Веганството - да споделим опит (7)

• 49 916
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
няма нищо специално в него-просто маслинови листа/дали сухи или пресни -няма значение!/се варят на чай,като запарваш 1 с.л за 200мл вряща вода - за високо кръвно се ползва тук,и е с много меко действие-няма резки спадове,няма разтупкване на сърцето

# 616
Аз купувам всякакви видове чай, май за да си ги колекционирам по-скоро.  Laughing Т.е. рядко пием.
Та и с такъв от маслинови листа съм се сдобила. Не съм го купувала с определена цел, просто ме привлече.
И понеже си говорите сега за него, се разтърсих за инфо:

"Маслина лист 50 гр
Olea europaea L.

Показания: При диабет и заболявания на бъбреците. При високо кръвно, при жлъчнокаменна болест, при кървящи хемороиди, при запек за разхлабване, особено подходящо при малки деца и възрастни, при възпалителни заболявания на стомаха и червата, при разраняване на лигавицата на червата и стомаха.

Начин на употреба: 2 суп.л. маслинови листа се запарват в 500 мл вряща вода за 15 мин похлупени. Разделя се на 3 части и се пие 3 пъти на ден 15 мин. преди хранене."

http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=606 … 896&bilki_o=1

# 617
Точно днес ми пристигнаха маслиновите листа от сайта, който е дала Вери. От там си взех и канела на пръчици, небет шекер. Намислила съм да правя една рецепта от китайската медицина за канелена ракия, която се пие при болки по време на менструация и при чувство на студ.

# 618
  • Варна
Palia,
много ме заинтригува с тази ракия - моля за рецепта след като я направиш Simple Smile

# 619
Рецептата е от книгата Китайска медицина от Кристине Ли. Неотдавна take a smile също писа за книгата.

"Ракия от канела

50 гр. кора от канела /може да се замени с 9 пръчки канела/,
небетшекер на вкус
1 шише коняк или добра ракия

Действие: Особеното действие на кората на канелата, усилваща силата на Ян, се състои в това, че освен студа в корема може да отстрани и мъчителните болки в гърба, причинени от менструацията, и може да повдигне настроението.
Канела и небетшекер се поставят в шише и се заливат с ракия така, че да са напълно покрити.
Най-малко две седмици се оставя да престои на тъмно място.
При болки в гърба и чувство на студ се приема на чаени лъжички."

Аз не съм я направила още, защото нямам коняк/ракия.

# 620
  • София
Момичета, следя ви с интерес, но рядко се включвам Blush, пък и имах разни проблеми.
Къде се продават такива маслинови листа? А високото кръвно кога се повлиява?

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 20:07 от Мигла

# 621
  • на острова на мечтите
няма нищо специално в него-просто маслинови листа/дали сухи или пресни -няма значение!/се варят на чай,като запарваш 1 с.л за 200мл вряща вода - за високо кръвно се ползва тук,и е с много меко действие-няма резки спадове,няма разтупкване на сърцето
Hug
Аз купувам всякакви видове чай, май за да си ги колекционирам по-скоро.  Laughing Т.е. рядко пием.
Та и с такъв от маслинови листа съм се сдобила. Не съм го купувала с определена цел, просто ме привлече.
И понеже си говорите сега за него, се разтърсих за инфо:

"Маслина лист 50 гр
Olea europaea L.

Показания: При диабет и заболявания на бъбреците. При високо кръвно, при жлъчнокаменна болест, при кървящи хемороиди, при запек за разхлабване, особено подходящо при малки деца и възрастни, при възпалителни заболявания на стомаха и червата, при разраняване на лигавицата на червата и стомаха.

Начин на употреба: 2 суп.л. маслинови листа се запарват в 500 мл вряща вода за 15 мин похлупени. Разделя се на 3 части и се пие 3 пъти на ден 15 мин. преди хранене."

http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=606 … 896&bilki_o=1
Hug Много ви благодаря!

# 622
В чуденка съм какъв дехидратор да купя.Първо да ми кажат по опитните може ли фурна да замени дехидратора и ако да на какви градуси и дали не консумира така повече ел. енергия?
И ако все пак си трябва дехидратор, за какво да внимавам при избора.В нета намери доста(вкл.единв Зоята):
http://www.google.co.uk/search?q=lexen+deydrator&hl=en&t … =1280&bih=603

http://www.zoya.bg/%D0%94%D0%B5%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1 … 0-4-%D0%B2-1.1566

Моля помагайте Simple Smile

# 623
  • Варна
Palia, много благодаря за инфото!
Мисля да пробвам с малко количество като за начало и ще пиша

# 624
Напоследък никой не споделя рецепти, вие сте ми такова вдъхновение. Моля ви споделете какво готвите напоследък. Hug Praynig

# 625
Напоследък никой не споделя рецепти, вие сте ми такова вдъхновение. Моля ви споделете какво готвите напоследък. Hug Praynig
Споделям рецептата за тортата на моя син.
Блат:
    овесени ядки, брашно от рошкови, фурми, тахан, стафиди,малко сироп от фурми-  
 Крем:
    бадеми(накиснати от предната вечер и обелени)
    2-3 банана
    Аз правих само с два блата и отгоре поръсих с кокосово стърготини
         Блата може да се направи в чопър, блендер също. Аз го правих на ръка-накъсах фурмите на малки парченца и на око слагах другите съставки, сместа трябва да е по-суха. Разстилате двата блата отделно във форма за торта или с точилка също става. Слагате блатове в хладилника за се постегнат. Хубаво е да наръсите малко брашно от рожкови под тях за да могат лесно да се отлепят.
       За крема- слагате около 200-300 грама бадеми в блендера. Добавяте постепенно и бананите. Блат-крем-блат и поръсвате с кокосови стърготини.
 http://malkicis.snimka.bg/cooking/torta.632536 Снимка

# 626
Вкусно звучи,но не мога да отворя снимката Simple Smile

# 627
Аз я отворих и се насладих !!!  Grinning
mimkis@ , честита първа годинка на сина ти! Много здраве и  усмивки!

Сладките неща са ми все кът. Blush Най- трудно ги правя... Crazy
За утре съм решила тиквен крем с ванилия. Правела съм и преди, лесно и вкусно става Peace

В неделя правих пълнени пънчета от тиквички:

Нарязвам тиквичките, издълбвам ги и пълня с предварително леко задушена смеска.
Подреждам напълнените  пънчета в съд за печене и покривам с капак, за да не изсъхват прекалено докато се пекат.
Смеската е  по желание Simple Smile
Зеленчукова,  зеленчуково- зърнена, бобено-зеленчукова.........
В случая е наситнени чушки/зелени и червени/, лук, праз лук, скилидка чесън, куркума, шафран, шипка канела, сол и цялата издълбана част на тиквичките+ ориз.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 23:05 от take a smile

# 628
  • Варна
ooo, това с тиквичките трябва да се пробва! ммм   chef

# 629
Аз да ви почерпя с днешната ни крем супа: 1 тиквичка, парче тиква, 3 моркова, 1 картоф, глава лук, две шепи броколи, една шепа брюкселско зеле, парче целина, много магданоз, малко босилек, малко сол и зехтин. След като се свариха зеленчуците ги намачках с вилицата, за да останат и малко парченца от зеленчуците.

Общи условия

Активация на акаунт