Лятото горещо, много е добре МАЙ-чето на плажа дупето пече! - Тема 6

• 27 584
  • 705
  •   1
Отговори
# 570
  • Сливен
Nellyli не си само ти с многото кг-ми... И аз съм с много излишни, но не от бременността, а от преди нея. От самата бременост ми останаха около 5-6 кг-ма, но вече от утре почвам диетата, понеже ние сме на смесено хранене и вече почти бих казала на АМ... А ти когато приключиш с кърменето, ще можеш да започнеш спокойно диетката Simple Smile Все пак сега малката Елена е по важна - да е сита и доволна Simple Smile
И ние сме така... По гръб се изтласкваме назад, прави мостове, много рита и с 300-та зора и слагам памперс, а тя се хили и ми бъбри по бебешки Simple Smile
Относно акането - преди бях споменала, че имахме един период през ден да ака, но когато не се изака 2 дни аз се притесних... Педиатърката ни ме накара да и давам в продължение на 7-10 дни по 5 мл лактулоза или дуфалак. Аз реших с лактулоза, защото моята братовчедка и една моя приятелка също са я ползвали ( а те са били само на кърма когато бебетата не са акали редовно ). От тогава няма пропуснат ден да не е акала, даже по 2-3 пъти се е случвало да пълни памперса Simple Smile
Лактулозата била регурила дейноста на стомахчето, но дали е така незнам... Това, което ми казаха е че при бебета до 5 дни максимум било възможно да не акат... Ако е спокойно детето нямало проблем Simple Smile

# 571
  • София
Преди малко направихме голямата дрискавица - бърсах, мих - нямаше изчистване това бебе! И сега ще ядем!  Grinning

# 572
Айде и тук да изплакнете окото

Много приятна беше срещата,скоро ще направим нова,както казаха мамите с по големи деца,след 15ти септември  Simple Smile
menyanthe ние сме с Хип Комбиотик и съм доволна,Мариела ака от 1 до 3 пъти на ден,но е нормално в началото да не ака,защото и сменяш храната,и аз като започнах да дохранвам имахме периоди по 3 до 6 дена не акаше и аз действах с масажи и термометър.
Както са ти  казали момичетата пробвай да смениш биберони,дупки,аз дори вначалото разреждах млякото малко повече,слагам е 10 мл вода повече от предвиденото,или и давам вода допълнително,защото все пак кърмата е по водниста,а това си е много гъсто и калорично

# 573
  • София
Сега с 300 зора изяде 60мл и сега заспа по корем, а знам, че не трябва, но я наблюдавам, пък и сега като се изцедя, ще я разбутам така или иначе, за да я изведа на разходка...

# 574
Сега с 300 зора изяде 60мл и сега заспа по корем, а знам, че не трябва, но я наблюдавам, пък и сега като се изцедя, ще я разбутам така или иначе, за да я изведа на разходка...
ох тежко е...може наистина да не и харесва,или да тече трудно
П.П Нелли,добре,че Елито не се е ранила...много си е опасно вече,стават все по подвижни.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 11:20 от danaq_lv

# 575
Добър ден!
Срещата вчера беше супер. Много съм доволна и съм готова вече за следваща Wink Ние после ходихме и на имен ден, като Тияна продължи да е в много добро разположение на духа чак до 22,30, когато вече много й се спеше ( пък нещо не й се получи в количката) и трябваше да си тръгнем. Нооо, все пак, много си беше добро детето, дано така продължи за в бъдеще  Praynig
Нелли, браво, че на Ели бързо й е минало  Hug Много са бързички вече.Мойта сутринта я намерих с дупе опряно в решетката и крачета върху нея  Laughing

# 576
Приветтттт:)
Страхотна беше срещата вчера, а и тук искам да благодаря на Люфис, че дойде до вкъщи да ни вземе с Аленита и после ни върна обратно!  Hug
Иначе не знам кой взе приза за най-ревливо бебе, но я кажете коя е най-шумната майка Mr. Green Дето докато върви пее, свири с тромба, носи бебе и тика количка Mr. Green Жокер - наскоро си смени ника, преди се зовеше Принцес hahaha hahaha hahaha
Нелли, радвам се, че Ели се е оттървала леко  Hug.
Менианте - дано да е по-добре Съни  Praynig
Ние акаме по веднъж, рядко два пъти на ден, понякогс и през ден. Мисля, че няма нищо притеснително.
Усмихнат ден!

# 577
Привет, дами!

Не съм чела назад, но ще се поправя след малко.

Исках само да напиша, че видях снимките ви от срещата и много ми харесаха - прекрасни сте и бебета и мами. Peace Много бих искала да се видим като се върнем и ние. Heart Eyes Вчера си купихме билети и най-вероятно ще сме в България в периода 18 ноември - 9 декември и ще се радвам, ако успеем да се включим в някоя среща и ние. Hug

# 578
  • София
ДД и от нас! Laughing Laughing
Шени:Страхотна майка си! Peace
От доста време не бях виждала толкова ангели и толкова любов на едно място- всички сте невероятни, както и очаквах! Hug
Когато бях във Варна се почуствах по същия начин! PeaceЗатова мисля да ходя по срещи навсякъде, където мога!
А..следващия път....може да има и изненадка-мама Марта с цялата рода- е тогава ще видите дявола по пладне! ooooh!Затова реших да не ви плаша още от първия път, та да има и следващ! Mr. Green
Нелили:Радвам се, че падането е било безобидно и Еленка е добре- много ми се иска да дойдеш и ти на някоя среща преди Коледа-трябва да помислим за транспорт от някой, който е наблизо newsm78
menyanthe: Мисля, че трябва да поискаш 2-ро мнение за кърменето, докато не е станало късно и да пробваш пак с кърма!
П.с.Хоупи, Луси и Хера имат извинителни причини да не пишат, но на Елфунчето трябва някой да му спре тока  към плазмата, та да драсне 2 реда да ни разведри Peace

# 579
Момичета, моля ви помагайте. Въпросът ми е отправен и към конслултантите.. Вижда му се края на кърмаческата ми кариера. Както писах преди 2 дни,че отказва да суче, положението е без промяна. Суче около 5, 6 минути от едната гърда и точно на минутата като по часовник започва да реве. Изправям я да се успокои и оригне и слагам на другата гърда, но тя се дърпа и не иска да засуче. Започнах да цедя от вчера и да давам от шише. Преди не искаше и да пие от шише, а сега си пие без проблем. Не мога да разбера какъв е проблема, че не иска да суче. Притеснявам се, че ако продължа със цедене и даване от шишето ще намалее кърмата ми. Моята педиатърка явно не подкрепя кърменето, защото ми препопоръча да дохранвам с АМ. Иначе детето е активно, изхожда се нормално всеки ден. Кърменето ни е организирано в следния график: първото хранене е към 6, 6:30 сутрин, следва кърмене към 9, 9:30, 12, 12:30 и т.н. горе-долу през 2,5 - 3 часа. От месец вече отпадна нощното хранене, тъй като тя спи и не се буди.

# 580
  • Варна
Здравейте и от мен! Май скоро не съм писала, но ви чета редовно. Просто напоследък мъжът ми е постоянно на работа и съм кажи-речи съвсем сама с малкия, отделно че и поработвам от в къщи /миналата седмица бях затънала до гуша в работа и тази седмица се очертава същата Close/ и не успявам дори да си доспя. А в къщи какъв ужас и безумие е, не ми се говори, не е чистено от доста време и вече издивявам, но просто не остава време, а вечер като се върне мъжът ми, и двамата сме изморени, за да свършим нещо. Преместиха го на ново място на работа и разни учения имаха, плаване, през ден наряди, направо кошмар. С нетърпение чакам да свърши и тази седмица и другата да заминем на почивка, без лаптопи, без интернет, само ние тримата.

В тази връзка, искам да ви питам, когато пътувате с малките, каква аптечка вземате? Все пак доста далече ще пътуваме, до Пампорово и не знам как да се подготвя. Приготвила съм Панадол, ако случайно настине, спрейче за нос, Риванол /не знам дали би ми потрябвал/... Какво друго да взема newsm78. Също съм накупувала есенно-зимни дрешки, че там сигурно ще е поне 10-тина градуса по-студено.

menyanthe, много мъчно ми стана за малката Сиана, милото, за нея сигурно е голям стрес изведнъж да мине на шише. Дано се оправите.

Много сте готини софийските мами!

Nellyli, не си само ти дето се търкаля, и аз съм така, и то при мен не е от бременността - оттам имам малко кила останали, но прибавени към моите си отпреди това пак са много. Дано скоро вляза в норми, ама как ще стане, идея нямам, напоследък имам вълчи апетит.

Имам и още един въпрос към останалите мами: как приспивате бебчетата? Говоря за приспиването през деня, вечер нямаме проблем, тогава си заспива за отрицателно време след банята и няколко минути сукане. Но през деня е ужас, по принцип е свикнал да подремва час-два след сутрешното хранене в 6 и след това час-два следобед от 1-2 до към 3-4, но напоследък не може да заспи, лесно се буди и стряска, реве, раздразнителен е, търка очичките, личи си, че му се спи, но не може да заспи и съм се видяла в чудо. Ето, тази сутрин въобще не спа и не спря да мрънка, с триста зора го приспах - пях му песнички, пусках му приспивна музика, дундурках го, кърмих го 100 пъти, четох му приказки, сложих го в спалнята /досега през деня дремеше до мен на дивана в дневната, но напоследък явно му пречи като се помръдна или тракам с клавиатурата/, един час лежах гушната до него в спалнята и се правих на заспала, за да вземе пример Laughing. Е, най-накрая заспа, но докога ли Tired. А и малко ми е изморително да го приспивам по сто часа. Та, споделете някой трик.

# 581
  • София
Здравейте момичета!

menyanthe тази лекарка е направо за убиване, търси и второ мнение

Nellyli и аз съм се депресирала за килограмите (+10 и не мърдат от раждането), особено след срещата, всички изглеждат прекрасно и са толкова слаби.

За приспиването навън нямаме проблем, но вкъщи се разнасяме на ръце

# 582
ДД и от мен,  Hug

БРАВО на Софийски мами - голяма красота с тези бебчета!  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

Нелили, Еди върши голямата работа един или два пъти на ден... Елито все пак е на кърма, може би е по - различно тогава...

Мария аз също имам проблеми с дневните спанета.. обикновенно сутрин след като се наяде в 6 дремва най-много 30 мин и започва да се събужда, да мрънка, да мрънка на квадрат ужас  ooooh!, взимам на ръце и започвам да го люлям, дори да се гъне, на помощ ми е гелчето за венци на Бочко, слагам малко от биберона и айде в устата (все едно метода биберон с мед, замествам с гелчето), ами така се кротва и го по приспивам и го слагам на голямото легло при нас... до към 8.30 и това е... в 9.30 яде и после сме навън и в количката спи.. обикновенно прави две къси дрямки до следващо хранене в 13.00 и след това в 14.00 го уча, че трябва да се спи, той пак мрънка и пак на ръце и го слагам в леглото, спи САМ 30 мин, след това може да дреме до 16.00 само ако се люлее от време на време и постоянно някой да дежури да му дава биберона... общо взето е това... Пазя вече тишина в къщи, понеже се буди лесно и навън вече не спи повече от 30 -40 мин...

В момента дремнах 30 мин и от 30 мин насам съм до леглото му, готова за подаване на биберон или залюляване на леглото му.... това ме побърква, понеже нищо не мога друго да направя, ама диването си е диване - хем му се спи, хем не спи  newsm29

# 583
  • София

Nellyli и аз съм се депресирала за килограмите (+10 и не мърдат от раждането), особено след срещата, всички изглеждат прекрасно и са толкова слаби.

Ти 10 , а аз около 17 и отделно от преди първото раждане 7-8 та си станаха едно 25  ooooh!
Докато , не сваля 5-10 кг. никакви срещи. То до вас ще съм като слон  Crossing Arms  
Почвам диета  , край то това не се търпи просто.

За акането, ми Елена до преди 2 седмици акаше по 6-7-8 пъти на ден , а сега през ден  Rolling Eyes . Чакам я да свърши работа от онзи ден . Дали да не ползвам термометъра се чудя  Thinking. Няма да ви казвам като пръцка  как мирише  smile3555  Mr. Green

За приспиването през деня, ами не се приспиваме. Ако сме на вън бутам количката и тя сама си се унася ( с палец в устата  Twisted Evil ), ако сме си в къщи заспива докато се храни . Не се носим на ръце или нещо друго.

# 584
Ох, забравих да се похваля, само се оплаквам...
Днес ходихме на ортопед - всичко е ОК! За крачетата док ни каза някои упражнения да правим и каза че от 5 месец може вече да го уча да посядва... но той пък не бил привърженик на кенгурото, каза не повече от час носене... след месец пак ни вика да види дали всичко е ок...

Общи условия

Активация на акаунт