Виена 4

• 114 492
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • СОФИЯ
С дъщеря ми на 10 години - ще е впечетлена. Реших!!! Само дано не вали, че прогнозата не е обещаваща.
Аз още малко ако се чудя ще взема голд пас, но за 1 ден май няма да успея да разгледам.

Да потвърдя и аз писаното по-горе. Част от градината на принца се вижда и от прозорците на двореца при обиколката. Влизайки от входа при касите се пада в ляво. Просто погледнете през прозореца и ще прецениш дали да отидете. Като за първи път другите неща за по ОК. На влакчето съм фен, щото съм мързел  Grinning

# 331
  • София
С дъщеря ми на 10 години - ще е впечетлена. Реших!!! Само дано не вали, че прогнозата не е обещаваща.
Аз още малко ако се чудя ще взема голд пас, но за 1 ден май няма да успея да разгледам.

Да потвърдя и аз писаното по-горе. Част от градината на принца се вижда и от прозорците на двореца при обиколката. Влизайки от входа при касите се пада в ляво. Просто погледнете през прозореца и ще прецениш дали да отидете. Като за първи път другите неща за по ОК. На влакчето съм фен, щото съм мързел  Grinning

Хахаха, и аз последния път като ходих в парка на Шонбрун, се придвижвах с влакчето.  Mr. Green
То работи на принципа хоп-он хоп-оф, просто обикаляш целия парк с него, разглеждаш някой от обектите, които си набелязал, качваш се пак... на следващото място за посещение, пак слизаш, разглеждаш, отново се качваш на следващото влакче и така.  Wink

Влакчето и спестява доста от времето за обиколка, по-бързо се разглеждат основните неща в парка.  Peace
Освен това задължително слагат и печатчета на ръката. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 13:46 от bibi_2

# 332
  • Варна
A колко струва това влакче? И има ли спирки обозначени.

# 333
  • СОФИЯ

7-8 евро по спомен. Обозначени спирки не помня, зависи и от сезона.

# 334
  • София
Ние взехме Класик пас и един ден не ни стигна, за да разгледаме всичко. За Crown Prince Garden не ни стигна времето, камо ли пък ако бяхме взели Голд пас. При това билетът ни за двореца беше за 10ч., не е като да сме отишли много късно.  Confused
Качихме се на влакчето до Глориет и слязохме там. И това ни беше цялото возене. От една страна, не съжалявам, защото си спестихме катеренето на хълма (не е малко ходенето), но пък от друга страна 4 възрастни и 2 деца "инвестирахме" 36 евро в това влакче (по 7 евро за възрастните и по 4 евро за децата) Simple Smile . Казано накратко - сега не бих го ползвала. Иначе - при качването дават брошура с маршрута - обозначени са спирките и часовете, в които влакчето минава покрай тях. По начина, по който ние си подредихме времето в Шонбрун, обаче, на практика нямаше как да се възползваме от възможността на слизаме и да се качваме на различните спирки. С което, разбира се, не искам да разубеждавам когото и да било от това да се повози на него - само обръщам внимание, че не е излишно човек да прецени доколко ще може пълноценно да се възползва от влакчето.  Peace
Билети за панорамната тераса на покрива на Глориет се продават на място - отстрани, от ляво, ако се застане с лице към Глориет.
След като погледахме от високо, се спуснахме към Фонтана на Нептун и влязохме в Лабиринта. Забавлението там е гарантирано. Simple Smile Ние бяхме с 2 деца на по 8 години (момче и момиче) - влязохме и в трите лабиринта, играха на детската площадка - бяха много щастливи. Прекарахме там около час и половина. Затова и не ни стигна времето за Crown Prince Garden   Laughing , но пък не съжалявам. Децата се забавляваха страхотно.
Продължихме със Зоопарка - билети се продават на самия вход. И децата, и възрастните, го разгледахме с огромно удоволствие. Три часа ни бяха недостатъчни. Излязохме в 17,30ч., за да видим Crown Prince Garden, но се оказа, че тя е отворена до 17ч. Ако веднага след обиколката на двореца бяхме отишли в градината, щяхме да видим и нея, но ни беше убегнал моментът с по-ранното затваряне на градината.
Ако имахме повече време, бих отделила на Шонбрун два дни. На нас един ден определено не ни стигна. 

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 01:40 от Vivi

# 335
  • София

7-8 евро по спомен. Обозначени спирки не помня, зависи и от сезона.

Разбира се, че ползването на влакчето е въпрос на избор. Понеже, обикаляйки Виена, човек се изморява...аз лично понякога  оставам без крака от много ходене там, та последния път решихме да го използваме. Simple Smile

Ето линк за влакчето: http://www.zoovienna.at/en/zoo-and-visitors/panorama-train/

# 336
  • София
И аз във вашата тема. Планираме ходене до Виена втората половина на юни, но не знам от къде да започна. Искам да попитам през сайта на ФлайНики някой правил ли е и резервация за хотел? Имало ли е проблеми с резервацията? Гледам че и Бългерия Еър ходи ди Виена за малко пари, коя компания да избера?  bouquet

# 337
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз искам да попитам - каква част от парка на Шонбрун е безплатна?

# 338
  • СОФИЯ
Аз искам да попитам - каква част от парка на Шонбрун е безплатна?

Паркът е безплатен. Плаща се, за да разгледаш двореца и напр. http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&tl=bg&a … s.html&anno=2

# 339
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Благодаря много, Сання

# 340
Здравейте, искам да попитам нещо за Шонбрун и по-точно за Classic Pass Plus и Classic Pass. Дали имат нещо като времеви период на валидност, защото пише, че са Half day и отдолу дават •Duration approx. 3 hours  newsm78 След три часа трябва да си ходиш ли? Crazy

# 341
  • София
Имали са предвид, че включените забележителности се разглеждат за около 3 часа.
Ние имахме Classic Pass, закупен онлайн, за 6 човека (4 възрастни и 2 деца). Както писах и преди, за Crown Prince Garden не ни стигна времето в деня, който бяхме отделили за Шонбрун. Бяхме 2 семейства - моят мъж не искаше да се връща втори път в Шонбрун, но другото семейство отиде да разгледа градината на следващия ден, със същия билет. Казаха, че ние можем да го ползваме допълнително, защото са чекнали входа само на трима души.

# 342
момичета, искам да купя билети за Шонбрун онлайн, но се чудя дали дъщеля ми, която е на 18 г влиза в категорията деца? на сайта им пише, че деца са от 6-18 г, но включително ли 18  newsm78

# 343
Vivi, благодаря Peace Мислих за там да отделим цял ден, за да разгледаме всичко без да бързаме. А от къде да купя билети он лайн Thinking Линка който е на официалния сайт, нещо не се отваря.

Изчетох цялата тази тема, но никъде не срещнах някой да е ходил на разходка с корабче по Дунав. Дали си заслужава или няма какво толкова да се види от корабчвто.

Горе долу мисля да си разпределим времето така: 1 ден - Ринга, 2 ден - Шонбрун, 3 ден - Пратера и разходка с корабче и 4 ден - каквото не успеем. Мислите ли че е ок?

# 344
  • София
Аз купувах билети оттук: https://tickets.imperial-austria.at/amepheas/inet/ia.html?eLngId=1

Ние си разпределихме времето така:
1 ден - Хофбург. Сутринта бяхме на меса в Hofmusikkapelle - там пее част от Хора на Виенските момчета. Продължихме с разглеждане на съкровищницата, императорските апартаменти, музея на Сиси и сребърната колекция. След това бяхме в къщата на пеперудите, обиколихме двореца отвън и продължихме към къщата на моретата (откъдето излязохме минути преди края на работното време). Разходка по Марияхилферщрасе.
2 ден - Шонбрун с Класик пас (но не ни стигна времето за Crown Prince Garden) и зоологическата градина.
3 ден. Катедралата Св. Стефан - нашето семейство се изкатери по високата кула, другото се качи с асансьора на по-ниската. Къщата на Моцарт - едно от разочарованията ми, очаквах съвсем друго.  Confused Разходка по Грабен и по улиците до часовника Анкер - бяхме там малко преди 12ч. наобяд, за да видим как се сменят всички фигури. Разходка по Кертнерщрасе до Операта, където се надявахме да влезем и да разгледаме, но се оказа, че този ден няма такава възможност (в сайта на операта има информация за часовете, в които може да се разглежда и аз уж я бях принтирала, но я бях проспала когато правех програмата ни). Белведере - разгледахме много набързо Горно Белведере. Там целта ми бяха най-вече картините на Климт. Карлсплац - Карлскирхе, паметникът на съветската армия, павилионът на Ото Вагнер, българското посолство наблизо Simple Smile . Едното семейство продължи към Шонбрун, за да види градината, а ние отидохме в Пратера - обиколихме го с влакче и се качихме на старото колело. И за малко изпуснахме последното влизане в Музея на Мадам Тюсо. Вечеряхме прочутите джоланчета.
4 ден- Музей на Мадам Тюсо. Къщата на Хундертвасер. Обиколка на Ринга с трамвай. Втори неуспешен опит за влизане в Операта. Природонаучен музей. Малко нетрадиционна дестинация - магазина на Ферари (синът ми им е фен  Laughing ). Вечерта гледахме балет на външния екран на сградата на Операта, разходихме се отново по Кертнерщрасе, Грабен и Таборщрасе до апартамента ни.
Остана още много за гледане, въпреки че всяка минута от четирите ни дни беше запълнена. Бяхме подбрали такива места, които да са интересни и за децата. Когато порастат, ще ги заведем да видят и други неща.  Simple Smile

Не се разходихме по Дунав и не съжалявам. Времето ни беше ограничено, а от кораба не се виждат основните забележителности на града.
Цял ден в пратера може и да ви е интересно, ако сте любители на адреналиновите атракции- има много от тях. Нашето семейство не им е почитател.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 19:44 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт