Санторини

• 156 994
  • 826
  •   1
Отговори
# 480
Ами през май е същата тъпканица. Макар че е преди сезон е пълно. Хората се надяват че няма да е толкова горещо, но истината е че дори първите дни на май вече е голяма жега. За любителите фотографи обаче има интересни места извън утъпканите пътеки, и не само за тях. Ако излезете извън Тира и Ия ще откриете много спокойни малки селища също толкова красиви. Принципно най добрия начин да се придвижваш из острова е с атв или някаква кола под наем, за да е независим човек. Острова се обикаля сравнително бързо така. Иначе за залеза е верно. Място трудно се намира ако не отидеш по-рано.

# 481
В края на май е абсолютно празно в сравнение с лятото, единствено залезът прави изключение  -явно събира всички туристи, иначе разпилени сравнително равномерно по острова.
И жега може да е, а може да се случи и студ и дъжд, тествано Simple Smile

# 482
  • Street of Dreams
Бях на острова в началото на юли и се опасявах, че ще е 50 градуса, но не - бях изненадана от прохладния вятър, средната температура беше 24, а вечер дори ставаше хладно, та си купувах жилетка. Grinning Чудесно време да си навън и в движение по цял ден. Heart Eyes

Залезът в Ия не ме впечатли - сигурно защото очаквах слънцето да залезе зад морето, а не странично зад града, очаквах белите къщички да са обляни в златна светлина. Пак беше магическо, както и цялото ни пребиваване на острова.

За фотографи 6 дни са си много добре - островът е много фотогеничен и снимките стават чудесни с тази единствена по рода си бяла архитектура и това лазурно море, изгряващата над морето луна в Камари, звездното небе между градовете, където нощта е най-черното черно, а на небето се виждат стотици хиляди галактики (на мен това ми беше за пръв път). Докато накрая ти писне - освен тези неща, няма какво да се гледа - островът няма природни дадености и забележителности - без човешката намеса би бил пустиня. За плаж по моите критерии абсолютно не става, фарът беше разочарование, музеят на виното е скука, други интересни културни обекти за 4 дни не срещнах.

А, да - кацането е необикновено - летището е на плажа - страхотно Heart Eyes

# 483
  • София
- освен тези неща, няма какво да се гледа - островът няма природни дадености и забележителности - без човешката намеса би бил пустиня.

Абсолютно подкрепям това твърдение  Peace От страната на Калдерата е интересно, но от другата си е пълна скука, за разлика от някои съседни Циклади, които имат феноменални природни забележителности. На мен кацането на Санторини не ми направи някакво особено впечатление. По-скоро се отвратих от мръсотията и боклуците по пътя от летището към Фира. Това ми беше най-първото впечатление от острова и много ме разочарова.

# 484
Пристигането с ферибот е импозантна гледка. Кацането е по-скучно.

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 22:22 от Параход

# 485
Те за това разни хора разни идеали Simple Smile понякога човек се нуждае от спокойна разходка и почивка, без да търси специално забележителности. Аз им се наслаждавам в централна Европа на забележителностите. На другите места ходя за релакс и на лов за детайли Simple Smile. За нас Санторини е приказка, пък и е повод да се запозная със съпруга ми, така че има много специално място в сърцето ми.
Ето малко спомени Simple Smile

# 486
  • София
mamaSunshine, разкошни са ти снимките! Много хубаво място сте избрали за залеза  Peace

# 487
Moharet благодаря... Снимките ги е правил съпруга ми .. Той е по- добрия фотограф от двама ни че туй му е работа 25 години. Но не ми се сърди като ги споделям. Надявам се и тук няма да ми се сърдят. Уникално място е. Радвам се че всеки е успял да намери нещо за себе си.

За съжаление не сме ходили на останалите острови от Цикладите. Особено ми се иска да отида на Миконос. Така че съм благодарна на всеки който сподели опит от там....

# 488
  • София
Споделяй си снимките, все пак са си ваши  Peace А и си личи фотографският нюх. Аз, като любител, не мога и да си мечтая да постигна такова съвършенство на кадъра.
А Миконос ми е в плана за другата година. Много е фотогеничен и той. Параход има една уникална снимка от там, дано да я сподели Simple Smile

# 489
Тази ли, Мохарет Simple Smile

МамаСъншайн, наистина много хубави снимки. Аз моите от Санторини дори не съм ги качила, срам ме е Simple Smile Иначе и на мен там ми беше първата среща с мъжа ми.

# 490
  • София
Онази с вятърните мелници и вълната, която се разбива в скалите ми е любима на мен Simple Smile

За срам и аз още не съм качила снимките от Санторини.

# 491
  • София
... фарът беше разочарование, музеят на виното е скука, други интересни културни обекти за 4 дни не срещнах.

Ами Акротири?  newsm78
Музея на Тира?  newsm78

За мен само заради Акротири (задължително с гайд) си струва. Също, естествено и заради гледките и заради малките закътани плажове, до които се стига трудно или с лодка. Ние имаме един такъв, до който слизаме 20 мин., но пък е само за нас.  Mr. Green

# 492
  • Street of Dreams

В Акротири бяхме, без гайд, не ми се видя нещо особено (в сравнение с останалата част от отстрова) - какво съм пропуснала?

# 493
  • София
Акротири, древното (5 хил. години преди новата ера) селище, консервирано под пепелта на изригналия вулкан, а не сегашното село имам предвид.
Не знам в останалата част на острова, а и не само, да има запазено нещо подобно.  newsm78

# 494
  • Street of Dreams
Това не го знаех, дори не мислех, че островът е бил обитаван преди изригването на вулкана. Надникнах в интернет,  видях руините и смятам, че си струва да се види от който се интересува и има повече време; както ти каза - задължително с гайд. Мерси за инфото Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт