Последните пет книги, които прочетох # 2

• 187 822
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Заповядай в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=548829.0
Иначе можеш да търсиш и на български, ако ги има въведени, само заглавията обаче, без авторите.

Оо не съм срещала тази тема до сега,мерси много,отивам там.  Grinning

# 346
  • София
Последните 3 книги от "Песен за огън и лед"
Рани Маника - "Оризовата майка"
Нийл Геймън  - "Звезден прах"
М. Барбери    - "Елегантността на таралежа"

# 347
  • София
Bosii, да те помоля за оценка за Госпожа Далауей  Wink
Нещо ми се опря на мен ...

# 348
"Покани ме да вляза"- 8,5/10
"Орденът на мрака 1"-7/10
"Ловецът на хвърчила"- 9,5/10
"13 причини защо"- 7,5/10
"Оскар и розовата дама"- 8/10
"Конете от Катаринаберг"- 7/10

# 349
„За любовта и други демони“, Г. Г. Маркес,                         7,5/10      
„Разкази за особняците и малките хора“,  Иво Андрич, 9/10      
„А планините ехтяха“, Х. Хосейни,                                      7/10      
„Похищението на Лол В. Щайн“, М. Дюрас,                         5/10      
„Къщата на халифа“,  Тахир Шах                                         5,5/10      
„Един неясен профил“, Ф. Саган,                                       6,5/10      

# 350
Последните ми пет, оценките са от GR:

1. "Ухание на мрак" - Марго Бъруин 1/5
2. "Проходът"- Джъстин Кронин 3/5
3. "Птиците умират сами" - Колийн Маккълоу 5/5
4. "Правек и други времена" - Олга Токарчук    2/5
5. "След багера" - Джак Харт  2/5

Киф, не ти ли хареса Правек? Аз сега я чета, преполових я, но много мъчно ми върви.
А след нея съм приготвила 'След багера', ама като гледам и нея с колко си я оценила..  Thinking

# 351
Киф, не ти ли хареса Правек? Аз сега я чета, преполових я, но много мъчно ми върви.
А след нея съм приготвила 'След багера', ама като гледам и нея с колко си я оценила..  Thinking
На теб може и да ти харесат. Аз и преди писах, че не споделям всеобщата форумска еуфория към тези книги. Гледам 2 от 5 съм дала на Правек, много съм и дала..

# 352
"Часът на чудовището"- Патрик Нес - 3/5
"Дом дневен, дом нощен" - Олга Токарчук - 5/5 - една от книгите на годината ще е това за мен, страхотна!
"Селцето" - Кир Буличов - 3/5
"Юношите от пещерата" - Еманюел Пагано - 2/5

# 353
  • Gotham City
Сергей Минаев, "Духless";
Айн Ранд, "Ние, живите";
Кнут Хамсун, "Глад";
Кнут Хамсун, "Виктория";
Кормак Маккарти, "Пътят".

# 354
Евридик@, ако можеш кажи няколко хубави думи за "Дом дневен, дом нощен", за да се опитам да я харесам повече и аз. Видях "потенциала" в нея, но не успях да я заобичам като "Правек и други времена"...

Три и половина, как са двете книги на Кнут Хамсун? Прочетох изумителната "Мистерии" и съм любопитна поне за още една книга на Хамсун в близко или далечно бъдеще...   

# 355
  • Gotham City
Евридик@, ако можеш кажи няколко хубави думи за "Дом дневен, дом нощен", за да се опитам да я харесам повече и аз. Видях "потенциала" в нея, но не успях да я заобичам като "Правек и други времена"...

Три и половина, как са двете книги на Кнут Хамсун? Прочетох изумителната "Мистерии" и съм любопитна поне за още една книга на Хамсун в близко или далечно бъдеще...    
Ако трябва да ги определя с една дума - депресиращи. "Виктория" върви по-леко, в "Глад" има повече дълбочина, по-силни внушения. И двете много добре описват характери и психически състояния, но "Глад" направо ти "бърка" в сърцето. Има и доза сюрреализъм в нея.
Книгите си заслужават да бъдат прочетени.   Peace

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 12:11 от Три и половина

# 356
Ако трябва да ги определя с една дума - депресиращи. "Виктория" върви по-леко, в "Глад" има повече дълбочина, по-силни внушения. И двете много добре описват психически състояния, но "Глад" направо ти "бърка" в сърцето. Има и доза сюрреализъм в нея.
Книгите си заслужават да бъдат прочетени.   Peace

Благодаря, значи точно като "Мистерии"... Ще ги търся. Макар че са малко мазохистични за четене, наистина носят някакво литературно удовлетворение... Wink

# 357
  • Gotham City
[[/quote]

Благодаря, значи точно като "Мистерии"... Ще ги търся. Макар че са малко мазохистични за четене, наистина носят някакво литературно удовлетворение... Wink
[/quote]
Ахам, точно такива са. 

# 358
Тръпка, Копнеж, Паднали ангели, Терзания, Божествени и прокълнати...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 359

И между тях - три "Японски загадки" и "Коледата на Поаро", всички с 3/5

Общи условия

Активация на акаунт