Последните пет книги, които прочетох # 2

• 187 841
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
1. Джеймс Ролинс- Амазония
Ако сте любители на книгите, които просто ви грабват изведнъж и не можете да ги оставите, ви препоръчвам тази книга.
2. Джон Гришам- Сянката на чинара
На мен лично в началото ми беше доста скучна, тъй като авторът пише предимно/да не кажа изцяло/ за адвокати, но специално в тази книга ми направи впечатление, че много ясно изпъкват разликите между нашата и тяхната правна система. А и има нотки на романтика между двама от героите.  Grinning
3. Майкъл Крайтън- Юрски парк
Старо, но златно!
4. Суон Адамсън- Опашка от съпрузи
Като за "убий времето" ставаше, но не бих я прочела отново.
5. Джеймс Ролинс- Черният орден
Принципно Ролинс има доста добри неща и това не беше изключение!  Peace

# 616
1. Колийн Маккълоу - Колекционерът на пеперуди: това ми беше първата среща с авторката и честно казано тя не беше особено успешна. Макар да харесвам трилърите и историите за серийни убийци, тази ту ми хващаше интереса, ту го изпускаше. Чудя се дали да почвам втората книга от поредицата за Кармайн Делмонико. Ако го направя, със сигурност ще е минимум година след като съм прочела първата. 3/5
2. Дъглас Адамс - Почти безобидна: очаквах последната книга от поредицата за Пътеводител на галактическия стопаджия да удари дъното след третата и четвъртата книга(четвъртата имаше временни проблясъци, но до там), но бях приятно изненадана. Донякъде ми напомняше на първите две книги, но естествено, не може да се мери с тях. Те си остават най-добрите. 3.5/5
3. Джон Гришам - Кралят на исковете: книгата започна доста обещаващо, но за съжаление след средата започна ужасно много да ми прилича на Фирмата с тази разлика, че Кралят на исковете не е толкова добра. Краят и беше пълно разочарование. 3/5
4. Труман Капоти - Закуска в Тифани: страхотна книга. Главната героиня поражда противоречиви чувства: от една страна ти е симпатична, а от друга ти идва да я халосаш по главата. И въпреки това симпатиите ми към нея надделяха. Стилът на Капоти също е доста приятен за четене. Определено ще прочета друга негова книга. 4/5
5. Джордж Р. Р. Мартин - Вихър от мечове: абсолютна епика. Бях неудовлетворена от Сблъсък на крале, но тук Мартин успя да ме грабне отново. Едно не може да му се отрече: това вникване в образите, което прави, няма как да се пренесе на екран. Това е и главната причина сериалът да не ми хареса. 5/5

# 617
1. Алберто Моравия - Римлянката
Многопластови мъжки и еднопластови женски образи. Главната геройНЯ разказва цялата книга в първо лице. Нереалистични ситуации, които мноооого ме дразнеха.
3/5
2. Джефри Арчър - Търговецът
Прекалено накъсана и непоследователна за мен.
2/5
3. Джон Стайнбек - За мишките и хората
Очаквах повече, честно казано.
3/5
4.  Марина Фиорато - Стъкларят от Мурано
Първите 2/3 от книгата - завладяваща, интересна, направо омайващо четиво, което ме накара да се влюбя във Венеция и в последната 1/3... толкова повърхностно, че чак смешно на места.
4/5
5. Лорън Уайзбъргър - Дяволът носи Прада
Разтоварваща, лека, забавна, реалистична Wink
4/5

# 618
  • Пловдив
1. "Чарлз преди и след Даяна" - Антъни Холдън 2/5
2. "Великите любовни истории" - Христина Мираз 3/5
3. "Свърталище на духове" - Шърли Джаксън 1/5
4. "Седмата луна" - Маркус Габриел 4/5
5. "Американски дервиш" - Аяд Актар 2/5

# 619
1. "Среднощни приливи" Стивън Ериксън 5/5 Тази ще е една от любимите ми в поредицата.
2. "Ловци на кости" Стивън Ериксън 4/5 По-бавно ми вървеше от останалите, твърде бързо се сменяха POV-тата, а исках да се съсредоточа върху любимците ми.
3. "Вихърът на жътваря" Стивън Ериксън 5/5 Много неща ми дойдоха в повече, но няма да си кривя душата, давам пълен брой звезди, и ще прочета поредицата отново.
4. "Странният инцидент na кучето през нощта" (The Curious Incident of the Dog in the Night-time) Марк Хадън 5/5
5. "Спасителят в ръжта" Дж. Д. Селинджър, 5/5 препрочит след 20? години.
6. "Дан на хрътките" Стивън Ериксън 5/5

Следващата петица ще са книги, които смятам да довърша. Зпочнати са от месеци, но по една или друга причина не ми вървят. Confused

# 620
  • Пловдив
1."Каталина" - Маркус Ортс 2/5
2."Тайният дневник на Източна перла" - Морийн Линдли 4/5
3."Свирепо обожание" - Гейл Зое Гарнет 2/5
4."Греховни мечтания" - Фатима Мерниси 1/5
5."Време е да се разделим" - Неслихан Аджу 4/5

# 621
  • Най-красивата страна
Джеймс Ролинс-Кръвта на сатаната
Джеймс Ролинс-Амазония
Много ми харесаха и двете книги-прочетох ги много бързо.
Малко фантастични,криминални,свързани с археологията.
Барбара Делински-Бягството
разтоварващо четиво
Барбара Делински-Съседката
чете се бързо и има интересен край
Елизабет Адлер-Има нещо в Сен Тропе
забавна,интересна ,действието се развива бързо.Хареса ми.

# 622
"Мъртвите сибирски полета"
Един от най-добрите романи, които съм чел.

# 623
  • София
Съгласна за Мъртвите сибирски полета
Аз четях Разум и чувства, но не ме грабва.
Мосля за Майстора и Маргарита
Моля за мнение

# 624
Моля за мнение
Световна класика !!! Чел съм я отдавна и някои неща ми се губят, но за мен това е най-добрият очерк на социалистическата епоха.

# 625
Моля за мнение

Майстора и Маргарита е много повече от "очерк за социалистическата епоха", според мен, и е в моите лични топ 5. Уникална книга! 

# 626
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Майстора и Маргарита е много повече от "очерк за социалистическата епоха", според мен, и е в моите лични топ 5.
Така е, тя е очерк за обществото, при всеки строй и всяка класа. И портрет на човешкото в човека генерално.

# 627
  • София
Започвам да я чета. Брат ми я чете,  и заяви, че това е най -най - добрата книга, която е чел някога.
Каза ми да се подготвя и психически ,каквото и да означава това.

# 628
1. Невена Дишлиева- Кръстева - "Куфарът на брат ми" - 10/10
2. Ерик Еманюел Шмит - "Папагалите от площад Арецо" - 7,5/10
3. Ханиф Курейши - "Буда от предградията" - 6/10
4. Стефка Венчева - "Аврамови хроники" - 7/10
5. Димана Трънкова - "Усмивката на кучето" - 7,5/10
6. Стивън Уотсън - "Втори живот" - 7,5/10
7. Диана Иванова - "Синестезия" - 6,5/10
8. Владимир Зарев - "Орлов мост" - 8/10
9. Тахир Шах - "Чиракът на магьосника" - 8,5/10
10. Елена Чаушеску - "Тайните дневници на Елена Чаушеску" - 8/10
11. Йон Калман Стефансон - "Между рая и ада" - 9/10
12. Петер Бювалда - "Бонита авеню" - 8,5/10
13. Емил Тонев - "Понякога ангели" - 6/10
14. Цруя Шалев - "Любовен живот" - 7/10
15. Крис Клийв - "Другата ръка" - 10/10

# 629
Карта от кости - Джеймс Ролинс  - както винаги напрегната до последната страница 5/5
Баскервилското куче - Артър Конан Дойл -препрочитам са N-ти път 5/5
Чучулигата  - Решат Нури - много красив роман но  за да вникнеш в книгата, трябва да познаваш духа на епохата, както и за да си в състояние да оцениш действията и куража на главната героиня.  Затова давам 4/5
Крадецът на праскови Емилиян Станев  - сюжета е не подвластен на  времето, жена лишена от щастие и радост и разкъсвана между моралните норми с които е израснала и внезапно бликналата любов към човек който би трябвано за мрази.  5/5
Цифрова крепост - Дан Браун в момента съм на 1/3 от книгата. Увлекателен роман, хваща те още от самото и начало и не те оставя .....Типично в стила на Дан Браун.

Общи условия

Активация на акаунт