Виена 4

• 114 488
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Между Хофбург и Белведере кое да изберем newsm78 Едно от двете ми се иска по-подробно да разгледаме, другото може би само от вън Thinking

А и вие сте били с деца, аз ще съм само с мъжа ми и предполагам, че ще сме доста експедитивно Simple Smile

# 346
Белведере не е разположен в централната част със забележителностите, препоръчвам Хофбург. Отсреща са музеите и е разположен в центъра, където се намират всички по-важни туристически забележителности на града. Има и по-интересни експозиции. Един прекрасен монумент на имперското величие. Simple Smile

# 347
Аз бих избрала Хофбург, защото е съвсем в центъра, около него има цял комплекс сгради, Терезиен плац, пък отсреща е кварталът на музеите, градската градина и Рингът.

Белведере е малко отдалечено, иначе между горното и долното Белведере има приятна голяма градина-парк, но с дете не знам колко е удачно да се ходи там.

# 348
  • София
Хофбург и Белведере са твърде различни.
Белведере, на практика, е голяма картинна галерия. В самия дворец не е останало много, което да напомня за времето, когато е бил ползван като такъв. Паркът е красив, но в началото на април, когато ние бяхме там, цветята още не бяха посадени и не го видяхме в цялата му красота.
Малко е встрани от центъра, но ние ходихме дотам с трамвай за няколко спирки и стигнахме бързо и лесно. Градският транспорт във Виена наистина е много добър.
Ако трябва да избирам между Хофбург и Белведере - Хофбург.  Peace

# 349
  • Sofia
. И за малко изпуснахме последното влизане в Музея на Мадам Тюсо. Вечеряхме прочутите джоланчета.

къде хапнахте джоланчетата? Знам, че има на много места, но ...предпочитам изпробвано Laughing

# 350
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
. И за малко изпуснахме последното влизане в Музея на Мадам Тюсо. Вечеряхме прочутите джоланчета.

къде хапнахте джоланчетата? Знам, че има на много места, но ...предпочитам изпробвано Laughing

Schweizerhaus в Пратера - http://www.schweizerhaus.at/1024/index.html
Няма такива джоланчета другаде! Изпробвано е и гарантирано!  Laughing

# 351
  • София
Точно там.  Peace

# 352
  • Варна
И ние бяхме на джоланчетата. Докато хапваме затвори виенското колело, че се връщахме на следващата сутрин. Незнам защо си мислех, че работи до 12 часа. Ходихме и в Мадам Тюсо с комбиниран билет - хареса ни. Бяхме с дъщеря ни и тя се прехласна по Роберт Патинсън Laughing На виенското не бих се качила пак - свърши много бързо, тъй като нямаше много хора и не ме впечетли, особено след Лондон ай.
На нас времето в Шонбрун с Класик пас ни стигна, ходихме и в Зоо- то, но малко съкратихме накрая.

За музеите и аз препоръчвам Хофбург пред Белведере. Дъщеря ми се впечетли от Сиси, въпреки че според нея не е чак такава голяма красавица, каквато я описват Laughing До Белведере бяхме само в градините.

Не си купувайте онлайн билети  за Шонбрун ако сте с деца, понеже фамилните билети са с по-голямо намаление. Дадоха ни на касата и ваучери за намаление за музея за каляски и за някакъв друг. Ние отидохме около 9 и не сме чакали изобщо. В Хофбург също.

Сега прочетох, че имало и интересен часовник, но следващия път заедно с Хундертвасер, който ми остана мечта, понеже работя в тази област.

И благодаря на всички от форума за помощта  bouquet  bouquet  bouquet

# 353
  • Linz
Виена е и моята голяма любов Heart Eyes Вече 20 год. Винаги ходя с огромно вълнение там. За последно беше преди 4 год. Тогава тази тема ми беше много полезна. В края на това лято пак ще отидем, този път с децата, и сега събирам актуална информация. Всъщност целта на пътуването ни е друга- Инсбрук, но ще минем през Виена за да покажа на децата любимите ми места. А и знам, че ще са очаровани от Пратера, кулата, дворците, Щефансдом...
Вече нямам търпение Simple Smile

# 354
  • София
И аз във вашата тема. Планираме ходене до Виена втората половина на юни, но не знам от къде да започна. Искам да попитам през сайта на ФлайНики някой правил ли е и резервация за хотел? Имало ли е проблеми с резервацията? Гледам че и Бългерия Еър ходи ди Виена за малко пари, коя компания да избера?  bouquet

самоцитирам се.... Confused

# 355
Ние не влязохме в Белведере, но затова пък Музеят на историята на изкуствата е целият шедоьовър, от таваните до изложените платна. Crazy
Ако се разглежда Хофбург, горещо препоръчвам и музея.

# 356
  • Варна
Между Хофбург и Белведере кое да изберем newsm78 Едно от двете ми се иска по-подробно да разгледаме, другото може би само от вън Thinking

А и вие сте били с деца, аз ще съм само с мъжа ми и предполагам, че ще сме доста експедитивно Simple Smile
Хофбург

# 357
И аз във вашата тема. Планираме ходене до Виена втората половина на юни, но не знам от къде да започна. Искам да попитам през сайта на ФлайНики някой правил ли е и резервация за хотел? Имало ли е проблеми с резервацията? Гледам че и Бългерия Еър ходи ди Виена за малко пари, коя компания да избера?  bouquet

самоцитирам се.... Confused

Rima, по мои впечатления fly Niki, противно на очакванията, не дава добри цени на билетите - най-евтино еднопосочен за 50 евро, или поне не по-добри от аustrian - цени от 97 eвро за двупосочен билет. (Ако обаче търся еднопосочен, вероятно бих избрала fly Niki, на другите компании еднопосочните са по-скъпи)България ер имаше някакъв евтин полет за Виена, направи ми впечатление преди 2 месеца, но се съм гледала в детайли.  Избери най-изгодната цена. Полетът е кратък, няма съществена разлика. Аз летя с austrian, защото ползвам програмата miles&more на Star Alliance и си събирам милите от полетите.
Резерваии правя през booking.com, hrs.com, venere.com.  Предполагам обаче, че дори и да се съмняваш, дали резервацията ти през сайта на fly Niki е ок, можеш винаги да пишеш на хотела и да попиташ, дали са получили информацията от резервационната система и дали всичко е наред.

За планирането - с колко дни разполагате във Виена?

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 00:30 от glare

# 358
  • София
Цитат
Rima, по мои впечатления fly Niki, противно на очакванията, не дава добри цени на билетите - най-евтино еднопосочен за 50 евро, или поне не по-добри от аustrian - цени от 97 eвро за двупосочен билет. (Ако обаче търся еднопосочен, вероятно бих избрала fly Niki, на другите компании еднопосочните са по-скъпи)България ер имаше някакъв евтин полет за Виена, направи ми впечатление преди 2 месеца, но се съм гледала в детайли.  Избери най-изгодната цена. Полетът е кратък, няма съществена разлика. Аз летя с austrian, защото ползвам програмата miles&more на Star Alliance и си събирам милите от полетите.
Резерваии правя през booking.com, hrs.com, venere.com.  Предполагам обаче, че дори и да се съмняваш, дали резервацията ти през сайта на fly Niki е ок, можеш винаги да пишеш на хотела и да попиташ, дали са получили информацията от резервационната система и дали всичко е наред.
За планирането - с колко дни разполагате във Виена?
glare Hug
Мислим да пообиколим за 1 седмица, 7 нощувки Wink Heart Eyes Димана става на 7 през юни и искаме да отидем някъде, а не да се занимаваме тук с кисели роднини. Но нямам представа какво трябва да се види, така че и на детето да му е интересно....Днес си купих пътеводител, пък да видим!

# 359
Simple Smile Eхааа, супер!
На дъщеря ти ще са й със сигурност много интересни Пратера и зоологическата. В Пратера специално има и атракции, които са подходящи за деца. Има и планетариум. В музея на Мадам Тюсо също не пропускайте да влезете. Качете се на телевизионната кула. На мен там лично много ми харесва, всеки път се качвам Heart Eyes, Haus des Meeres - представлява аква-тера зоо, бивша отбранителна кула, превърната в аквариум, терариум и има дори една "зала" с птици, крокодили и интересна растителност. В центъра на Виена - Щефансдом (може да се качите и на кулите, плаща се допълнитело), Карскирхе, Грабенщрасе, Колмаркт, комплекса Хофбург, Квартала на музеите (помня, че имаше и Киндермузеум, специално за деца), кметството, парламента, разходка по Ринга, градините на Белведере (вътре обаче са само картини и може да е малко скучно за деца), Хундертвасер музеум (аз лично много се впечатлих, там подовете са неравни изобщо - прави линии няма)... , корабче по Дунава (аз не съм се возила досега, просто не съм ходила в по-топъл сезон от началото на май)... като се сетя още - ще допълня.

p.s. И хапнете по един сахер в хотел Сахер. Не е нещо кой знае какво, но пък атмосферата вътре е точно старата Виена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт