Виена 4

• 114 487
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Младост 4
Здравейте! Ние бяхме във Виена миналата седмица. Програмата ни беше изцяло съобразена с децата, затова ще я споделя, ако може да е полезна за тези от вас, които са с деца.

1 ден – Щефансдом плюс двете кули – едната е с триста и няколко стъпала и се влиза отвън, другата – с асансьор от вътрешността на църквата. Peterskirche – много е красива отвътре. Щадтпарк – могат да се хранят патета в езерото и да се лежи на тревата, а едната половина на парка цялата е в детски площадки и катерушки. Вечерта – Пратера – Виенското колело много ни хареса, возихме се точно по залез, децата се пускаха на пързалки, лодки и др.

2 ден - Michaelkirche , Хофбург само отвън и градините около него, Butterfly House – има пеперуди, които кацат на ръката ти. Hundertwasserhaus – интересното е, че паветата пред къщата са на вълнички, а от покрива пускат фонтанче, което разхлажва седящите на пейките  Simple Smile Парковете и градините около кметството – прекрасни са.

3 ден – Шонбрун – сутринта зоопарка, а привечер - парка около двореца, вкл. лабиринтите. До лабиринтите също има интересна детска площадка с криви огледала и забавни нестандартни катерушки.

4 ден – мината Зеегроте. http://www.seegrotte.com/ До нея се стига с влакче S-bahn (допълнително от автомат се купува добавка към билета, понеже е извън 1 зона, ако сте с карта за 1 зона) до Мьодлинг и от там с автобус почти до входа на пещерата. Обиколката трае 1 час и включва возене с лодка по подземното езеро. Вечерта – Природонаучния музей – голяма част от експозициите са специално за деца – могат да „помпат” вулкан и да усетят как изригва, да видят температурата на тялото си с инфрачервена камера, има и „жив” динозавър. 

5 ден – разходки из града, сладкарница и Zoom детският музей. http://www.kindermuseum.at/ За малките има катерушки и пързалки, огледални тунели и др. За по-големите – изложба на храните, където сами си месят, украсяват, пекат и изяждат хлебчета. Имаше и студио за дрехи от хартия, но не го посетихме.

Ние се разхождахме сутрин от 9 до 14 и вечер от 18 до 22-23 часа, а следобед възстановявахме силите. Хотелът ни беше във 2 район, веднага след канала. Градският транспорт наистина е много удобен и през лятната ваканция е безплатен за деца.

# 631
  • Linz
Сали, хубава програма. Планувала съм нещо подобно.
До кога градският транспорт е безплатен за деца?

# 632
А, не е същата. Слава богу, писа ми мацката. Тази е Мария Пиргова, радва се, че ще й гостуват сънародници Simple Smile
Явно даването на апартаменти под наем във Виена е популярен бизнес за българите Simple Smile
Та в събота сме във Виена Grinning

Хубаво изкарване ви пожелавам - да разкажеш после! Simple Smile

ssiillvvyy, ти си се уредила с българи за хазяи. Wink И аз съм била в техен много хубав апартамент миналата зима, определено бях много доволна. Simple Smile Предполагам, че и твоя ще е хубав. Peace

Дано, това че са българи също наклони везната в тяхна полза! Simple Smile Peace

# 633
  • Младост 4
Сали, хубава програма. Планувала съм нещо подобно.
До кога градският транспорт е безплатен за деца?

Сега до 31 август е безплатно за деца до 15 години. Също така в неделните дни, официалните празници и училищните ваканции, които обикновено са две седмици след Коледа, седмицата преди Великден и през юли и август. Деца под 6 пътуват безплатно винаги.

# 634
# 635
  • София
привет, отдавна не съм наминавала в темата и отдавна не съм била във Виена /от 2009 г./.
сега около празниците ще ходим за 6 дни и ви моля да ми препоръчвате готини кръчми, ресторантчета, сладкарници и всякакви заведения, от които сте останали доволни Hug

# 636
  • София
Малката Ида , ако имаш затруднения с линка, който ти е показала ssiillvvyy, свиркай Simple Smile
Наистина не успях да се ориентирам  Blush
Направих резервация за този хотел Hotel Kunsthof, Muehlfeldgasse 13, Vienna, 1020, AT
На картата ми го показа като близък до пратера и на около километър и половина до центъра.
Ще послушам съвета ви и ще си взема карта за градския транспорт, но не знам каква да избера, защото ще сме там от събота до вторник.
Лошото е, че изобщо не успях да се ориентирам за транспорта от летището до хотела. Разбрах, че има влакчета, но от къде тръгват, къде да си купя билет и къде е всъщност тази спирка на центъра... После как да стигна от тази спирка до хотела и от къде там да си купя карта за транспорта. Нямам и много време до заминаването, за да мога да изчета всичките теми за Виена Sad
Моля, помагайте  Hug

# 637
Малката Ида, аз имах и координати на българин таксиметров шофьор, ако искаш мога да ги потърся. 

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 11:16 от Seti Beti

# 638
  • София
Малката Ида, аз имах и координати на българин таксиметров шофьор, ако искаш мога да ги потърся. Но с градския транспорт ще ти е много по-евтино придвижването от летището до центъра.
Да, ако можеш да ги изпратиш, ще е чудесно!. Това е наистина много добър вариант, ако се загубим или не се ориентираме.
Тук прочетох, че градския транспорт е много удобен. Затова се ориентирах към варианта да вземем карти. Но нещо не мога да се ориентирам за летището - на картите в гугъл ми го дава извън Виена, намерих къде е спирката от гугъл, но не мога да се ориентирам кой е номера на влака и къде е всъщност е тази последна негова спирка в центъра Simple Smile

# 639
Малката Ида, според мен най-лесно ще се придвиш с автобус от летище - http://www.viennaairport.com/jart/prj3/va/main.jart?rel=en&c … serve-mode=active
Цената на автобусния билет е 8 евро в едната посока и 13 евро в двете посоки.

Ще ти свърши работа линията до Wien Morzinplatz/ Schwedenplatz, след това се качваш на линия U1 на метрото в посока Leopoldau за 2 спирки до Praterstern, след това пеша до хотела Wink

# 640
Във Виена трудно ще се загубиш  Naughty От летището може с бързото влакче САТ за 15-ина минути до центъра, 9 евро на човек мисля че беше, ето сайт: http://www.cityairporttrain.com/ или с-бана, около 30 мин. С таксито е 25 евро, ето координати: Hristo Bachvarov + 43/ 676/ 6356344, E-mail: hristo_@abv.bg. Купете си от тук пътеводител за Виена, вътре има карта на метрото, която ще ви е от полза.

# 641
Малката Ида - това, което аз съм разучила е, че от летището трябва да хванеш влака S7(спирката му била от изхода за пристигащи вляво - имало и табели) до спирка Пратерщерн -Praterstern, като освен избраната карта, трябва и допълнително билет от 1.8 или 2 евро беше!

Ако напишеше тук
Praterstern - ще ти излезе на картата

http://maps.google.bg/maps?hl=bg&biw=1280&bih=827&ba … p;ved=0CB8Q8gEwAA

# 642
  • София
Малката Ида , ако имаш затруднения с линка, който ти е показала ssiillvvyy, свиркай Simple Smile
Наистина не успях да се ориентирам  Blush
Направих резервация за този хотел Hotel Kunsthof, Muehlfeldgasse 13, Vienna, 1020, AT
На картата ми го показа като близък до пратера и на около километър и половина до центъра.
Ще послушам съвета ви и ще си взема карта за градския транспорт, но не знам каква да избера, защото ще сме там от събота до вторник.
Лошото е, че изобщо не успях да се ориентирам за транспорта от летището до хотела. Разбрах, че има влакчета, но от къде тръгват, къде да си купя билет и къде е всъщност тази спирка на центъра... После как да стигна от тази спирка до хотела и от къде там да си купя карта за транспорта. Нямам и много време до заминаването, за да мога да изчета всичките теми за Виена Sad
Моля, помагайте  Hug
Вероярно си видяла картата на метрото: http://www.vienna.gr/images/metro.jpg
От летището взимаш S-bahn , виждам, че линията е 7 и слизаш на първата спирка след  Виена - Митте(Гарата) т.е. слизате на Виен Пратерщерн. Там има пресечка и с червеното метро. С него може да слизате до центъра. Много е лесно с метро. Таксито ще ви е доста скъпо, а и незнам колко човека сте и с колко багаж. Преценете сами, но съм убедена, че ще се справите.

# 643
  • София
Много ти благодаря Diana_Don    bouquet
Ние сме двете с дъщеря ми и за първи път ще излизаме в чужбина Simple Smile На кратка екскурзия сме и почти нямаме багаж, може ми само малка чанта.
Мисля, че се ориентирам. А след това, до летището, пак ли от същата спирка и същия влак трябва да вземем?

# 644
От летището може да се пътува и с автобус, цената е 8 евро до Вестбанхоф, пътуването трае около половин час.

Общи условия

Активация на акаунт