Януарки 2011 Тема 20

• 26 421
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Пазарджик
Алтеа честито ви христианче!!!

Ето я нашата идилия

# 106
Отчет от консултацията, който констатира, че сме отслабнали, нищо, че яде повече .

7800 ( - 200 гр)

Нищо и няма на Варна през февруари, гледах хората по къс ръкав от 4-тия етаж на родилното.  Mr. Green
Шегувам се, вятър има да, но то път чак постоянно и непоносимо не е, аз си го преживявам.

Алтеа, честито ви християнче, много е сладка Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 20:23 от Бенджолина

# 107
  • София, Лагера
Ноеми - ние сме в държавна детска гредина.Е,честно ти казвам писнало ми е от постоянно присъстващи болни деца в групата #Cussing out Не говоря за алергични - имаги и в нашата група и ги съжалявам дечицата,но пак казвам не говоря за тях Naughty А например - засичаме се на вратата с детенце - сопола му виси до устата,кашля,но майката твърди пред госпожата,че нищо му нямало Rolling Eyes След което от дъщеря ми разбирам,че същото детенце наобяд го били взели,защото му мерели температурата и било с температура. Sick А нали се сещаш с колко деца е играло дотогава.За това иде реч. Hug
... това си плаче за оплакване, я на директорката, я на по-висша инстанция... а не им ли искат медицински бележки на тези деца?

... абе тя Какче хубаво ще си пpеживее новия пpякоp, ама Клечо не ща да я мисля  Mr. Green Whistling    Hug

# 108
Ноеми  - при нас всяка родителска среща започва с молба от страна на госпожите да не се водят болни деца в групата,защото и те изкарвали всички вируси заедно с децата и били постоянно болни.Още от тогава се започва с обясненията - ама то моето дете е алергично и затова кашля и т.н. Лично госпожите са ми споделяли,че им е омръзнало все на едни и същи родители да правят забележка,но това е положението. Учителките нямат право да връщат децата.Болни,не болни приемат ги. Като видят детето видимо, че не изглежда добре викат сестрата и тя им мери температурата.И след това се обаждат на родителите. На следващия или по-следващия ден детето пак е там - с обяснението  - няма кой да го гледа в къщи,не мога да си позволя болничен и съответно бележка от лекаря на детето че е здраво Shocked

За съжаление не е само в нашта детска така Confused

# 109
Tuti много сладки са ти бонбончетата Hug Ние още не можем да седим та засега с каката се забавляват в легнало положение,или тя търчи и прави номера пък малката се хили Laughing

Hug

# 110
  • София
Алтеа, честито малко ви християнче, много е сладка! Да ви е жива и здрава  Hug

Ние днес си направихме една дълга разходка с Мелона до Вис Виталис на Стамболийски. Похапнахме в Хепи и се прибрахме се благополучна след като изхарчихме по една торба с пари  Mr. Green

Може ли някой да даде съвет, точно как да се обоснова при ходенето в НОИ за майчинстово, защото според мен са ме върнали година и половина назад  Crossing Arms и в крайна сметка не знам точно какво да кажа, освен че мисля, че са супер смотаняци  ooooh!

# 111
  • в Надежда-та
 ooooh! болни на градина......не знам при вас дали го има тоя номер но при нас е доста масова практика - детето било болно предната седмица, ЛЛ понеделник 1-ва смяна, водиш детето, казваш че си забравила бележката и бяжаш до ЛЛ да ти даде без да е прегледала детето ooooh! (това майка ми го е казвала, по повод на това, че понеделник не мога да пусна баткото)

tuty1 Heart Eyes мн ми е мила тази картинка, ама то у вас даже е подредено hahaha

.......вятър има да, но то път чак постоянно и непоносимо не е, аз си го преживявам......
Peace и тук е така

# 112
Бебеш, киното не е единственото добро на големия град. Като цяло културния живот, но да не забравяме и бързия и лесен достъп до всякаква квалифицирана лекарска помощ и разнообразието на специализирани болници. Също и институциите са тук, ако ти потрябват... детски градини... всякакви профилирани училища... и пак да натъртя на работата, не само като заплащане, а и като възможности за избор, да ти е интересно и др.!

Работата... да, има високоплатена работа - но, повечето ми познати работят за по 1000 -1200лв /2500 на домакинство/ - изплащат жилище по 1000-1400лв на месец или са под наем - по 600-700лв на месец, постоянно пътуват, минимум 30мин до час до работа - дават по 150-200лв за бензин месечно, да не забравяме че и храната е по-скъпа. И на практика като приспаднеш всичко остава едно почти нищо. Пред нас беше дилемата - да живееш в големия град - да плащаш наем, пътуваш до работа постоянно, да нямаш време за семейството и да останем с 1 дете, или да се преместим в малкия град - да живеем спокойно, на чист въздух, и да имаме второ дете. Парите които вадим в големия град, като приспаднем разходите за наем, кредит за жилище бензин и тн, се равняват на тези, които взимаме в малкия град - но спокойствието и здравето не могат да се сравнят с нито едно заведение, театър... Сега сме решили да се отдадем на семейството си и децата си, да им осигурим добра среда на живот - чисти улици, големи паркове за игра. Най-малкото тук не се чака за да вземат детето за градина, а доколкото знаем в София имаше хора които чакаха по цяла нощ за да могат сутрин да се запишат за чакащи листи за ясла.
Културен живот  Thinking - имаме театър и кино - стигат ми. Тук има чист вздух и природа - която с никоя култура не може да се замени.
Да не говорим за между блокови пространства и място за игра - във Варна си нос до нос със съседа, в най-добрия случай...
И все пак да не забравяме клошарите, лудите, надрусаните и тем подобни индивиди, които в малкия град са единици а в големия се движат понякога и на глутници /скинарите примерно/.
Вероятността детето ми да попадне в лоша компания силно намалява, защото тук всички се познават  Mr. Green

В крайна сметка всичко е до приоритети - дали държиш да се издигнеш служебно/ при този вариант трябва да дадеш детето на ясла на 1 година за да не се изтърва златната работа, с парите от която плащаш златното жилище/, да се обогатиш културно или държиш да се концентрираш  върху семейството си. Всеки сам определя приоритетите си.

# 113
  • София, Лагера
...е, този разговор наистина няма край  Wink. Не всички хора работят за по 1200 лв.  Wink В Сф, ако имаш подходяща професия можеш да докараш и доста, доста повече. Като сложиш и кредит, и бензин, и частна ДГ, пак остават. Не е необходимо и да оставиш хлапетата на ясла на 1 г., работа има достатъчно. Но майната им на парите. Аз говорих за избора на работа. При това за работа не като средство да се прехранваш, а като начин на изява, да се чувстваш полезен, оценен, реализиран...

Като стана дума за приоритети: аз мисля, че децата са много важно нещо, но не и единственото нещо в живота. Когато аз мисля за децата си мисля не само как ще ги кърмя и храня, а и какви възможности ще имат те, най-вече образование, но също така и изкуства, спорт - който каквото иска. Това дават големите градове (не само Сф).

Междублокови пространства има и в големите градове. Wink
За болниците вече споменах, там, мисля, няма две мнения.

# 114
  • София
Честита месечинка Ноеми  Hug за свеки съм съгласна, няма място за сръдни, ама всеки с характера си (и с възпитанието...),

Бяхме на ДК - Никол е 7140 (+270гр) и 67см (+3см) за един месец... Чудя се, не е ли малко слабичка....или кантара им не е в час, едно детенце скача върху него преди нашето измерване.

За направлението за ортопед - педиатъра даде сама, без да я подканям.

Още щях да пиша, ама забравих сега  Embarassed

# 115
А аз към този разговор искам да добавя и моята гледна точка, а именно, че в малкия град има едно нещо наречено манталитет, което ме накара да бягам презглава. А иначе можеше да си водя един доста охолен и лесен живот там. Това, което ми харесва в големия град е факта, че имам известна анонимност и това, че постоянно срещам различни хора, докато в малкия град всеки ден гледаш едни и същи физиономии.

И да ви попитам какво имате предвид под седене на бебето?
Марти седи без възглавници, не се килка, не пада назад, играе си, навежда се, взима нещо и пак се изправя. Но за мен да седи означава да се изправи сам от легнало положение и да седне сам
Питам, защото онзи ден на консултацията педка вика седи ли и аз викам не,а тя пък ми се накара едва ли не, че не го стимулирам. Ама явно не се доразбрахме какво има предвид под "седи ли"

Снуки, за кантара и нас не ни измериха като хората последния път. То на Мартин половината му крака стърчат навън, въобще не се хваща на кантара. Следващия път седнал ще го мерим

# 116
  • София
Ноеми честита месечинка  Hug Да е жив и здрав малкия Пухчо   bouquet

Нещо бъзикате ли се с мен  smile3534 помня като слон да знаете  Crazy

# 117
Не бях Ви чела два дни и сега докато прочета всичко....
Относно ДК - аз Даная я записах когато беше още на 3 месеца, защото в София се чака много. Пред мен даже беше една бременна дето питаше кога трябва да си запише детето на кухня Simple SmileОтговориха й - когато има ЕГН. Laughing
Иначе от кухнята бях много доволна с баткото, защото той беше и сега е злояд, но от кухнята ядеше всичко. Но най-голямото предимство на кухнята е това, че храната е много разнообразна и вместо да готвиш по 3 различни яденета на ден, можеш да прекарваш повече време навън с детето например.
За детските градини също мисля, че може да се регистрират без проблеми децата набор 2011. Аз малката съм я регистрирала отдавна и не мисля, че е станало защото брат й също го има в системата на ИСОДГ. Ако сега не става, пробвайте септември.
За градовете наистина можем много да спорим. Всичко си има и предимства и недостатъци.
Да питам има ли още майки като мен дето продължават с кърмене по 4-5 пъти на ден, че и през ноща по веднъж?

# 118
Нощни ,както винаги точен и ясен отговор.Благодарности от мен   bouquet

# 119
Аз кърмя по 4-5 на ден, а през ноща 2-3 пъти. Много се буди и все цица търси, аз съм дашна и давам.
А има ли набор4ета дето още не могат да седят сами. Мойта е много мързелива, пълна противоположност на баткото, надявам се, 4е и няма нищо ве4е взех да се замислям дали да не я мъ4а с физкултура макар 4е съм мнооого против това- на мнение съм 4е малкото организъм4е си знае за кое кога му е време и не ми се иска да му разбърквам графика заради мойте си щения да не изоставала.
Още се радвам на свободата без 4ервената гостенка.
След 1 седмица запо4вам лекциите - 2 курса, ще имам първокласник и намерих градина за бебка - плащам си я за да запазя мястото , а тя тръгва от 20 ноември, после на работа.
Това нещо глутена - ако купя пшени4ена каша, добре ли ще е за въвеждане.
Лека на вси4ки

Общи условия

Активация на акаунт