Последните пет книги, които прочетох # 2

• 187 825
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Италианското момиче - Айрис Мърдок - много ми хареса (но аз обичам Мърдок). В началото реших, че не е от най-хубавите й книги, обаче вече трети ден все за нея си мисля, явно е.

Н&К - Алексей Иванов  - много ми хареса, може би защото нямах никакви очаквания. Страхотно свежо чувство за хумор, интересни идеи за съвременния начин на мислене. И както във всяко хубаво руско произведение (независимо филм или книга) - започва леко, забавно и постепенно така те хваща за гърлото, че ти замръзва усмивката. И нещо те стяга в гърдите...

Жестокото присъствие на времето - не е лоша книга, но може да се пропусне

Усмивка почти - Франсоаз Саган - препрочетох я, много я обичам.

# 361
1.Силвия Дей - Открита пред теб
2.Силвия Дей - Отразена в теб
3.Сивлия Дей -  Опиянена от теб

Прочетох и трите от любопитство и различни мнения из интернет пространството.На мен лично и трите книги не ми харесаха.

4.Дийн Кунц - Вуду

Първата книга на този автор която прочетох.Много ми хареса.

5.Ивайло Петров - Преди да се родя и след смъртта ми

Любима моя книга,препрочетох я Simple Smile

# 362
Хорхе Букай - Да се обичаме с отворени очи, Морган Скот Пек - Хора на лъжата, Уейн Дайър - Промяната, Луиз Хей - Излекувай живота си, Оскар Уайлд - Портретът на Дориан Грей.

# 363
  • София
Хорхе Букай - Да се обичаме с отворени очи, Морган Скот Пек - Хора на лъжата, Уейн Дайър - Промяната, Луиз Хей - Излекувай живота си, Оскар Уайлд - Портретът на Дориан Грей.

Какво ти е мнението за Портретът на Дориан Грей? Само хубави отзиви съм чувала за нея и мисля скоро и аз да я прочета.

# 364
# 365
  • Берковица
От библиотеката 4/5
4/5

3/5

3/5

2/5

# 366
"Италианското момиче"-6/10
"Слепота"-9/10
"Интригантката 4"-9/10
"Бай Ганьо"-4/10
"Сцени от живота на село"-7/10

# 367
"Дом на улица надежда" - Д. Стийл - хареса ми
"Парижки роман" - Д.Стийл
"Слугинята" - Стокет - хареса ми книгата
"Хайка за вълци"- Ив. Петров - чела съм, но си я взех от библиотеката да я препрочета
"Семеен албум" - Д. Стийл - хареса ми много, препоръчвам я, филма също е мн. интересен който обича драми

В момента - "Една жена на 90" - за Ст. Мутафова - но не ми харесва как е написана, разпокъсано, истории от живота

и "Време разделно" препрочитам едновременно

# 368
Свет, сега ти виждам питането за "Дом дневен, дом нощен". Може би наистина е малко мрачна, по-скоро не толкова мрачна, колкото сякаш има една лека нега, дори не тъга, в книгата. Една летаргия и нищо-не-случване. Именно това много ми харесва, защото Олга Токарчук знае как да компенсира привидното неслучване на нищо с отличен стил, прекрасна и изящна игра с думите и с езика, тънки като паяжина връзки между местата, персонажите и случките. Ужасно много ми хареса, просто е гениална Simple Smile

А тази сутрин срещнах една позната в метрото, която четеше "Правек и други времена" и си помислих, че тази книга ми е в списъка. Дано да стигна скоро до нея! Аз пък четях в метрото "Животът на Пи" Simple Smile

За протокола, последните ми книги са следните:

"Поправките" - Джонатан Франзен. Хареса ми, доста добър стил, проницателност и ирония на автора. Бих я съкратила обаче, малко длъжка идва, но не отегчава.

"Акабадора" - Микела Мурджа - не ми хареса особено, не успя да ми каже нищо тази книга.

"Черно мляко" - Елиф Шафак - малко ми досаждаше на моменти с всичките "Аз" на авторката, така детайлно описвани, но като цяло книгата беше по-малко феминистка и "женска", отколкото очаквах и това ме изненада приятно. Научих и неща, които не знаех, като биографии на някои писателки и т.н. Приятно четиво.

# 369
Здравейте! Wink Аз, напоследък попадам на книги, интересни за мен!

# 370
  • Берковица
2/5,2,5/5,3,5/5,3/5,3/5

# 371
  • София - Рим и обратно

Какво ти е мнението за Портретът на Дориан Грей? Само хубави отзиви съм чувала за нея и мисля скоро и аз да я прочета.
Невероятна книга. По сила на замисъла и въздействието може да се сравни с Парфюмът на Зюскинд, според мен.

# 372
„На изток от Запада“ Мирослав Пенков, 6,5      
„Обслужвал съм английския крал“ Бохумил Храбал, 10      
„Преведе от…“  Марин  Бодаков, 9      
„Пътят на змията“ Торни Линдгрен, 6,5-7   
„Шегата“, Mилан Кундера, 7      
„Музиката на един живот“, Андрей Макин, 6-6,5      
„Възвишение“, Милен Русков 10      
„Сватба в небето“ Мирча Елиаде, 7      

# 373
"Метеоритът" - Дан Браун
"Облакът Атлас" - Дейвид Мичъл
"Преди да се родя и след смъртта ми" - Ивайло Петров
"Вещиците" - Роалд Дал
"Знакът на всички неща" - Елизъбет Гилбърт

# 374
dexter, хареса ли ти "Знакът на всички неща"? Анотацията ми прозвуча интригуващо, но последната книга на тази авторка, която четох ме разочарова. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт