Санторини

• 156 996
  • 826
  •   1
Отговори
# 495
  • София
OnDiNe, няма проблем...

Може би ще ще погледнете на Санторини с други очи, ако прочетете, че много историци смятат острова за загубената Атлантида, населявана от изключително развито население, което няколко хиляди години преди новата ера, е строило къщи на по 2-3 етажа, с вътрешни тоалетни, с водопровод и канализация. Има хипотези, че точно те са дали началото на Минойската цивилизация, една от най-древните в Европа.

С изключение на Помпей, "консервиран" след изригването на Везувий, няма друго място по света като Акротири. Днес може да се разходите по улиците на този град, да видите малките площадчета, кошчетата на бебетата, леглата... Да докоснете историята на света.  Peace

# 496
Планувала съм Санторини през май другата година, че имаме годишнина от сватбата.  Ще пътуваме със самолет, ще ползвам услугите на някоя агенция само за чартър. Щом казвате, че 3 дни са напълно достатъчни, мога да направя и една мини екскурзия до Миконос. Интересно е това, че в Миконос има да се види повече, отколкото в Санторини. Аз си мислех, че са повече заведения и места за купони Simple Smile

PS. Сега проверих, че ферито от Санторини до Миконос пътува 4 часа и това май ще ме откаже. По-скоро ще трябва да се правят 2 отделни екскурзии.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 11:57 от Caipirinha

# 497
Заинтригува ме това с ферибота от Миконос до Санторини, защото и към момента най-големия им превозвач в сферата няма линия Миконос - Санторини (говоря за Blue Star ferries, които са изпитани и сигурни). При тях може  да се прекачваш на Наксос.

Обаче сега като поразрових и видях от май тази година Hellenic Seaways Highspeed 4 са пуснали фери, които спира на Парос ама икономи клас нещо цената е 59 евро в посока, което е безумието за мен.  4-те часа път не ме плашат, защото Атина-Санторини е х2 времето и направо ти отива деня в път, ама цената е около 35евро на човек еднопосочния. Поне когато ние бяхме.

https://hellenicseaways.gr/en/booking?PM=BO&Leg1i=JMK&Le … p;TotalVehicles=0

# 498
Seajet поддържат основно тази линия, те пътуват с катамарани, повечето им кораби са само за пътници.

Блу стар май никога не са имали такава линия.

# 499
Да видях и Sea Jets ама там цената е космическа... дет се казва ние както сме били само Миконос да видим. Макар че напоследък започвам да се замислям и за един Скопелос.

# 500
  • Пловдив
И аз планувам Санторини, но е догодина и е още рано. Интересува ме мнението от предишната страница защо Миконос да е по-интересен, не съм била на него, но ми казаха с деца да не ходя, така ли е? Също кои циклади са с повече природа, пак го прочетох на миналата страница?
На Санторини ми харесва, ние няма да търсим забележителности, ами почивка и ще събирам камъни, че ми е страст, черните заоблени камъчета от Санторини ...
Къде отсядате да спите семейно, романтичния залез и хотелите по скалите нещо не желаят деца да приемат, не че се пъхам там - видях и един къмпинг с много лоши отзиви, а някакви вилички до морето,хотел на добри цени с безплатни деца до 6 години?

Видях и този сайт, има събрана информация: http://santorini.start.bg/

Колебанието за догодина ми е и едно място в Италия, за което имам добри отзиви, та ако не намерим на Санторини нашето място, ще предпочетем Италия.

# 501
Не бих казала, че е по-интересен Миконос, Санторини е неповторим. Може би се е имало предвид, че за разлика от него има плажове, и то много добри.
И двата острова обаче не ги препоръчвам във висок сезон.

# 502
  • Пловдив
Благодаря Параход, както винаги! Чела съм, че и вие обикаляте с малко дете, ние отдавна спряхме юли и август да ходим на море, на планина бива, но на море - не. На Санторини водили ли сте дете с вас, къде спахте, ако е удобно да споделиш?
А юни или септември за тези острови?
Другият ми вариант съм го писала в италианската тема, много ми се иска и там, но ще изберем между Гърция и Италия, да сме живи и здрави - http://www.pradelletorri.it/

# 503
Не, на Санторини сме били без детето, дори съм чела, че не се препоръчва воденето на малки деца заради рисковете на релефа. Пропаст си е. Но нашето дете е на 7 сега, ако е на подобна възраст и кротко - смятам, че на тази възраст вече е сравнително безопасно.
Спахме в доматии, които ни предложиха чичовци на пристанището (в 3 ч. сутринта! тогава пристигаше фериботът), така че не мога да съм полезна за настаняване - нещо съвсем непретенциозно беше. Но във Фиростефани, което впоследствие се очерта като най-добрата отправна точка за острова, ако човек не може да си позволи цените в Иа.
Юни и септември е ОК, въпреки че сезонът "расте" непрекъснато заради рекордния наплив на туристи към Гърция. На Миконос сме били преди 8 г. около 25 юни и беше по-скоро празно, сега не съм сигурна, че е така... (утре ще минем транзит през пристанището и ще видя как е Grinning)
На Санторини - през май, имаше си хора, но нищо шокиращо, главно на залеза в Иа ги виждахме.

# 504
Здравейте,
организирала съм ходене до Санторини, попрочетох темата, но може и да се повторя,  затова предварително се извинявам, но имам няколко въпроса:
1.Имам 5-часов престой на Атина, как ви се струва мога ли да се разходя някъде или ще е само тичане
2.Идеи за екскурзия до вулкана
3.Ще бъдем там малко преди средата на октомври, става ли за плаж?Simple Smile
4.Идеи как да уплътним 5-дневен престой?

# 505
Mivan... За Атина къде ви е престоя. Ако сте на летището няма много смисъл далече е от града. Ако си в Пирея просто поскитай пристанището е красиво.

За вулкана на Санторини малко е скучен но си е до човек.
За плажа.. Ако хотела ви е от ниската страна на острова където са плажовете би трябвало да е ок времето за плаж. Все пак острова е доста на юг. Самата аз заминавам на море в Турция по това време умишлено. А колкото до престоя. Може да си вземете АТВ или кола под наем (ако няма да ходите със собствена) и да обиколите градчетата на острова, да дегустираъе вино и да се разхождате. Санторини е приказка и сценарии не ти трябва. Просто си почиваш и се наслаждаваш на красотата и на живота.

# 506
Благодаря!
Не съм уточнила, че сме със самолет.

# 507
  • София
Предупредих ТУК и на още много места...

Една неприятна новина…
Десетки пъти предупреждавах в различни форуми за мулешката пътека на Санторини.
За съжаление това, което виждах многократно и очаквах да се случи най-лошото, стана.
Преди ден германска туристка от круизен кораб намира смъртта си на злополучната пътека.
Едно от мулетата буквално я стъпква пред очите на съпруга и, който дори имал рожден ден.
Оставам безмълвна, послушайте съвета ми и ползвайте лифта…

Другото, което бих казала в защита на животните…
Те/мулетата/ буквално са малтретирани, удряни, бити от собствениците си.
„Работят“ от сутрин до вечер като животински роби, как в този случай да са спокойни, за да не се стига до подобни инциденти. Виновни са собствениците, като този на снимката в горния пост. Това най-после трябва да спре, атракция или смърт...

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 14:38 от Bled

# 508
  • София
Нужно ли е да пишеш един и същи пост в няколко теми?

# 509
  • София
Нужно ли е да пишеш един и същи пост в няколко теми?

Абсолютно необходимо в случая...
Много потребители въобще не четат дадени теми и автори, аз също.
Все едно дадена новина да е само в един вестник.
В случая злокобна и прекалено много хора не са предупредени, а трябва.

Ето я ЗЛОКОБНАТА ПЪТЕКА

Забравете за нея, има лифт.
Въпреки, че мисля тези измъчвани животни вече да отидат в историята.
При всичките ми посещения на Санторини, съм гледала на тази пътека и атракцията с отвращение.
Дори на щастливото момиче, което си прави селфи, само след миг му се случи инцидент.
Разказвала съм за това.
Всеки си решава сам за себе си, всяко нещо си има граници.
Аз съм изключително възмутена, не мога да изразя чувствата си в момента, потресена съм.
Обичам тази страна, но....Има много причини гърците да не са ми приятни вече, но това е друга тема.
Защото знам за какво става въпрос. А който си гледа само сеира си е негова работа.

Общи условия

Активация на акаунт