Виена 4

• 114 458
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Linz
Благодаря на ssiillvvyy и на Сали за отговора.
Пристигнахме във Виена, времето е влажно и мрачно. Почти през целия път от Инсбрук ни валя дъжд. Утре дано се оправи, че програмата ни е пълна.
Наехме апартамент близо до центъра, но тук има повече китайци, отколкото австрийци Shocked

# 661
Здравейте Simple Smile Може ли да ми помогнете с малко информация как да се придвижа от летището до някоя от тези спирки Längenfeldgasse или Meidling Hauptstraße Underground Stations  newsm78 Или нещо в близост.... Благодаря предварително  Hug

Дали е нещо такова: Вземам S-Bahn 7 от летище до Wien Mitte и от там се прехвърлям на U4 до някоя от горепосочените спирки  newsm78 И в такъв случай купувам отделни билетчета за двете и цената излиза 4Е в посока? И мога ли да си взема някакъв комбиниран билет?

С U4 ще ти бъде най-лесно.
Каквото и да си избереш, от летището до твоята цел са 2 зони, затова билетът е общо 4 евро. Ако ще си купуваш специален билет за време във Виена, ти трябва билет за 1 зона от летището до Виена и специалният ти билет за Виена. Двата ги валидираш на летището. Ако има нещо неясно в обясненията ми, питай Simple Smile

Имаш и друг вариант, до Matzleinsdoerferplatz, което е една S-Bahn гара в близост до улицата, която търсиш, пътят от Wien Mitte дотам е 9 минути, пътува се за 1 спирка с S-bahn или някой регионален влак, после - малко пеша, зависи къде е адресът, който ти трябва, може би наистина u4 ти е най-удобно.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 15:31 от glare

# 662
Здравейте!
Планирам по празниците да заведа децата до Пратера. Избрала съм варианта самостоятелно организирана екскурзия. Понеже сме с бебче, искам хубав хотел. Спряла съм се на Новотел Виена, 4 звезди. Намира се много близо до Пратера. Можете ои да ми кажете дали е добър този квартал, защото четох много различни мнения? Благодаря!

# 663
Здравейте!
Планирам по празниците да заведа децата до Пратера. Избрала съм варианта самостоятелно организирана екскурзия. Понеже сме с бебче, искам хубав хотел. Спряла съм се на Новотел Виена, 4 звезди. Намира се много близо до Пратера. Можете ои да ми кажете дали е добър този квартал, защото четох много различни мнения? Благодаря!
Ако питаш за suite novotel във Виена 2, да, добър е, била съм там.

# 664
  • Linz
Днес бяхме в Пратера- голяма навалица. В Донаутурм също беше пълно, имаше опашки и никакви свободни места в заведенията, та доста почакахме.
Времето се оправи, супер е.

# 665
Здравейте!
Ако питаш за suite novotel във Виена 2, да, добър е, била съм там.
Всъщност не е suite Novotel, a само Novotel.
Днес бяхме в Пратера- голяма навалица. В Донаутурм също беше пълно, имаше опашки и никакви свободни места в заведенията, та доста почакахме.
Времето се оправи, супер е.
Може ли човек да намери къде и какво да закусва с децата си из Виена? Чудя се дали да вземам закуска в хотела или да разчитам на заведения? В колко часа отварят Пратера?

# 666
Ние много обичаме кроасанчетата Anker newsm10 има ги на много места, вкл. и на някои подлези за метрото.

# 667
Редактирам се - ориентирах се сама! Embarassed

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 13:25 от ssiillvvyy

# 668
Здравейте, бих искала да попитам дали някой има актуална информация какво е положението на Калотина, тъй като ще пътуваме с кола към Виена и много се надявам вече да е по-нормално.

# 669
Момичета,
Ще летим със самолет и искам да сложа в багажа вакуумирана опаковка кашкавал - четох за някакви ограничения за продукти от животински произход - моля някой да сподели дали е имал проблеми на летищните контроли за подобни продукти (летим с Флайники)
Мерси  bouquet

# 670
  • Варна
Може ли човек да намери къде и какво да закусва с децата си из Виена? Чудя се дали да вземам закуска в хотела или да разчитам на заведения? В колко часа отварят Пратера?
[/quote]

Закуските в хотелите са континентални,обилни , но всяка сутрин едни и същи.
Логично е ,че и виенчани закусват-те ,все пак, са измислили кроасана Simple Smile.По десетките пекарни има уникално вкусни печива-във всяка различни.

# 671
  • Linz
novamamavt, закуски да искаш Laughing
Не обърнах внимание кога отварят Пратера. Но имай предвид, че няколко часа са достатъчни да го обиколите целия и да се повозите на това-онова.

# 672
В колко часа отварят Пратера?

Öffnungszeiten

Das Areal vom Wiener Prater und vom Wurstelprater ist rund um die Uhr (0-24 Uhr) und rund ums Jahr (Januar bis Dezember) geöffnet und Frei zugänglich. Es ist kein Eintritt zu bezahlen.
Die Hauptsaison vom Wurstelprater ist der 15. März bis zum 31. Oktober
Die einzelnen Attraktionen öffnen jeweils unterschiedlich.
Je nach Wetterlage Wochentag und Genre haben die einzelnen Attraktionen von etwa 10:00 Vormittags bis 1:00 Früh geöffnet.

Preise

Der Wiener Prater ist eine frei zugängliche Fläche. Im Gegensatz zu vielen großen Vergnügunsparks muss für den Zutritt zum Prater kein Eintritt bezahlt werden.
Für die Benützung der Die einzelnen Attraktionen muss jeweils einzeln bezahlt werden.

Die Preise der einzelnen Attraktionen bewegen sich zwischen 1,50 € und 5,00 € je nach größe oder Genre der Attraktion.

# 673
Моля да ме ориентирате какви са цените на обществените паркинги. Ние ще сме на  ул. "Мителгасе" за три дена.

# 674
  • София
Преди няколко страници зададох същия въпрос и момичетата бяха дали линкове. Знам само, че събота и неделя е абсолютно безплатно паркирането в града. А и има доста места по улиците.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603434.msg22624359#msg22624359

Общи условия

Активация на акаунт