Януарки 2011 Тема 20

• 26 455
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Нямаме заглавие.
Предлагам - Януарче смее се, играе, бърза то света да опознае.

Белег и аз не съм забелязала да има.

На ортопед педиатърката ни даде направление случайно, изобщо нямаше намерение, но заговорихме, та ме прати миналия месец. Ортопеда каза на годинка и половина следващия път, та пак всеки различно.

Казаха ми от 7ми месец попара -  глутена явно с нея ще въвеждаме.

Имах нещо като менструация  веднъж до сега.

Чопи, Мадрид е страхотен град, космополитен, респектиращ от всякъде, за културен живот няма да говоря - страшно богат на всякакви събития -  бих живяла там, но още малко ще опитаме да издържим тук, сестра ми живее там.

ММ отговаря за голяма и важна част от културния живот на Бургас и ако заминем сега много ще западне  Mr. Green Обичам си града много, нищо, че въздуха се вижда от време на време  Wink Морето ми е незаменимо (не плажа), и морската градина разбира се, иначе къде щях да се разхождам. А и в момента градът процъфтява  Heart Eyes

София  - бих живяла там само заради нещата които Ноеми отбелязва - социален и културен живот в изобилие, и възможности за хубава работа с добро заплащане, но още хора на София не и трябват  Wink

Друго имаше, но нас ни мъчат зъби и.... не мога да се концентрирам.
 Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 23:46 от Христиана

# 166
Евридик@, днес ходих на мамолог и наистина топченцето се оказа галактоцеле. Предложи веднага да направи пункция, но дали защото я погледнах доста стреснато незнам, каза че може да остане така още известно време. Предупреди ме,че може да се възпали, но не спомена нищо за това, че може да се резорбира само. Какво е твоето мнение, знаеш ли горе долу в какъв процент от случаите отшумява само и всъщност добре ли е да изчакам или наистина е по-добре да се направи пункция? Благодаря ти!

# 167
Снуки - по-добре лекар да те прегледа и дано да няма нищо притеснително,отколкото да го мислиш Peace Не е нормално,но то след раждане може да има някакви хормонални нарушения временно. Дано да ти няма нищо Praynig Моя цикъл след раждането си е както преди Simple Smile

Христиана Заглавието, което предлагаш ми харесва Peace Ех,как ми е домъчняло за Бургас...ама догодина  Whistling  Wink

ViFresh Все си мисля,че когато детето започне стабилно да стои изправено тогава може с уолкър. newsm78

Мен пък един запек ме мъчи,ужас #Crazy И по време на бременността бях със запек, и сега продължава... Thinking

# 168
 Бандит 30, аз дори не съм броила колко често суче Ивайла. Мен пък ме притеснява това, че тя все още не пие вода, има ли и други като нас, разбрах че Нощни са така... Вярно предлагам често гърда заради това, но все пак...

Белег на рамото силно казано, но се вижда едва една червена точица, ЛЛ ни е в отпуск, та ще каже другия месец като се върне на работа.

Кате, глутен въведох с овесена каша, за 4 дни стигнах до пълното количество каша, което изяжда. След това пак за 3-4 дни въведох пшеница.

Меенструация имам вече от 4 месеца, точна както преди да забременея, в понеделник съм на АГ, а трябваше още след първата да отида  Embarassed
 Лека вечер от мен, главата направо ще ми се пръсне...

# 169
  • в Надежда-та
 Thinking е то не се ли обезсмисля тогава малко.... той ако е достатъчно стабилен да седи без да се подпира никъде и почети проходил Rolling Eyes
Гледам Мартин е осъзнал, че държи ли се някъде - може да се движи, но има още какво да се желае от към стабилност.
Ако някой е ползвал  уолкър с 1-во дете нека сподели.

Христиана и на мен ми казаха с попарата да го въведа, ама аз още се чудя за таз попара Rolling Eyes

# 170
  • някъде
върнахме си режима от количния период - 2часа ппрез нощта едни сърдения,ревове,пухтене...ужас...тъкмо бях започнала да идвам на себе си със съня и сега отново ooooh!

# 171
Да питам има ли още майки като мен дето продължават с кърмене по 4-5 пъти на ден, че и през ноща по веднъж?
И аз като Нощни кърмя по 10-тина пъти на денонощие Simple Smile
Нищо не постилам, то и да постеля тя все е на мокета. И навън си полазва по земята и по плажа се рови в пясъка  Embarassed Имунитет   Grinning Wink Чистя 1-2 пъти седмично (как намирате желание да чистите всеки ден ?) - при все, че имаме и котарак и той и аз сеем косми като за световно.
На ортопед не сме ходили до сега не виждам и причина. Децата сядат, стават, когато са готови за това. Рая се изправя само като се докопа за нещо. Вече се къпем прави, така сменяме и памперси. А ми се искаше да не бърза толкова да пораства. Радвайте се на кротките и седящите, че като станат и почва едно падане, удряне... и пак.
Ети - много хубаво си го казала. Всеки където си е свикнал и каквито спомени го свързват с това място. Обичам си Пловдив и ще се върна един ден. Тук град ли е като град 300 км.  Mr. Green - най-хубавото от всичко обаче е слънцето 364 дни и половина Simple Smile
Тути - все ще питам - майка ти и баща ти къде живеят?
Адис - и Рая вода не пие - 1-2 глътки. И сок не и давам. Ама кисело мляко лапа с голямата лъжица.
Попара не давам - ама за коричка хляб революция настава - глутен - въведен.
Zhekova -  и ние сме така от два дена - аз съм ужасно изнервена, не толкова недоспала, колкото нервна - то не са писъци и крясъци и дране, дори рев не е...............

# 172
Евридик@, днес ходих на мамолог и наистина топченцето се оказа галактоцеле. Предложи веднага да направи пункция, но дали защото я погледнах доста стреснато незнам, каза че може да остане така още известно време. Предупреди ме,че може да се възпали, но не спомена нищо за това, че може да се резорбира само. Какво е твоето мнение, знаеш ли горе долу в какъв процент от случаите отшумява само и всъщност добре ли е да изчакам или наистина е по-добре да се направи пункция? Благодаря ти!

адис, чудесно е, че си се консултирала с лекар!
Галактоцелете е топченце, пълно с мляко. Ако се направи пункция и се изведе млякото със спринцовка, силно вероятно е много скоро топченцето отново да се напълни. Обичайно специалистите по лактация и литературата по въпроса не препоръчват пункция, докато майката кърми, именно поради високата вероятност отново да се напълни с мляко и да няма дълготрайна полза от манипулацията.

Ако топчето е прекалено голямо и създава притеснения и дискомфорт на жената или продължава да се разраства, тогава се препоръчва отстраняването му с локална анестезия, която не пречи на кърменето и всъщност майката може да продължи да кърми непосредствено след интервенцията.
Много майки споделят, че след края на кърменето топчето се резорбира от само себе си и не се появява отново.

За проценти не мога да ти кажа, не мисля, че има подобно изследване. При всички случаи, добре е да следиш галактоцелето и да посещаваш мамолога при съмнения, че се разраства или ако започне да ти причинява друг дискомфорт.

На лични ще ти изпратя линкове с повече информация, но са на английски.   bouquet

# 173
  • ул. "Мечтание"
Кхъ... В събота се местим в къщата.  Rolling Eyes
Днес го решихме с мъжО. Говорехме си какво трябва да се прави преди да се нанесем, кое е спешно. И накрая излезе, че нищо от нещата за ремонт не са спешни и реално можем веднага да пристъпим към дейтвие. Та така. В събота с песен и две коли на които ще натоварим основната част от катуна се изнасяме. Утре ме чака голямото опаковане на багаж.  Mr. Green Twisted Evil

# 174
Нощни, от думите ти лъха голямо вълнение. Браво за решението ви да се преместите там.

# 175
Ви, и аз се чудех за попарата, но ще я давам, единствено може би не всеки ден, ще трябва да измисляме нещо за разнообразие на междинните закуски. И за олекотяване съответно.
Започвам все повече да си мисля, че още не се обръща от корем на гръб, защото е по-пухкава (8200 тежи). Цяла нощ спи по очи и я виждам, че не и е постоянно добре, иска да се обърне, но не може и понякога заплаква.

# 176
  • ул. "Мечтание"
Нощни, от думите ти лъха голямо вълнение. Браво за решението ви да се преместите там.

Като трепетлика съм направо и като ударена с мокър парцал!  baduu
Ние така или иначе я купихме тая къща да живеем в нея целогодишно, но не очаквах толкова бързо да се преселим. И сега се чудя от къде да я подхвана.  Joy ooooh!
В момента си правя списъци какво ще ни трява на първо време. Тая вечер уговорих в магазина до нас да ми запазят кашони от утрешните доставки иииии... ох... А какво чистене ме чака в къщата. Жална ми майка!  newsm28 newsm28 newsm28
Ноооо... ако не спяха мъжете щях да си надуя музиката и а заподскачам от кеф!   jumpuu newsm52 newsm19  261uu последните едва-две седмици така ми дойде до гуша от тая теснотия в апартамента и от съседите идиоти, че ми идеше да си вържа един камък на врата и да скоча от Аспаруховия мост преди да са сложили предпазни мрежи.

Ама стига съм ви занимавала със себе си. Само да предупредя, че може да изчезна пак за неопределено време. На село още не сме си намерили интернет доставчици.

# 177
Евридик@,   bouquet

# 178
  • в Надежда-та

Добро утро Laughing

# 179
  • София
Добро утро!

ВиHug Hug

Нощни, чета колко си развълнувана и си мисля, че трябва и аз така, а аз съм готова да заровя глава в пясъка, докато някой не ме пренесе в новия апартамент. Изпитвам див ужас от местенето.

Влязох да кажа, че ако не ме остави да се наспя скоро, или ТО или АЗ през прозореца.... Все едно имам едномесечно бебе, а не голямо момиче на 8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт