Санторини

• 157 688
  • 826
  •   1
Отговори
# 225
На мен не ми се стори скъпо миналата година. Очаквах някакви баснословни цени, а всъщност нямаше такова нещо. За цени по ресторантчета не мога да кажа, защото бяхме на полупансион, но се сещам, че чаша вино беше от рода на  4 евро, а гироса беше 5 евро (огромен за моите представи). Зависи, ние все пак бяхме извън сезона. Цените от маркетчетата им са си съвсем нормални. Купих си страхотни гръцки подправки (сухи) комплект 12 бр. за 6-7 евро; минералната вода беше някакви центове.

# 226
Има много лъжовно скъпи ресторанти в Гърция ,които ще ви вземат много пари за нещо ,което не струва толкова защото сте туристи. 4 човека да се нахраните добре 150 евро мисля някъде е нормално , с вино с десерт.
Май с теб така се е получило, щом са ти взели 150 евро Wink
Никъде в Гърция не съм попадала на такива цени, а ние не си поплюваме с хапването. Вино или узо поръчваме също. Десертът почти навсякъде е безплатен.

Какъв е този порив да изкараш другия загубен ти да изпъкнеш не ми е ясно ,избивай си комплексите другаде.

Както писах и в другата тема съм обиколила съм доста гръцки острови , както и съм работила в заведение в Атина , такива са цените . Дори е имало скандали с туристи и са съдили еди кое си заведение , защото вечеря за 4 им е била 800 евро . Има места ще ти одерат кожата. Узо е долнопробна напитка гърците , /младите/ , не я пият.Вино имат насипно от кутии което евтино , сервират го в гарафи , има и на бутилки.  Само старите по кръчмите, както и тяхната ракия ципура. Гърците имат лаф "Смъкват долните гащи на туристите , без да им разкопават панталона". С гърци съм обикаляла по заведенията, и не са ме третирали като турист, също говоря гръцки , така че не съм от прецаканите  Wink

Цени малко заведения с нормални цени : Блюдо ястие 15-20-30  евро . Салати вина и тн.

Цената на водата в Гърция е фиксирана със закон , по много заведения сервират и безплатна , но чешмяна. Там в жегите водата е на живот и смърт и то буквално и е защитена от закона , както и нямат право никъде да отказват чаша вода ако си поискате, ако ще и на просяк.

# 227
adelinda, аз като те чета все едно в друга Гърция съм била. Такива цени в масовите ресторанти няма. Тва 150, 800 евро....какви ги говориш! Не заблуждавай хората! И моето семейство се беше приготвило за високи цени на Санторини, но това просто не се случи.
 И за "долнопробното узо" доста си се изхвърлила.

# 228
adelinda - наистина някъде правят номера. Узото не е долнопробна напитка, а е много приятна като хапваш морски специалитети и риба. Другото което можеш да поръчаш е биричка. Не мисля че има нещо друго. За Санторини затова пратих линк към ресторантчето. По-добре май да кажеме кои ресторанти препоръчваме и кои са за избягване. Според мен повечето са за избягване. Zorita е описала най-добре цените.
tarantula87 - явно си яла двоен гирос. По принцп гирос е като дюнер. Освен да е било порция гирос.
На Санторини знаят че ще има винаги туризъм каквото и да става. Това не ми харесва. Обслужването не е както на други острови. Миналата година нямаше ток някъде около една-две седмици юли-август. Не ми се се вярва да са изхвърлили негодната стока от хладилниците.

# 229
Anna bel - случва се. Веднъж един познат беше на биричка и салатка в Плака. Казали му 150евро и ги дал. Българин. Не можех да повярвам. Може и да не е разбрал. Други приятели в Пирея, Микролимано на кафе - сервитьор казва че кафето е 15 евро (поръчано от българи на английски),след появата на гръцко говорящи после сервитьорите се молеха да не казваме на никой и че ще ни черпат всеки ден. Правят се на интересни и който се хване. Два случая, на лично мои познати. Май най-добре да се иска меню. Да се иска после касова бележка. Задължително е издаването на касова бележка. Обръщайте внимание на часа на издадената касова бележка, защото може да е от друга маса с по-голяма консумация. Отклоних се от темата.

# 230
 виктория, направо не мога да повярвам. Сигурно се случва. Както навсякъде. Но не мога да кажа, че е практика имайки предвид, че на мен никога, ама никога не ми се е случвало за толкова години. Добре е наистина да се иска меню.

# 231
Сега се сетих, че съм била в заведение с цени от този род - естествено, в Атина. Едно бистро за юпита горе на Ликавитос, с доста префърцунени храни (беше ни омръзнало от мусаки и риби по островите, та малко разнообразие).
Но това е веднъж, за толкова години. А и там не ми изглеждаше да попадат туристи често, посещаваха го гръцки гъзета. Цените си бяха каквито в менюто, такива и на сметката.

За "простите" таверни, където се пие "долнопробно" узо, споменатите цифри ми се струват нереални. 2 кила риба е множко, дори и за 4-ма Simple Smile
Възможно е да има измами тук-таме (като тази с кафето), но едва ли е правило. Все едно пък в България, особено по Черноморието, няма измами и удряне в сметката.

# 232
Маса 4 човека , основно 20 евро , салата , питие гарнитура по 4 вие си го смятайте , и кой е неадекватния или зле с математиката. 4 евро е едно кафе в Атина без да ви лъжат, 4 човека по 4 евро 18 евро за 4 кафета, е не е скъпо  Outta Joint  Joy Joy JoyПриказвайте си аз се забавлявам . Ако се карали на гироси /гръцкия дюнер е той не е 150 евро ,което е ясно и без да се обяснява защо .

Гърци са ми казвали , че за обикновено плато , жена като за турист може да е 200 евро , но и гърците са балъци и те не знаят цените по-добре от вас  Joy. Как да е, дерзайте, само не подвеждайте хората . И  да младите гърци пият уиски , водка , не узо и ципура , еле коняк метакса жив грък не съм видяла да го пие . Гръцката бира митос не става за пиене .

Тукл ги лъжат туристите , в Гърция са майстори , с усмивка и пак са доволни клиентите  Wink.

# 233
Лелеее аз сега съвсем се обърках,вулкана ли да гледам,сметката ли да проверявам  Laughing (това в кръга на шегата). Била съм по кафенца на Тасос  и Самос (на острови де) и там цените си бяха повече от прилични.Особено на Самос имаше безплатна вода (вероятно не минерална,но ставашв за пиене), чипс за бирата и някви ядки за други работи.Което си беше направо супер. Задължително ще гледам менютата,аз и тука го правя.

# 234
Лелеее аз сега съвсем се обърках,вулкана ли да гледам,сметката ли да проверявам  Laughing (това в кръга на шегата). Била съм по кафенца на Тасос  и Самос (на острови де) и там цените си бяха повече от прилични.Особено на Самос имаше безплатна вода (вероятно не минерална,но ставашв за пиене), чипс за бирата и някви ядки за други работи.Което си беше направо супер. Задължително ще гледам менютата,аз и тука го правя.

В Гърция като седнеш на заведение и нищо да не поръчаш се носи вода, безплатна , чешмяна охладена , имат специални мивки , както и на платените плажове. Чипс или ядки там към питие винаги се сервират и са безплатни , навсякъде така се работи .

# 235
 Няма да се задълбавам повече в цените, ама 4 кафета по 4 евро да са 18....

# 236
кой е неадекватния или зле с математиката
?

Grinning

# 237
  • София

Разсмя ме на глас, понеже и аз започнах да проверявам пак бюджета, който в началото заделихме Laughing
Между другото наистина ще се радвам,ако някой препоръча добрите ресторантчета (лично мен ме интересуват, малките семейни, а не гъзарски и скъпи). По-конкретни ще бъдем в гр.Фира

# 238
Хора, стига сте се заяждали едни-други, грозно е.
Относно цените - очевидно зависи и от сезона и от мястото и т.н. Като седне човек и разгледа менюто, ако му се види скъпо да пие една вода/сок и да стане. Освен това на някои места менюто е изкарано навън, като при нас. Разглеждаш го - не ти харесват цените - отминаваш.  Peace

# 239
4*4 =16 моя грешка . Германци ми се бяха плакали че за 4 кафета 20 евро са им взели . Еспресото е 4 , пие се фрапе заради жегата то е 4.50 .

Смешно е да се спори с хора, които са живели и работили в Гърция , в опозиция тези които са отишли за няколко дена лятото . То е повече от ясно кой повече знае, ама някой като си мисли ,че е хванал Господ за шушляка и няма на кой да си избива комплексите , така ще да е .

Общи условия

Активация на акаунт