ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 610
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Ади, честит рожден ден, да си щастлива майка и обичана съпруга и весел празник.

Честита месечинка на всички от днес и вчера.

# 181
silvi.d Hug,Дани се роди 4 110гр,изписаха ни 3 790,а вчера в групата за кърмене го теглих,беше 5 770гр!Ние сме само на кърма!
  Да споделя само,че намалих разхода на абсорбиращи подплънки с повече от 50%,благодарение на едни колектори на Медла-хем събирам по околко 300мл!
  Прегръдки за всички и до скоро!  bouquet

# 182
  • София
Ади, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много обичана и безкрайно щастлива!

Честити месечинки на всички, навършващи ги днес!

# 183
Ех, най сетне в Родени  Hug
Аз докато се впиша ще свърши темата  ooooh!
Мама вече е при мен и ще имам повечко време  Wink
Моята Софи разсте и вече гука, издава и други звуци и мнооого ритка и се смее. Скоро ще пусна снимчици в албумчето ни.
Само мернах че някой питаше за слинг - взех Премакс, но нещо бебка е много свита вътре и сега ми е свободен, ако някой го иска да пише на ЛС  Peace

Поздрави на всички  Hug

# 184
  • Варна/Сливен
Честит рожден ден на Ади да си много обичана майка и съпруга   bouquet

Честити месечинки на всички навършващи ги днес  Hug
Днес бяхме при педи заради повръщането моя хубостник за 10 дена е надал 400 гр. доки каза че повръщал от лакомия и да му понамаля малко храната и че не е нещо притеснително бях си втълпила че може да има ГЕР или вродена стеноза на пилора яко се бях спекла и притеснила поуспокоих се малко след прегледа  Simple Smile
Тук в Сливен сме нямало детски ортопед най наблизо имало в Ст.Загора да помоля някоя мама от Ст.Загора да ми препоръча някой при който са ходили  и е доволна  bowuu
Лека и спокойна вечер от мен  Hug Hug

# 185
Багажа е вече в колата,всичко е наредено,сега само влизам да си взема душ и лягам да спя защото съм труп.Бебик е долу при баба си и дядо си там ще спи докато станем,(а това ще е към 3 някъде) за да се понаспим и най-вече мъжо,че го чака шьофиране.Нямам търпение да се топна в моренцето  sport027,от една година не сме си ходили на Варна и въобще на море,а друг път по това време сме били на няколко морета,ноооо има време пак да се започне ходенето,само живот и здраве да има.
Пожелавам ви лека вечер сладурки и ще се включа от Варна в следващите дни  Hug  love001

# 186
Аз само да кажа лека нощ и преди всичко да ви благодаря за сърдечните поздрави  Hug
На всички ви желая много здраве и прекрасни мигове с малките съкровища   bouquet

Абе мойто момче много се лигави последно време. В смисъл, че има обилно слюноотделяне. При вас така ли е? Забелязах го от 1-2 дни насам и ми е интересно.

Айде лека и спокойна нощ на мамите и бебчовците  Hug
shturchaki , на вас лек път и много приятни мигове на моренцето  Heart Eyes
Аз за море не мога и да си помисля с тези телеса, дето си имам...  Tired дано догодина вече да съм по-представителна и да имам смелост да се хвърля по бански  Praynig

# 187
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АДИ И ЧЕСТТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ  Hug  bouquet

silvi.d Радвай се, че детенце ти е ндадало и е компенсирало ниското тегло, при мене и двамата ми сина са родени с по-ниско тегло и за 40 дни са ндаавали по 2 кг  Peace

Цвети* съхранявам кърмата в термобокс на Томитипи, до сега проблем не сме имали  Peace

elisalou
Hug Hug аз 300 мл на три цедената ги правя мила  bowuu, ама това твоито е няма такъв млеконадой  ooooh!

shturchaki чудно е на моренцето, и на бебо му се отразява много добре  Hug. За свадбата можееш да ползваш хладилна чанта, ако не се цедиш на всеки 3 часа, а направоиш малко по-голяма пауза напр 4 и така 2 пъти ще можеш спокойно да я съхраниш до София и да я прибереш в камера. Ако това те притеснява слагаш шишето в Термобокс и го връчваш на ресторанта да го приберат   Peace

Адди1 хич не ми пука за телесата, макар че съм зловеща гледка, няма да си лиша здравето и децата от това удоволствие заради сланините по дупето си  Crossing Arms Който не ме харсева да не ме гледа  Naughty

Аз вчера направих една страхотна глупост и докато режех на бебо ноктите, го клъцнах  Cry, колко кръв изтече и колко плака няма да ви разказвам, просто реших докато се кръмим да ги резна, че се дереше по лицето и то стана белята. Сега е с превързано палче и ми е много смотано  Tired
Ама просто умората си казва думата, дано сега мъжо като е при нас повече да се включва, макар че ако не му кажеш, се прави на  Whistling

Не мога да не се похваля, че откакто съм тук и плувам и спазвам режим на хранене ( доста стриктно ограничаване) съм - 9кг, остават ми още 20   Twisted Evil

Това успях да запомня сле дкато се цедих  и спя с едното око  hahaha

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 06:28 от jen

# 188
Добро утро  Grinning

Изпратихме тате на работа, бебка папка, а мама пие кафе и си чете във форума, направо приказка!

Ади, с малко закъснение - Честит Рожден Ден, бъди жива, здрава и много обичана!

tzveta33, жалко за колегите ти, а може и да са по-недосетливи!Аз се радвам като малко дете на всеки бебешки подарък, без значение колко е голям или скъп.
shturchaki1 хубаво да си изкарате на морето!
Аз килограми трябва да качвам, но пък все още си имам коремче все едно съм преяла стабилно.

Момичета, от няколко дни не давам капките за колики /Инфакол/ и Никол ми се струва, че ака по-често и по-лесно.Преди й се случваше по веднъж на ден и то с голяма мъка, а имаше и дни в които пропускаше.

Чао за сега, приятен и поспалив ден ви желая!

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 12:53 от kKristi

# 189
Добро утро, момичета!

Тъкмо щях да сервирам закуска с кафе и видях, че Кристи ме е изпреварила с кафенцето Hug Така че ще сложа само едни мекици  Wink

Жени, и аз веднъж порязах Матей докато му режа ноктите Embarassed Той се нарева тогава, но кака му видя че не е хубаво да мърдаш докато ти режат ноктите и вече е много послушна  Grinning

Ади, и ние се лигавим от доста време и си лапаме целите юмруци все едно зъб ще вадим  Laughing

Матей вече взе да гука и ми е толкова приятно да си легна с него и да почнем да си "говорим". Много се усмихва дори понякога все едно се смее с глас  Laughing

Лек ден ви желая!

# 190
Здравейте и от мен! Чета ви докато кърмя, но не мога да пиша. Тези дни малката спи само навън, а вкъщи само мрънка и реве. Момичета, които давате биогая има ли някакъв ефект за коликите, че се чудя дали да го взема? Засега сме само на еспумизан.
Честит рожден ден на Ади /на патерици/!
Честити месеченки на всички тези дни!
Моята бебка почти постоянно си лапа ръчичките, та си мисля дали кърмата не и стига, но ще почакам до 30-ти, когато сме на консултация да видим какво ще кажат. Иначе си и ака по 3-4 пъти на ден.
Спокоен ден на всички  bouquet

# 191
  • Карлово
По този повод - питане към ЛЛЛ: знаете ли дали гореописаната смес от мед и канела би повлияла отрицателно на лактацията?
Ракаус, по-скоро не би следвало да повлияе върху лактацията. Но както и с лекарствата, при някои организми е възможно да се отрази по малко по-различен начин, затова наблюдавай себе си и бебето, дали има промяна в напишканите памперси, в цвета на урината, жизненонстта на бебето.

Имам въпрос към консултантите на ЛЛЛ:След 3 седмици съм на сватба в Пловдив и съм притеснена относно кърмата ми как да я съхранявам чак до другия ден докато се приберем в София.Знам,че мога да я държа в хладилник(така правя понякога и в къщи) или във фризер,но къде да я оставям докато съм на самото тържество.Незнам дали е удачно да моля персонал от ресторанта да ми я замръзяват в техен фризер newsm78 и колко време след като е стояла кърмата в хладилник или фризер мога да държа навън докато пътуваме за София?И колко време може да издържи прясно изцедена кърма без да я поставям в хладилник или фризер?
Благодаря предварително  Hug

shturchaki, видях, че момичетата от темата вече са ти пуснали линка с таблицата за съхранение на кърма. Дори и да има възможност да я замразиш в ресторанта, при транспорта до София най-вероятно тя ще се размрази и няма да можеш да я замразиш отново. Затова може би най-удачно ще е просто да изхвърлиш тази изцедена кърма.

ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Как да съхранявам кърмата, когато сме на разходка? По принцип изцеждам кърма и така я давам на бебо.В какво бих могла да слагам шишето с мляко, за да не се разваля, когато сме за по-дъло навън?Имам предвид прясно изцедена кърма, не от хладилник?

Цвети, предвид твърде горещите дни, може би 2-3 часа е оптималното време, за което би могла да остане кърмата на тази температура. Вариант е напр термочанта, каквито продават за хранещите с АМ. Или друга термочанта, може дори охладители да се сложат вътре. Пак припомням таблицата за справка.
http://docs.google.com/Edit?tab=edit&docid=dhhp7557_0kdknj7&pli=1

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 10:37 от микки

# 192
  • София
Да ви почерпя за месечинката на Йоанна:

Честито и на Георги на мама Slancheva84, на Калоян на мама ladybird и на Никола на мама Aneliq423!

микки, благодаря за отговора. Ще пробвам, пък ако видя нещо притеснително, спирам.

Джен, и аз клъцнах Йоанна веднъж, много криво ми стана  Cry Оттогава й режа ноктите само когато е дълбоко заспала.

Стрии аз нямам, но ще започвам битка с килограмите, имам към 8 за сваляне.  ooooh!

Ваксини слагам, за мен лично това е по-малкият риск.

Смърфиета, аз давам Биогая, но не самостоятелно; давам и Колийф. Колики вече имаме много рядко, по-скоро като изключение, но не знам дали се дължи на Биогаята.

Щурчаки, приятно прекарване на морето!

# 193
  • София, св. Троица

Аз отново имам въпросче към ЛЛЛ. Преди време писах, че бебчо суче по 5 минути и ака 2/3 пъти. Буквално от днес за утре всичко се промени. Сега ака след всяко ядене и имам чувството, че се задържа по-дълго на цицата. На какво се дължи това? Някой беше постнал линк с бебешките акита. Това, че ака всеки път не е повод за притеснение, не значи , че е диария , или? newsm78 Като консистенция е доста течно и голяма част попива в памперса. Сякаш му понамаляха газовете, но това е може би защото ги вади по-начесто, а не ги събира по половин ден в коремчето.

Друго исках също да разбера, има ли храни, които повлияват отрицателно на лактацията?

Здравей fat.wombat,
Чудесно е, че откликваш на нуждите на бебето и го оставяш да суче толкова дълго колкото желае.  HugВ първите месеци от живота си бебета растат и се развиват много бързо и за това напълно възможно понякога да има по резки промени в поведението им. Около първия месец бебето може да премине през криза на растежа. В този период често се случва бебето да суче по-дълго и/или по-често. Така, то си заявява следващите по-големи количества мляко, които да отговорят на нарасналите му хранителни нужди.

Времето, за което бебето се наяжда може да не е толкова важно, колкото дали в това време то суче ефективно и дали успява да достигне до по-задното и по-калорично мляко.  Всъщност, бебетата, както възрастните могат да се хранят различно всеки път. В случай, че Габриел има колики, именно по-задното мляко би могло да облекчи дискомфорта му, тъй като то съдържа важни храносмилателни ензими. От по-предните ти постове разбирам, че Габриел е наддал 1200гр. за първите 25 дни, което всъщност е много добре и може би означава, че на него 5-6 минути сукане са му достатъчни.
Много е добре, че следиш памперсите, наистина те могат да са добър ориентир за това дали бебето се храни добре. Относно консистенцията и цвета на изпражненията е възможно да има известни отклонения, които могат да се дължат, на промени в храносмилането, леко неразположение или на храна, която майката е приела.

Не е известно да има храни, които да влияят отрицателно върху самата лактация. Възможно е да има храни, които да предизвикват алергия при бебето, но дори и тогава те се въвеждат постепенно в менюто на майката.

Би могла да обърнеш внимание на напишканите памперси, дали имат някакъв цвят или по-силен мирис. Можеш да провериш дали бебето е добре хидратирано, като следиш тургура на кожата(след натиск цвета на кожата трябва да се възстанови бързо), влажността на лигавиците, мириса на урината(при дехидратация урината е малко като количество и със силна, остра миризма), както и дали детето е жизнено и енергично, когато е будно. В случай се притесняваш може да е добра идея да се консултираш с педиатъра на Габриел. Ако педиатъра е потвърди, че Габриел е физически здрав, тогава вероятно тези изпражнения са нормални за него. Някои изключително кърмени бебета се изхождат всеки път след хранене, други пък го правят веднъж на няколко дни. Обикновено изпражненията са жълтеникави редки като консистенция, може в тях да има нещо като малки топченца, възможно е и да са по-воднисти. За разтройство се считат повече 12-16 изхождания за едно денонощие. Тук , Бу е превела откъс от книгата The Womanly Art of Breastfeeding (Нежното изкуство на кърмене). Предполагам, че ще представлява интерес за теб. Възможно е, с възрастта Габриел да започне да се изхожда на по-голям интервал, но докато е само на кърма е по-вероятно изпражненията да си останат все така жълтеникави и кашести, без особен мирис, което е напълно естествено.

bouquet

# 194
Ади, тъкмо щях да ти пиша, че и аз се притеснявам, но на който не му харесва да не ме гледа и гледам, че Джен е  писала същото. Оня ден обикалях за цял бански и като пробвах и се гледах в огледалото ми се ревеше, но не мога да ги скрия и нищо не мога да направя за момента. Лека полека се надявам да оправя положението. Аз на всичкото отгоре съм много бяла и просто се чудя кое е по- лошото, че съм като бледоликите нападат или че съм парад на божествени тела, но морето няма да пропуснем, защото мен ме е срам да се покажа.
Аз изкарах една безсънна нощ и двете бебета се конкурираха кой да ме държи будна. Все едно се бяха разбрали на смени да ме тормозят, че да не мигна цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт