Веганството - да споделим опит (7)

• 49 647
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София (Възраждане)
Въпосът ми не е вегански, но тъй като тук нерядко се обсъждат и здравословни проблеми да попитам, при проблеми с гръбначния стълб към кой тип алтернативна медецина е най-удачно да се обърне човек за помощ?

# 136
О, сигурно си зависи от проблема. Когато нещо ме наболява в тази облас, ползвам услугите на кинезитерапевти - много съм доволна, все за 30 мин. работа ме връщат във форма. Но нямам серозни оплаквания, а само временни неразположения и сравнително рядко. За по-сериозни, бих се обрънала и към хомеопата.

# 137
  • София (Възраждане)
Проблемът е относително сериозен, невролозите препоръчват пиене на противовъзпалителни, такива дето се излъчвали непрекъснато в кръвната плазма, токсини разни - безобразни. Ще потърсим обязателно и консултация с хомеопат. Лав енд Лайт, благодаря  bouquet

# 138
  • София
Благодаря на Palia за посрещането! Както и специално на Love&Light за отговора-и аз ще планирам от Зоя да си купя. А ти къде практикуваш добавянето на семената?
take a smile   Hug Wink

# 139
Да, Шада, броколи и карфиол мариновахме по рецептата, която Мег е дала.
За патладжана пак там има рецепта, но я попроменихме. Писала съм коментар.

Мег, така е. Става и с кокосово мляко, но не го споменах, за да не затруднявам начинанието. Simple Smile
Тук продават готово такова по магазините, но ние сме правили кефир с приготвено вкъщи кокосово мляко: един стар кокос заедно с водата му и допълнително вода каквато се пие. После се прецежда.

# 140
А ти къде практикуваш добавянето на семената?

Здравей, Мигла Hug
Не съм Love&Light, но да споделя, че скоро правих таратор с бадемово мляко и поръсих с конопени семенца - беше фантастично.
Иначе в Зоя има някой идеи:
Цитат
Подходящ начин да се ядат конопените семена е да се добавят в смутита. Или да смесите с блендер/шейкър шепа конопени семена (цели или лющени) с плод или сок по ваш вкус.

# 141
Конопени семена съм слагала в много рецепти.
В кремове, салати, сосове, бисквити- солени и сладки, в блат на торта, бонбони...

# 142
Mooimeiske ,
нещо става с връзката, написах  за проблеми в гръбнака и целият екран почерня.
Това е може би 4-тия ми опит. Сигурно е "знак" да не пиша, ама този път съм упорита Blush

исках да кажа, че много зависи от причината за болките.
И че със сигурност  бих потърсила и ТКМ -специалист.
Аз имам болки в гърба, след като родих, постепенно се появаваха и ставаха все по - упорити и постоянни. Ходих на масаж/кинезитерапевт, дипломиран специалист по китайски нетрадиционни методи на въздействие/. Прилагам и метода с търкалянето напречно в/у напълнена пластмасова бутилка с вода. Добре е водата да е топличка и ставането да е настрани.
Препоръката е всеки ден упражнения.
Включих 5-те тибетски упражнения/ благодаря за съпруга на fotinaklaros!/ Записах се и на йога : упражнения+стечинг.

# 143
Препоръката е всеки ден упражнения.
Да, така аз се чувствам най-добре.

Откакто дъщеря ми е във ваканция, не ходя във фитнес залата на разни занимания.
Правя упражнения у нас.

Имам това:
http://aeromats.com/resistance%20s%20page_resistubes1.htm (зеленото)

И този комплект:
ЦЪК

Упражненията с въжето много ми помагат с понякога неприятните болки в гърба. Имам ги и аз след бременностите. Иначе и йогата ми помагаше. Пиша помагаше, тъй като вкъщи сега не правя.

# 144
Бих препоръчала и упражненията на Норбеков, и не само за гръбнака, действат невероятно тонизиращо  Simple Smile
Разбира се и йогата, особено упражненията за гръбнака, всеки ден по 2 пъти.
А болките в гърба след раждане минават след като бебето поотрасне  Wink т.е. като не се носи непрекъснато на ръце, пък дори и със слинг.

А туршийката на Вери е чудна  Peace Миналата година е пробвах неведнъж, също и маринованите тиквички, бързото кисело зеле... Ама още сме на пресни салатки  Party

# 145
Според мен не само носенето на бебето/детето влияе.
Бременността, напълняването, неправилна походка, лошо седене дълго време на едно място, неподходящ матрак за спане, носенето на много и тежки торби продължително време...

# 146
  • София
Въпосът ми не е вегански, но тъй като тук нерядко се обсъждат и здравословни проблеми да попитам, при проблеми с гръбначния стълб към кой тип алтернативна медецина е най-удачно да се обърне човек за помощ?

за моята дископатия много помогна акупунктура и едни йога упражнения (имам леко гръбначно изкривяване и незатворени гръбначни прешлени)

# 147
Един любопитен материал
за историята на картофа, кафето, краставицата, лютите чушки и кивито Simple Smile

И в навечерието на Международния ден на суровоядството, един поздрав Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=vQZQM6o1l2Y - идейни оформления като Мандала и картини /посочени са и продуктите/
http://www.youtube.com/watch?v=tSy5U71k0LA - една импресия със сурови рецепти....

http://uhaaa.com/ilyustracii-ot-zelenchuci - илюстрации от зеленчуци

# 148
Минавам да споделя днешната ни салата (продължам да нямам апетит и карам с по една салата и някакъв плод на ден...), защото се оказа доста сполучлива импровизация:
- цветно зеле
- салата радичио
- рукола
- зелената чст на праз-лук
- начукани орехи
- кълнове от слънчоглед
- сос за салата от зехтин, вода, балсамико, мед, горчица, копър, чубрица и сол
- (хлорела) или каквото реши и ако реши човек

Много вкусна стана и с много приятно съчетание на цветове Simple Smile

Кажете сладки картофи как да приготвя? Бих си ги яла и сурови ако може, или някакава съвсем лека топлинна обработка.  bouquet

В Балев намерих кестеново брашно и си спомних колко се препоръчва като добавка към смеси на безглутенови брашна, но сега се замислям дали може да се обработва термично при 180С Thinking

# 149
  • София (Възраждане)

за моята дископатия много помогна акупунктура и едни йога упражнения (имам леко гръбначно изкривяване и незатворени гръбначни прешлени)

Дали има нещо като линк към тези упражнения? Ако ти помагат при дископатия, може би ще са удачни и в нашия случай  bouquet
Моят мъж, чийто са проблемите в гръбнака всъщност, се опитва сутрин да бъде редовен с петте тибетски ритуала, но не изпълнява тези, които натоварват кръста. При него има дехидратирал прешлен, някакво преплъзване и начална степен на дискова херния : Cry

Благодаря на всички за коментарите по моя въпрос Hug

Общи условия

Активация на акаунт