Виена 4

• 114 485
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Simple Smile Eхааа, супер!
p.s. И хапнете по един сахер в хотел Сахер. Не е нещо кой знае какво, но пък атмосферата вътре е точно старата Виена Simple Smile
Благодаря! Я препоръка за хотел възможно най-близко до поне някое от изброените местенца , предпочитам 4 звезди.... newsm78

# 361
Благодаря! Я препоръка за хотел възможно най-близко до поне някое от изброените местенца , предпочитам 4 звезди.... newsm78
За 4* не ги знам много, просто не съм се интересувала, аз винаги съм избирала 3. Мога да ти препоръчам 2 хотела 3*, единият съвсем близо до Пратера, другият - на пешеходно разстояние пак от Пратера. Ако проявяваш интерес, ще ти пратя повече инфо на лични Simple Smile

# 362
Момичета,помощ! Прочетох уж всичко ,но нещо не ми стана ясно относно транспорта. Ще бъдем 2-ма възрастни и дете на 9 год. Ако си купим 48 или 72 часова карта за транспорта от летището трябва ли пак да купуваме този допълнителен билет от 1,80 е и от къде? И за детето ли е такава цената, да не би да купим не какъвто трябва? И последно- в неделя децата пътуват безплатно,нали? Мисля че Glare беше писала,но не ми стана много ясно!

# 363
Момичета,помощ! Прочетох уж всичко ,но нещо не ми стана ясно относно транспорта. Ще бъдем 2-ма възрастни и дете на 9 год. Ако си купим 48 или 72 часова карта за транспорта от летището трябва ли пак да купуваме този допълнителен билет от 1,80 е и от къде? И за детето ли е такава цената, да не би да купим не какъвто трябва? И последно- в неделя децата пътуват безплатно,нали? Мисля че Glare беше писала,но не ми стана много ясно!

Картите за 48 и 72 часа са за самата Виена, която се води основна зона 100. Летището е в съседната зона, и затова трябва освен тези карти, да си купите и по едно единично билетче от по 1.80 на човек. Така вече сте готови за 2те зони.
Значи - купувате си картите - валидирате ги, почва да им тече периодът на валидност, купувате си и билетите от 1.80, валидирате и тях, и така се качвате (гледайте на автоматите, може да ги изберете и с вадидност от "сега", тогава не се валидират, но това е специален случай). Ако се притеснявате, че няма да се справите, някой беше споменал, че имало в салона за пристигащи туристическа информация и там се продавали билети  Peace
Децата не знам да пътуват безплатно, по този въпрос не мога да кажа нищо.

Сега погледнах сайта на виенския транспорт
Оттам
Children under age of six travel free on Vienna´s public transport network. Children under the age of fifteen travel free on Sundays, public holidays and during Vienna school holidays.

http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/programView.do/pageTypeId/ … /channelId/-17256

Значи за деца под 6 години е безплатно, за деца под 15 - безплатно е само в неделя и празниците.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 22:55 от glare

# 364
  • София
За 4* не ги знам много, просто не съм се интересувала, аз винаги съм избирала 3. Мога да ти препоръчам 2 хотела 3*, единият съвсем близо до Пратера, другият - на пешеходно разстояние пак от Пратера. Ако проявяваш интерес, ще ти пратя повече инфо на лични Simple Smile
Много ще съм ти благодарна!

# 365
Писах ти на лични  Simple Smile

# 366
  • Варна

Ние взехме за мен 72 часова Виена карт, с която детето пътува безплатно с родителя. С нея ползваш и отстъпки в музеи. Пише по-назад във форума.

# 367
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да питам един може би странен въпрос - някой посещавал ли е централните гробища Zentralfriedhof?

Гледам има възпоменателна гробница на Бетовен, Брамс, Шуберт, Щраус, Моцарт  newsm78

Има и интересна църква...

# 368
Момичета помагайте.Утре мъжа ми тръгва за Виена по работа може би около 4-5 дена.Въпреки, че ще бъде много зает искам да обиколи някои от забележителностите и да направи снимки, поне чрез обектива на фотоапарата да видя този прекрасен град.Какво е най-важно да се види?Кажете ми ,за да му направя списък и ако има възможност да го изпълни.Предварително благодаря на всички включили се.

# 369
  • СОФИЯ
Момичета помагайте.Утре мъжа ми тръгва за Виена по работа може би около 4-5 дена.Въпреки, че ще бъде много зает искам да обиколи някои от забележителностите и да направи снимки, поне чрез обектива на фотоапарата да видя този прекрасен град.Какво е най-важно да се види?Кажете ми ,за да му направя списък и ако има възможност да го изпълни.Предварително благодаря на всички включили се.

Според мен Св. Стефан, разходка по Грабен, там е колоната на чумата. Отдясно, след магазина на Ескада е черквата св. Петър,Хофбург.Сградите по ринга (операта, кметството- входът е безплатен, парламента, борсата, съдебната палата - не пускат туристи, университета). Ако имавреме - Шонбрун.

# 370
мама САННЯ, много благодаря!

# 371
  • Бургас
  Здравейте, искам да благодаря на всички вас..  bouquet Върнахме се от Виена, бяхме 6дни, 5 нощувки, спахме в апартамент близо до Белведере, ползвахме 8-дневна карта за 28,80 - за мен и мъжът ми, от летището се предвижихме с бързия влак S 7 - за по  3,60 на човек.. Успяхме да разгледаме почти всичко, като си отделихме по един цял ден за Шонбрун и зоол. градина, и един цял ден за Пратера,музеят на Мадам Тюсо и Дунавската Кула.
 В Белведере разгледахме само градината и от двореца отвън. Ядохме сладолед - невероятен, ядохме торта Сахер - въобще не ми хареса - нооо.. си е изживяване, ядохме от джоланите на Пратера - вкусни са, пихме кафета и бири на Грабен....
Влязохме в Музея на изкуствата, Природонаучния музей, Хофбург, Съкровищницата, кат. Св. Стефан - с асансьорче до едната кула, слушахме орган в църквата Св. Петър /лично на мен повече ми хареса от Св. Стефан/, разходихме се до всички емблематични сгради Парламента, Театъра, Кметството, сградите на Худтерствасер, часовника Анкер - всичко е невероятно красиво.....Ползвахме намаления от бордната карта / пътувахме с Австрийксите авиолинии/
 Возихме се на трамваи и метро - много лесно е организирано всичко - и не може да се изгубиш...и си е приключение. Почивахме си в парковете пред дворците - на тревичката, като всички останали виенчани - със сандвичите, водата и биричките..Wink Догодина живот и здраве, съм се наканила отново - този път с детето... И пак да ви благодаря на всички, които пишете и давате ценни съвети... Вече и аз ако мога да помогна с информация съм насреща...

# 372
  • Linz
BORI, добре сте си изкарали значи Grinning Би ли дала актуални цени на обектите, които се посетили? Благодаря  bouquet
Ние тръгваме за Австрия на 18.08.- деня, в който майка ми и брат ми ще се приберат от Виена. Всички ни влече натам Laughing

С най-голяма носталгия си спомням първото ми посещение на Виена преди 20 год. Тогава постоях доста време, при местни, което си беше невероятен шанс да опозная този фантастичен град и околностите му. Тогава посетих доста места извън обичайните туристически забележителности, които също ми бяха много интересни. За жалост не знам кои (не знаех бъкел немски) Confused ... Имаше някакви замъци с винарски изби под земята, във Виенската гора май че бяха. Ходихме на вело-разходка край Дунав на едно разкошно красиво място- от едната страна беше реката, а от другата- наредени малки къщички като от някоя приказка...
Моля някой има идея кои може да са тези места, за които говоря, да помага. Или пък ако знаете други места, които си заслужава да се видят- убедена съм, че има много такива във Виена, както и извън града, освен популярните туристически обекти.

# 373
  • Бургас
Страхотно изкарахме..Wink Важно е да бъдете с много удобни обувки Simple Smile...
Цени: за Шонбрун си взехме Класик пас - 16,50 евро - включва всичките стаи, частната градина, Глориете и лабиринта./ не ни стигна времето за лабиринта защото го оставихме за накрая и като отидохме беше ве4е затворен.
Зоол.град. - 14 евро / бяхме без деца, но въпреки това се радвахме много на животните/
Мадам Тюсо - 14,50 евро /ползвахме намаление от бордната карта/ иначе е 18.00
Виенското колело - 9 евро
Дунавската кула - 7 евро /
Музей на изкуствата - 6 евро / с намалението, иначе е 12 евро/
Природонаучен музей - 7 евро / също с намаление от бордната карта/
Хофбург - 11 евро
Съкровищница - 12 евро
Кат. Св. Стефан - за да се качиш на кулата с асансьор - 4.50 евро
В Белведере не влязохме, ... Всички цени са за един човек.

# 374
  • София
Здравейте,

Планираме малко спонтанно пътуване до Виена от 9 до 13 юни. Тъкмо взех билети с Austrian и започвам да планирам.
Ходила съм там по само по работа, нищо не съм разглеждала и съм се придвижвала с таксита, та все едно ми е за пръв път Simple Smile

Решихме да заведем девойката на 3 години като смятаме да име да зоопарка (може и два дена да му посветим), Пратер, Природонаучния музей и часовника Анкер.

Моля да съвет в следните посоки:
- В коя част на града да си търсим хотел? Смятаме да се придвижваме с градски транспорт и може би трябва да сме до някоя близка спирка?
- Колко е горещо във Виена по това време? Предполагам, че като ранно лято няма да е голяма жега...
- В Зоопарка гледам, че могат да се взимат под наем carts, което аз си представям като рикши? Използвали сме такива на други места и има отпред да седне детенце...дали и във Виена е така? Ако няма как да се придвижваме с такова нещо ще трябва да си вземем лятната количка и да я бутаме, защото детенце ще се измори да ходи цял ден, колкото и да й хареса....
- В Зоопарка има ли някаква интерактина част - да се пипат животни, да се хранят? Нещо, което не бива да изпускаме?
- В Пратера - става ли за 3 годишни?
- Има ли още някоя детска забележителност? С детенце не очакваме да гледаме картини и архитектура, но може би разходка с корабче (ако сте пробвали), още някой музей, или парк?

Много мерси за помощта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт