ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 595
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
silvi.d, големият ми син първия месец беше наддал само на кърма 2 кг. , пък аз загубената се тюхках, че нямам кърма  Rolling Eyes през следващите месеци наддаването стана по-умерено. Чак пък да ти се карат лекарите, че бебето ти яде..хм, не ги разбирам аз нашите педиатри.

Аз отново имам въпросче към ЛЛЛ. Преди време писах, че бебчо суче по 5 минути и ака 2/3 пъти. Буквално от днес за утре всичко се промени. Сега ака след всяко ядене и имам чувството, че се задържа по-дълго на цицата. На какво се дължи това? Някой беше постнал линк с бебешките акита. Това, че ака всеки път не е повод за притеснение, не значи , че е диария , или? newsm78 Като консистенция е доста течно и голяма част попива в памперса. Сякаш му понамаляха газовете, но това е може би защото ги вади по-начесто, а не ги събира по половин ден в коремчето.

Друго исках също да разбера, има ли храни, които повлияват отрицателно на лактацията?

Уф,до нас ще строят два блока и от вчера бръмчат с едни резачки и кълцат поголовно дървета. Що борчета заминаха...Най-ми е жал за един огромен орех, който още не е срязан, но вероятно и на него няма да му се размине. Като се нанесохме толкова ми харесваше. Прозорците ни гледат към една нива- зеленина, охлюви птички, щурци... Сега ще построят някакви бетонни чудовища, ще асфалтират всичко и ще засеят някаква мижава трева. Част от нивата беше засята с гладиоли и слънчогледи и можече да ходи човек и да си бере цветя срещу доброволно заплащане в една касичка. Не ми е по вкуса нещо урбаницацията. Май не съм за столицата а за някое сбутано село  Sunglasses

http://fatwombat.snimka.bg/details/neu.547442.24679362

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 11:47 от fat.wombat

# 166
Има ли още момичета с болки от епизиотомията  newsm78
Аз все още усещам болка и като пипна хич не ми е приятно  Sad Много се сдухах снощи. Дано да мине по-скоро. Аз имам още 7кг да сваля...Ще питам док. кога мога да почна упражнения.
Корема ми почти се е прибрал, но имам толкова стрии, че мога да изнасям за чужбина  Crazy Crossing Arms На всичко отгоре и на едната гърда имам...като слънце е  Crazy А нямах особен успех с кърменето  Sad

Изобщооо...снощи си поплаках малко  Blush

# 167
Момичета, днес имам рожден ден и черпя с това

и това

Сега се връщам да чета  Wink

# 168
ООООООООО, forest_veil, явно хормоните ти са започнали да се нормализират  Peace Нивата на хормона на бременността т.е. хормона на щастието явно са спаднали чувствително, щом си се "сдухала". Това е съвсем нормално.
Аз имам още 8кг. за сваляне. Правя 20 минутна гимнастика почти всеки ден от 2 -3 седмици. Епизиотомията не ме боли, но си я усещам определено като по-плътно място. Ей сега се облякох за разходка и хич не се харесах. Обаче от опит знам /че нали вече веднъж съм раждале/, че нещата се нормализират и дори известно време след раждането бях по хубава и по - женствена от преди. И с теб ще стане така, ще видиш!

Фат, това със строенето на блоковете го преживях когато Ния беше бебе. Точно срещу нас през улицата построиха голяма кооперация и имаха наглостта да изливат бетон посред нощ, и изобщо да работят и през нощта на едни силни лампи. Ама като имаха пари предприемачите и си бяха платили и на община и на районно...Е, добре че бебетата спят и специално на Ния това не й пречеше, но мен ме изкарваше извън нерви.

Вчера бях на преглед - всичко ми е добре. Дори ако не кървях /нали с това смотано хапче Ескапел така си дообърках хормоните, че сега ще тека още не знам колко време/ док. каза че можеше да ми сложи спиралата. И ме е яд сега.

Моето бебе също от известно време ака по - рядко - 1-2 пъти на ден, но не ме притеснява, въпреки, че на нея не й е много комфортно на моменти. Мисля, че това е само някакъв кратък период на нагласяне и ще отмине.

Да ви се оплача, вчера ходих да си черпя колегите / аз съм от скоро с тях - малко преди да забременея отидох в този колектив/ - знаеха че ще ходя и не се бяха подготвили - поне едно цвете да ми бяха купили. Не че им искам подаръци или нещо такова, но то пък за каква липса на уважение говори това...

И да си похваля кучето - много е умно, вече свикна със новата ситуация у дома и стана много послушен - научи какви са новите правила около бебето и много рядко се прави на разсеян и не ги спазва.

Стана дълго, излизам на дебелата сянка на разходка.

Ади, честит рожден ден! Щастие и здраве ти пожелавам!

# 169
Здравейте сладуранки.
Ади ЧРД, пожелавам ти много семейно щастие и много любов около теб.
tzveta33, разбирам те напълно как се чувстваш спрямо колегите ти, аз пък работя от 5г в този колектив и аз не получих подарък, то просто си е до хората, като не се сещат. Аз докъто бях ги ръчках да купуваме за всеки повод по нещо, но явно са го правили на сила, щом сега никой не се сети за мен. Не че и на мен ми е за подаръка имам си всичко, но това е едно уважеие, както и да е.
fat.wombat , разбирам те напълно , защото и при нас е така, тук пък сме спечелили по някакъв евро проект пари и се копае и асвалтира на общо основание, какво да ти кажа карам количката по камъни, ужас е тропат машини и ни будят сутрин в 8 часа, но поне ще стане хубаво  Peace.
За кг аз имам още 7 8 да свалям, но нещо май не се получава без диетка. Дайте линк към упражнения, който правите аз правя само едни за стегнат корем в нета ги има, но то няма и 5 минути и това е. Ще се радвам ако споделите нещо. Сега като тръгне каката на училище и ще имам време за упражнения. майките с две деца, подзряли ли сте се големите да са се променили и по-да не слушат? Аз имам такива подозрения, дано отмине скоро, че ще лудна. И аз си поплаквам от време на време ей така, всичко ме дразни, даже си мислех, че ме е хвалана след родилна депресия. Ох, олях се айде приятен ден.

# 170
Здравейте, хубавици   bouquet
Най-накрая изчетах всичко  Mr. Green много ви благодаря от сърце за пожеланията по случай вчерашната месечинка на Лаура   bouquet честито на всички празнуващи днес месечинки, а на Ади - годинки - да си жива и здрава, много обичана мама и съпруга   bouquet
Свекитата са още вкъщи и ми късат нервите много стабилно, за малко да я набия преди 5 дни и оттогава се опитва да ме дразни по-малко, но аз така съм яхнала метлата, че само като ми се мерне ми идва да я разкъсам, да не говорим като си отвори устата да ми говори (поучава), вече не я псувам дори на български, направо на италиански пердаша, да се обижда, ако ще - не мога вече.
Ще се опитвам да се включвам по темите - за лохиите - имам още, ужассс. Пъпчето още не ни е паднало, вече не знам какво да я правя бамбина. Коремът ми си е чувал все още, стрии си имам на корема, форест и аз ще изнасям  Peace Кърмя, засега успешно, дано нещо не стане от този стрес вкъщи. Упражнения все още не правя, страх ме е, нека първо док ме види след седмица и мисля да започвам пак с тениса, ако той разреши. За колажа - ще се включа и аз  Mr. Green За среща на софийските мами - абсолютно "за", кажете кога и къде и ме бройте, вече съм моторизирана с по-голяма кола, така че нямам оправдание, че не ми се събира количката на бебето  Mr. Green за ваксините - въпрос на избор, поставяме ги на малката, в понеделник сме на преглед и ваксинация, надявам се да мине добре и да не пищи много бебка. И Лаура започна да повръща след ядене, забелязах, че ако съм й давала вода (аз й давам вода) по-скоро от 30 мин.преди ядене или ако я пораздруса баща й след ядене - повръща. За коликите - колийф (левче капката) действаше, сега давам само инфакол и засега работи, ще видим по-нататък.
Спирам, че чаршафаросах  Mr. Green
Хубав и слънчев ден от мен  Hug Hug Hug

# 171
Ох, а на мен тези лохии вече се точат 2 месеца. От няколко седмици са оскъдни и със жълт цвят, но все пак ми създават дискомфорт. А от 3 дни имам и кръв в изпражненията. Вероятно се касае за хемороид, но все пак не ми се ходи на лекар поне докато не се изчистя от тези лохии. На гинеколог също не съм ходила поради тази причина, но май ще взема да го посетя следващата седмица.

Нутела, наблюдавай пъпчето да не загнои, да не придобие неприятна миризма. Ако всичко около него изглежда нормално сигурно няма повод за притеснение. Нашето го третирах с АБ, заради кървенето, което получи на 4-я ден и едно синьо лекарство и завъртах по посока на часовниковата стрелка. После като падна още няколко дни само със спирт почиствах. Дали не е добра идеята при вас да посипмаш отгоре АБ-пудра, напр.топоцин. Като че ли по - бързо засъхва с нея, но все пак се консултирай с педиатъра.

# 172
Здравейте милички  Hug
Аз дооправих багажа и вече сме готови за път към морето newsm01

АдиЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА  newsm51 Здраве,щастие и много хубави моменти с любимите ти хора
Честита месечинка на всички които празнуват и Честита 2-ра месечинка на Цвети

Имам въпрос към консултантите на ЛЛЛ:След 3 седмици съм на сватба в Пловдив и съм притеснена относно кърмата ми как да я съхранявам чак до другия ден докато се приберем в София.Знам,че мога да я държа в хладилник(така правя понякога и в къщи) или във фризер,но къде да я оставям докато съм на самото тържество.Незнам дали е удачно да моля персонал от ресторанта да ми я замръзяват в техен фризер newsm78 и колко време след като е стояла кърмата в хладилник или фризер мога да държа навън докато пътуваме за София?И колко време може да издържи прясно изцедена кърма без да я поставям в хладилник или фризер?
Благодаря предварително  Hug

# 173
Благодаря на всички за пожеланията  Hug

Честити месечинки на всички празнуващи бебоци   bouquet
В нашата тема всеки ден е празник, супер  Mr. Green

shturchaki , ЛЛЛ бяха пуснали този линк за съхранение на кърмата
http://docs.google.com/Edit?tab=edit&docid=dhhp7557_0kdknj7&pli=1
Приятно изкарване на морето  Party

nut_ella
, свекърва ти няма ли да си ходи???нали си търсеше жилище в България?

Момичета, за пъпчетата - сигурни ли сте, че ги третирате правилно? Не искам да поучавам, а само да споделя, че на курса акушерката ни учеше да се третира кой с каквото си третира точно на мястото /вътре, под щипката/, а не около, защото така няма да падне.

Аз няма да празувам, само ще водя мъжо на бира някъде довечера до часа за банята. Догодина на юбилея ще празнувам и малчо ще тича покрай нас  newsm68

Приятен ден ви желая  Hug

# 174
naiema, благодаря ти за съвета за пъпчето  Hug аз след почистване със спирт слагам антибиотик - сулфатиазол (заместител на топоцин, който ми дадоха в аптеката), ще завъртам и по часовниковата стрелка, засега не забелязвам загноясване, даже все си мисля, че пъпчето е изсъхнало и ще падне всеки момент, но резултат - никакъв. Надявам се в понеделник докторката като го види да каже, че е готово и да го махне, ако не е паднало до тогава.
Ади, точно под щипката почиствам, пъхам навсякъде, даже и обливам с капкомер и нищо  newsm78. А свекито е тук до 28-ми, за къщата - да, т.е. аз й търсех, ама на нищо не се спира, щяла да мисли, по-добре да размисли и да си вземе някъде на топло и морско място къщичка отколкото до нас  Praynig

# 175
Ади мерси мила за инфото  Hug явно съм пропуснала,сега ще я прочета

# 176
Привет Simple Smile

Честит Рожден Ден на Ади !!!  - много здраве и късмет Wink

Да ви кажа искрено завиждам на всички дето ще ходят на море! з днес даже се поскахар с мъжо заради това.... ама както и да е Wink
ние днес не можахме да излезем сутринта, но за това пък тази вечер в града има на площада безплатен рок концерт и ще сирят известни бг групи , но аз най-ще се радвам на Б.Т.Р Simple Smile)))
Чаках днес мъжо да ми донесе от Пловдив си поръчах слинг през продавалника, ама нещо на можахме да се разберем с жената, та ма няма да ме огрее днес Simple Smile)
Аз да ви кажа и аз си направих доволно стрии ( които се показаха последните 2 седмици преди да родя) А за килата, уж си ги върнах, а днес се меря  - какво  да видя качила съм 1 кг.   Shocked Така се радвах , че даже ламтаях да свалям повече.... ама ще я видим тая работа....
Айде стига толкова че ми се схвана ръчицата Wink

# 177
Ади, честит рожден ден! Бъди здрава, усмихната, обичана и желана!

# 178
ЧРД на АДИ!!!   bouquet  newsm59

Честита месечинка на празнуващите мъничета  baloni

# 179
Здравейтеееее  Hug
преди всичко ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АДИ! Да си жива и здрава, много щастлива и още по-обичана!

Виждам, че коментирате стриите ... та аз до последно нямах.Наистина нямах. И като влязох в болницата и направиха секциото....  ooooh! около пъпа ми е красота неземна.
Обаче гледам да не им обръщам много внимание, че само това ми липсва на главата да го мисля.Не мога да разбера, защо всички се обаждат на моя да питат как е детето и как съм аз, ами не ми се обаждат на мен  Crossing Arms . Все едно ме няма,така се чувствам.Добре, че баща ми идва да ми помага от време на време, че иначе съвсем ще полудея.... Ей за това пък аз си поревах вчера, щото ми писна от всички в родата.
Килограмите .... не знам какво да кажа за тях.Ту качвам, ту свалям, общо взето на никъде не съм.Поне се успокоих, че диетите не се отразяват на качеството на кърмата.Сега само воля трябва да намеря и готово.
За акането Даниел има дни в които ака по 1-2 пъти на денонощие, друг път е на всяко хранене.Четох, че кърмачетата, които са САМО на кърма могат да се изхождат и по 2 пъти в седмицата и пак е нормално.
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
 - Как да съхранявам кърмата, когато сме на разходка? По принцип изцеждам кърма и така я давам на бебо.В какво бих могла да слагам шишето с мляко, за да не се разваля, когато сме за по-дъло навън?Имам предвид прясно изцедена кърма, не от хладилник?

Оф, това беше от мен за сега, отивам да готвя,пък после ако има време ще намина пак   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт