Санторини

• 157 010
  • 826
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Блед, приемам, че постовете ти са написани с  добри намерения, но все пак начина, по който ги поднасяш с нищо не се различава от долнопробна сензация в жълтата преса. Ако имаш нещо да споделяш, напиши го нормално и недей да извличаш активи от това. Кой, кога и какво бил казал не следва да са предмет на подобни случки с фатален край.
Също така това, че някой е загинал по време на почивката си и това се е случило в Гърция, не може да бъде повод за квалификация на гръцкия народ като цяло. Аз лично никога нищо лошо не съм видяла от гърците. Дори напротив, те са много мили хора, които винаги са ни помагали, което не мога да кажа за много други държави, в които съм била.

# 511
Нужно ли е да пишеш един и същи пост в няколко теми?

Абсолютно необходимо в случая...
Много потребители въобще не четат дадени теми и автори, аз също.
Все едно дадена новина да е само в един вестник.
В случая злокобна и прекалено много хора не са предупредени, а трябва.

Ето я ЗЛОКОБНАТА ПЪТЕКА

Има много причини гърците да не са ми приятни вече, но това е друга тема.
Защото знам за какво става въпрос. А който си гледа само сеира си е негова работа.

Ами недей да ходиш в Гърция. Все едно на някой в този форум или в Гърция му пука дали са ти приятни. Защо трябва аудиторията вечно да е ангажирана с егото ти?

# 512
Bled, стана ми интересно да прочета какво точно е станало и се почувствах длъжна да внеса малко пояснение. Не знам къде си чела материала, но според Greek Reporter и още няколко издания, инцидентът не е станал на пътеката, а в центъра на Фира, докато двойката се е разхождала с друга двойка. Магаретата наистина минават и оттам на път към пътеката, лично съм ги виждала. Да, неприятно е, тъжно е това, което се е случило на жената (и само ден след нейния рожден ден), но можеше да се случи навсякъде. Включително и някое кротко пасящо магаренце покрай пътя да подивее и да подгони туристи, на почти всеки гръцки остров има такива магаренца, козички и т.н.
А за пътеката - всеки сам си решава дали да мине оттам или не, тя и калдерата е опасна, но това не спира хората да си правят селфита, планкинг или какви ли още не акробатики в името на социалните мрежи.

Слагам линк към статията в скрит текст, на който му е интересно:

# 513
  • София
Deviant Art
Не ми се коментира повече случая, информацията е различна.
Явно е станало в началото на пътеката от горната страна, където мулетата обръщат посоката.
На всички кадри се дава пътеката, което исках да подчертая, да не се използва.
2011 година загина американски турист на магаре, като въобще не беше на пътеката.
Пак в кадрите се появяваше тя. Не искам да цитирам повече, има и други...
Причината и в двата случая е нехайството на тези, които водят тези измъчени животни, в случая убийци.
Нямам думи как те се държат с животните, а и с хората наоколо.
В случая не е важно кой има рожден ден, къде е точно, важното е да се предпазим.
За това апелирам...

Р.Р. На много места по света има магарета-мулета/например Михас, Испания/, но такова чудо няма...
Печалбарството и нехайството, което е на Санторини, не само с животните идва в повече и води до жертви.
Но нека не го коментираме повече, все пак няма да спрем да ходим в Гърция заради такива случки и хора.

# 514
Може и да не ти се коментира, но недей да подвеждаш хората с твои лични разсъждения и заключения.
Снимките навсякъде са от пътеката, защото там най-често могат да се видят и снимат магаретата, съответно. И не винаги снимката в пресата отразява мястото на събитието. Но не върви да си изопачиш информацията както на теб ти изнася и после да панираш хората.

За това как се "използват" и "измъчват" животните в Санторини аз пък не искам да коментирам, защото изобщо не е свързано със статията.

# 515
  • София
За съжаление аз не съм човека, който изкривява нещата, напротив.
Аз ги казвам в прав текст, без заобиколки.
Не ме интересува това, че Гърция е любима на мен или друг.
Историята потресе цял свят, ясно е,  не от гръцки медии.
Те едва ли ще са най-точни. В момента прочетох мнения от хора присъствали на случая.
И това, което съм написала е абсолютно вярно, дори малко.
И точно това е свързано, животните и тяхната експлоатация.
Не напразно собственика е задържан...
Не се опитвайте да омаловажите случая, това ще е подвеждащо...
Аз съм до тук и пак ще повторя...
Пътеката и измъчените животни/независимо къде на Санторини/ са опасни, не ги използвайте.

# 516
Блед,
докато не предложиш надежден публичен източник на информацията, който не е "една жена от круизния кораб ми каза", ще приемем, че това е жълта спекулация, размахвана за лични дивиденти и привличане на внимание (което както знаем, болезнено търсиш).

Инциденти се случват и не са приятни никъде. В случая, ако изобщо има такава случка, това е колкото поради "алчността и нечовешкото отношение към животните", толкова и поради тъпотията и стадното поведение на туристите.

Магарето в Гърция - начин на употреба на места, където няма (особено много) туристи. Традиционен транспорт от векове до днес.

# 517
  • София
Това е малко прекалено, че си играя с подобен случай.
Поне имайте уважение към паметта на жертвата.
Цял свят гърми, но защо аз да пускам линковете, намерете ги.
Все пак, в нейна памет, съболезнования към близките...
ТУК
ТУК
ТУК
ТУК
Но те са страшно много, и доколкото виждам се разбира, че случката е на пътеката.
Аз лично чета круизни форуми и сайтове, няма да ги пускам, щом не са достоверни.
Защото жертвата е била с кораб.
И аз въобще не съм против животните, а собствениците им. И не обикновените хора, а точно тези за които говорих.
Но аз излизам от темата, оставям я на вас.

# 518
  • Пловдив
 ooooh! ooooh! ooooh!

Следващото лято аз мисля, че го реших в полза на Италия. Искаше ми се Санторини, но явно не ми се иска чак толкова много, а и това, че фериботи и катамарани не качват коли при нас е голяма пречка - за момента не пътуваме със самолети, прекратили сме, ходим навсякъде с кола, минахме 5400 км до Франция и обратно, самото ни дете каза, че иска в самолет (а е на 4 год), но мъжа ми няма да кандиса определено...И вариант виждам до Атина с нашата кола, там я оставяме за 1 седмица и се качваме голи и боси с много багаж на ферибот и наемаме на острова малка количка за 1 седмица. Не е лошо като идея, но едва ли ще се впише в моя бюджет, ние ходим Low cost навсякъде хах. Както и Параход ми писа, детето не трябва да е много малко, заради релефа, може би е най-добре да го оставим за след 2 години или са отидем сами, което почти не става при нас, защото не си представяме да ходим без нея.

# 519
Фериботите возят коли, разбира се, до абсолютно всички острови (има и пътнически катамарани и хидрофойли, но не всички са такива). Обаче не е особено евтино.
С дете на 4 г. аз лично не бих отишла.
И на основна лятна почивка - също. Санторини е друг тип дестинация и за друг сезон.

-----
Блед,
част от пуснатите от теб линкове потвърждават информацията, пусната от Deviant Art - че инцидентът е станал в центъра на Фира, а не на пътеката. Но това няма толкова голямо значение.
Може би трябва да акцентираш на новината си в круизната тема, никой от посещаващите Санторини по друг начин не ползва тези магарета и пътеката.
Пък мен ме е нападал бик. На друго място в Гърция Simple Smile без последици, за щастие.

# 520
  • София
Поне имайте уважение към паметта на жертвата.

Точно защото тук сме цивилизовани хора, реагирахме на твоя пост, който беше изпълнен със самоизтъкване и гръмки фрази, които, както написах вече, нямат място в подобни дискусии. Много е долно да използваш паметта на жената по този начин.

# 521
  • Street of Dreams
Какво ви има бе?  ooooh!
Това е свободно място всеки да пише каквото иска,  стига да е по темата и да апелира за каквото намери за правилно. Защо навирате момичето в ъгъла и я карате да се оправдава за поста си,  защото е емоционален? Направо ми стана противно да чета.

# 522
Какво ви има бе?  ooooh!
Това е свободно място всеки да пише каквото иска,  стига да е по темата и да апелира за каквото намери за правилно. Защо навирате момичето в ъгъла и я карате да се оправдава за поста си,  защото е емоционален? Направо ми стана противно да чета.

Е те написаха причината за реакцията си!

# 523
Аз пък от личен опит мога да кажа, че цените на лифта и "превоза" с магаре са идентични и незнам колко голям ентусиаст трябва да си, за да предпочетеш животинската тяга. Лично ние с мъжа ми се пуснахме и качихме по лифта и изживяването беше супер! За щастие не съм се срещала очи в очи с магаретата по време на разходката ни във Фира. Този случай с прегазената жена е малшанс - можело е да стане и на други места. Печалбарството е навсякъде! Гърците са страхотни! Нямам абсолютно никакви лоши впечатления!

# 524
Голяма драма се оказва да си намерим самолетни билети за Санторини, директен полет за месец май. Повечето агенции предлагат само автобусни екскурзии, а самолетните такива не са с директен полет, а до Атина и оттам ферибот. Е, при такива куци условия по-добре да си ходим с кола.
Кои агенции ползвате за самолетни билети до там? Искам да ползвам само чартъра, без хотели и останалите услуги.

Общи условия

Активация на акаунт