Виена 4

• 114 437
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Хасково
Върнахме се- прекарахме 3-4 чудесни дни. Виена много ми хареса-всичко е толкова подредено и лесно, почти изпълнихме и предварителната програма. Само на време не случихме (два дни валя доста и беше судено), но ние да сме здрави.
Ден първи- кацаме на летището в ранния саледобед и търсейки информация за карти за градския транспорт се отзоваваме на перона на С7. След около час сме в апартамента ( приятен, удобен за 6 човека, децата се кефят на двуетажното легло докато ние си уреждаме сметките със собственика китаец). След кратка почивка се насочваме към Белведере, който е на 5 -8 минути пеша от апартамента.
Дем втори -трамвай,  метро и излизаме до Щефансдом-впечатляващо. Разходка по малките улички наоколо, Грабен, до Хофбрук и на обяд до часовника Анкер. След обяда- Пратера. Децата са впечатлени от почти всичко, дори има сълзи заради възрастови и ръстови ограничения.
Ден трети- навън вали. С метрото стигаме до Карлскирхе, после кметството и парламента. След обяда-дунавската кула. Стигнахме с автобус-пак вали. Там се оказа че всичко е резервирано за часно парт- все пак ни пуснаха малко да постоим в ресторанта, погледахме от терасата.На връщане -пеша през парка-много ми хареса. Приятно местенце. Вечерта виенски шницел в квартално месно заведение, далеч от рекламираните за туристи.
Ден четвърти- вали още повече, но не остана време за Шонбрун...отиваме-страхотно. Лабиринтите много ни харесаха. Чудим се за зоологическата- всички ме мокри, но сме обещали -трябва да видим пандата и жирафа. Зоологическата определено си заслужава. След почивка за загряване следва къщата на Хундервасер и музея на изкуствата.
Ден пети- разходка по ринга-музейте близнаци, операта,и други, събиране на багажа и дим да ни няма.

# 676
Случила си на дъждовния им сезон ... преди има-няма 11 г. и аз тръгнах за Виена (или на 2ри, или на 3ти септември беше), като заваля още от София, че чак октомври спря. Много потискащо ми действаше това, особено при мисълта, че в БГ още ходят на плаж по това време...

Сега ви чета и събирам инфо, евентуално на пролет да заведа детето и да видя как се е променила Виена за едно десетилетие, или дали се е променила моята нагласа, че на времето нямах търпение да си тръгна оттам и си отмятах всеки минал ден на един саморъчно направен календар, окачен на гардероба.

# 677
Здравейте ! Утре 6 септември заминавам с 15 годишната си дъщеря за Виена . Имайки в предвид късното пристигане във Виена  19,30  искам да попитам има ли някой който знае как да се придвижим от летището до хотел Академия ? Благодаря предварително !!!!!!!!!!!!!

# 678
  • Варна
Здравейте ! Утре 6 септември заминавам с 15 годишната си дъщеря за Виена . Имайки в предвид късното пристигане във Виена  19,30  искам да попитам има ли някой който знае как да се придвижим от летището до хотел Академия ? Благодаря предварително !!!!!!!!!!!!!

Виена е абсолютно безопасен град и посред нощ можете да се мотате двечките ,никой няма и да си помисли да ви закачи.Метрото рабити до полунощ ,ще се ориентирате идеално , всичко е организирано съвсем по немски.

# 679
Здравейте ! Утре 6 септември заминавам с 15 годишната си дъщеря за Виена . Имайки в предвид късното пристигане във Виена  19,30  искам да попитам има ли някой който знае как да се придвижим от летището до хотел Академия ? Благодаря предварително !!!!!!!!!!!!!

Виена е абсолютно безопасен град и посред нощ можете да се мотате двечките ,никой няма и да си помисли да ви закачи.Метрото рабити до полунощ ,ще се ориентирате идеално , всичко е организирано съвсем по немски.
В нощите, срещу почивни и празнични дни, метрото работи през цялата нощ, иначе докъм 1. Има и нощни автобуси  Peace
А за 19:30 в работен ден от летището няма никакъв проблем, транспорт има поне до полунощ.

# 680
Благодаря Ви момичета , стягам багажа ... dancing

# 681
  • Linz
И ние се върнахме. ВалЯ само в неделя, после извадихме голям късмет с времето- топло, но не горещо. Обиколихме основните забележителности, като на децата най-много им харесаха Пратера и зоологическата градина.
Аз обаче съм малко разочарована от града- става все по-мръсен и пълен с чужденци. Има сташно много китайци, араби, турци, сърби, българи... и придобива все по-ориенталски вид.

# 682
И ние се върнахме. ВалЯ само в неделя, после извадихме голям късмет с времето- топло, но не горещо. Обиколихме основните забележителности, като на децата най-много им харесаха Пратера и зоологическата градина.
Аз обаче съм малко разочарована от града- става все по-мръсен и пълен с чужденци. Има сташно много китайци, араби, турци, сърби, българи... и придобива все по-ориенталски вид.

Не срещнахте ли изписани вашите имена вътре във Виенското колело в Пратера?
Иначе града ми хареса.

# 683
  • София
Ох и аз искам София да придобие онзи ориенталски вид на Виена. И да е мръсна колкото нея Laughing

# 684
Ох и аз искам София да придобие онзи ориенталски вид на Виена. И да е мръсна колкото нея Laughing
Laughing
Ако може без бурките!

# 685

Аз живях там 3 месеца - почти не срещнах виенчани, в хотела, в който работех беше като интернационал, директорката и само максимум 4-5 човека бяха австрийци. Истинското лице на Австрия е извън Виена.

# 686
  • Linz
Преди 20 год. бях силно впечатлена от чистотата във Виена. Докато сега боклуците по улиците са нещо съвсем обичайно. Но то и няма как да бъде друго при всички имигранти от Източна Европа и Азия.

Истинското лице на Австрия е извън Виена.
Така е. Преди да отидем във Виена прекарахме 2 седмици в дълбоката провинция в Западна Австрия- изключително чисто, подредено, спокойно, зелено място с усмихнати и любезни хора. Всичко е перфектно поддържано, дори по най-високите места на Алпите.

# 687
  • Варна
Рени@ и tony_nm бихте ли ми пратили на ЛС адреси и цени, условия на апартаментите, които сте ползвали  Praynig ?
Планираме 5 нощувки отдавна, но ще се наложи на резервираме в последния момент, защото началото на октомври ще съм наясно кога ще съм свободна.
Подозирам, че ще мога да избирам набързо да тръгнем за периода 12-20,10 или 05-15,11. Вие кой бихте препоръчали?

# 688
През ноември ще имате в плюс към пътуването предколеден дух Wink

# 689
  • София
Тук четох, че има музей на Мадам Тюсо във Виена. Правилно ли съм разбрала и къде е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт