Откачам като ми поискат стотинки за пликче в магазин...........

• 46 153
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
  • София
 А какво мислите че стана със старите торбички, от които големите вериги имат солиден запас? Само да уточня, че никой не се ангажира с изтеглянето или унищожаването им.

# 736
Днес случайно разговарях с една продавачка в склад за опаковки и тя ми каза интересни неща и тъй като без да проверя не вярвам, ето на какво се натъкнах:
http://www.bulecopack.com/showpage.php?PageID=149

И какво става сега? Май масово ни продават торбички над 15 микрона по-скъпо от колкото струват реално... Използват незнанието на хората. Всъщност май и доста от търговците май не го знаят това и фирмите, които ги зареждат може би злоупотребяват.
Има ли хора тук, с магазини, да кажат как стоят нещата?

Ето и още една гледна точка по въпроса:
http://www.bnews.bg/article-48248

# 737
  • Ямбол
Кой ти продава от дебелите торбички скъпо?
Носи си твои.
Търговците много добре знаят и цената и наредбата. Не си мисли, че някой би ги заблудил. Един може да ги излъже, но други пет ще го светнат и той повече няма да зарежда от лъжеца.
По-дебелите торбички нямат такса, но са и по-скъпи по принцип. Тук масово ги дават по 5 стотинки, а тънките изчезнаха, почти.

# 738
Носи си твои.
Търговците много добре знаят и цената и наредбата. Не си мисли, че някой би ги заблудил. Един може да ги излъже, но други пет ще го светнат и той повече няма да зарежда от лъжеца.
По-дебелите торбички нямат такса, но са и по-скъпи по принцип. Тук масово ги дават по 5 стотинки, а тънките изчезнаха, почти.

Но пък разбрах, че имат право да ги дават безплатно Wink

# 739
  • София
Тая тема за торбичките е като феникс... Мине някой и друг месец и някой се присети за любимите торбички.

# 740
  • Ямбол
....
Но пък разбрах, че имат право да ги дават безплатно Wink
Добре че прочете статиите, понеже на предходната страница на тази тема е станало дума точно за същото.
А безплатното не е съвсем безплатно.
По-добре е всички торбички да се плащат и клиентите да се научат или да си носят, или да плащат, но торбичките да не влияят на надценките. Иначе безплатните торбички ще вдигнат останалите цени.

# 741
Ами вместо да го правят така, можеха просто да задължат производителите  да произвеждат торбичките само от биоразградими материали...

# 742
Носи си твои.

навсякъде ги продават , това стана малко прекалено ,
купуваш си закуска за 80 ст. , примерно , ако искаш торбичка - 10 ст. отгоре ...

# 743
  • Ямбол
Ами вместо да го правят така, можеха просто да задължат производителите  да произвеждат торбичките само от биоразградими материали...
И като ги задължат какво ще спечелят?
Сега ще печелят от таксите, нали?

# 744
  • Ямбол
Носи си твои.

навсякъде ги продават , това стана малко прекалено ,
купуваш си закуска за 80 ст. , примерно , ако искаш торбичка - 10 ст. отгоре ...

В същия пост на цитирания съм уточнила, че тук ги дават по 5ст.
Твоето навсякъде всъщност е някъде.

# 745
Относно торбичките- аз съм собственик на квартален магазин -много ми е гадно да вземам пари за торбички, НО...до преди да влезе в сила тази заповед за 15 те микрона, аз плащах на месец около 60-70 лв за торбички и ги раздвах безплатно- за мен това е уважение и комплимент към клиентите ми. Изведнъж обаче моята доставна цена скочи с 3.5 пъти- сега за същото количество торбички трябва да давам около 250 лв на месец- за мен вече това е непосилен разход и за това вече вземам по 5 ст, на сметки над 10 лв ги давам безплатно.

Аз като клиент винаги си нося платнена чанта-имам поне 10тина и са ми много удобни. Понеже аз много харесвам платнени чантички се свързах с един бг производител и реших да заредя ( не с цел печалба, а с цел да могат хората да се сдобият с такива)-продавам ги по 1.5-1.8лв/в различни цветове и форми-почти никой не ги купува за съжаление.....масово предпочитат найлонките по 5 ст.

Относо "откачането", че ти искат стотинки- аз се дразня примерно като си купя нещо наистина скъпо от магазин, който на ден едва ли има повече от 5-10 продажби-пример: Купуваме си с мъжа ми скъпи халати-2 бр от специализиран магазин за луксозно спално бельо и ми взеха по 30 ст за чанта  Rolling Eyes ...същото се случи в техномаркет-ние си взехме продукт на стойност 170 лв и те ни калкулираха  стотинки за чантичка ....

# 746
Ще повторя пак това, което бях писал доста отдавна тук.
Не ме дразни особено това, че ми взимат пари за торбичка, дразни ме това, че най-вече в големите супермаркети искат да ми взимат пари за рекламен материал. Защото торбичките с рекламен надпис са точно това.

# 747
Ще повторя пак това, което бях писал доста отдавна тук.
Не ме дразни особено това, че ми взимат пари за торбичка, дразни ме това, че най-вече в големите супермаркети искат да ми взимат пари за рекламен материал. Защото торбичките с рекламен надпис са точно това.

Никой не те кара да го купуваш този рекламен материал!
Като не искаш да го купуваш- недей. Носи  си твоя торба!
Да не говорим, че в големите магазини от години плащането за торбичка е практика и до момента никой не е мрънкал. Това не е нещо ново.

# 748
Да,излиза,че ние сме малоумните-плащаме им,за да им правим реклама.

# 749
  • гр. София
Аз подкрепям Диамантче - носете си торби от вкъщи.  Peace

ПП: то и блузата с надпис "Адидас" (примерно) си я плащаш и после ходиш насам-натам с нея. Ау, каква безплатна реклама се прави на фирмата!

Общи условия

Активация на акаунт