Как да се покажа на плажа си знам благодарение на Дюкан - 254

• 43 055
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро и честит празник!
Снощи са се развихрили дебати относно сладкишите. Да си призная и аз започнах да ползвам царевичното нишесте като влязох в трета фаза. Дори за закуска не смеех да си правя сладкиши от трици. Ядях си ги с прясно мляко сутрин. Бях забелязала, че дори с режимни продукти сутрин хапна ли ги във формата на кексче, пица или милинки и веднага на другия ден имах плюс. Та във втора бях много стриктна и въпреки това ми отне цели 4 месеца, за да сваля 9 кг. Дълъг период за малко килограми. За първи път правя режима, но пък бях раждала преди година. Така че, ако сте започнали режима отскоро и сте във втора фаза наблюдавайте се. Имате ли застой, забравете за нишестето. Аз задоволявах гладътъ си към сладкото като си правих млечен крем от рецептите на Тумба-Лумба. Съдържа прясно и кисело мляко, желатин, аромати  и подсладител.

Желая ви лек и отслабващ празничен ден! bg

# 481
  • Испания
ДобрЮтро!  Hug

Честит празник!

Гладът за сладко при мен се появи в Трета. Във втора бях 10 месеца. Яла съм 2-3 пъти дюкански крем карамел, веднъж тирамису и още веднъж-два пъти крем с царевично нишесте /но пък го използвах редовно за сгъстяване/. Преди режима изобщо не се сещах да ям кой знае какви сладкиши или други сладости. Но организмът си отмъщава.  Naughty

Ето по този въпрос: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2009/10/08/%d0%bd%d0%b5%d1% … a%d0%be-%d0%b2-3/

Сега всеки ден ям режимно приготвен сладкиш. Мноооооооого рядко нережимен. По-вкусни са ми дюканските. Нямам поражения. Дори като си гледам таблиците от предишни години съм 3 кг по-лека.

Всеки организъм е различен.

# 482
Дорчеееееее, мляс-пляс!  Hug Hug Hug

Мимсче, стискам палци!  Hug Hug Hug

Със всичко съм на ясно ,само не мога да разбера защо при повторен опит за слабеене не става НИЩО newsm78 Cry.А така ми се иска да опитам пак...Само първият път действаше... #Cussing out Thinking .Някой може ли да ми разясни???

Колко искаш да свалиш? Колко си висока? Защо си върна пак килограмите? Нещо повече за теб.

http://dukanskirecepti.wordpress.com/%d1%81-%d0%b4%d1%8e%d0%ba%d … %82/#comment-5254

Виж, дали няма да намериш отговор тук на въпроса си.

ЕДИТ: Тук са всички коментари: http://dukanskirecepti.wordpress.com/%d1%81-%d0%b4%d1%8e%d0%ba%d … -page-2/#comments
Висока съм 1.70см, пробвах диетата преди 5-6години и имаше страхотен ефект .Върнах си килограмите , е не всичките обаче при повторен опит ...УВИ!!!Трябва да махна 10-тина килца.Абсолютно нищо...Цялата работа е в това че не съм постоянна след това.Хапва ми се от всичко Embarassed.И само малко ,и само малко и сега съм си почти на същото ниво newsm78.Говорите за калкулатора на Дюкан ,обаче нещо не мога да си калкулирам аз теглото ,попълва се нещо и те ти пращат отговор -правилно ли съм разбрала??? Rolling Eyes

# 483
  • Германия
Гледах преди време документален филм за мишките и въглехидратите. Избрана група животни ги хранеха единствено с торти, пасти, парфета, от най-високо калоричните бомби. След петия ден животните развиват такава зависимост, че не поглеждат предишната си храна, която им дават в другия ъгъл. Удвоиха размерите си за десет дни, утроиха ги за около месец и половина. На втория месец започнаха да ги бият със силен ток щом посегнат на въглехидратните захари. Зашеметени или направо полумъртви, мишките отиваха отново към забранената храна. По-силните екземпляри развиха съпротивление към тока и докато се тресат и светят като крушки, набиват торта ooooh! Гледката е потресауща и описвам точно каквото гледах, а то имаше за цел да демонстрира как влизаме във въглехидратната зависимост. От нея лечението е единствено изолиране от дразнителя, даже смъртната заплаха от ел.ток не разубеди животините да се откажат. Когато започвах режима четях в старите теми уверенията на Кри, Асса, Вещи, Бачи и Миша, че след първоначалната абстиненция за сладко, вълчият глад за него се притъпява и изчезва след време. При мен изчезна напълно след втория месец и дори при ПМС не се връщаше, а нито за секунда не съм вярвала, че въглехидратна хиена като мен може да си промени навиците. Правя си обаче режимни десерти от самото начало и самото им наличие в хладилника действа много успокояващо. Сега ги правя буквално превантивно, за да не налетя на нещо друго, колкото и да ми се струва, че съм се излекувала. Всъщност излекувано е тялото, не главата ми. ooooh! За мен лично най-опасният риф на всеки режим е непримирим инат като моя, който се съпротивлява на ограниченията от всеки вид. По-важно ми беше да имам алтернативен десерт - ерзац, отколкото да карам без, дори и това да удължи втората фаза. Бях се уплашила в самото начало, когато четях всеки втори пост от старите теми за прегрешения. Изкуши ме това, изкуши ме онова, леле не издържах - тогава ми светна лампа, че ако не почна навреме с режимни десерти ще стигна до същия хал. Затова дори в ударна фаза си правих крем "карамел" от страх - яйца, мляко 0.1%, подсладител.  Само това ме спаси да не  допусна съзнателно нито едно нарушение, като под несъзнателно имам предвид, че може да съм изяла нещо, което да не е споменато в съставките. Оказа се, че топя килограми достатъчно бързо по моите разбирания - 1-2 кг на всяка П петдевка и 0.5 до 0.8 кг. на ПЗ дни (въртя 5/5 от самото начало). Или казано другояче, стигам до повтаряното безброй пъти, че всичко е индивидуално и всеки трябва да се наблюдава. Даже когато килограмите за сваляне  са малко, си мисля, че ще стане по-бавно, ако има вътрешно съпротивление или подсъзнателно затормозяване на психиката от  лишението - чувстваш се определено по-здрав, а пропорционално по-нещастен заради липсата на ендорфини. Тях не може да ги замени усещането за отслабване, колкото и да е приятно - в един момент липсата им става нетърпима /поредната атака на зависимостта, която е май за цял живот при предразположените като мен/ и ако я нямаше алтернативата с режимен десерт, щях отдавна да съм предала режима. Ама така разсъждавам само аз, от камбанарията на моя си организъм.  Заменям какаото в рецептите на 90% от случаите с нес. Повече от 1 супена лъжица нес ми киселее като на Мимс или направо горчи. Позволявам си една лъжица обезмаслено 11% какао на няколко дни - три или четири. Царевично нишесте съм ползвала веднъж до тук - 1 лъжица, след това пригодих пандишпановото руло на Тумба Лумба без него. Наблягам много на кремове, особено тези в които желирам кварк 0.2%. Дори такъв Телец какъвто съм, успях да се излъжа, че това са безобразно вкусни парфета.

Честит празник на всички българи!

# 484
  • Испания
Говорите за калкулатора на Дюкан ,обаче нещо не мога да си калкулирам аз теглото ,попълва се нещо и те ти пращат отговор -правилно ли съм разбрала??? Rolling Eyes

Бях попълвала предишния калкулатор. Сега погледах: вече го няма. На втория калкулатор превод не се отваря, така че линкът се обезмисля. И преди момичета се бяха оплаквали.

Попълвах преди време в испанския сайт калкулатор и получих отговор веднага. Трябваше да се попълни и действителен мейл.

Опитай с преводача на Гугъл /ако не знаеш френски/ да го попълниш. Вероятно в нов прозорец ще ти излезе отговор.

А за това дали действа само веднъж: не, не действа само веднъж режимът. Има доста момичета на поправка/-и, въпреки че не е желателно да се прави многократно. Дюкан говори за максимум два пъти. Затова трябва и да си стриктна.  Naughty Naughty Аз съм доста крайна по отношение спазването на режима. Признавам го, но и признавам, че това ме спасява. Засега. Надявам се, така да продължи.

ЕДИТ: И пак за сладкото. Имала съм пристъпи във Втора фаза, но ги "потушавах" с няколко глътки Кола лайт. И досега не мога да пия повече от няколко глътки наведнъж.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 09:47 от smileys

# 485
 Добро утро и от мен  Hug
 Неразвитието прод лжава и при мен...но съм упорита...знам че все нещо ще се случи, а и честно казано съм доста недоверчива към кантара си, който е от онези "глупавите" и нищо под 1кг не може да си проличи. Обещала съм си , че стигна ли 64 ще гоподменям с по- интелигентен и май затова се дърпа да не показва по малко  Crazy Режимна съм, но и аз като Натали Никол  Hug съм един пристрастен към сладкото Телец и много внимавам в хладилника да има режимни сладости, защото иначе става страшно - досущ като описаните мишки съм способна да се треса от тока и да рупам шоколад  ooooh! Настъпи и момента да си призная нещо друго ... което може би забавя резултатите ми, но и ме спаси донякъде от абсистенцията към сладко. Непосредствено преди Дюкан, защото знам, че не е препор чително да се прави повече от 2 пъти и не исках да си гърмя втория път...започнах 90 дневната. С нея и сутрешниите плодове за около две седмици отвикнах от противните въглехидратни изкушения. Режима не беше за мен и ... просто нямаше смисъл да го продължавам...знам че не е добре да се скача от режим на режим и приемам критиките, но ... вече знам със сигурност и ще си търпя бавното развитие на нещата и ще се ядосвам единствено на себе си. Но горенаписаното за пореден път ме убеди , че проблема е в главата ми...определени аромати на забранени храни могат да ме докарат до тиха лудост  ooooh! Няма да изброявам, за да не дразня, но...мозъкът ми е качествено объркан от толкова години хаотично и нездравъсловно хранене. Подозирам колко ще е тежка битката именно с тази болест...и тя ще продължи може би цял живот.
 За момента съм се спряла на схемата 5/5, но предполагам че ако не издържа няма да е проблем да я променя на 4/3. Ще видим с времето. С тази скорост като гледам ще ми отнеме повече от 4-5 месеца дапостигна желания резултат...ще имам време да се наблюдавам.
 Голям чаршаф изписах  Blush другия път ще съм по кратка.
 Желая ви един прекрасен и усмихнат ден въпреки резултатите кантарни. Важното е да се чувстваме щастливи от умението си да устояваме на изкушенията, другото само ще дойде  Hug

# 486
  • София :(
                    Добро утро  Hug
             И честит празник!
             Я, каква хубава дискусия се е заформила от рано в празничния ден... Обаче... няма ли да пием и по кафе  Wink

При мен, след вчерашната Луна и идването на МЦ, днес има един хубав минус - повече от килце. Явно доста вода и боклуци съм понатрупала по време на почивките... Пък и след малко отивам на "угояване" при свеки, та сигурно няма да остане много от минуса до утре... Какво да се прави  Thinking
                    Усмихнат, слънчев, режимен празничен ден  Hug Hug Hug

# 487

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!!

# 488
  • NICE,FRANCE
Здравейте и честит празник на всички!
Ето калкулаторът на англ.http://www.dukandiet.co.uk/ ,а ако не става и така мога да ви направя превод от френски по-късно.
Лек и отслабващ празничен ден  bouquet

# 489
  • Германия
Режимна съм, но и аз като Натали Никол  Hug съм един пристрастен към сладкото Телец и много внимавам в хладилника да има режимни сладости, защото иначе става страшно - досущ като описаните мишки съм способна да се треса от тока и да рупам шоколад  ooooh!

Съчувствам искрено и приятелски Hug Hug. Нашето е диагноза, не просто сладокусие. Не вярвам на хороскопи, но на общите белези за зодиите - определено. Четях преди години как във всяка слаба жена Телец се крие една дебела, която се опитва да излезе навън и се подхилвах. Минаха се, не минаха десетина години и дебелата ми двойница излезе навън, при това бях започнала да се ограничавам по малко заради годините. Чета, че Телците най-често намират смъртта си в ядене и пиене и все повече вярвам. Ако не бях започнала режима, аритметичната прогресия на килограмите ми щеше да продължи до някой инсулт.  Tired Държа да отбележа, че при мен напълняването стана без да съм се тъпкала. Просто се случи. При това без банички и боза /където живея няма такива/ и без значими промени в хранителните навици.

Преди  години любимият ми  брат (също Телец), ми се обажда по телефона и ми се тъжи "Събудих се дебел и без никакво предизвестие." Прихнах от смях  и не защото  той винаги е бил като черешова дръжка, а защото не се пълнее за ден. Той си взе мерки и влезе обратно в пътя, аз пък забравих.  Стигнах неговите години  (по-малката съм от двама ни) и точно като програмирана преживях същото, събудих се двойна, без предизвестие. Родителите ни не са пълни. Не искам да разпалвам дискусия как такива неща са невъзможни и как ако съм внимавала и следила теглото си, съм щяла да го избегна. Само няколко дена преди това ми стана едно трудно да си обуя чорапите. Абе, как съм спала накриво, че съм се схванала такава и не мога с лявата ръка да се стигна Whistling, чудих си се и даже си търсих мазило за схванати крайници. За вас лъжа, за мен истина. Стават и такива работи, а аз разказвам тази  история за пръв път. Погледнах се след два дни в огледало и баам, счупих го с мисъл. Ами сега? Не бях пазила диети от ученичка, не ми се е налагало. Гледах, четох, изчетох си очите - ами няма описани като нашия случай с моя брат. Избрах си режимът на Дюкан и си го следвам кротко и системно. Държи ми под контрол серотонина и окситоцина, даже адреналин и допамин ми докарва на равни интервали от пет дни като се качвам на кантар. Не искам да джиросвам всичко на телешката си зодия, обаче тя наистина катализира чревоугодника във всеки от нас до повдигнат на куб. ooooh!

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 11:45 от Натали Никол

# 490
Честит празник Дюканки  Hug
Днес съм много доволна какво ми показа Кантарев -800гр   Flutter вярно няма килограм, но пак си е минус  Laughing
четох, че сте обсъждали сладкото...за мен най-доброто, което ме спасява са триците на закуска (че и на обяд даже) с прясно мляко, няколко капки подсладител и ги сгъстявам на котлона после поръсвам с канела и готово  Party

Лек и режимен ден  Hug

# 491
mimensita, ти ме разби. Аз да не се излагам и ги изтрих, но благодаря ти, че ми отговори и за тях. Значи това е същата Маисена, за която си говорите. ОК, след всичките обяснения я оставям за трета фаза. Обаче Нес кафе ще взема и както не пия такива работа ще си го хапвам тук таме.
Аз заради нулите реших да не използвам балсамовия оцет, а стария, но щом казваш ще преустановя използването, че и + това си сипвам доста от него.
А за сиренето, обяснението ти е логично, но за сега ще се въздържа
tqna, Рикотата тук е 13,3 % така че мисля не става.
Има плодови кисели и пресни млека с 0% мазнини уж, обаче четох в Дюкан, че е позволено, но ако може да не се яде ще е по добре. Аз не съм по тях, така че ми е лесно, но шоколадовата треска ме тресе и не ме пуска вече трети ден.
Тук 1 % само от хората са с ненаднормено тегло според мен, а слабите са 0,01%. Всичко останало си гледа чинийката, дори децата. Снощи разбрах, че в градините обядът е сандвич и това всеки ден.
Не може да се представите каква гледка съм. Аз все продължавам да си търся някакви храни и какво става. Влизам в магазина сама с двете деца. Малкият мигновенно решава, че иска да е на ръце. Големият циркулира в която посока му видят очите. През това време се опитвам да го гледам да не обърне нещо, дръшам малкия, който също все е надвесен на някъде за да огледа и той, бутам количка и нося и кошница за пазаруване. Излизам засрамена, припотена, изнервена и с празни ръце за нещата от списъка ми.
Днес вече реших категорично да направя един списък за продуктите, които така и в тази държавица ги няма. По скоро може и да има, но ние живеем в малко градче и магазините от международните вериги са малки.
На първо място слагам извара, после течен подсладител и такъв на прах. Това в Кайфланд ли го има. Майка каза на Пършевица видяла извара, дано е точно такава.
И то май списъкът приключва   newsm78 Кажете ако нещо важно съм пропуснала

Честит Празник на всички Българи!
Днес

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 12:41 от shanel1982

# 492
Обичам да пия вода само, когато съм жадна и изобщо не ми е приятно да се наливам..Мога ли в бутилката да си слагам степчета? Нали са sugar free Simple Smile и на пакетчето го пише  Flutter

# 493
Хилоуууууу, гледам суперска дискусия! Аз нямам какво да кажа по нея, понеже не налитам така на сладко. Обичам го, но мога и без него, или поне нямам развита лакомия. Случва ми се веднъж на два месеца да ми се доприпада за шоколад и да изям един с такава бързина, че чак ми се изпотява челото  Crazy обаче после още два месеца не се сещам. Когато нещо ми хареса като рулото на Тумбето, обичам да го имам в хладилника, просто за разнообразие.
Вчера нямах време и не се отчетох, ама то съм в застой. Уж трябваше да ми дойде, ма и цикъла ми нещо се забавя...днес ми е нещо шеметно, като че ли иска да ми става лошо, пък съм на работа и не мога и да си полегна...тъй - намрънках се, можепък да ми мине  Mr. Green
Честит празник момичета и ви пожелавам един прекрасен ден!
Много гушлячета  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Мис сиксти, сега ти видях въпроса - то може степче, но поне литър и половина вода трябва да пиеш чиста - не се брои кола, чай, кафе - чиста вода!

# 494
  • Испания
то може степче, но поне литър и половина вода трябва да пиеш чиста - не се брои кола, чай, кафе - чиста вода!

КрисчеHug позволи ми частично да не се съглася с теб. От книгата:

Девета категория - литър и половина течност дневно

Това е единствената задължителна категория от списъка. Всички останали са факултативни и зависят само от желанието ви. Както вече ви казах и с риск да се повторя, приемането на течности е крайно необходимо и не подлежи на обсъждане. Без това интензивно прочистване отслабването ви, дори ако съвестно спазвате диетата, ще престане, а отпадъчните вещества от изгарянето на мазнините ще се трупат и накрая ще изгасят огъня. Всички видове вода са разрешени, като особено подходящи са изворните леко диуретични води Контрексвил, Вител, Евиан или Волвик. Избягвайте все пак минералните води Виши и Бадоа, които са отлични, но твърде солени за режима ви. Ако не ви допада обикновената вода, пийте колкото искате газираните води Вителоаз и Перие - газът не оказва никакво влияние върху режима. Ако пък не обичате студени напитки, знайте, че кафето, чаят и всякаква друга запарка или отвара са сродни с водата и можете да ги приспаднете от задължителния литър и половина. И накрая, кока-колата лайт и всяка друга подобна напитка, която не съдържа повече от една калория на чаша, са позволени на всички етапи от плана Протал.
   Диетолозите не са едно мнение относно напитките с изкуствени подсладители. Някои мислят, че измамният им ефект е долавян и компенсиран от организма. Според други консумацията им поддържа нуждата от захар. Аз лично съм научил от практиката, че въздържанието, колкото и да е дълго, никога не убива нуждата от захар. Така че не виждам никаква причина да не се порадвате на тази лишена от калории сладост. От друга страна, забелязал съм, че консумацията на споменатите напитки улеснява спазването на режима и че сладостта им, съдържащите се в тях ароматизатори, цветът им, както и аурата им на празнични напитки ги превръщат в храни „награди", които убиват желанието за „друго нещо", толкова често появяващо се у свикналите непрекъснато да дъвчат.

Общи условия

Активация на акаунт