Виена 4

• 114 472
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Предстои ми командировка до Австрия. На връщане от трейнинг центъра разполагам с около 2 - 3 часа във Виена в района на гара Вестбанхоф, да се разходя и да напазарувам по нещо. Не ми е познат този район и бих искала да ме упътите къде мога да отида и какво да видя, за да не стоя на летището.
Благодаря!

# 646
  • София
Благодаря !
След като попрочетох book-нах хотел Виена, на 5 мин. пеша от Praterstern. Сега се чудя как се стига от летището до тази спирка. По-назад прочетох, че може с S7 направо от летището. На страницата на летището обаче намерих ужасно объркана карта и там не става ясна номерацията на линийте...та питане - има ли диретна линия VIA - Praterstern или ще трябва да ползвамe CAT и да направим прекачване с метрото?
S7 e директно от пристигащи на летището до Пратерщерн. Няма да се прекачвате никъде.
Как влизам аз в гарата - от изход пристигащи, следвам табелите за S-Bahn, те сочат надясно, излизам от сградата на летището, тръгвам наляво, гарата е пред мен. Слизам с асансьора на перона за S-Bahn, S7 тръгва оттам. Цялата отсечка, от изход пристигащи до перона на влака е по-малка от 350 метра Simple Smile Няма къде да се объркаш.

Малката Ида, това което е написала glare за S-Bahn 7(S7), в темата е най-лесното и евтино решение за придвижване от летището до хотела, който си избрала. Хотелът е на 200 метра пеша от гара Praterstern. Ще ти струва точно 2 бр. билета по 2 евра в посока летище - хотел и пак толкова в посока хотел-летище. Ако пък си купила карта за градския транспорт и за момента, тя важи, трябва да купиш по един билет от 2 евра.

Ето линк, къде ти е хотела: http://maps.google.bg/maps?rlz=1T4ADFA_enBG466BG467&um=1& … p;ved=0CBoQ_BIwAA

От гара/спирка Пратерщерн ще можеш да използваш линиите на метрото U-1 и U-2 за разходки във Виена, с тях можеш да стигнеш до центъра и до където си поискаш. Задължително си вземи карта и карта на транспорта във Виена.

Препоръчвам ти 72-часова карта за градския транспорт. Струва 14,70 евро. Карта можеш да си купиш от автоматите на всяка спирка на метрото или от магазинчета Tabak.

Като излезеш след лентите за багаж, във фоайето на аерогарата, има едно гише, което е със звънец...трябва да се звънне на звънеца и там продават карти за градския транспорт и билети. Също и Виена карт. Всъщност Виена карт се продава и на други места на летището. Ако ти е трудно и не можеш да откриеш гишето, от автоматите преди перона на гарата на S7 на летището, си купи обикновени билети на човек по 2 броя по 2 евро. Само да не ги сбъркаш с CAT. За CAT автоматите за продажба на билети са в зелено, струват 11 евро на човек в посока и самият влак е зелен. С 10 минути по-бързо се стига до Ландщрассе/Виин Митте, но на теб  не ти върши работа и е скъпо. После пак трябва да се прекачваш на 2 линии на метрото, за да стигнеш до хотела.
Не следи за спирка Wien Mitte. За твоя хотел спирката на S7 е Praterstern. От различни перони се взимат двата влака. Ти следиш за синя табела S7.

Пропуснах да кажа, че трябва задължително да маркираш/валидираш на машинките, билетите/картите, когато ще ползваш, еднократно.

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 16:30 от bibi_2

# 647
  • София
Предстои ми командировка до Австрия. На връщане от трейнинг центъра разполагам с около 2 - 3 часа във Виена в района на гара Вестбанхоф, да се разходя и да напазарувам по нещо. Не ми е познат този район и бих искала да ме упътите къде мога да отида и какво да видя, за да не стоя на летището.
Благодаря!

За това време освен да обиколиш новия пасаж около Вестбанхоф и да се спушнеш малко по главната търговка улица Марияхилферщрасе, май е най-добре. Simple Smile

# 648
  • Младост 4
Момичета, имайте пред вид, че в момента около Виен Митте всичко е разкопано, минава се през разни скелета, тунели и т.н. напр. от спирката на САТ до метрото, така че си оставяйте по 10 минути в повече за придвижване в района.

Влакчето САТ от летището също е безплатно за деца до 15 години (винаги, а не само през ваканциите), освен това на връщане към летището багажа може да се чекира още на гарата Виен Митте в деня на полета и после да се разходите из града, докато дойде време за самолета.

# 649
Благодаря!

За това време освен да обиколиш новия пасаж около Вестбанхоф и да се спушнеш малко по главната търговка улица Марияхилферщрасе, май е най-добре. Simple Smile

Благодаря!

# 650
  • София
Много ви благодаря   bouquet
Влакчето в посока аерогарата пак ли от същата спирка Виен Митте се взима?
И ако можете да ми кажете дали е една и съща спирката на влакчето САТ и на обикновеното влакче (S7)  Hug

# 651
  • София
Много ви благодаря   bouquet
Влакчето в посока аерогарата пак ли от същата спирка Виен Митте се взима?
И ако можете да ми кажете дали е една и съща спирката на влакчето САТ и на обикновеното влакче (S7)  Hug

По-горе съм допълнила в поста си. Ако искаш, виж го. Simple Smile

# 652
  • София
О, bibi_2, много, много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 653
Може ли още малко въпроси Praynig:

Знаете ли в Хофбург има ли безплатен аудиогид или за него трябва да се плаща допълнително!?

И не ми стана много ясно - музея на Сиси - част ли е от Хофбург или не!? newsm78

Другото, за което се чудя :прочетох в един пътепис, че в парка, който е около кулата на Дунав имало влакче и било много приятно да се качиш на него и да разгледаш самия парк(различно от това влакче в Пратера) - някой знае ли повече информация - цени, работно време, наистина ли е толкова приятно!?

За самата кула - ако искам само да се кача или пък да се кача и да седна само в кафето - пак ли ще трябва резервация!? newsm78 На сайта им май пише, че задължителна е резарвацията само за ресторанта!? newsm78

# 654
  • СОФИЯ
Може ли още малко въпроси Praynig:

Знаете ли в Хофбург има ли безплатен аудиогид или за него трябва да се плаща допълнително!?

И не ми стана много ясно - музея на Сиси - част ли е от Хофбург или не!? newsm78

Аудиогидът си влиза в цената на билета и музеят на Сиси е част - с един билет.

# 655
Само да допълня за S7, виждам, че предишното ми обяснение е малко старо, от началото на юли виенското летище е разширено, сега дори няма нужда да излизате навън от сградата на летището. От изход пристигащи (ако сте кацнали с аустриан в новата част), просто следвате табелите с влак на тях. Слиза се в един подлез (няма стълби, просто средната част на коридора, в който вървите, води надолу), следвате подземния коридор, в който вече се намирате, оттам излизате на перона на влака.

Ето тук има подробна скица - http://www.viennaairport.com/jart/prj3/va/uploads/data-uploads/K … fenplan_de_en.pdf
 За вас е важно ниво 0, arrival, което е дадено долу в центъра на скицата. От двете страни се виждат иконките с влакчета, до едното със зелено пише САТ, а до другото с червено ОВВ. И за двете ще слезете едно ниво надолу до -1.

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 16:51 от glare

# 656
Резервирала съм хотел, преди около 15 дни за 5 вечери, с  възможност за анулиране. Вчера  видях, че цената е доста по ниска ( с 86 евро) за същия тип  стая.  Мога ли да резервирам отново на новата цена......... все пак разликата не е малка?

# 657
  • София
glare благодаря много bouquet
А в обратна посока (от града към летището) пак на същото място ли спират?

# 658
На връщане можете да хванете влакчето от Wien Mitte.

# 659
Здравейте Simple Smile Може ли да ми помогнете с малко информация как да се придвижа от летището до някоя от тези спирки Längenfeldgasse или Meidling Hauptstraße Underground Stations  newsm78 Или нещо в близост.... Благодаря предварително  Hug

Дали е нещо такова: Вземам S-Bahn 7 от летище до Wien Mitte и от там се прехвърлям на U4 до някоя от горепосочените спирки  newsm78 И в такъв случай купувам отделни билетчета за двете и цената излиза 4Е в посока? И мога ли да си взема някакъв комбиниран билет?

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 16:18 от Kokonut

Общи условия

Активация на акаунт