Веганството - да споделим опит (7)

• 49 955
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Eй, браво.Беше ми едно свито в душата за тях Simple Smile

Дайте идея за сурова торта, по лесна,че ще ми е за сефте?

# 571
Какви продукти имаш, с какво искаш да я направиш?

# 572
Хм, нямам много неща- кокосово, какаово масло, коноп,рожкови, фурми,локума,какао,мед....
Но ще купя какво още трябва, ядки например.Имам разни видове ядки, но не са по много.В закуската си слагам.Колкото е нужно за тортата ще купя.
Имам млечни пресни орехи (от една от офертите на солидарното).
Имам и селски био ябълки.
Но както казах ще купя каквото е нужно.
Мисълта ми беше и да е по лесна, че ще ми е за сефте.До сега само плакнех очи в рецептите в мажишъна, но сега имаме и повод да спретнем една.
Мерси Вери Hug

# 573
O, знам го повода. Simple Smile
А за лесно- "чийзкейковете" са най-лесни. Т.е. правиш тънък блат и после веднага слагаш крема. След това в хладилника. Не е нужно да изчакваш, както когато се прави торта с 2 блата и 2 пласта крем.
Примерно Таволетата, ако ти се ползва какаово масло. От нея правим само блат и крем, без глазурата. Не мога да видя сега точно, защото сменяме сървър. Kарам по памет. Та за тази рецепта ще ти трябва кашу за крема, а блата можеш да го направиш и с орехи.
Другият вариант е портокаловия чийзкейк. Там няма какаово масло. Или пък да направиш някакъв плодов крем по твой избор. Основното е ядка, подсладител, кокосово масло, плод евентуално.
А какаовото масло е хубаво да го минеш на водна баня леко, ако нямаш мощен блендер.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 21:18 от Вери

# 574
Мнооого съм ви изпуснала покрай бебо.  Embarassed

# 575
Мда,май шоко таволетата ми пасва на продуктите.Каквото липсва ще напазарувам.Прочетох коментар,че декоративния крем идвал в повече.Може би ще му смаля дозата.Не искам да заливам цялата с бял крем.
Aгаве нямам.Ползвам мед.А лукумата как да вкарам в употреба?
Благодаря  Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 19:16 от dora7511

# 576
Ей, Алексче  Hug, /виждах, че пишеш в други теми, но исках тук да те поздравя/!
Честита рожба, много да те радва, да расте здрав и щастлив   bouquet!

# 577
  • София
Алексче, честито ! Бъдете щастливи!

Днес бяхме в Дриймхаус, менюто беше превъзходно! Децата си сипваха, сипваха... синът ми направо ме уплаши с втора пълна чиния.
Имаше кюфтета от леща, печени, но как , не се разбра.
Тиква, полусурова, на големи кубчета и с някакви зеленчуци.... ммммм, вкусотия.
Киноа със зеленчуци...
Единствено печените тиквички бяха с кисело мляко Simple Smile
Накрая за една секунда взех решение и:

РЕЗЕРВИРАХ МАСА ЗА СРЕЩА В РЕСТОРАНТ "DREAM HAUSE"
СЪБОТА, 29-ти октомври, 2011 Simple Smile  в 12.45 ч.
Казах да обединят 3-4 маси и че ще сме с деца.
Съботното меня е с био и сурови продукти
(аз не съм го опитвала).
 Цените са +1 лв. върху основните. Няма блок-маса.

Ако няма желаещи, ще отменя резервацията в средата на седмицата. Днес се изненадах колко малко хора имаше, постоянно имаше поне една свободна маса Simple Smile . Друг път по 1-2 групички  чакат да се освободят места. Като започнат постите, няма да е удачно парти да си правим там.
Този път избрах друга тактика за организиране, тактиката на внезапната атака   Joy
Дано е удобен денят и часът!

Може да носим цветни моливи и харитя, ножици и цветни хартии и картони, домашен пластилин
- (ако повече от двама донесем, шансът да са с еднакъв цвят е нищожен Simple Smile)
Килимчето, което носех миналия път обаче е с дупка вече и предпочитам някой да донесе  постелки за гимнастика или нещо подобно, в краен случай ще го донеса  пак Simple Smile

Около Коледа може отново да се направи среща, ако някои наВярно или Реалистично долетят от Португалия ... Simple Smile...

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 22:13 от търся си ник

# 578
 Laughing
Засега не сме планували пътуване към Бг. Но ако има такава вероятност някога, ще намеря начин да се уговорим нещо. Wink

Дора, за декорацията и аз това ти писах - ние я пропускаме. Но по принцип не се залива цялата торта с бял крем. Не е задължително да имаш агаве. Някакъв подсладител, който най-често ползваш.
Лукума в случая не ти трябва. Това е сушен плод и успява да подслади дадена смес. Отделно дава плътност. Не знам, обаче какво ще се получи, ако сложиш в тази рецепта. Не съм пробвала.
По принцип в кремчета разни съм я слагала и в бонбони.

Ето тук съм пускала снимки и на таволетата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587017.msg19427412#msg19427412

# 579
  • София
Вери, дано все пак това стане скоро Simple Smile

Купих си боров захарен извлек, както галено го наричат - "боров мед". Ухае невероятно и лично съм пробвала, че има силен отхрачващ ефект. Течен е като консистенция и с керамелен цвят.
Имате ли идея как да оформя твърди бонбонки за смучене? Ако сложа вода би трябвало да се захароса, поне такива са митовете Simple Smile
Но мога ли да сложа нарочен втрърдител, че и да ги "излея" във формички ? Дъщеря ми много си пада по бонбони.

# 580
Вери, и аз благодаря за снимките и указанията. И за прекрасния сайтHug
И аз искам да направя сурова торта/чийзкейк, но нямам форма с отделящи се стени.
Имам само една стъклена, с форма на сърце, която е като форма за кекс. Чудех се дали кремът е достатъчно стегнат, за да може да се обърне тортата. Да сложа първо крема, а после блата и след като стегне да обърна и извадя от формата.
Дали ще стане или първо да си купя подходяща форма и тогава да опитам?

търся си ник, чудесна идея за среща! Миналата събота се канех да заведа там моята госпожица на обяд. Може тази седмица да се опитаме да се присъединим към вас, но ще е след 13.00-13.15.
Благодаря ти и за майчината хипноза за щастие.   bouquet

СолейPraynig Praynig Praynig

# 581
Рецепти за хляб - със сода, с мая, сладки, празнични. В края на книгата дори видях и цитати от сайта на Вери и Милен.

Как приготвяте черна ряпа?

# 582
  • Пловдив
А броколи?

# 583
Ucu, не сме пробвали със стъклени форми и се страхувам да не те подведа. Обикновено кремовете не стават много стегнати, освен ако не са замръзнали. Може би ако се потопи така формата със замръзналия крем в малко топла вода, за да се отлепи и след това обърне. То така се процедира и с желатиновите  работи.

Черна ряпа си я настъргвам и ям с моркови, примерно.
При сериозни кашлици се издълбава и се слага мед вътре. Оставя се за една нощ и след това пусналия сок се консумира. Но не помня количеството на ден.

Броколи, ако не са сурови, ги приготвям на пара и са най-често в комбинация с киноа или ориз+белена червена леща.

# 584
  • София
Получих на лични потвърждение от две съфорумки за срещата, и заедно с ucu ставаме 4 семейства.
Ще се разпишете ли, ако ще идвате, за да резервираме по-голяма маса евентуално?
Миналият път имаше почти 2 баби с нас Simple Smile
Имаше и двама татковци.

Общи условия

Активация на акаунт