Отговори
# 645
Цитат
Аз се чудя как да го накарам да пие вода. Сега като има едно заместено хранене пак не иска да пие вода. Аз упорито предлагам, но той не иска.
Знам,че се подслажда ,за да е по-сладка като млякото ,но аз лично не съм фен на този метод !
При нас най-любими са чайчетата,чисти, неподсладени с преварена вода  Peace

Мариета аз разреждам с АМ(разтворено с вода) когато пюрето е с по-гъста консистенция ,а картофа задължително,някакси по-добре ми се струва да разреждам с мляко,а не с вода  Thinking

Цитат
Най-много нитрати има в цвеклото, а също така и в копривата. Затова на бебетата не е добре да им се дава, пък особено често.
[/b]
Лени,мерси за инфото !
Биги и аз това се питам  newsm78 Ама, би трябвало да може ?
Лека вечер  newsm46 ,че пак стана 100 часа  Confused

# 646
Аз започнах да въвеждам месото, но въобще не му харесва. Затова попитах как разреждате пюрето с мляко. Снощи на 100-тина гр. пюре добавих 30 гр. мляко и хапна малко, почти половината изяде, което си е супер напредък. Явно така ще му предлагам месните пюрета в началото.

# 647
да ви питам, в какви бурканчета слагате пюрета и по колко ги заварявате?

# 648
Биги, много ти благодаря!   bouquet

Да си задам въпроса и тук, за тези които не влизат във ФБ.  Wink
Как мина първия месец на захранване, от кога започнахте, по колко изяждаха вашите бебоци от първите храни които давахте? Имахте ли трудности и как се справихте с тях?

Вече 12 ден от началото на захранването, дала съм оризова каша (10 дни) и от вчера картоф, не хареса нито едното нито другото.  Започвам да се чудя аз ли бъркам някъде, бебе ли не е готово да яде твърда храна, или пък започнах много късно...  newsm78 Като ви чета колко сте напред с материала, как бебчовците ви си хапват по половин/цяло бурканче се панирам още повече. Все си повтарям, че ще прояде, че е ново за нея и да се въоръжа с търпение... но не се получава. Sad

Заварявам 10 минути, но да си кажа честно нз дали са достатъчно. Някъде четох че се варели 15. Сравнявам с времето което заварявам туршиите за нас и ми се струва, че така пюрето се сварява допълнително и че и 5 минути са достатъчни да се "хване" капачката. А иначе ги слагам в едни бурканчета от пюрета от наше време, нямат етикет и нз дори грамажа им. По високи са от малките на хип, и май са  същата ширина. Ще премеря да видя колко мл вода ще събере.

# 649
pepito21, аз все още не съм въвела кашата. Първоначално захранването вървеше доста бавно при нас, имахме и запек даже. После вече се нормализират нещата и храните се въвеждат по-бързо.

# 650
Биги, много ти благодаря!   bouquet

Да си задам въпроса и тук, за тези които не влизат във ФБ.  Wink
Как мина първия месец на захранване, от кога започнахте, по колко изяждаха вашите бебоци от първите храни които давахте? Имахте ли трудности и как се справихте с тях?

Вече 12 ден от началото на захранването, дала съм оризова каша (10 дни) и от вчера картоф, не хареса нито едното нито другото.  Започвам да се чудя аз ли бъркам някъде, бебе ли не е готово да яде твърда храна, или пък започнах много късно...  newsm78 Като ви чета колко сте напред с материала, как бебчовците ви си хапват по половин/цяло бурканче се панирам още повече. Все си повтарям, че ще прояде, че е ново за нея и да се въоръжа с търпение... но не се получава. Sad

Заварявам 10 минути, но да си кажа честно нз дали са достатъчно. Някъде четох че се варели 15. Сравнявам с времето което заварявам туршиите за нас и ми се струва, че така пюрето се сварява допълнително и че и 5 минути са достатъчни да се "хване" капачката. А иначе ги слагам в едни бурканчета от пюрета от наше време, нямат етикет и нз дори грамажа им. По високи са от малките на хип, и май са  същата ширина. Ще премеря да видя колко мл вода ще събере.

Защо не пробваш готово пюре? Варените вкъщи зеленчуци са безвкусни.
Слагаш ли в оризовата каша плод например? Или плодово пюре? Пробвай ти самата със и без "овкусител" и си отговори на въпроса защо отказва малчо да яде.

Моето момиче започна на почти 5 месеца със захранването с тиква и картоф, готово пюре на Хип. Така около седмица, после започнах през 2 дни всички възможни зеленчуци (пак на Хип), без спанак.
Каша - след обяд, предимно оризова, винаги разбъркана с някакво плодово пюре.
От време на време сменям оризовата каша с безмлечна, безглутенова, от елда например.
Пробвах млечна бананова, спече се. Повече не давам.
От 10 дни давам през ден зеленчук с пуешко или пиле.
Вода пие много, розов Девин, леко затоплена.
Преварената чешмяна е безвкусна, затова децата не я пият.
С други думи:
сутрин мляко, на обед зеленчуково пюре или зеленчуци с месо.
Следобяд каша
Вечер мляко

5-то хранене няма, от както беше на 2 месеца. (Спи от 20.00 до 07.00.  Peace)
Тегло на 6м. - 7кг., роди се 3.500.

Peace

# 651
Защо не пробваш готово пюре? Варените вкъщи зеленчуци са безвкусни.
Слагаш ли в оризовата каша плод например? Или плодово пюре? Пробвай ти самата със и без "овкусител" и си отговори на въпроса защо отказва малчо да яде.
Е, да безвкусни са.  Blush Запасих се с готови пюрета от всички други зеленчуци, но не и с картоф, защото баба й ми даде домашни, а и като гледам на хип колко е гъсто... И домашен морков имам и се чудя като му дойде времето от кои да дам. По начало ми се иска аз да си ги приготвям, а знам че ако започна с купешки няма да иска домашните, не че сега ги харесва. Simple Smile Ние се захранваме от 20.10, мисля че ни е още рано за плод. Поне няколко зеленчука да предложа и тогава. И вода не пие, ще пробвам с девин, като напреднем със захранването.
И ние сме със същите мерки, но се роди 3.400. Simple Smile

И днес не успях да смачкам картофа и да го направя гладко. Sad Споделете каква е тайната? Утре ще пробвам с готово картофено пюре, но и те каквито са гъсти...

# 652
Много са индивидуални нещата с храната и водата...
Кристиан си пие преварена вода без проблем...но никога не съм го насилвала - пие колкото иска и когато иска. Даже малко топла му я давам понякога и си я пие.
За това че купешките пюрета са по-вкусни също не съм убедена. На Кристиан му трябваше месец за да свикне с новата храна и сега си хапва с кеф чиста оризова или каша елда ... без плодове и/или мляко. Зеленчуците също домашно приготвени са си вкусни и си хапва вече с кеф... днес изяде около 8 препълнени чаени лъжици или почти 180мл

моя картоф стана относително гладък след като мина през блендер и после през пасатор - бая зор видях... а и с добавяне на течност...

# 653
Ще ме извинявате за тъпия въпрос и досаждането, но ...  Embarassed
кога правите пюретата, непосредствено преди хранене ли? Че то ако трябва да си играя с блендер и с пасатор си мисля, че ще ми отнеме много време, квато съм и сръчна. Аз мачкам картофа с вилица добавям и АМ, правя го преди яденето.
Чудя се ако го направя малко по-рано и го сложа в хладилника, дали няма много да си промени вкуса? И дали може да остане и за утре от него?

Явно ние сме от по-бавно свикващите към новите храни, за съжаление.  Sad
Днес хапнахем с пръстче, вместо с лъжичка, поне не плю така.  ooooh!

# 654
първо правех пюрето картоф през цедка, но е доста хамалогия. Сега го минавам с пасатора, като правя за днес и утре. Няма проблем да стои 1 ден в хладилника, стига да е затворено. Картофеното пюре става доста ластично и лепкаво с пасатора, но е много гладко.
Аз правя следния номер - понеже нямам био зеленчуци, си купувам малкия Хип и добавям от домашните картофи, за да стане 170-180 мл.
Правих веднъж домашна круша - става идеално с пасатора, и домашни моркови - пак става.

ПП: Доки ми каза да не добавям мляко в пюретата.

# 655
аз рядко правя на момента - не мога да готвя половин картоф, 1 морков, резен тиквичка ...
Да ги съхранявам замразени и да ги приготвям непосредствено преди времето за хранене е малко рисковано ... има дни в които едвам успявам да размразя готовото ... та така процедирам аз - сварявам, пюрирам, замразявам на кубчета

# 656
За цвеклото - беля, режа на кубчета и варя. Смесвам с картоф, морков, тиквичка, тиква.
Всеки ден варя зеленчуци, не е трудно и става бързо. Няколко пъти направих двойна доза, слагам в хладилник и предлагам на другият ден. Във всички зеленчукови пюрета добавям кърма и масло. Днес въведох месото - заешко, с готово пюре.
Пюре от ябълка няма да правя, защото има през всеки сезон. Беля, варя и пасирам, когато искам да дам ябълка или круша.

# 657
По принцип и аз не правя само една порция.Каквото остане слагам в хладилника за следващия ден,ако е в повече отива във фризера.Когато съм на работа изваждам от сутринта каквото ми е нужно,вече сварено и само го затоплям и смесвам.Става бързо.Днес сварих моркови в повече и тях замразих,по преди цвеклото сварих две глави и ги нарендосах.Когато не съм на работа даже и да имам запаси във фризера варя нови порции.Понякога сварявам картоф и го смесвам с купешко пюре и от картофа остава на следващ ден и от пюрето.И така,се нагаждам според обстоятелства.Преди използвах много купешки,сега съм минала само на домашно производство.  chef

# 658
Здравейте!
Мирта, благодаря за инфото за цвеклото.
Аз онзи ден направих домашно пюре- картоф, морков и кубче цвекло след като прочетох написаното в темата. Но след прочетеното от поста на мирта, ще прекъснем до 10-я месец с цвеклото.
На 25- и забелязахме първото зъбче, сега и второто долно зъбче се подава, не мием още, но ще трябва да почнем.
В петък научих, че е трябвало да правим изследвания на кръв и урина на 6-я месец-докторката пропуснала(между другото, откъде мога да следя какво се прави и дава на съответния месец?)

# 659
С пюретата и аз действам като Биг Мама. Гледам да правя домашно от каквито зеленчуци намеря домашни или био. Купувам и готови пюрета и смесвам каквото преценя. След 2 седмици ще въвеждам месо и мисля да купувам от готовите пюрета чисто месо.

Общи условия

Активация на акаунт