Веганството - да споделим опит (7)

• 50 037
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • София (Възраждане)

Mooimeiske ,
Благодаря за инфото! ще чакам да напишеш още какво са ти казали производителите. Сигурна ли си , че на всичките опаковката е полипропилен ? Честно, съвсем не съм се замисляла до сега за опаковката, дали пък не е рискова....

Не съм сигурна, възможно е и да е PET, ще питам и ще пиша Peace

# 331
При червено цвекло става червена да  Peace А, къде я боли корем? Конкретизира ли или не? Ива също казва понякога, че я боли, но почти винаги е преди да ака.

# 332
Солей, в нашата детска градина няма проблем с внасянето на храна отвън-Първа частна детска градина. Отделно, храната се осигурява от ресторант и можеш да поръчаш какво да направят за обяд. Синът ми закусва вкъщи, а за обяд обикновено пращаме храна, понякога и за следобедната закуска.
В Цветна градина Монтесори също можеше да се внася храна, когато проверявахме това.
По повод притесненията ти-хубаво е, че сте пуснали изследвания, но обикновено изследване на урина не е особено показателно за проблеми с бъбреците и е най-добре да се пусне стерилна урина-тя се взима по малко по-различен начин, след старателно измиване. При кръвните изследвания пък трябва да се включи един показател, който го няма в пълната кръвна картина-CRP, той е показател за бактериална инфекция.
Говорете с читав лекар, най-добри са в Токуда (съжалявам за рекламата  Peace).

# 333
Здравейте Момичета, искам да ви питам нещо... Laughing  Започнах да се храня много по-здравословно , не мога да кажа, че менютата са ми съвсем вегетариански, но на там клонят. Рядко все още хапвам риба, но и не мисля да я спирам. Плодове,зеленчуци,кълнове -  всичко сурово, ядки ,семена и билки , това е. Правя го с цел пречистване на организма, сваляне на последните 3-4 кг, и не на последно място - за да съм здрава и с  повече енергия. Въпросът ми е , какви количества плодове и зеленчуци хапвате на ден горе-долу?  Питам, защото не знам да не поглъщам много салати...?  Ям по 2 на ден ,обаче са си бая големички...може би по едно...500 грама едната..Дали с времето напред и количествата ще ги намаля ..защото днес ми е едва трети ден, само чета и се ограмотявам... Blush  Идеята ми е , да не спазвам диета, а да започна така да си се храня и за в бъдеще...Чувствам се страхотно...  Темата ми е много полезна. Аааа, и ояе един въпрос , спазвате ли някакви ограничения на количеството ядки, семена и кълнове на ден? Аз ядки хапвам по 30-50 грама, сурови, а семената си ги слагам в салатите и си ръся на око...абе слагам си доволно.  Joy Joy  Благодаря ви за отговорите предварително..

# 334
Вери, този пост или в червено или на 1 страница Simple Smile))

Утре в Бургас отваря врати кухня за веганско хранене, не вегетарианско.
Нещо като бърза кухня. Мястото е до църква Св. Троица, срешу гръцките сладки, които вече ги няма.

# 335
На Лермонтов ли? Защото аз гръцките сладки ги свързвам с това място.

М/у другото на свекърва ми не и допадна чаената къща като обслужване и отношение.

# 336
Вери, да, точно там. Всъщност собственика е диетолог.
Съвсем случайно попаднах вчера на "обекта".
Има и хотелче на Влас, което предлага точно такава кухня.
цени.

http://www.vitamores.com/index.html?page=3

# 337
 да, точно там. Всъщност собственика е диетолог.
Съвсем случайно попаднах вчера на "обекта".
Има и хотелче на Влас, което предлага точно такава кухня и т.н.

http://www.vitamores.com/index.html?page=3

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 09:09 от Анe

# 338
  • София (Възраждане)

Впечатлена съм, от кога работи този хотел?
Чета и за някаква програма на НОИ, много добре Simple Smile
Ако и спазва изискванията за екологичност и устойчивост, би било направо прелест Praynig

# 339
Veri radvam se che si back!

# 340
Здравейте! Някой практикува сурова храна? Където можете да си купите сурови зелени елда и останалите зърнени култури за покълване?
Има тук суровоядци и такива, които гледат да наблягат на суровото. Залена елда и другите зърнени за покълване може да се вземат от био-магазините и от диетичните магазини.

Вери, страхотен синтез на инфото за покълване!!!

Хотел Витаморес работи от доста време - там се правеха програмите на Гайдурков с откъсване от нормалната среда (като на д-р Емилова). На мен ми е известен от 2006 г., а вероятно работи от преди това.
Много се радваме, че вече и в Бургас има веган кухня!!!

Солей, вече има по-големи деца в Бялото Кокиче, но не мога да кажа колко са, може би са 4-5 деца от 15-18.

# 341
....Въпросът ми е , какви количества плодове и зеленчуци хапвате на ден горе-долу?  Питам, защото не знам да не поглъщам много салати...?  Ям по 2 на ден ,обаче са си бая големички...може би по едно...500 грама едната..Дали с времето напред и количествата ще ги намаля ..защото днес ми е едва трети ден, само чета и се ограмотявам... Blush  ..........Аааа, и ояе един въпрос , спазвате ли някакви ограничения на количеството ядки, семена и кълнове на ден? Аз ядки хапвам по 30-50 грама, сурови, а семената си ги слагам в салатите и си ръся на око...абе слагам си доволно.  Joy Joy  Благодаря ви за отговорите предварително..
Относително е. Не мисля,че може да се сложат точни граници. Слушай си тялото.
И аз съм изяждала такива количества салати. Зависи от момента . Не мога да конкретизирам какви количества изяждам. /Случвало ми се е дори килограм ябълки на веднъж/. Принципно  хапвам по 1  до 2 плода/ зависи обаче от плода-ябълка, круша, праскова..или чепка грозде, шепа сливи, 1-2 смокини......половин среден пъпеш или диня... / , самостоятелно. Салатите  обикновено са една средна купичка- до горе. /случвало се и понякога и  допълнителна, зависи от салатата и от моментното ми с-е/. В салатите обикновено винаги слагам  семена и/или ядки. Това за обед.
Ядки , семена, кълнове ги ползвам като "добавки ", а не като 100%  основна храна, и съответно количествата са такива. Е, случвало се е да се наобядвам с накиснати за мляко бадеми......примерно окло 50-60 грама. Понякога и към стотина грама ядки /семки съм изяждала.
Понякога съм само на мляко, най- много + един крекер.

# 342
Вери, супер обяснение за кълновете Simple Smile Сигурно сте го коментирали, но просото как го покълвате, подобно на киноата ли? А остатъците от мляко от киноа и др. или от плодове, зеленчуци на сокове използвате ли ги за нещо, дайте идеи newsm78 За ядките аз си ги слагам после в импровизирани бонбони, но вчера си правих мляко от покълнала киноа и се чудех остатъците какво да ги правя и отидоха в коша Confused

# 343
Хотел Витаморес работи от доста време - там се правеха програмите на Гайдурков с откъсване от нормалната среда (като на д-р Емилова). На мен ми е известен от 2006 г., а вероятно работи от преди това.

да, да има кой да чете
http://www.vitamores.com/index.html?page=3&sub_page=5

срещнах се с човека, без да съм чувала за него, за Славов говоря.

# 344

да, да има кой да чете
http://www.vitamores.com/index.html?page=3&sub_page=5

срещнах се с човека, без да съм чувала за него, за Славов говоря.

Общи условия

Активация на акаунт