Как да се покажа на плажа си знам благодарение на Дюкан - 254

  • 42 209
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 169
veroni76 мерси за отговора, относно зеления чай не си ме разбрала имах предвид, че Дюкан го препоръчва в случай на задържане да се пие, а ето го и откъса от темата smileys "Дюкански вкуснотии по испански и още нещо" бтв подравления за хубавата тема и многото информация  Hug "

..В течение на три дни пийте само зелен чай /никаква вода!/ - сутрин, денем, вечер и даже през нощта, ако станете по някакъв повод. Можете непрекъснато да пиете зелен чай /хладък или горещ – както ви харесва/. И ако следвате правилно режима /а също и минимални физически упражнения/, имате всички шансове да прекъснете задържането."  

това имах предвид като го писах, иначе и аз пия многооо вода , а за английската сол изпих я, че ще видим утре кантара какво ще каже  Whistling
 

# 256
  • Испания
  • Мнения: 37 503
veroni76 мерси за отговора, относно зеления чай не си ме разбрала имах предвид, че Дюкан го препоръчва в случай на задържане да се пие, а ето го и откъса от темата smileys "Дюкански вкуснотии по испански и още нещо" бтв подравления за хубавата тема и многото информация  Hug "

..В течение на три дни пийте само зелен чай /никаква вода!/ - сутрин, денем, вечер и даже през нощта, ако станете по някакъв повод. Можете непрекъснато да пиете зелен чай /хладък или горещ – както ви харесва/. И ако следвате правилно режима /а също и минимални физически упражнения/, имате всички шансове да прекъснете задържането."  

това имах предвид като го писах, иначе и аз пия многооо вода , а за английската сол изпих я, че ще видим утре кантара какво ще каже  Whistling
 

Здравей!

Точно това препоръчва Дюкан. Така както е написано, съм го превела.

Вероятно знаеш, извини ме за уточненията, но зеления чай не се приготвя както другите чайове. Има значение температурата на водата, колко време го запарваш и т. н.
По-добре да ти дам един от многобройните линкове на тази тема: http://teabg.net/greentea/53-teamaking

Не си мъчи организма с английска сол. Освен всичко друго не е особено полезна. А и излишно се изтезаваш с нея.

Извинявай, но не помня колко килограма имаш да сваляш, какво ти показва калкулатора, колко си висока и др. подробности, за да се ориентирам и да те посъветвам. Както аз, така и момичетата от форума.

П. П. Продължавам да чакам много дълго страницата на форума да зареди.

Освен режимните манджи днес правих и погачата на Ваня Щерева, която прави в "Черешката на тортата". Ако някоя четвъртофазничка се интересува или пък иска да я направи за домашните, да ми пише на лични. Ако се забавя с отговора, повредата не е в "моя телевизор", а във форумския.  Wink

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 23:51 от smileys

# 257
  • Мнения: 429
Гледам има още будни. И възползвайки се от това да попитам. Имаше ли ограничение в количеството на прясно и кисело мляко на ден? Върти ми се в главата, че някъде съм чела 250 мл, но съвсем е възможно да бъркам. А ако съм права поне да се коригирам вече. Аз нали се сдобих с пярсно и кисело мялко с 0% мазнини и тази вечер си хапнах страааааааахотни 2 яйца по панагюрски и чесън и от горе само поръсих червен пипер.

А, то пишело на първа страница макс 250 гр, обаче само за пярсното ли важи или в числото влиза и киселото? Това моля да ми разясните, че вече се побърквам какво може и какво не. Пък днес така сгафих, латкото искаше едни желирани черешки има и налапах и аз едно парче и на второто дъвчене се усетих и изплюх, да съм изяла макс 1/4 уффф дано не окаже влияние. Какво ще кажете?
Ох и още нещо /струва и се ще ме намразите с моите въпроси, но този път категорично съм решила да съм дюканка за цял живот, както една съфорумка писа, това не е диета за известно време, а е промяна начина на живот. Нещо такова беше де, аз определено перифразирах по спомен/
Та въпросът ми беше
Захарта заменете с подсладител, сорбитол - НЕ - ок, но какъв подсладител да търся, тук има купища. Захарин ли се има предвид? Извинете ме за некомпетентността моля!

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 23:53 от shanel1982

# 258
  • Мнения: 144
Гледам има още будни. И възползвайки се от това да попитам. Имаше ли ограничение в количеството на прясно и кисело мляко на ден? Върти ми се в главата, че някъде съм чела 250 мл, но съвсем е възможно да бъркам. А ако съм права поне да се коригирам вече. Аз нали се сдобих с пярсно и кисело мялко с 0% мазнини и тази вечер си хапнах страааааааахотни 2 яйца по панагюрски и чесън и от горе само поръсих червен пипер.

Ами прочети първия пост от първа страница де  Twisted Evil  Млечните са до 1 кг дневно , в това число само до 250 мл прясно мляко !

Сега ще помоля за един нережимен съвет. Кажете ми някоя хубава /изпробвана/ марината за пилешки пържоли от бут - може и на лични  Wink

# 259
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Имаше ли ограничение в количеството на прясно и кисело мляко на ден?

И продължава да има...

От стр. 1: VIII. Обезмаслени млечни продукти - имат ограничение до 1 кг дневно!!!
кисело мляко 0,1%, извара и сирене Excuisa FitLine 0,2%
Важно: В България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал, затова не са позволени в първа и втора фаза!!!!!


Прясно мляко: до 250 г/дневно

В последните публикации Дюкан препоръчва до 0,800 кг млечни на ден.

Докато се публикувааааааааа, охлювът се шмугна в храстите.  Joy

Исаче, защо нережимен?  newsm78 Маринатата от стр. 7 за пуешките шишчета е перфектна. Правих я вече и аз не знам колко пъти. Мариновам абсолютно всички части от пилето, включително и това, което остава около кокалите /преди го бях писала това/. Страхотна е!

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 00:17 от smileys

# 260
  • Мнения: 144
Исаче, защо нережимен?  newsm78 Маринатата от стр. 7 за пуешките шишчета е перфектна. Правих я вече и аз не знам колко пъти. Страхотна е!

Ами нережимен, защото мъжо утре има рожден ден и ще имаме гости , та реших , че мога да ги мариновам и с някои нережимни неща - пък аз утре ще заформя първата гала за втория месец от третата фаза  Mr. Green

ЕДИТ : А пилешките пържоли начукват ли се , както свинските и трябва ли да ги обърна при печенето   newsm78

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 00:44 от isache

# 261
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Нережимни не знам.

Преди да започна режима изобщо не съм мариновала месо. Каквото и да решиш, много крехко става пилешкото, когато се маринова с кисело мляко.

И сега често си правя марината с кисело мляко и дижонска горчица. Слагам сухи подправки каквито имам, но винаги слагам джинджифил на прах.

# 262
  • Варна
  • Мнения: 7 148
Исаче, защо нережимен?  newsm78 Маринатата от стр. 7 за пуешките шишчета е перфектна. Правих я вече и аз не знам колко пъти. Страхотна е!

Ами нережимен, защото мъжо утре има рожден ден и ще имаме гости , та реших , че мога да ги мариновам и с някои нережимни неща - пък аз утре ще заформя първата гала за втория месец от третата фаза  Mr. Green

ЕДИТ : А пилешките пържоли начукват ли се , както свинските и трябва ли да ги обърна при печенето   newsm78

Да,isache,обръщат се на скарата,но не е зедължително да се начукват и ако ги начукваш,по-леко блъскай,че ще ги разкъсаш!
Иначе,няма нужда да използваш нережимни неща за маринатата - повярвай ми,9 години с това си изкарвах хляба...Подправки на вкус,малко горчица,може маааалко бира и толкова...
Благодаря ви,момичета,за съветите!Мисля,че понеделник ще обядвам пилешки филенца...  bouquet

# 263
  • Мнения: 144
Аз пак не се изказах , както трябва - мислех да ги пека във фурната.... и затова питах дали се обръщат - то на скарата е ясно - там вече съм спец  Party

# 264
  • Варна
  • Мнения: 7 148
Ааа,ясно..
Ами във фурната ги обрни накрая,само за пет минутки,даже вече изключи фурната и ги остави пет минутки да се поопекат и от другата старана просто за вид.Но да не ги обърнеш,пак няма да са сурови...Гледай да не ги оставиш много,че ще станат сухи.
Щом ще ги правиш на фурна,първоначално им направи по-водниста марината - с повече бира или вода,ако те притеснява бирата...Когато изври маринатата (и то не съвсем напълно,защото ще залепнат),време е да ги изключиш и да ги обърнеш.

# 265
  • Мнения: 144
Добро утро

Имам още една питанка - ако направя маринованите пилешки пържоли на грил тигана към 7 часа и ги прибера в йена с капак , до към 9-9,30 часа дали ще се скапят нещо или ще са си ок ?   newsm78

# 266
  • Варна
  • Мнения: 7 148
 newsm62 Ами,добро утро и от мен!
Ние с теб си заформихме един диалог тука,ама...
Мисля,че няма какво да им стане,освен,че ще изстинат.В йенска с капак по-бавно,наистина,но за два часа и половина ще изстинат все пак...

# 267
  • Мнения: 139
ДобрЮтро драги  wavey
Аз писах от в къщи и сега идвам на работа и какво да видя - няма ми поста  newsm78 Някъде се е загубил по трасето Mr. Green
Исаче, на теб писах, ама тя Кали ти е казала - дори да изстинат, пържолките в иената ще станат по-мекички и сочни. Може и под фолио.Аз  винаги готвя по-рано. Че нали Асан и той Ора -да имам време за баня. Ама ти много си им се запритеснявала на тези гости. Сипвай им ракийка със салатка и на пържолките няма да обърнат толкоз Фнимание  Hug

От вчера съм втора фаза и резултата е 2,5  newsm78 Ама сигурно е нормално, предвид поправката и това, че имам все пак само 10-12 кг да свалям. Сега се чудя - вчера бях на ПЗ - как да я карам newsm78 1/1 за да не се тормозя много или 4/3 както я карах преди? 5/5 определено не ми се карат.
Плийззззз, хелп  Praynig

# 268
  • Варна
  • Мнения: 7 148
Крис,аз съм фен на схемата 4/3,защото начина ни на живот просто е такъв,че...Ами ние с мъжа ми не се спираме.Нямаме деца и абсолютно всеки почивен ден сме нанякъде.А тази схема определено позволява по-голям избор,когато си на гости.Дори и домакинята да е наготвила все нережимни неща,все една салата ще е направила,нали?
Същото е и със заведенията и съборите,на които ние често ходим (мотосъбори) - дори и нищо подходящо да не се предлага,салати винаги има.
Но всеки си знае себе си.Ако по принцип сте домошари,не виждам причина да не е 1/1.

# 269
  • Мнения: 169


Да знам, че зеленият чай не се приготвя както другите и точно вчера четох в този сайт, който ми даде как се прави...днес си направих и стана перфектен  Party а относно английската сол със сигурност няма да пия повече...много е неприятна на вкус...ужас   Confused предпочитам при проблеми с wc хапченца като "Лакс ес" много добре действат  Whistling  относно калкулатора на Дюкан пробвах сега да го направя, но не ми зарежда страницата(1-я калкулатор), а на втория я зарежда, но нищо не разбирам на френски  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт