Как да се покажа на плажа си знам благодарение на Дюкан - 254

• 42 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Верони, честита годишнина и от мен  bouquet

# 241
Добро утро.
Ама Мимс голям риболов му удари. Но пък може да е добре дошло за нас  Mr. Green , защото ще я поздравим с част от една забавна песен.....  "Хванах, хванах сто шарана и една голяма мряна...." и току виж ни почерпила - рибата е най-големият ни приятел в режима !
Вече съм във втората седмица на втория ми месец от трета фаза /ама , че го казах и аз  Laughing / и нещата продължават да са ок. Движа се в рамките на 58,5-59,3 кг. Мерките също са стабилни , обаче определено има окръгляне в корема  Confused Но доктора не напразно казва в трета да се включи спорт....но да видим кога ще се наканя и за това... Thinking А пък дюканският ми мозък съвсем е изперкал - тотално е променил рецепторите ми за усещане на вкусове - тази сутрин си ядох сладкиша от стр.6  Twisted Evil направен по начина на Натали - т.е. с 1 с.л. нес кафе и 1 с.л. какао - еми не ми хареса толкова , колкото само с нес кафе  newsm78 луда работа.
Другото , което е , че успявам да се заситя от много малко храна, но по стар навик никога не оставям нищо в чинията си. Но ще се науча да го правя , защото пък не искам да си сипвам допълнително , ако току виж малка порция не ми стигнала и вземе , че ми стане навик да ям по две малки порции  Mr. Green  Ууужааас - много съм се смахнала  newsm09  но карай да върви  newsm48

# 242
ДобрЮтро прекрасни smile3507 Страхотна нощ за годишнина изкарахме. С мъжо решихме, че е крайно време да изместим кошарата в детската стая. Уж през деня й хареса на малката, но през нощта... Като почна едно плачене и ставане от моя страна и ходене до другата стая да я успокоявам. След 2-3 ч. вече бях капнала и оттам нататък мъжо застъпи Tired Ако бях спала добре можеше да имам по голям минус, но и -800 гр. за протеинов ден не е лошо. Чудя се дали и днес да не си го направя протеинов Thinking Дали няма да е прекалено в четвърта фаза да имам два последователни протеинови дни newsm78 Така утре може и 62 и нещо да видя на кантаря, че в последно време все се върти над 63 кг. Close

isache и ти си ранобудна майчица... Да ти кажа при мен мерките на корема взеха доста да растат и това вече ме притеснява. На снимките в албума си съм на 63 кг и там коремът ми е прибран, но сега на 63 кг. е направо ooooh!

# 243
Верони, честито миличка! Hug Аз пак със закъснение, ама...  Blush
Не знам какво да те посъветвам за протеиновите дни, че... Нали ме виждаш къде се мотам още Rolling Eyes...

isache, все се каня да те питам - колко си висока?

Айде! По-късно пак ще намина, че ме чака пране, чистене, а и на фризьор смятам да ходя ooooh!!

# 244
Да се оплача и аз-при мен има голям застой.Вече почти месец не съм мръдвала надолу.Защо се получава такаааааа.Режимна съм а кантарът не помръдва.

# 245
  • Варна
Да се оплача и аз-при мен има голям застой.Вече почти месец не съм мръдвала надолу.Защо се получава такаааааа.Режимна съм а кантарът не помръдва.

За съжаление,мила,понякога и това се случва!Виж ме мен - вече втори месец нагоре-надолу и килограмите все към 63 се въртят... #2gunfireА исках да сваля още 3-4,преди да вляза в трета.Казала съм си,обаче,че ще си изкарам и тази мецечинка във втора и какъвто и да е резултата - влизам в трета и това е!Няма смисъл да се мъча повече - явно организма си знае кое е оптималното тегло за него... newsm78
Сега обаче имам един така да се каже "организационен" проблем.Започвам нова работа и в момента ходя на обучение.Вчера ми беше първи ден.Изришно попитах от колко до колко ще е обучението,за да мога да си направя сметката кога и каво ще ям.Отговориха ми,че в 09.30 започва и първите 3-4 дни,когато всичко е теория,ще продължава максимум до 15.00-15.30часа.Направих си сметка,че при това полужение най-вероятно ще има обедна почивка и ще мога да намеря някъде заведение или кръчмичка,където да хапна нещо режимно...Да,ама не!
Сутринта станах в 06.00,хапнах си триците към 07.00 и отидох.Към 10.30 имаше 10 минутна почивка за по кафе и цигара,а аз вече бях гладна.Към 13.00 ни пуснаха пак в почивка за 20-тина минути,които са крайно недостатъчни да ходя да търся кръчми в този непознат район.Тончо срещу офиса има павилионче за кафе и разни дреболии,та колегите дъвкаха солети и кроасани,а аз само преглъщах... Sad Пуснаха ни да си ходим в 14.30,а на мен вече ми се виеше свят и треперех като лист!Добре,че поне си бях взела вода!
Прибрах се вкъщи към 15.00 и нещо и излапах една цяла печена скумрия...Засити ме,но ми стана лошо на стомаха от нея.Друг път една скумрия въобще не ми се опира,а вчера сякаш бях погълнала слон!Помислих си даже,че ще я повърна,но легнах и съм заспала.Когато се събудих след два часа всичко вече беше наред,но съм наясно,че това въобще не е хубаво.
Сега се чудя какво да правя следващите дни.Явно организацията ще е подобна поне до вторник-сряда,докато мине теоритичното лекторно обучение!Главата ми не ражда какво мога да си напъхам в чантата,което хем да е режимно,хем да е сухо,хем да не се скапе от жегите... newsm78Помислих си за варени яйца,но някакси не ми е удобно да извадя варени яйца и да ги дъвча пред колегите.Всички филийчици и курабийчици,които съм правила,са със трици,та ще си превиша дневната доза на триците...Сладкишите пък са с желатин или кремове,които в чантата ми ще станат... #Crazy
Момичета помагайте!Дайте ми идеи какво да си приготвя утре,че да издържи до понеделник на обяд на топло... newsm78

# 246
  • Пловдив
Кати, просто закусвай с нещо друго, като оставиш триците за там.

# 247
  • Германия
Имам въпрос... Вие получавате ли газове от подсладителите? Някъде четох, че е от тях. При мен очевидно се проявява.
Доста неприятна ситуция се получава, особено като съм на работа  Thinking

И аз не съм забелязала такъв страничен ефект на подсладителите. Всъщност, забравих какво е метеоритен корем откакто съм на режима. Преди живеех на Еспумизан перлите - бяха ми станали задължителният десерт от менюто ooooh!

Колкото до пропуснатите възможности и шансове, Скарлетче, аз си поддържам собствена, разностилна теория. Не намирам стандартният съвет с позитивното мислене и нагласа за ефективен, отдавна ми се струва дежурен и като всяко служебно нещо излязло от ефективност. По никой начин не омаловажавам хората, които винаги го дават Hug, обаче аз не го правя - прилича ми на маркирано съчувствие, когато излиза от моята уста. Азбучна истина е, че трябва да се мисли и настройва позитивно, а когато някой сподели, че му е трудно да ги поддържа в даден момент, проблемът му не е в това, че си е забравил азбучните истини. Неудовлетворението от миналото ми е част от мен и не се съпротивлявам когато ме атакува. Единственият начин да се справя с него е да го преработя наяве, за да не става това на подсъзнателен етаж - да ме яде докато спя, например. Пропуснатите ми шансове са част от мен и се научих да ги обичам. Не се успокоявам, че така е трябвало да стане и всяко  зло е за добро - хич не ми помага при криза на мисленето това, ама хич. Приемам, че съм постъпила, както съм счела за нужно и съм го взела съзнателно или пък не като най-вярно решение. Сиреч, се научих да си вярвам. Кризата на четиридесетака не е шега работа (говоря от опит) и ми е ясно, че човек има вече рутина и механизъм да се справи с нея. Което му е нужно, рядко е съвет и е просто да сподели. Аз се почувствах  близо до Скарлет, от споделеното в темата. Затова и кротко си поседях до теб, въздъхнах като прочетох и приех, че си един много разумен човек, който се съмнява в решенията си, понеже е и мъдро умен.  Hug

Верони, прекрасна годишнина! И прекрасни пожелания от мен.  bouquet

shanel1982
, разбирам те повече от добре и много ти съчувствам Hug. Да режимуваш в чужбина си изисква цялата воля. В началото прекарвах по 4 часа в хипермаркета, в четене на етикети, а живея от години в Германия и никога не съм пазарувала толкова дълго и внимателно. Записвах съвестно това, което съм открила, за да знам откъде да търся отново. При това изобилие, най-лесно е да хвърлиш опаковаката и да забравиш после. И на мен ми е минавала мисълта да си поръчам сирене от БГ, а в последствие установих, че тук има далеч по-обезмаслени и добри варианти - само трябва да се открият.  Време и четене на етикети му е майката.

Сега вече са останали съвсем малко неща, за които чета, а тук не намирам. Степчетата са едно от тях. Даже ми мина мисълта за мини разменна борса - аз мога да изпратя на някой желаещ течна стевия или стевия на таблетки (кафето е съвсем различно на вкус с такава) - не знам дали се предлага в БГ; обезмаслено какао 11 %, за което четох в рецептите на Тумба Лумба, че е трудно да се открие в БГ, а да получа степчета или болеро, които никога не съм опитвала.

Научих се да пиша директно на Смайлсчето  Hug, когато снимам и изпълнявам испанските рецепти, обаче това не мога да не споделя с всички.

Кръщавам този мус от зелен чай и лимон /стр.2/ - "Фантазé". Умопомрачително аристократичен десерт. Макар, че е напълно режимен за втората ми фаза, се комквам само веднъж в седмицата, на уикенда - чувствам се извънредно като го хапвам. Спазвам рецептата мot à мot и не внасям никакви изменения. Работя с гладка, обезмаслена извара (кварк, 0.2%). Добавям две-три капки лимонова есенция. Освен фамозен, друга дума не ми идва на акъла.

# 248
  • Варна
Кати, просто закусвай с нещо друго, като оставиш триците за там.
Това е идея,но 13.00 часа не и ли късно за трици?Нали е добре да се приемат сутрин?Аз поне винаги досега съм ги приемала за закуска... newsm78

# 249
Veroni всичко най-хубаво да преживеете заедно!
Страхотни десерти, направо се покапах... Кажете от къде купувате силиконовите форми за мъфини и кексове. Аз съм Бургазлийка - имаме Карфур, Кауфланд, Лидл...
Ilkmon можеш да си правиш палачинка с трици и с нея да завиеш пуешко филе. Носи си кисело мляко, спасява в такива моменти. Вярно е, че се шири мнението, че триците се ядат до обяд, но ако ги хапнеш в 13.30 не е чак толкова фатално, все пак не е преди лягане Simple Smile
Аз се заредих със скумрия, сьомга и сафрид. Сега остава гостите да си заминат и да реша да започна режима отново. Като ви чета се нахъсвам... но явно още не ми е дошъл решителния момент.

# 250
isache, все се каня да те питам - колко си висока?

Зашеметяващите 163 см   Laughing

Кали - и аз мисля , че няма да е проблем триците да ги ядеш в 13 часа и това ще е най-добрия вариант за момента.

Айс-Айс - силиконови форми има в магазините по 1 лев и в интернет могат да се намерят на доста сносни цени - само дето доставката ще ти струва , колкото още една форма , но ако си поръчаш няколко няма да е чак такъв проблем.

# 251
  • Испания
Здравейте!  Hug

Проблемите ми с форума от вчера продължават. В темата с отговори на модераторите видях, че има и други извън БГ, които чакат по половин час да им зареди страницата или да публикуват. Мама каза, че е сигнализирала за проблема, но явно още не е оправен. Да видим дали сега ще излезе нещо...

Кали, преди доста време бях писала какво може човек да си носи за ядене, когато не е у дома, но честно вече съм забравила. В момента се сещам за печени режимни кюфтета, птичи гнеза или руло Стефани, телешки дроб на скара, които като извадиш сутрин /преди да тръгнеш/ от хладилника, няма да се развалят до обяд, колкото и да е горещо. Можеш да ги завиеш в алуминиево фолио, за да не се товариш с кутии. Винаги, когато ми се налага да ходя да Мадрид /на 600 км от мен е/, си нося и закуски, и обеди, и вечери. Всичко опаковано поотделно. Също можеш да си вземеш и рулца от раци. Не съм преставала да ги ям от началото на режима и не съм имала никакъв проблем. Можеш да си вземеш и пиле, което си приготвила по начин, който ти харесва /на скара, печено в плик или изпечено върху сол, например/. Така ще си изядеш триците сутринта, в първата почивка можеш да хапнеш рулца и после това, което си си приготвила за обяд. Когато бях във втора и по улицата съм хапвала, без да се притеснявам.

# 252
Здр на всички  Hug от многоо време не съм писала (то няма и какво  Laughing ) , но ето ме отново тук и започвам от самото начало  Rolling Eyes и за да съм напълно режимна и за да не прегреша несъзнателно, имам няколко въпроса  ooooh! 1- Може ли да се пие английска сол? 2- Маизената (намирам я в доста Дюкаски рецепти)  обикновено царевично нешисте ли е и по колко е позволено на ден....?
Четох в темата на "Smileys" , че Дюкан препоръчва в случай на задържане да се пие зелен чай, никаква вода само чай по всяко време...но моя зелен чай, който е качествен не някакъв измислен  Mr. Green  като го направя не е много зелен, а тъмен...при вас как е? И има ли някакъв специален начин на приготвяне  newsm78 Благодаря предварително на всички  Hug Peace

# 253
Здравейте момичета!
Калинче, можеш да си направиш печени филенца от бяло пилешко месо. Те са суха храна, която можеш да завиеш във фолио. И хич да не ти пука, че не ядеш солети, царевички и др. такива боклуци. Значи тлъсти баници и пици може, а месце не- айде бе, да си гледат работата. А и Тони често ни е споделяла, как й се е налагало да препуска из улиците на Варна с пръжола в ръка. Wink Я си направи един Лахмаджун от рецептите на Смайлс и си го яж като дюнер. Peace
Ice-ice, силиконовите форми ги има във всички магазини за домашни употреби, но там са скъпички. В СБА до нас също видях, но и там ми се видяха скъпи. Моите ги купих от магазините за 1 лв. и ми направи впечатление, че там са по евтини.
>> Ba®ça_Ģĩ®L <<, хич и не ти трябва тая английска сол. Ако искаш да си чистиш чревцата се довери на трите лъжици трици. Peace Маизената е царевично нишесте. Аз си купувам на Биосет. Много е хубаво. То е от 60 гр. Дюкан позволява по 30 гр. на ден. Но е препоръчително да не надвишаваш 15 гр., което е една супена лъжица. При някои момичета злоупотребяването с нишестето пречи на свалянето. Нещо не ми стана ясно, защо трябва да пиеш само зелен чай? Аз днес изпих 2 л. вода, две чаши по 200 гр. зелен чай и две кафета. Като добавя и 200 гр. Кори от зърнастец в края на вечерта и ей го на 3 л. течност за деня Whistling

# 254
  • Плевен
Привет, сладурчета! Отворих си форумчето, защото нещо ми се ядеее! Така се нахъсвам, влизам в строя веднага и си ставам режимна! Пък и като мине време тук с вас и апетита, и грешните ми мисли се стопяват!
Да, както и Верони те е посъветвала, Кали - и аз това щях да кажа. Пилешки филенца и пържолки не веднъж са ме спасявали - нищо им няма да си стоят в дамската чанта няколко часа, Кали! Така е - другите могат да си ръпат какво ли не, пък ние да се срамуваме, че си ръпаме месцето!?! Нее - слагай мръвката и това е! Може и айрян в някоя половин литрова малка бутилка от минерална вода и си готова! Като прибавиш кафе в почивките, вода, вода, вода и нещата ще се получат. Слагала съм си и краставица в друго пликче - срязана на 4 парчета и си ръпам с едната ръка пържолката, с другата краставичката  Laughing Направо увиваш краставицата с пържолката на сандвич и във фолио.

>> Ba®ça_Ģĩ®L << , моят зелен чай също си е истински - на листенца. но не го държа повече от 1 минута в горещата вода и въпреки това става тъмен като черен чай да речем. Ти да не очакваш да е зелен на цвят? Колкото повече стои във водата, толкова по-тъмен и горчив става! Пий си по 1-2 зелени чая, но останалото да ти е чиста водица! Няма нужда от такива мерки като английска сол и наливане с литри зелен чай! Това с чая се прави 1-2 дни само при задържане.
Натали, имаме стевия и у нас вече. Сега се втурват да рекламират всичките й разновидности - течна, на таблетки и в сашета, които най-често се срещат в момента. В Кауфланд се намира и 11% какао на д-р Йоткер, както и нискомаслен котидж, ескуиза 0,2% и т.н.
То и ние се взираме в етикетите нон стоп, но вече като си набележим някои от дежурните продукти - си го грабваме веднага без кьорене наново! Аз сега изобщо не си купувам степчета, ползвам си вече стевията и не помислям за аспартамовите отрови в степовете! А пък в чужбина има тоолкова много млечни, рибни и месни деликатеси, чееее едва ли имате по-голямо затруднение от нас в България! Сиренцето от бг - саламуренкото ще почака до трета фаза. Отивам да пия едно прясно мляко 1,5 % с пакетче зелен чай - аз не търся като луда млека от 0,1% масленост, пък бъкащи от 3,6% растителни мазнини или нишестета. Киселото ми е 2%, прясното 1,5%
Лека нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт