Отговори
# 465
Точно познатата,която захрани детето си към една годинка даваше да играе с храната.Ставаше едно мазало. ooooh!
Не го приемам аз за нормално.Аз не давам на моите даце да играят с вода и храна,за мен е нещо като свято.

# 466
p.atanassova, аз така процедирах с баткото, но на по-късна възраст - 11-12 мес. Връчих му и на него лъжица и го оставих паралелно с моето хранене да се храни и той -слагаше в устата, мажеше.Е, по-скоро мажеше  Laughing, но факт, е че доста рано се научи да се храни сам. Когато тръгна на ДГ на 2,6 г. учителките му бяха много доволни от него, че ядеше супа без да се улее.
На 1г.6 м. батко Джо беше единственото дете в ясла което се хранеше само,нямам спомени дали се е уливал със супа,не съм му давала да си играе със храна както го описва д-р Спок,но съм го оставяла да яде сам с лъжицата,щом той поиска да яде без моята помощ.В началото имаше цапаници,но това е различно.

# 467
Е, играе, имам предвид да я докосва с ръце. Надали има чисто хранене на бебе, все се омазват  feeding
Не знам, ще видим как ще я започваме. Мисля в събота да се опитаме. Кирил повече се интересува от чашата и това как се пие, а храната само я гледа и понякога даже не се интересува от нея. Аз смятам да започна така както ви описах и дано да му стане интересно, ако пък не, няма да насилвам. Даже да ви кажа много ми е лесно сега с кърмене и не ми се започва, но трябва все някога да се пробва.

# 468
Вече давам на Криси морковче да изучава,като дойде времето и ябълка по същия начин.И всичко което може да се държи в ръката.Но моята позната точно мазане правеше,сипваше каша в паница и оставяше детето си да бърка вътре ,да се маже по косата и наоколо и не само каша а всичко и този навик й остана и до днес,яде,какво яде и после започва играта.Да не ви казвам как се почиства всичко това.От кухнята после цялата мръсотия отива по стаите.Еми не виждам нищо образователно или възпитателно тук.

# 469
Чела съм, че след 6-тия месец на бебето започват да му липсват разни витамини и млякото не е достатъчно за да ги набави.

Моя започна да проявява интерес към нашата храна малко след 4-тия месец. Например - с едната ръка го държа в мен, с другата ям ябълка, а той гледа ябълката настървено и иска да опита. Така започнах да му давам да ближе от ябълката, много му харесваше.

И аз не съм съгласна да играе с храната. Трябва да знае, че като седне на стола ще се храни, а не да играе.
Баткото ми се беше наложило за няколко месеца да го оставя на баба му, беше го научила да ходи по него с лъжицата. Такъв яд съм брала докато го науча, че се сяда на стола да се яде, ама баби, какво да ги правиш...
Въобще не ме интересува доктор Спок какво пише, освен ако не дойде той да ми гледа бебето.
Всяка майка знае най-добре за детето си.

# 470
Д-р Спок не подкрепя играта по време на хранене, даже напротив. Може би аз не се изразих правилно  Peace . Спок насърчава да се дава възможност бебето да се храни само с лъжица, когато само поиска, а този вариант с тичането след детето с лъжица, докато то се занимава с нещо друго се сочи за много грешно. Или се сяда и яде или се играе. Аз имах предвид детето да опознае храната, чрез докосване. Понеже при Кирил интереса е  занижен, предполагам, че така бих му създала интерес и по-бързо привикване. Разбира се нямам намерение да изпускам нещата извън контрол и да стане кат навик да се омазва целия и така да се храни, не мисля да го позволявам.

Не знам дали пак се обясних както трябва, ама мен не ме бива в обясненията много  Mr. Green

# 471
Д-р Спок не подкрепя играта по време на хранене, даже напротив. Може би аз не се изразих правилно  Peace . Спок насърчава да се дава възможност бебето да се храни само с лъжица, когато само поиска, а този вариант с тичането след детето с лъжица, докато то се занимава с нещо друго се сочи за много грешно. Или се сяда и яде или се играе. Аз имах предвид детето да опознае храната, чрез докосване. Понеже при Кирил интереса е  занижен, предполагам, че така бих му създала интерес и по-бързо привикване. Разбира се нямам намерение да изпускам нещата извън контрол и да стане кат навик да се омазва целия и така да се храни, не мисля да го позволявам.

Не знам дали пак се обясних както трябва, ама мен не ме бива в обясненията много  Mr. Green
Сега те разбрах.Аз този Спок не съм го чела , иначе веднага щях да те разбера. Laughing

# 472
Имам питане не по темата за бебета.Ленито,ако четеш,в тебе ми е надеждата.Бабушка искаме да я заведем на преглед и изследвания за кръвното.Хапчета не помагат,които пие и искаме да разберем причината и да се назначи адекватно лечение.Също има и остеохандрос.Тъй като ще си плащаме,няма нужда да я водя при моят ЛЛ за направления и т.н Направо към кой специалист да се обърнем в София или коя клиника?И как се казват специалистите по тези заболявания,ако имате имена още по-добре.

# 473
УРА,ВЕЧЕ СИ ЦОКАМЕ СТАБИЛНО, до голяма степен благодарение на ШАМАНКАТА!!!  Hug

Браво на вас! Чудесно се справяте  Hug

# 474
биг мама,
за кръвното трябва да идете на кардиолог, а за остеохондрозата на ортопед. Изследванията нека ги назначат те.
До вас е Националната кардиологична болница (3-та градска), а за ортопед питай пак там да не разхождаш бабуля.

# 475
биг мама,
за кръвното трябва да идете на кардиолог, а за остеохондрозата на ортопед. Изследванията нека ги назначат те.
До вас е Националната кардиологична болница (3-та градска), а за ортопед питай пак там да не разхождаш бабуля.
Мерси много,Лени!  bouquet  bouquet  bouquet
А на бабулята се посмях.От къде знаеш тази дума?

# 476
Добро утро!
Е, аз все пак не съм първа младост, а навремето учехме руски в училище. Повечето неща разбирам, но не се престрашавам да говоря, че вече всичко съм забравила.
А иначе баща ми знае ПРЕКРАСНО руски, та... така:)

# 477
  • Червено знаме 11:)
Ох,отдавна не съм смогвала да влезна тук,та нека цамбурна замалко LaughingТемичката вече не е така активна както когато бременеехме миналата година,тогава се събуждам и хоп веднага тук...а сега..МЕ събужда рев,пълен памперс и празен стомах,които трябва бързо бързо да оправя...

# 478
Добро утро!
Е, аз все пак не съм първа младост, а навремето учехме руски в училище. Повечето неща разбирам, но не се престрашавам да говоря, че вече всичко съм забравила.
А иначе баща ми знае ПРЕКРАСНО руски, та... така:)
Аха,ясно! Hug

# 479
Привет от нас.Отдавна не съм влизала тук. Уж захраних Йоана, на обяд изяжда около 50-60 гр пюре и започва да обръща глава като знак, че не иска повече, плюе и т.н. Тогава спирам да и давам. Скоро след това обаче иска да я кърмя. Та не знам пюрето ли не е достатъчно или просто мъничето не иска да махаме обедното кърмене  Simple SmileИначе скоро става на 6м. и мисля да въвеждам следобед каша. Как ще стане това вече нямам идея. Не че скрито не се радвам, че още си иска кърма  Simple Smile
 Иначе с охота отваря уста за лъжицата ако я държим двете, в противен случай храненето става много трудно вече.

Общи условия

Активация на акаунт