Последните пет книги, които прочетох # 2

• 187 216
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
"Пушки, вируси и стомана"- Джаред Даймънд
"Колапсът"- Джаред Даймънд
"Нощта на бухала"- Мери Хигинс Кларк
"Следващите 100 години"- Джордж Фридман: има някои добри попадения, но като цяло мноооого си фантазира, а и личи, че е американец- страната им се срива икономически, той обаче- само цветя и рози (без бодилите, разбира се!).
"Кратка истиория на келтите"- Питър Бересфорд Елис
"Кратка история на виккингите"- Джоматан Клемънс
Последните две са много интересни изследвания, пълни с малко известни факти.

# 61
Последната книга,която прочетох и ме срази,бе "Последния валс на Матилда"-Тамара Маккинли - няма такава книга...Заслужава си да се прочете.
Другите преди нея дето четох  бяха на Сидни Шелдън - "Звездите светят над нас" и "Диамантената династия".Също невероятни книги,обожавам този автор.

# 62
1. Открито А.Агаси
2. Да убиеш присмехулник Х. Ли
3. Пътуване обратно към живота Л. Армстронг
4. Разказите на Маркес ooooh!
5. не се сещам Embarassed

# 63
"Долината на куклите" - Джаклин Сюзън - 9/10
"Ключът на Сара" -Татяна дьо Роне - 9/10
"Стъкларят от Мурано"-Марина Фиорато- 5/10
"Последният оракул"- Джеймс Ролинс - 5/10
"Случаят Джем"- Вера Мутафчиева- 8,5/10

# 64
„Кройцерова соната” - Мархрит де Моор  6/10
„Илюзии” - Уилиъм Уортън 8/10
„Франки Фърбо” - Уилиъм Уортън 6/10
Есета - Стефан Цвайг 7/10
"Одет Тулмонд и други истории" - Ерик-Еманюел Шмит 8-8,5/10

# 65
"Бягащият човек" - Стивън Кинг  - 6/10
"Безсъние" - Стивън Кинг  - 9/10
"Мемоарите на една гейша" - Артър Голдън  - 9/10
"Лолита" - Владимир Набоков  - 6/10
"Моята Автобиография" - Чарлс Чаплин  - 5/10

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 16:04 от Арвен Вечерницата ♥

# 66
  • София
Арвен Вечерницата ♥ , напиши и някакви оценки, да може да са ни от полза ...

# 67
„Бебето” – Мари Дарийосек 6,5-7/10
Много искрена. Възхитих се на това редом с безкрайните радости от майчинството да се опишат открито тежките моменти – тежки до непоносимост понякога... Изследването на бебето също много ме впечатли – по същия начин и аз съм си задавала въпросите – какво мисли това бебе като гледа така втренчено и продължително нещо, което може би за първи път изследва...

„Стая с огледала” - Чарлс Р.Крос 6,5/10
Много ми беше тъжно целия ден като я свърших – сякаш не знам какъв е бил животът на  Джими Хендрикс и сякаш сега научавам, че отдавна го няма...
Но не ми хареса особено как е написана. Като че ли не много от сърце. Очаквах по-голямо задълбочаване в музиката му, уникалния му и новаторски стил, а не само в любовниците и наркотиците...

„Господин Ибрахим и цветята на Корана” - Ерик-Еманюел Шмит 9,5/10
Нещо предварително ме привличаше в тази книга – и наистина – право в сърцето!!! Прекрасна във всяко едно отношение.

„Оскар и розовата дама” Ерик-Еманюел Шмит  8,5-9/10
Също много вълнуваща и отлично написана. Последното писмо от името на Маминка Роза сякаш удвои смисъла... Мисля, че я оценявам малко по-ниско не защото не ми хареса, а защото не можах изцяло да се отпусна при мислълта тези неща да се случват с дете... Но не случайно така е избрал авторът.

"Миларепа"Ерик-Еманюел Шмит 7,5/10
Може би най-слабата ми запознатост с будизма беше причина да ми хареса по-малко (не е лесно да си истински будист Wink ). Или пък това, че в по-голяма степен е написана като притча... Но пак много искрено и умело "работи" Шмит и се получава.

Последните три книги са от четирилогия на Шмит за религиите  (остава да намеря "Синът на Ной"). И в други книги напоследък съм срещала идеята за общата основа във всички религии, която за съжаление през вековете и чрез религиозните институции и „духовенството” е преиначена, използвана за насаждане на чувство за вина и за разделение. Но в тези книжки освен това внушение за общото, усетих, че все пак религиите са били и ще бъдат необходими на хората – дали наречени по друг начин (просто „вяра”, „любов”..?), дали почувствани по нов начин – присъщи са на човешката същност. Благодарна съм на Е.Е. Шмит за тези малки книжки. Темите в четирилогията са ми познати, но не ми беше досадно, толкова са увлекателни и оригинални, че нищо не ме накара да кажа - а, това го знам! Wink

# 68
  • Ямбол
"Къщата на спомените" - Мери Хигинс Кларк
"Произшествието" - Орхан Кемал
"Господарката" - Орхан Кемал
"Цар Плъх" - Джеймс Клавел
"Форсайтови" - Джон Голзуърди

# 69
svet65,много бързо четеш! Crazy

# 70
svet65,много бързо четеш! Crazy
Наваксвам си за десетината години, през които не съм чела.  Laughing Обаче е много изморяващо и напрягащо това темпо... Но не мога да спра (засега). Rolling Eyes Другата седмица знам, че ще съм заета от 8 до 24 ч. и пак си слагам книга в чантата. Интересно ми е ще я отворя ли и след още 10 дена пак ли ще пиша в тази тема... Wink (между другото 4 от последните 5 книги бяха между 50 и 80 стр.).  Мъжът ми се шегува, че както ме остави вечерта с книга в ръка, така ме намира сутринта (защото пак ставам първа и сядам на същото място да чета, все едно не съм спала - но не е така Wink ). Със сигурност обаче по-бавното и спокойно четене е нормалното... Tired Изповядах се, извинете, че не е по темата.  Grinning

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 08:29 от svet65

# 71
  • София
"Къщата на спомените" - Мери Хигинс Кларк
"Произшествието" - Орхан Кемал
"Господарката" - Орхан Кемал
"Цар Плъх" - Джеймс Клавел
"Форсайтови" - Джон Голзуърди

Мария, извини ме, че питам, но може ли оценката ти за Форсайтови-те  Praynig
И още един въпрос - ще продължаваш ли с другите две части, че и за тях се интересувам  Crazy
Още веднъж - извинявам се на всички, че задавам този въпрос тук  Blush  bouquet

# 72
  • Ямбол
Вивиан, прекрасна книга е тази за Форсайтови  Embarassed
Прочетох и трите части, много ми харесаха. Четох бавно наистина, но си заслужаваше. Не се четат (или поне аз не успях) на един дъх, въпреки, че са интересни.

# 73
  • София
Много, много ти благодаря Мария   bouquet
Макар че аз нямам 3тата книга, отдавна се каня да чета тези Форсайтови, но все си мислех, че няма смисъл да започвам, нямайки пълната поредица. Но щом казваш, че така или иначе, колкото и да е интересна си почивала м/у тях, значи я включвам в списъка за скорошно четене  Heart Eyes
 Hug

# 74
"Бог пътува винаги инкогнито" на Лоран Гунел chel li q nqkoi?

Общи условия

Активация на акаунт