Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 9

• 94 701
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Ехееееее,каква принцеса само си издокарала mama na dili.Роклята е страхотна, за куклата е ясно! От какво е направено цветето на коланчето?

# 691
  • Глоджево/близо до Русе/
цветето е всъщност шнола за коса,но се върза идеално  с роклята  Peace,благодаря ви за милите думи Hug

# 692
  • Los Angeles CA
Моргана,
Според мен си вади кройки размер 40 или ако искаш да ти малко по- широко 42 а за дължината ще я подгънеш. Има специални издания на Бурда за дребнички, там кройките са съобразени с пропорциите. За съжаление аз не мога да вляза в сайта, който даваш и да видя какви са кройките, но  правилото е това за блузи , рокли, сака според бюста а за панталони според ханша. Успех.

# 693
  • Sofia
Мама на Дили, винаги прекрасни неща показваш, истинска принцеса е твоята девойка. Simple Smile

Моргана, а може да извадиш близък до твоя размер и да го коригираш в проблемните зони. Примерно тук пише как (те са общовалидни правила, не само за винтидж кройки..): http://www.sovintagepatterns.com/resizing_vintage_patterns.html

# 694
привет   bouquet
може ли да ми кажете какъв плат ми трябва за тази рокля..как точно се казва  Simple Smile
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150630235733366&se … ype=3&theater

# 695
  • Sofia
Мисля,че е от някакъв памучен плат,но би могло и от ликра или трико да се направи

# 696
  • София
Здравейте на всички. Аз търся малко помощ. Имам машина ПФАФ много стара от тези крачните дето са с кожен ремък и имат само прав тигел.  Mr. Green Подарък ми е от баба.
 Проблема ми е че машината нещо не шие. Преди седмица я нагласих шиеше, но сега пак отказа. Вдявам си всичко както трябва, но на втория бод конеца се къса. Самата машина не е работила 10г. и преди да почна да шия на нея си я смазах, но може би и трябва и някаква настройка ли, профилактика ли не знам.   newsm78 Питането ми е знае ли някои майстор дето да ми я поправи?

# 697
  • Бургас-Несебър
Здравейте на всички. Аз търся малко помощ. Имам машина ПФАФ много стара от тези крачните дето са с кожен ремък и имат само прав тигел.  Mr. Green Подарък ми е от баба.
 Проблема ми е че машината нещо не шие. Преди седмица я нагласих шиеше, но сега пак отказа. Вдявам си всичко както трябва, но на втория бод конеца се къса. Самата машина не е работила 10г. и преди да почна да шия на нея си я смазах, но може би и трябва и някаква настройка ли, профилактика ли не знам.   newsm78 Питането ми е знае ли някои майстор дето да ми я поправи?

провери дали иглата ти е сложена правилно, моята къса така като й обърна иглата/скосена е от едната страна/

# 698
или нова игла й трябва -моята се оправи от новата игла Simple Smile

# 699
mama na dili рокличката е страхотна, а малката е невероятна красавица Peace

gfrty  освен иглата, провери също и долния конец, дали е вденат правилно, а не маловажно е конците долния и горния да са с еднаква дебелина. възможно е горния да е по  дебел от долния и тогава няма проблем, но в обратния случай поне моята машина къса конец  ooooh!

# 700
Здравейте Simple Smile Имам едно въпросче относно една кройка от списание Бурда. Успях да намеря потника, който ми трябва и от някои от линковете предоставени в тази тема открих и списанието, в което я има кройката. Успях и да изтегля точно този брой с кройките и всичко. Но кройките са направени в pdf формат и незнам как мога да я разпечатам. В pdf-а са около 18 страници.... Някой да даде идея?

Предварително ви благодаря Simple Smile   bouquet

# 701
  • Глоджево/близо до Русе/
здравейте отново,успях да снимам малката с белия панталон и паетеното елече,които и уших наскоро,а сега съм вече на вълна -обновяване на летния гардероб и ето първото лотче,което скалъпих,само все още се чудя цветчето дали да е закачено на блузката или да го сложа на диадемка Rolling Eyes

# 702
  • Бургас-Несебър
Бих го сложила на диадема. Цвете шарено, на шарена блузка - не. По-скоро едноцветно цвете, ако държиш да има.
Иначе аз бих сложила съвсем финни панделки от синя корделка. Ето такава имам предвид. - 3,4,5 около врата и рамената.

# 703
mama na dili, как успяваш толкова бързо да шиеш такива красоти?Като фабрика за детски дрешки си  Grinning.Много е шик лотчето. И аз мисля, че е по-добре да сложиш цветето на диадема!

# 704
  • Пловдив
mama na dili,
Невероятно комплектче. Много изпипано!
даде ми стархотна идея за този колан! Много е лесен, функционален, ефектен...
Но да направиш вътрешни джобове отзад!? - не бих си го причинила и то за детско панталонче Laughing
Явно имаш доооста търпение!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт