тези са други.
Някой знае ли нещо по въпроса?

# 454
Big mamma,ние купихме проходилка Peg Perego, която е с бънджи и бънджи на Fisher Price.
Според мен проходилката не става да се подскача,както е бънджито, нищо че  има тази функция. Все още не съм слага Никол в проходилката, но в бънджито я слагам и е страшно доволна. Не иска вече да лежи и в количката, иска да разглежда всичко наоколо. Сега доста си използваме кенгуру, което мислех че е поредната неизползваема вещ   Laughing Laughing Laughing

# 455
Благодаря кати_0906, и аз се чудех как ще се подскача в проходилка.С батко Джо много я използвахме,за съжаление не сме я запазили.Сега си харесах на Чико а бънджи не сме използвали никога,но ми се вижда забавно че ще е.А и това подрусване на ръце не ми стигат силите.
Мариета,петънца,които описваш ми приличат точно на алергичен обрив.Какво последно ново сте яли и преди колко дена започнахте,също и както количество как си го въвела?.Можеш ли поне да се обадиш на лекар и да попиташ?

# 456
Ами аз от близо месец си му редувам картоф, морков и тиква. Друго не съм му давала. И защо само по главата? Появяват се и изчезват, сега пак ги няма  Rolling Eyes.

# 457
Ох и аз се чудя за прословуто бънджи една приятелка каза,че ще ми даде нейното,но голям мързел ме е налегнал и още не съм го взела.За проходилка и аз се чудя,но има време така,че пак в последния момент ще я взимам.За петънцата да не се е отъркал на някаква материя?Ако има възглавничка или знам ли?

# 458
Ами аз от близо месец си му редувам картоф, морков и тиква. Друго не съм му давала. И защо само по главата? Появяват се и изчезват, сега пак ги няма  Rolling Eyes.
От батко Джо си спомням за такива петна,само че при нас прогресираха,докато не превзеха цялото лице ,тоест алергичната реакция беше много бърза и се налагаше спешно да пътуваме до бърза помощ.Първи път от антибиотик,втори път комбинация от хомеопатични с желирани бонбони.
Даваш ли чу някакви капки?Кърмиш ли го?Нещо в твоето меню?Помисли добре.Може да е от плат или прах за пране.Продължавай да го следиш.Дали не се чеше там или нещо?Ако се появят още веднъж обади се на лекар,питай.

# 459
  • Пловдив
УРА,ВЕЧЕ СИ ЦОКАМЕ СТАБИЛНО, до голяма степен благодарение на ШАМАНКАТА!!!  Hug
Извинявайте, че засега няма да се включа по обсъжданите теми, обаче две вечери почти непрекъснато се кърмим и съм страшно недоспала, ще ви наваксам като се пооправи положението малко от малко.  Peace
Отчитам се от днешната консултация след едноседмичното боледуване:
бяхме смъмрени, че не сме захранили и дори вода не сме пили още, поне сок от ябълка или морков да съм била давала на детето, да си набавяло витамини - чудя се аз от къде ли си набавя малкия вече пет месеца хранителни съставки за растеж с минимум ръст до сега 600г (при това бяхме болни и е спаднал с към 200г) - 7600г (според мен реални 7500г) в момента и ръст 70см в началото на 6я месец
ваксината я отлагаме за следващата седмица (според мен даже може и по-следващата, да има време да се възстанови, а и баткото да изкара поне седмица на яслите, че да не съвпадне с привнасянето на някой нов вирус оттам и да му се разкаже играта на малкия)
щях да захранвам с парче домашна ябълка, обаче успя само да я оближе, после я изпусна на земята и спряхме дотам, следващия път ще го оставя да я осмуче хубаво, а след това може и варена на пара да му я предложа да я пробва, нещо не ми се захранва с пюрета този път и най-вероятно ще пробвам да му давам направо парченца от различните плодове и зеленчуци или пък щипка от нещо между пръстите ми, да видим дали ще е по-малко злояд от баткото, който все още го храним с лъжица в устата на почти 2г и половина Whistling

Отчет даден!

# 460
  • Пловдив
Аз набързо за проходилките и бънджитата  с баткото не съм ползвала , макар че непрекъснато ми висеше на ръцете и се скъсваше да скача като заек, сега също не мисля да ползвам. Не съм убедена просто в ползите за детето (виждам само такива за мен, че ще имам свободни ръце да свърша повече работа), а имам притеснения от евентуални вреди за физиката на бебока, така че пас. Другото което ме спира е високата цена на тези приспособления съчетана със съмнителната им сигурност -  доколкото знам има и случаи на скъсали се бънджита, преобърнали се проходилки барабар с бебоците, не благодаря...  Naughty
За замразяването - преди слагах пасираното пюре еднокомпонентно веднага след сваряването във вформи за лед и си вадех после по няколко бучици и ги смесвах в различни пропорции за разнообразие, страшно беше удобно, ама сега като захранвам направо от моята храна отчасти ще си го спестя, а и домашни продукти няма много сега.
 Хубава вечер момичета!!!  Peace

# 461
  • sofia
Проходилки, бънджита и тем подобни не съм ползвала с баткото, няма да ползвам и сега. Аз съм против тях и смятам, че ще навредят на децата ми. А за децата, които са били в проходилки наблюдението ми е, че не знаят как да падат.По-скоро падат като талпи и си удрят главите обикновено. Големият ми син прекресно се справи и без проходилка, изправи се сам на крака на 6 мес. и 3 седм., научи се сам как да се пази като пада. Смятам и с малкия така да процедирам, а не да ходя в поза на баскетболист в отбрана - полуклекнала, с ръце около детето.
За сядането същото се отнася - сам като седне тогава. Иначе в полулегнало положение го държа в количката откакто навърши 5 мес. и нещо, защото той реве и иска да гледа какво става на около.
Моето чаве след 3 дни става на 6 мес., а имам чувството, че не е готово за захранване. Гледа ни как ядем, но никога не е поискал да опита. По-скоро му е забавно като ни гледа как си слагаме храна в устата и дъвчем. Вчера се опитах да му поднеса празна лъжица към устата - никакъв интерес. Мисля тези дни да му дам лъжица да си играе и уж да се запознае с нея.
Чудя се пък колко е задължително бебетата да се захранват като навършат 6 мес.? Не може ли по-късно?

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 10:16 от мирта

# 462
Мирта,може и по-късно.Познавам една майка,която захрани детето си към годинка,защото не проявяваше никакъв интерес към храната.Много е здрава и жилава,вече е на 2 де.Но абсолютно нямаше никакви отклонения.

# 463
Аз пък, когато бях бременна, четох в книгата на Д-р Спок, че преди масово са захранвани на годинка, на по-късен етап е започнало изследване, все по-ранното захранване и се е установило, че бебетата търпят и по-ранно захранване.
Надявам се да не ми се смеете, но се чудя, понеже и моя Кирил не изпитва интерес кой знае какъв, а утре става на 6 месеца, та мислех си захранването да бъде един тип като игра. Да му направя пюре от нещо си и да го сипя на табличката и сам той да си играе с него. Вие как мислите? Аз гледам тука по един ТВ канал постоянно напомнят, че децата трябва да бъдат оставяни да си играят с храната и да я пипат, така я опознавали и свиквали с различната консистенция, има ли някой който процедира или мисли да процедира по този начин?

# 464
  • sofia
p.atanassova, аз така процедирах с баткото, но на по-късна възраст - 11-12 мес. Връчих му и на него лъжица и го оставих паралелно с моето хранене да се храни и той -слагаше в устата, мажеше.Е, по-скоро мажеше  Laughing, но факт, е че доста рано се научи да се храни сам. Когато тръгна на ДГ на 2,6 г. учителките му бяха много доволни от него, че ядеше супа без да се улее.

Общи условия

Активация на акаунт