ФЕВРУАРски дребосъци вече правят маймунджалъци - тема 18

• 30 068
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро,

pesl, добре дошла Hug Дано малчо се справи бързо с кашлицата Praynig Hug
Ad-i , радвам се че съм била полезна Hug
dayzi83, честито "ма-ма" Grinning Ние сме само на ба-ба.
Отивам да приготвям каша Wink

# 631
Добро утро!  Hug
Честит празник на всички българи!

Дейзи, Честито "мамосване"  Mr. Green Ние пък нищо не казваме... newsm78 Само отвреме на време едно "брррм" съпроводено с дъжд от плюнки  Laughing
pesl, добре дошли.
Мими, аз не свалям поставката за крачетата.  Peace Откога - не съм мислила,пък и не помня с баткото от кога започнах....

# 632
  • София
Привет, момичета   bouquet!
Аз малко набързо се включвам, защото за днес с ММ сме планирали една дълга разходка с количката, дано и на малката плановете са такива. Е, за момента спи дълбоко и ми е жал да я будя.
НадеHug. Благодаря за отговора, ще пробвам масажчета и вкъщи.
И пак за рехабилитацията. На Елица масажи почти не й правят, но много я раздвижват. Има упражнения за гръбчето, за да седи, за главичката и за краката - за да стъпва. Ади, тези за главата аз лично едва ли ще се наема да ги направя вкъщи - много страшни ми изглеждат и все ми се струва, че или ще счупя врата на детето или пък от страх няма да натисна достатъчно и всъщност нищо няма да свърша. Едното е легнала по гръб с глава към доктора - той придържа с едната ръка вратлето, с другата върти и накланя леко главичката наляво и надясно. Второто е много сложно за обяснение, а в нета не намерих картинки да покажа - бебето лежи настрани с гръб към лекаря. Ръчичката, която е отгоре е леко извита зад гърба. Долната ръчичка е подпряна за опора долу. Лекарят придържа главичката и вратлето и я повдига нагоре - но така че и телцето й да се повдигне. Уф, така и не го обясних свястно  ooooh!. Правят и това, което Лори е написала - на ръба на леглото, по корем, само главата да виси извън леглото - идеята е бебето да я задържи и дори повдигне. И последното - виси за малко надолу с главата, докторът я държи за краката над коленете. Беболина много ревеше първите два пъти, сега се смее, така че предполагам, че не е чак толкова неприятно. Горещо ти препоръчвам обаче, ако ви пратят на рехабилитация, да се възползвате - на Елица й правят и процедури с парафин и ултразвук.
И само да кажа, че нас не ни пратиха единствено заради главичката - не знам дали изобщо щяха да обърнат внимание на това. Малката реагираше по-бавно с едната ръка, не седи стабилно и не искаше да стъпи - кръстосваше си краката много смешно, като щъркел. Комбинацията от тези неща може да значи нещо много страшно и докторката яко се притесни. Слава богу, всичко това може и нищо да не означава и от раздвижването има подобрение. Абе, като цяло се убедих, че гимнастиката е много важна и полезна. Невроложката, при която ходихме, обясняваше, че едно време към детската консултация си е имало сестра, която да се занимава с упражнения и масаж на бебето и да показва на майките подробно. Сега няма такова нещо. Дори и рехабилитацията - едно направление важи за пет процедури, преди са били двайсет. Просто си е нужно постоянство, за да има ефект. Аз и затова сега търчах за ново направление...

# 633
  • област Варна
Честит празник!
Да взема и аз да се разпиша, че не съм го правила отдавна  Laughing
Ние сме си супер.
Дейзи, честита ти радост. Ние се мамосваме от поне половин месец. Като й се спи, гладна е или е ядосана за нещо почва да реве и да вика мамммм, даже като е гладна вика маммм ам.
Вчера бяхме на гости на силистренските баба и дядо. Дядо й гледа зайци и й изкара едно на около месец. Отначало беше само леко учудена от това нещо дето мърда, но като й дадохме да го погали - е няма такъв смях и пищене. Ама мама лоша, даде само с едната ръка да го пипа. Та определено ще й взема домашен любимец догодина.
Вода пием розов девин от както се постопли времето.
Не стрерилизирам и не гладя от 4 месец.
Соня е голяма хакера, заля ми клавиатурата с бира (моята  Laughing) и сега съм я изчистила със спирт и вече си цъка на нея. Голям кеф й е.
Такива четки силиконови и аз бях видяла в Хиполенда и май ще взема да й купя.
pesl, много си права за депресията. За сега успявам да се справя сама с такива състояния.
И аз не съм ходила на цитонамазка, но сега като ми дойде за четвърти път ще ида вече.
jarebi4ka, много готини заглавия. Аз съм за четвъртото.  Peace

# 634
Здравейтееее!  Hug
Четох,четох и толкова много неща искам да кажа,да видим дали ще забравя нещо  Whistling
За прегледа при гинеколог-не съм ходила откакто бебчо беше на месец и половина.Ама така като гледам никоя от вас не си е правила цитонамазка,а аз минах през това още тогава  Rolling Eyes Трябва ли пак да си правя след като вече ми е дошло?Моята доки искаше тогава и ми каза ако не ми дойде до 2м да ходя на преглед,но на мен ми дойде и така и не отидох...
dayzi83 браво на малкия бърборко!  Hug И Славето мамосва като Соня- най-вече като се глезонка и иска да го взема приревава маммммааа  Simple Smile
Evridika   може ли да помоля и аз за табличката ти,че кашата в главата ми е голяма и би ми било много полезно да видя как го правят големите и напредналите  Wink  Hug
Вода -опитвам се да пробутвам розов девин ,но имам нищожен успех  Whistling
За четката за зъби -ние още нямаме зъбки,но такава мисля да взема и аз.
И като стана дума за зъбки- Totoni -мноооого сладък усмихнат зъбатко си имате  Hug
А за тази поставка на количката-ами тя нашата количка няма такова свалящо се  ConfusedЩе си стои така поне до другото лято,ако сменим количката....
И сега вече да си похваля вече гарджето  Mr. Green От няколко дни се изправя прав и пищи и се смее като го направи.Голям му е кеф да е като големите  Mr. Green  Heart Eyes За около две седмици му се събраха сядане,пълзене,изправяне....Наистина са растат като гъбки тези мъници  Heart Eyes
Захранването   при нас върви чудесно засега.Хапвали сме морков,картоф с морков, и тиква.Вчера изяде цяло малко бурканче тиква 125мл.Мисля днес да го пробвам с голямо или е още рано?  newsm78
Щях да пиша още,но дребчо се събуди и се опитва сам да излезе от кошарата  ooooh! Още днес ще бъде приземен на долното ниво  Naughty
Хубав ден,момичета!   bouquet

# 635
  • Sofia
Да взема и аз да понапиша каквото запомних Simple Smile

Честито на всички мамосани  Mr. Green, ние само "ле"-каме и то когато ревем Simple Smile
Честити зъбчета. Тотони, страхотна усмивка имате  Hug

Вода Диди пие към 200-300 мл, но я подслаждам. От момента, в който започна да пие сокове, отказа да пие вода и се принудих да подслаждам. Преварявам обикновена чешмяна вода.
Вече не стерилизирам. Гладя дрешките, но аз гладя и завесата в банята, та не съм изобщо критерий...

Това на количката и ние не сме го свалили още, но и Диди все още сяда за мъничко, а през повечето време я държа легнала.

Аз ходих вече на 2 гинекологични прегледа, но още не са ми правили цитонамазка. Този месец мисля, че ще ми правят.

Pesl, добре дошла и от мен. Стискам палци кашлицата бързо да отмине  Hug

# 636
Здрасти от нас, чакам Бобо да се събуди и поемам. Ходих на фризьоррр  bowuu
Ели на нас това упражнение с главата го правят с лицена бебето към доктора-главата на Бобо не седи отпусната, а обратното вдървена е и постоянно му е вдигната. Като му го правят плаче много, а после блаженно се усмихва. Иначе и това с ръчичката ни го правят и на нас. Масажират му гръбчето за да си отпусне напълно ръчичките-той вече ги отпусна де, а имаме да ходим още два пъти.
А също му и изтеглат главата-едно като пружино така на няколко пъти, като рехабилитаторката е хванала главичката му от двете страни  hahaha вярно е страховито
домързя ме последната страница да я чета, че съм на големия комп.
загубих си обицата  Confused и умирам от яд
пюрета-аз давам бебевита и гербер любими са му, каши в бурканче ганчев, плодови пюрета ганчев сипвам в киселчето и това е. Кисел му правя от обикновено пшенично нишесте с аромат на ванилия или без на CBA.
кухня далече съм от тази мисъл още
В проходилката вече днес го слагам ..или утре  Blush
Вода преварявам я в каната.
Не гладя-от както Бобо се е родил съм му изгладила дрешките два пъти-няма време
Зъби-йок няма
Вчера направи пълзене от около цели 20см  Party Party Party Най-после вирна и дупето  Party Party Party
мамосва ме, като реве вече от месец
Страхотно столче Кате, като нашето

цунки, ще се помъча да  намеря картинки

# 637
еееееееее срамота, къде сте-втори ден (, като пиша на обяд и после вечерта поглеждам в 9 и съм последната писала  Hug

# 638
здравейте,
благодаря ви за съветите. Вече съм по-добре, бяхме малко при бабите и успях да се откъсна от рутината. Явно всичко е натрупана умора..Взех си мента-глог-валериана, ама на нея пише, че не се препоръчва за кърмачки, така че ще прибягвам само в най-краен случай...

моят хубостник заспа и смятам да се разпиша и да ходя да лягам, че напоследък след 4 сутринта няма сън при нас, буди се през половин час и мрънкоти, най-вероятно зъбите са виновниците..

Взехме бебешка четка за зъби, даже одеве я изпробвахме, стоя мирен, не се противя, само на мамите, които смятат да използват, да им кажа да си пазят пръста, че моят как ме захапа с 2та си зъба..  Crazy Надявам се масажчето с нея да му дойде добре на венците.

Да се оплача, че ни се размина морето заради останалите, които щяха да идват с нас, понеже се отказаха. А сами няма как да тръгнем, тъй като в случая нощувката ни в Банско отпада. Ама карай, другото лято. Иначе вече се точим за ски пистите в Австрия, нищо, че лятото още не е отминало.. Laughing

Тея дни ни беше свеки на гости и послушах малко умни съвети  Wink Та тя ми задаваше въпрос след въпрос относно храненето му- това и онова защо така го правя, не трябвало ли иначе  Tired  направи ми лека забележка, когато бях дала на малкия някакво плодово пюре и след това исках да му дам да пие сок от праскова или когато яде пилешко със зеленчуци и му дадох за десерт да смуче праскова, че трябвало да се позаинтересувам от комбинирането на храните и сортовете плодове. Имало цели книги за разделното хранене.. Tired Вие внимавате ли в комбинирането на плодовете и храните въобще, има ли някакви правила???

Иначе Валето все още не сяда, с пълзенето от вчера се избутва назад и се придвижва като раче  Laughing Вири и дупе нагоре, ама трябва да му натискам стъпалата, че да тръгне в правилна посока.

По темите:

И ние не сме свалили тази част от количката под краката му.

Вода- преварявам, не ми коства усилия. Девин розова давах, като бяхме навън и нямах повече от преварената, добре му понесе.

детска кухня- търсих нашата в Стрелбище, ама не успях да я открия. Иначе има 2 частни, на които пункта им е точно под блока ми и много се чудя. Пък и на мен ми харесва да си му готвя, затова си мисля, че може би частната ще ми е по-удобна, понеже ще мога да му вземам храна, когато реша.

храненето- мисля да въведа сухар. Гледах днес Чики бебе, ама са с яйце, а на Холе са 7 лв.  Shocked Вие какви сухари давате???

Маммм казва, когато е гладен или иска нещо от мен  Simple Smile

Да ви кажа, че смятам да поръчвам от mytoys.de с доставка до България-София, така че , ако някоя от вас си е набелязала нещо, може да се комбинираме. Аз смятам да вземам столче за хранене ето такова http://www.mytoys.de/hauck-Treppen-Hochstuhl-Alpha-natur/Treppen … a02.06.03/1559888
тип Трип Трап на Стоке. Не видях такова тук в БГ, а ми харесва това, че може да го ползва и като порастне, чак до 10 годишна възраст го дават, пък и ще ни отива на интериора в трапезарията, понеже мебелите ни са светло дърво.. Wink

Това от мен засега. Сори за дългия пост. Олях сее.. Blush
Спокойна нощ!  Hug

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 21:45 от Sofie

# 639
Добър вечер маминки,
Верно, Лори е права, че не сме хич активни напоследък ама нищо, то си е в реда на нещата  Simple Smile
Бобчо, четката е такава, каквато е пуснала на картинка Дейзи. Даже аз си взех още по-проста, само от едната страна има малки силиконови зъбчета понеже нямаме зъби още и я ползвам само за масаж. Определено му става добре от него на венците и винаги вадя една такава пяна от слюнчици.
В тази връзка да ви кажа да се посмеете. ММ реши да се пробва и той като чесалка обаче малкия прави онази отвратената физиономия като от нова храна винаги щом усети, че не е моя пръст Laughing И след няколко такива случая ММ каза, че вече щял да се обиди, че пръстите му не били вкусни  Mr. Green
А аз като си гледам снимки от преди да забременея си викам - брей ето ти още един плюс от майчинството. Преди мразех да си гледам мои снимки, защото хич не се харесвам на тях, а сега тези от преди ми се струват почти хубави  hahaha
Никито също вика "ммаамммаммм" от 20тина дни вече. И той като Соня предимно като мрънка, гладен е, спи му се или нещо не му е наред. Затова се шегувахме днес, че явно всичко му е наред тия дни, защото не сме чували ммаамммаммм Laughing
Аз продължавам с моите опити да го уча да си спи в неговото легло и съответно да не суче нощем, но не са ми успешни. Буди си се точно през час. Максимум на 2 събуждания се залъгва с чай, после нищо не става. На мен към 3-4 ми писва и го взимам при мен и нещата се поуспокояват и с побутване откарваме даже до към 7. Нощно ядене си има поне едно, чувам го, че си хапва не е само за приспиване. На мен това не ми пречи понеже все още е предимно на кърма и яде  пюрета само на обед. Плюс това...все си мисля, че е мъничък още и сам ще започне да поспива повечко през нощта. Сега го тормозят и зъбите и едва ли е най-подходящия момент да го тормозя и аз. Иначе имаме известен напредък с леглото, заспива си сам в него няколко пъти и аз и на толкова съм доволна  Simple Smile
Айде пак почнах фермана, то да не прочета, че няма много пишещи да се отприщя  hahaha

ААа и последно да се похваля, че днес си получих дрешките за Ники от Англия и са страхотни, най-после достатъчно големи и мекички  да не тормозя детето с късотии, че тук по магазините всяка дреха със свой размер.

Булче, как си мила, мисля те отдавна  Hug

Лека ви нощ сладурки  Hug

# 640
Laughing

Тея дни ни беше свеки на гости и послушах малко умни съвети  Wink Та тя ми задаваше въпрос след въпрос относно храненето му- това и онова защо така го правя, не трябвало ли иначе  Tired  направи ми лека забележка, когато бях дала на малкия някакво плодово пюре и след това исках да му дам да пие сок от праскова или когато яде пилешко със зеленчуци и му дадох за десерт да смуче праскова, че трябвало да се позаинтересувам от комбинирането на храните и сортовете плодове. Имало цели книги за разделното хранене.. Tired Вие внимавате ли в комбинирането на плодовете и храните въобще, има ли някакви правила???

По принцип плод за десерт не е хубаво да се яде, защото ферментират в стомаха и по този начин един вид затапва и пречи за обработката на другата храна. Хубаво е плода да е поне 30 мин преди или след храна, това наистина е от принципите на разделното хранене.

Не стерилизирам отдавна- даже подарих стерилизатора на една приятелка, която роди в края на юли. Мия ги с вряла вода и веро и готово. То наистина на повечето "съдинки" пише да не се стерилизират.

Гладя от време на време, ако ми остане време.

Ние нямаме такава част за сваляне на количката.

ДК- като дойде времето ще я запиша, много я хвалят всички мами в квартала, дори повече от частната.

Краси казва- да да да да да, мам мам мам мам, ба ба ба ба ба

Зъби- няма още  Mr. Green

Вода- розов Девин, ама къде пие, къде само си гризе биберона и така и до ден днешен, въпреки заместените хранения, въпреки, че вече съм въвела месо, жълтък и глутен все още не я пие. Някой ден смуква около 50- тина мл за целия ден и това ще е късмет, друг ден изобщо не иска, ама да стиска бибата и да се пръска по лицето много и е кеф.  hahaha

Честит празник Българи.

pesl, добре завърнала се във форумното пространство.

Марулката, да се обади, че вече доста време няма вести от нея.

# 641
Sofie , в коя част на Стрелбище си? Аз намерих в Иван Вазов близо до Лучано пункт за държавна деткса кухня, похвали ми я една мама. Ако не ти го кажат къде е, по никакъв начин не можеш да го намериш.  Rolling Eyes От 07,09 започват, сега са почивка и искат 10 навършени месеца на бебето, бележка от личния лекар, че няма алергии и бурканчета. Мисля да ги пробвам.

За разделното хранене, да наистина не е добре да се яде плод непосредствено преди или след хранене, защото ферментира. Аз от години гледам да се храня разделно, но страдам от хроничен запек. Напоследък установих, че като хапна плод след ядене, може би точно благодарение на тази ферментация, нямам проблем със запека. Така, че в отделни случаи явно е от полза Simple Smile Но специално на бебчо му спазвам режим. Гледам да има разтояние между храненията за да усвоява по добре отделните съставки на храните.

Сутрин 01:00/ 04:00/ 07:00 : кърма

Преди обяд 10:00 : прясно изцеден плодов сок, или йогурт

Обяд 12:30: зеленчуково пюре или месно

Следобед 15:00 : сок или малко плодово пюре

Към 17:00 млечна каша от елда или друга млечна каша

20:30 кърма + /АМ между 100-150мл/

Между храненията има поне още 4 кърмения, но те са по скоро от мерак, не за нахранване Simple Smile, а може би и утоляване на жаждата, защото с водата още не се получават нещата. Много зорлем пие по малко.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 23:15 от tiheri

# 642
Здравейте сладурковци! Hug Вече сме си у дома ( Варна) Party ще ви изчитам утре, липсвахте ми много, имам  за писане много, имаме  вече три зъба и половина, а със захранването... чудо сме, още кърмя иначе. надявам се всички да сте добре мами, бебчовци, каки и батковци , бе... всички Praynig Цунки от нас, лека и спокойна нощ Hug

# 643
Здравейте момичета и бебчета!  Hug

Благодаря, че ме приехте пак в редиците си. Днес пак е доста постничко в темата, а като се сетя как като бях бременна вечер по един час не ми стигаше да изчета страниците от деня.  Thinking

Да ви се похваля, че днес съм много доволна от малкия си син. Изкара целия ден (от 8 сутринта до 7 вечерта) без мен, с таткото, защото бях на една конференция в Кеймбридж и се е държал чудесно. Само дето на мен ми беше мъчничко за него и каките, а и гърдите ми щяха да експлоадират, а утре пак трябва да повторим упражнението - 4 часа шофиране и 7 часа конференция (дано се справим всички добре като днес). Само че аз твърдо осъзнах, че искам да си го гледам колкото се може по-дълго време вкъщи - как сладко ми се радваше, като се върнах. А и това ще е последното ми майчинство - повече деца надали ще раждам.  Peace

Иначе по темите:

И той казва всякакви срички - ма-ма (или ам-ам) е когато е гладен или му се спи, всичко останало е когато е весел. Зъби няма, не пълзи (но и двете каки изобщо не пълзяха, а проходиха на 11 месеца) и не седи стабилно, но и това ще стане.

Захранването този път по-леко го карам, макар че съм въвела повечето неща - зеленчуци, плодове, пиле, пуйка и заек и безглутенови каши. Но сок, сол, захар, мляко и масло в храните, както и глутен - все още изобщо не. Попарата беше любимо ястие на щерките, но сега не си давам зор, за да не ми замине още едно кърмене. Вода пие от чашка направо - реших, че няма закога тепърва да го уча с биберон от шише. А за детска кухня мога само да си мечтая - тук няма такива екстри, но поне пюретата са по-евтини от България.

В тази връзка един въпрос : има ли детенце, което да заспива само в легълцето си без кърмене, шише, биберон-залъгалка или палче и ако, да, как точно сте го научили? При нас това ми се струва невъзможно - вкъщи го приспивам с кърмене или ако е много изтощен, както е бил днес, с малко носене. Иначе навън заспива в количката и колата, но не ползваме залъгалки и пръсти.  newsm78

Като не пишете вие, аз пак се изсилих с количествата. Лека нощ.  Hug

# 644
Веднага се засрамвам и се записвам  Embarassed
Лорин честита прическа  Party ама дай снимка да те видим, иначе не ти се брои  Wink
Песл welcome липсваше  Hug
Гатофилиа съчуствам ти, мила  Hug и ние сме така, ако това е някакво утешение за теб. Събужда се вечер толкова често, че вече дори не си правя труда да гледам през колко време  ooooh! и си цока активно момчето, не се лигави  Shocked изобщо има ли кърмачета, които си спят непробудно вечер newsm78 браво, за самостоятелното заспиване в креватчето  smile3501 все така да продължавате  Hug
Софи много е готино столчето  Party наистина ще го ползвате дълго, но дали на този етап ще му е удобно на Валето  newsm78 аз на моето, въпреки че е тапицирано, съм му сложила и възглавничка за гръбчето, че понякога голяма борба пада  ooooh! иначе е много хубаво  Hug

охоооооо, активизирахте се  newsm44

Галики  welcome добре завърнала се, и ти много липсваше  Hug
Песл ние сме от безнадеждните случаи с приспиването  ooooh! само аз мога да го приспивам и то на ръце и подскачайки  Simple Smile плюс помоща на бибероната  Wink столчето в колата и количката не важат  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт