Санторини

• 157 036
  • 826
  •   1
Отговори
# 525
  • София
По принцип няма директни полети от България. Има само чарътри по някои празници, които можеш да ползваш само, ако не се напълни самолета и ще ти кажат в последния момент, защото ги продават в пакет с нощувки. Следи егейските авиолинии за полет от София с прекачване през Атина. Излизат добри цени  Peace

Аз съм ходила с полет от Солун, което също е добър вариант.

За последните септемврийски празници не бяха успели да си напълнят чартъра до Миконос и го продаваха България ер, но това го виждам за първи път, а и цените не бяха особено добри.

# 526
Благодаря, ще проверя егейските авиолинии и в краен случай ще ползвам агенция с пакетна услуга. По принцип пътуваме из Гърция с кола, но 8 часа с ферибота ми идва малко повече...

# 527
За Санторини никога не съм виждала билети за директен полет, освен ако не е чартър. С полет през Атина понякога е безумие защото може да чакаш един цял ден трансфер. Единствения по бърз начин е с полет от Солун ама и до там трябва да стигнеш някак, но е за предпочитане пред дългия преход до  Атина. Ние сме си изтърпяли ферибота, защото чартърите често се провалят.
Не винаги пакетните цени с нощувки са удачни, защото за цената от 250 евро съм намирала нощувки за 7 дни с включена закуска за 2-ма души във Фира.
като си сметнах и пътя ми излизаше около 1200-1300лв  почивката със 7 нощувки за 2-ма срещу цена от около 800-900лв за 4 дни със самолет през някоя агенция. Ами ще ги преглътна тия км. пътуване ама предпочитам да си остана една седмица на острова срещу това което ми предлага агенцията.

Ако сте с кола не ви е проблем пътя, не е като да пътуваш с автобус.
А ферибота иначе е само сутрин в 7:30 от Пирея за Санторини.

# 528
Аз пък се чудя, защо е такова мъчение 8 часа на ферибота? newsm78 Като имам предвид, че фериботите са удобни и големи. На мен, да ви кажа, ми беше много приятно! Особено ако е хубаво времето може човек да стои отвън през цялото време. Удобно е, има барове за храна и напитки, че и телевизия има вътре, може да се разхождаш из ферибота ако ти доскучае, да заговориш някой чужденец и още куп неща. Какво му е толкова ужасното, не знам. А и гледката на Санторини от море е НЕЗАБРАВИМА! Peace

# 529
  • София
Гледката от самолет също е незабравима Simple Smile

Аз също обичам да пътувам с ферибот, но за мен пътуването да Санторини общо с кола и ферибот си е губене на ужасно много време, което нямам в излишък и затова бих избрала полет пък макар и с прекачване в Атина. До Санторини специално не съм гледала, защото летяхме от Солун, но ние имаме вече купени билети до Крит и до Миконос и всички полети са с изчакване в Атина между 1,5 и 4 часа, което за мен е напълно допустимо.

# 530
Букнах преди малко един хотел в Периса с опция за безплатно анулиране и ще видя как ще ни се наредят нещата с чартъра. Ще си вземем кола под наем, така че местоположението на хотела не ме притеснява. Постоянно следя офертите в букинга и по другите сайтове и ако излезе нещо по-добро, ще отменя тази резервация. Пакетните цени на агенциите не ми допадат много за това, което се предлага. Между другото колко струва ферибота с кола?

# 531
  • София
На Хеленик са 22Е на човек и 87,50Е за малка кола в посока. На Блу стар не съм проверявала, но те като че ли са по-скъпи. Ето тук може да видиш цени за вашите дати - http://paleologos.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BO#RoutesTable

# 532
Хеленик според мен са най-големите скъпчии, но с Блу стар ми се струва, че специално до Санторини платихме повече още преди доста години. Така че може би си права, че по този маршрут са по-скъпи.

# 533
  • София
И аз по спомен говоря, че Блу Стар излиза по-скъпо специално до Санторини Simple Smile Но със сигурност Сий Джетс са най-скъпи, особено билетите на човек, но пък са най-бързи.

# 534
Общо взето до Санторини си е скъп превоза, независимо дали със самолет или с кола. От няколко дни гледам какви полети има до там от Солун и от Атина, също така проверих и феритата. Ами, скъпичко идва. При чартъра до последно няма да имам гаранция, че ще съберат група. За сега само Алфатур предлагат такъв, а ние няма да им ползваме пакетите и не се знае дали няма да увиснем.
По принцип не ползваме услугите на туристически агенции, всичко сами си организираме, но за Санторини се оказва по-сложно пътуването.

# 535
  • София
Caipirinha, стандартните цени на самолетните билети са височки, но очакваме (или поне се надяваме Simple Smile ) февруари-март егейците да пуснат промоция. Нашите билети бяха на смешни цени от Солун, но съм ги купувала на промоция. По спомен самолетните билети от Солун + 2 куфара + бензин до Солун + паркинг за 2 седмици ни излезе около 500 лв. за двамата.

# 536
О, Moharet, едва ме нави  Crazy И аз това търся Wink Направо тази цифра ми се струва мираж на фона на това, което гледам в момента.

# 537
  • Street of Dreams
Януари ми се вижда странен избор за почивка на Санторини. Rolling Eyes

# 538
  • София
Защо януари  newsm78

# 539
Януари ми се вижда странен избор за почивка на Санторини. Rolling Eyes

И защо реши, че е през януари?

Общи условия

Активация на акаунт