ФЕВРУАРски дребосъци вече правят маймунджалъци - тема 18

• 30 067
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе/Germany
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!!!
Ха Здравейте:)
Бяхме си малко на село и вече се завърнахме.
Сега да кажа по темите:
Вода, пие но повече пие чай. Правя му на Hipp Лека нощ и го пие, от няколко дни му правя и Копър пак на Hipp че ми остана и да го изразходвам. Вода не преварям мнооооооого отдавна. Давам Девин розов етикет и всичко е 6. В къщи само такава се пие, чешмянката не ми харесва.
Част на количката, Мими точно това се чудих тези дни. Пробвах да я смъкван но той още не му стигат крачетата до там и няма разлика, само висят във въздуха а като е вдигнато си стоят на него.
Детска кухня, надявам се скоро да мога да се уредя да вземам. Пробвах да му готвя но нещо не мога да измислям много разнообразни гозби. В Русе храната я слагат в пластмасови кутийки и ми е много чудно с това носене на бурканчета където носите.
Иначе бурканчетата от пюретата наистина не стават за варене, стават да се използват само на зимнини които не се варят. Има такива маринати, мале колко съм светната Blush
Стерилизиране, преди беше всеки ден но от както спрях да ползвам помпа /а това беше отдавна/ ги пускам на седмицата 1 пъти. Всичко което се допре до ръката се бута в устата така че няма смисъл да стерилизирам. Мия с Бочко и готово.
Evridika, аз много отдавна давам и двете гърди на хранене. Рядко се случва да се задоволи само с една. Не знам на Лорис как му стига само от едната newsm78
Колаж, аз казах че ще се захвана но изчаквахме повечето да се приберат от морета и почивки и вече всички са на 6м. Моето Бобче нали е изтърсачето на темата Mr. Green та и той вече е на 6м.
В този ред на мисли не можах да почерпя но благодаря на всички които се сетиха и за моето момче.

Мими, браво за изпита Hug Вече съм си в Русе така че ще се видим.
Яребичка, много хубави заглавия  bouquet аз съм за първото. Май и анкета сме нямали скоро newsm78
Ох има още много да казвам но спирам че няма да ме изчетете Blush
Много ми липсвахте и ви гушкам всички!
Отивам да спя. Лека и спокойна нощ на всички мами и бебета.

# 646
  • област Варна
Добро утро, мами и бебоци!
Честити месечинки! Лизи да са ти живи и здрави двете хубавици!
Хайде и по една усмивка за събуждане!

Това на количката за крачетата, аз даже го вдигам нагоре, че Соня много обича да си вдига краката (от сега  Embarassed).

# 647
Добро утро. Като в доброто стара време, ето по кафенце преди да съм тръгнала за градината...

Снежи, когато решиш казвай къде да мятаме снимките ... Grinning

# 648
  • София
Софи държ. кухня в Стрелбище е зад гърба на детска градина Слънце (срещу моя блок  bowuu)- виж на bg maps ул. е Боровец
Иначе за плодовете и аз четох изказване на една педиатърка, че е добре даването да е като самостоятелно хранене.
Днес гледам, че Гълабина е почнала тв. предаването си  Joy и заспалата Дарис ще дават Simple Smile Темата ''какво прави едно 6 месечно бебе" ми тя Дарис е на 7- тия май не могат да смятат :Simple Smile
Иначе няма начин да не гладя- ми намачкани ли да ходим ?Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 08:31 от joana_an

# 649
Добро Утро!

joana_an видях, че е на ул.Боровец и даже я изминах няколко пъти от край до край с надеждата да намеря нещо.Мина ми през ума, че може да е в детската градина, но тогава беше затворена и не успях да влезна да попитам. Май пак ще ходя да проучвам..

dayzi83 има към столчето мека облегалка от плат, която обаче се поръчва допълнително.

понеже много обичам за закуска мляко с бисквити, направих на Валето закуска АМ с бисквити чики бебе както си пише на опаковката- е, няма такова сладко нещо, а и не става каша, а едно нито течно, нито гъсто.. няма ли нормални бисквити за бебе, които да не са толкова сладки? Чудех се за обикновени бисквити, ама като им чета съдържанието с тези Е номера, се спирам. Вие как ги давате бисквитите и давате ли нормални бисквити или само от тези бебешките???

# 650
  • София
Софи, не е в градината а точно срещу детската площадка -в една бяла невзрачна къщичка на 2 етажа (на 2рия е полицейски участък).
И аз дадох бисквити Чичи бебе- ами твърде сладки ми се сториха. Сега видях едни блъгарски, твърди с мляко и калции- тях ще пробвам да натроша.

# 651
  • София
Здравейте, момичета!
Честити месечинки  Heart Eyes на Снежиното момче и девойките на Лизи. Живи и здрави бъдете, сладурчета! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Да ви се оплача моя син категорично отказва да яде попара, да яде банани и да пие сокчета. За соковете не съм пробвала купешки, може и да му харесат. Обаче и моя пие много от чая на Хип, на водата се мръщи, защото аз вътре не слагам захар. Сега му купих някакъв плодов има ябътлка и портокал вътре, но свършва ще трябва да взимам нов. Изпива огромни количества на ден от него.
Количката и аз не съм пуснала онова за крачетата, защото си мисля, че като висят не му е удобно. На столчето за хранене висят и определено се уморява в него (или поне аз така си мисля).
За кухнята като ви гледам, че пишете се замислям и аз да отида до нашата да питам от кога започваше. Аз си мисля, че беше след 9-тия месец. А носят ли се от личната някакви документи? Нещо подобно ми се върти в главата.
По отношение на бисквитите нашата педка ми каза, че мога да му давам от обикновените на Нестле с банан и малко АМ и ставало чудна каша. Мисля да пробвам, може пък да му хареса.

# 652
Привет мамчета и сладки бебочета  Hug
Моето дЯте спи, но няма да е за дълго, та влизам набързо да се разпиша.
Софи  Hug столчето е страхотно  Peace
Хей-я мислех, че само ние сме наопаки и не уважаваме банана... а по-сладко нещо досега не съм му давала  Crazy
Снежи къде се загуби  Hug взимам си от почерпката и пак да те поздравя за месечинкото - Да ти е жив и здрав малчугана и много да те слуша  Hug

Аз още глутен не съм въвела, но ми стана интересна дискусията за бисквитките. Мислех си първо да дам от "Първите бисквити" на Хипп http://zabebo.bg/products/bio-parvite-biskviti-na-bebeto-hipp, иначе евтин вариант са тези http://zabebo.bg/products/bebeshki-biskviti-sweet

Упсссссс събудихме се  Crazy
после още  Mr. Green

# 653
  • Русе/Germany
Здравейте, аз днес цял ден по банки бягам.
Мъжо изпрати пари и ходя да ги давам Sad
А за колажа, ако искате давам мейл и пращайте там. Всеки който праща да пише името на детето и потребителското си име защото мисля да го направя с имена. Според вас как да е? Кажете как предпочитате вие, подреден или разхвърлян, с имена или без, и който има идеи за нещо да пише. Мисля че всички трябва да участваме в правенето му за да е общ а не аз да го начаткам и готово. Simple Smile Ще ми е интересно всеки да споделя какво иска и да видим какво може да се направи и какво не.
Боби вече хапва месце Party Започнах с пиле и за сега е добре, пу пу.
Тези дни трябва да пускам кръв и урина на Боби. Да видя и аз как ще го направя това вземане на пишуто. Четох ви много старателно Hug
хайде нещо да почерпя

# 654
  • Варна, морето, сините вълни...
Ние сме в Русе и учим усилено  Mr. Green
Снежи ти тук ли си? ДА се видим някой ден? И на Цвети съм обеЩала да се обадя.

# 655
Здравейте сладурки  Hug

Нас ни нямаше, защото заминахме изведнъж на море, че до последно (както винаги Close ) не се знаеше, дали мъжо ще вземе отпуск Rolling Eyes Пък там не можех да ви чета от телефона, излизат ми йероглифи и не мога да го оправя Sad
Благодаря на всички, че се сетихте за мен на рождения ми ден  Hug  Hug  Hug Малко закъсняло викам да ви напия посред бял ден по повода  Grinning И за да не си играем на шикалки, отварям направо целия бар да се лее на корем Wink

Иначе си изкарах страхотно, че мъжо беше гледачка, нали аз рожденичка, та поне за ден-два бях човек. Wink Иначе само нашето бебе в хотела го разбраха всички- нали си ми е гръмогласен и глезен, та озвучавахме Blush Имаше бебета-не ги видях..само количките и стройните им мами с тен до тях на шезлонгите Rolling Eyes
Успях да ви изчета набързо, но по повечето теми не мога да се включа. И ние се кърмим още криво-ляво като поне веднъж е (по-често 2 или 3 пъти) през нощта. Яде по максимум 1 пюре на ден и понякога каша 60-70 мл. надвечер. Днес почнах месото-заешко и много го хареса. Поне не се маже вече така ужасно като в началото и не държи да хване всяка лъжица и да я плесне където свари Rolling Eyes Изследванията му са хубави Party И се научи да се изправя в кошарата в хотела на морето и бе призимен веднага като се прибрахме Crazy
Бягам, че се събуди, после пак Blush

# 656
Гледа, че от събота не съм писала, ама сме със сополи и съм бясна  #2gunfire нямам никакво време за компа, в събота ни е кръщенката и търча по организационни дейности/ми че то като сватба стана... ooooh!/, много целувки на всички, по темите - след неделя ако съм жива  Hug

# 657
Снежи - за колажа, аз съм за да има имената на бебоците, а също така и харесвам хаоса, така че разхвърлян ми звучи по добре  Peace

само кажи къде да ти пуснем снимките  Hug

# 658
Ей здравейте, много бавно се точи тази тема - явно всички са на почивка, хващайки последния влак.
Аз леко съжалявам, че си оставих Явор у дома - тука е пълно с бебешоци по плажа и все се оглеждам - всичките ми се струват на Явор на месеците Simple Smile. Но от друга страна, усещам как се разтоварвам и зареждам с енергия, пък и каката се чувства отново обгрижвана само и единствено нея гледаме, никой не я измества ..... за последно и е, дано го осъзнава.
Честито на месечинките ни - живи и здрави да са!
Снежи, наистина вече е време за нов колаж, само казвай къде да ти мятаме снимките. А за подредбата - хаотичното е най-готино, с имена според мен, придружени от ника на майката. Но нека всички се изкажат ...
Амидала, ще се оправите до кръщенето, не се притеснявай, пък и остави и някой друг да се включи в организацията, ти и дете гледаш ...

# 659
Привет, момичета  Hug.
Доста отдавна не съм се включвала, ама бяхме на море. Голямо пакетиране на катуна, беше. Още имам да гладя Close, но му се вижда края. Иначе все едно не бяхме с бебета (два броя бяха, че и на сестра ми). Държаха се супер. Спяха доволно, а ние успяхме и да поизлезем малко по живот, само дето нощните заведения закриха сезона през последния уикенд на август, но не е като да не отидохме.
ето и няколко снимки от плажа http://mamafevruari2011.snimka.bg/baby/lora-na-kremena-mama.595640.24918175

Изпуснала съм ви съвсем края, та ще се изкажа неподготвена, дет' се вика Wink.
вода - розов Девин, не преварявам
стерилизиране - спрях още след първия месец.
гладене - само горните дрехи, защото не може момата да е намачкана Naughty
захранване - всичко без жълтък. Вече дори не мога да го нарека захранване, защото си давам по цяла порция от нещо, като ми хрумне, дори и да е за първи път.
заспиване - сама в леглото, а вечер след баня, слагам спалния чувал и шише с АМ, след десетина минути като отида, шишето е празно, а тя е дълбоко заспала.
цитонамазка - не съм ходила още Embarassed, ама пусто като си представя какво чакане беше хем като бях с корема, та без корем не ми се мисли колко ще си отвися, нищо, че винаги имам записан час.

Иначе, все повече свиквам с мисълта, че ще ходя на работа и почвам да се напрягам. Мъжът ми и той. Срещаме се и с детегледачки. Точно мислех, че май сме намерили нашата и тя нещо днеска взе да увърта, а вчера беше много навита и позитивна. Милото предлага свеки да дойде наряд, но това ми е най-най-крайния вариант, всъщност дори не е сред вариантите в главата ми. Мисля, че само ще се напрегне обстановката, която и без друго ще се зареди с нерви. Почнах отново да не спя нощем, а не ми се беше случвало, отпреди да изляза по майчинство (дори нощното кърмене не ме държеше дълго будна).

Съжалявам за дъъългия пост. Весели празници на всички с хубави поводи. Гушкай те си сладките бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт