Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 45 946
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
Да ви кажа честно, освен бабите, които пазаруват с платнени торби за многократна употреба, около мен никой друг не съм забелязала да го прави....
Ми те тук повечето са баби, ти сега ли го разбра това.

АМИ НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА.... ДА ПЕРА ТОРБИ И ДА СЕ ВРЪЩАМ ДА СИ ОСТАВЯМ КОФАТА....
Стига си викала де, проглуши ни ушите. Има специални торби за отпадъци, не си ли чувала за тях. Купуваш си и си готова с отпадъка.

# 31
Отново ли? Много още ще има да откачат някои. Така и трябва.

# 32
По мои спомени, в средата на 80-те години на миналия век много често ме пращаха до магазина с мрежичка - не знам дали някой си ги спомня тези приспособления.

....с капещо пликче прясно мляко Laughing

Дано не въведат стотинки и за найлончетата за сиренето и месото...не виждам платняна алтернатива за тях newsm78

Спомням си, че едно време сиренето се завиваше в специална амбалажна хартия /найлоновите пликчета се въведоха някъде от около 20-тина години/.

# 33
АМИ НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА.... ДА ПЕРА ТОРБИ

То щото пускането на пералнята отнема страшно много време...

Ами незнам при тебе как е , но при нас се пускат почти по 2 перални всеки ден, и да ти кажа ми е писнало от пране, простиране и гладене..... та за туй.Иначе копче всеки може да натиска  Laughing

# 34

По филмите гледам, че пазаруват в огромни хартиени пликове. Само че трлябва да си винаги с кола.

# 35
Има надежда да поскъпнат.
"В България от началото на 2011г. с наредба се въвежда такса за тънките прозрачни найлонови торбички – 15 ст. за брой. През 2012г. тя ще скочи на 35 ст., през 2013г. - 45 ст., а 2014г. – 55 ст. Таксите няма да засегнат биоразградимите и по-плътните торби, които се използват многократно и подлежат на преработка. 85% от участвалите в анкетата на сайта на Министерството на окололната среда и водите подкрепят идеята за премахване на употребата на найлонови торбички."

# 36
      Спомням си, че едно време сиренето се завиваше в специална амбалажна хартия /найлоновите пликчета се въведоха в близкото минало/.
И това не е решение. За амбалажната хартия трябва да се изсичат дървета. Освен това е много по-скъпа от найлона.

# 37
АМИ НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА.... ДА ПЕРА ТОРБИ

То щото пускането на пералнята отнема страшно много време...

Ами незнам при тебе как е , но при нас се пускат почти по 2 перални всеки ден, и да ти кажа ми е писнало от пране, простиране и гладене..... та за туй.Иначе копче всеки може да натиска  Laughing

Значи добавянето на още една торбичка с тегло 60 гр към двете ти дневни перални, няма да те натовари повече, отколкото "откачането" при всяко пазаруване  Peace Щади си нервите, че торбичките тепърва ще стават все по-скъпи и по-скъпи, което е съвсем правилно, даже по-бързо трябва да ги увеличат  bowuu

# 38
Ей такава е моята торба. Удобна, здрава, хубавка! Вкъщи не се мотаят безполезни найлонки и се радвам, че дори мъничко, но все пак допринасям за незамърсяването на света около нас! Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 13:33 от Айшето от Факултето

# 39
Е-ХЕ .....забавлявам се вече! Ние си спорим и ревем, а големите вериги си лапат паричките от торбичките и да ви кажа добре им е и мислят за ЕКОЛОГИЯТА!
Айде оставям ви, че трябва да изкарвам парички за тях  Laughing!
Хубав ден!

# 40
  • Пловдив
По мои спомени, в средата на 80-те години на миналия век много често ме пращаха до магазина с мрежичка - не знам дали някой си ги спомня тези приспособления.

....с капещо пликче прясно мляко Laughing

И кисело мляко в стъклени бурканчета - беше на принципа пълно за празно.

Такива мрежички не съм виждала от 20 години сигурно, но явно не само около мен са се ползвали едно време.

Платняната торбичка определено ми е по-удобна, найлонките най-редовно ми се впиват в ръцете по много гаден начин.

# 41
Аз пък откачам от клиенти, които като не видели , буквално, грабят торбички от сектора плод и зеленчук...но не да си сложат вътре домата или крушата,а за да си приберат безалкохолното от 2.5л плюс хляба,плюс два,три буркана лютеница или кис.краставички  ShockedТова всичкото в една обикн.тънка,найлонова торбичка. И като си тръгват от касата..не направили и две крачки и се чува звук от счупен буркан....и всичко става мазало. Не стига,че оплескват всичко..ами и започват да викат и крещят,че тези торбички били фалшиви hahaha и как сме можели да ги предлагаме. На всичкото отгоре тези най-обикновените са и безплатни. Ами,да,фалшиви са,разбира се..и персонала е виновен,че той ,клиента цар,иска да напъха в тънко торбЕ..сто кила продукти..И на всичкото отгоре не заплаща и счупената стока,щото пък такава била политиката на веригата.Пффф....за българина тази политика не трябва да важи.

Пет лева да ги направят Hug

# 42

Е-ХЕ .....забавлявам се вече! Ние си спорим и ревем, а големите вериги си лапат паричките от торбичките и да ви кажа добре им е и мислят за ЕКОЛОГИЯТА!
Айде оставям ви, че трябва да изкарвам парички за тях  Laughing!
Хубав ден!

Ами не им давай пари де. Вземи си една платнена торба от Фантастико, пък си я сложи в чантата, не хапе. Даже не е нужно да се пере толкова често.

# 43
Ами не им давай пари де. Вземи си една платнена торба от Фантастико, пък си я сложи в чантата, не хапе. Даже не е нужно да се пере толкова често.
Не може да си вземе платняна торба. Според нейната теория с платнени торби пазарували само бабите.  Laughing
Друго си е с някаква модерна найлонова торба да се изфукаш Simple Smile

# 44
Аз пък откачам от клиенти, които като не видели , буквално, грабят торбички от сектора плод и зеленчук...но не да си сложат вътре домата или крушата,а за да си приберат безалкохолното от 2.5л плюс хляба,плюс два,три буркана лютеница или кис.краставички  ShockedТова всичкото в една обикн.тънка,найлонова торбичка. И като си тръгват от касата..не направили и две крачки и се чува звук от счупен буркан....и всичко става мазало. Не стига,че оплескват всичко..ами и започват да викат и крещят,че тези торбички били фалшиви hahaha и как сме можели да ги предлагаме. На всичкото отгоре тези най-обикновените са и безплатни. Ами,да,фалшиви са,разбира се..и персонала е виновен,че той ,клиента цар,иска да напъха в тънко торбЕ..сто кила продукти..И на всичкото отгоре не заплаща и счупената стока,щото пък такава била политиката на веригата.Пффф....за българина тази политика не трябва да важи.

Пет лева да ги направят Hug

Те, да ги направят и 10 лева, ама касата да бъде в началото на магазина, не в края, за да може да си купиш такава торба още с влизането там.

Общи условия

Активация на акаунт